malgratcomunicacio.cat

S'han trobat 5870 registres. Mostrant pàgina 90 de 235

[ÀUDIO] Júlia Silveira, Coral Atzavara, parla del concert de Nadal a benefici de Càritas que fan demà 3 corals malgratenques

El tradicional Concert de Nadal a benefici de Càritas que cada any impulsa la Coral Atzavara arriba aquest any amb novetat i és que s'hi han afegit dues corals malgratenques més: la Sibemoll i la Contrapunt. Es farà demà divendres a partir de les vuit del vespre a l'església de Sant Nicolau. Cada coral oferirà el seu repertori amb actuacions d'uns quinze minuts i finalment faran una actuació conjunta, tal i com ha explicat Júlia Silveira durant una entrevista a l'Informatiu del Migdia.

[ÀUDIO] Xerrada sobre la motivació dels fills en els estudis a càrrec del coach Carles Ventura

Avui dijous es fa una xerrada amb el títol: Com puc motivar als meus fills en els estudis? Importància de l'equilibri personal del fill (cos, ment, cor i interior) a càrrec del coach de joves i conferenciant Carles Ventura. La xerrada es farà a la Biblioteca La Cooperativa a les 19 h. Es tracta d'una nova acció inclosa en els recursos que ofereix la Diputació de Barcelona a les famílies. En aquest cas, aquesta xerrada l'han demanat des de l'AMPA de Maristes-Sant Pere Chanel, tal i com ha explicat la regidora d'Educació, Núria Casajuana. Precisament, Casajuana ha destacat que de cara a l'any vinent es vol que les AMPES de tot el municipi informin prèviament al consistori per poder consensuar i oferir les activitats de manera unitària per a tots els centres educatius ja que els temes abordats són d'interès general. Casajuana també ha parlat sobre la xerrada d'avui que va més enllà de donar consells sobre classes de reforç i mira més cap a aspectes interiors dels nens i nenes. La Regidoria d'Educació posa a l'abast de les famílies un cicle de recursos de suport que pretén ser un espai de formació i d’intercanvi. En el marc d'aquests recursos, també es va fer una sessió de teatre-debat amb el títol Mare... el pilar de la família el passat 27 de novembre. Aquesta sessió va ser la primera i va reflexionar i debatre al voltant del paper de la mare a l'educació des d'una mirada feminista.

[ÀUDIO] Entrevista política amb Ramir Roger (ERC)

Aquest dimecres l'entrevista política és amb el regidor de Serveis Econòmics i Participació, Ramir Roger. Entre altres, ha avançat quines seran algunes de les principals inversions del pressupost per al 2019 que es portarà a debat plenari el dijous 20 de desembre i que ascendeix a poc més de 21 milions d'euros. Les partides principals d'inversió són per a la reforma del Passeig Marítim i per a les reformes de les places Fèlix Cardona i Pere III. En el cas de la plaça de Fèlix Cardona, la reforma es farà a través d'un procés de participació per tal que els veïns i veïnes poguin dir la seva.  

Malgrat de Mar i Pineda lideren el rànquing de creixement de l'atur al novembre

L'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal ha donat a conèixer les xifres d'atur a la comarca al tancar el novembre. Són xifres negatives i és que a 30 de novembre hi havia a la comarca 621 persones més a l'atur respecte el mes d'octubre. Les poblacions que lideren aquest rànquing són Pineda de Mar, que en té 261 persones més a l'atur respecte el mes d'octubre, i Malgrat de Mar amb 173 aturats més al novembre. Segons el Consell Comarcal, són xifres que s'expliquen perquè bàsicament l'atur s'ha concentrat al sector serveis. Actualment, el Maresme té registrades a les oficines d'ocupació 25.584 persones, una xifra superior en un 3,05% respecte al mes d'octubre, però inferior en un 6,66% en la comparativa interanual.  El volum més important de demandants de feina es concentra en el sector serveis que aplega el 70,5% del conjunt de persones aturades a la comarca. La resta es distribueixen en la indústria (13.5%), la construcció (8,18%), el col·lectiu de persones sense ocupació anterior (5,72%) i l'agricultura (1,93%). Justament, és en el sector serveis on s'ha concetrat l'increment de la desocupació. Concretament, s'han comptabilitzat 721 nous aturats. Aquesta xifra s'ha vist compensada per la reducció de la desocupació en la resta de sectors econòmics. El resultat final ha estat un increment de 621 persones a les oficines d'ocupació. La mitjana comarcal surt de l'increment de la desocupació en 18 municipis, la baixada en 11 i el manteniment de les xifres en Sant Vicenç de Montalt. 

Els alumnes de les Escoles Fonlladosa aconsegueixen 227 donacions de sang

La campanya de donació de sang impulsada per les Escoles Fonlladosa ha acabat aquest dimarts amb 227 donacions. Recordem que aquest és un projecte comunitari de sensibilització que treballen a les aules els alumnes de tercer d'ESO. La jornada de donació de sang es va fer ahir en horari de matí i de tarda. En els dies previs, els alumnes han fet campanyes de difusió a la mateixa escola i també sortint al carrer per tal d'animar els malgratencs i malgratenques a participar activament de la campanya.  Entre les accions dutes a terme, les Escoles Fonlladosa, amb el suport del Banc de Sang i Teixits han editat un tríptic amb informació sobre la sang i la seva composició.

[ÀUDIO] Malgrat de Mar s'adhereix a l'Observatori Internacional de la Democràcia Participativa

L'Ajuntament de Malgrat de Mar s'ha adherit a la xarxa de l'Observatori Internacional de la Democràcia Participativa. Aquest observatori és un espai d'intercanvi d'experiències en l'àmbit de la democràcia participativa per millorar els governs municipals i la seva qualitat democràtica. El regidor de Participació Ciutadana i Transparència, Ramir Roger ha explicat que va demanar que l'Ajuntament pogués formar part d'aqueta xarxa i que el passat divendres 7 de desembre, el Comitè Directiu de l'Observatori Internacional de la Democràcia Participativa va comunicar al consistori malgratenc que havia aprovat la seva adhesió.  

Pacients amb càncer de pròstata de la CSMS participen en un estudi impulsat per la Universitat Thomas Jefferson de Filadèlfia

El cap del servei d'Urologia de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el doctor Josep Maria Prats, ha participat com a investigador en un estudi per frenar la progressió del càncer de pròstata agressiu, interferint en la permeabilitat de la membrana que envolta el nucli cel·lular. El treball ha estat publicat a la revista Cell, una de les publacions científiques de l'àmbit mèdic més prestigiosa a nivell internacional. L'objectiu final és frenar la progressió d'aquest tipus de càncer i alhora millorar el seu diagnòstic. Segons informa la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, aquest estudi s'ha desenvolupat a la Universitat Thomas Jefferson de Filadèlfia i ha servit per identificar un marcador en l'orina que permet saber que s'està davant d'un càncer molt agressiu i amb mal pronòstic.

L'Arxiu Municipal digitalitza els més de 15 anys d'història de Televisió de Malgrat de Mar

Els continguts que es van emetre a través de la televisió local de Malgrat, TVM, durant els seus 15 anys d'emissió s'han digitalitzat i es posaran a l'abast de tothom. La Regidoria d'Arxiu i Publicacions presentarà aquestes imatges digitalitzades amb un acte públic el pròxim diumenge, dia 16 de desembre, a les 12 h a l'Arxiu Municipal. 

[ÀUDIO] L'Ajuntament de Malgrat de Mar assumeix al 100% les tasques de l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor

L'Ajuntament de Malgrat de Mar fa un pas més per oferir de manera integral els serveis de l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor. Es tracta d'un servei basat en 3 eixos: informar, tramitar i organitzar. En primer lloc, informa dels drets i les obligacions dels consumidors. Tramita les reclamacions, queixes i denúncies en matèria de consum. I per últim, també organitza campanyes d'informació i educació per al consumidor i per als centres educatius de la població. Segons ha explicat el regidor responsable dels temes de Consum, Jofre Serret, a partir del 2019 l'Ajuntament de Malgrat de Mar assumeix al 100 per cent totes les tasques de l'OMIC. Per tant, a partir del febrer ja no visitarà Malgrat de Mar l'Oficina itinerant de la Diputació. L'OMIC ofereix el seu servei de dilluns a dijous de 9 a 14h a l'àrea de Serveis a la Persona, al carrer de Can Feliciano i a l'Ajuntament els divendres cada 15 dies de 8 a 15h i l'últim dimarts de cada mes a la tarda de 16 a 19h.

Paco Márquez: "Estaria bé que els programes de la Festa Major incorporessin publicitat"

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Malgrat de Mar, Paco Márquez, ha obert la possibilitat a què els programes de Festa Major, sobretot la de Sant Roc, incorporin publicitat, tal i com es fa a altres poblacions com Blanes o Calella. D'aquesta manera, es podria destinar aquest ingrés al seu repartiment i els diners del repartiment per a "incrementar la qualitat de les activitats que es programen aquests dies de Festa Major". Durant una entrevista a l'Informatiu del Migdia per fer balanç de la recent Festa Major de Sant Nicolau, Márquez ha explicat que "potser no caldria fer el repartiment casa per casa dels programes i si estan a tots els edificis municipals, la gent ja té la possibilitat de veure'ls, a banda de la difusió que l'Ajuntament fa a través d'internet i les xarxes socials".  El regidor de Cultura fa bon balanç de la Festa Major d'hivern tot i reconèixer que "hi ha hagut molt poca participació als actes". Segons ell, ara s'obren molts interrogants i potser "caldria replantejar com es fa la Festa Major d'hivern que arriba enmmig d'un pont, quan molta gent marxa del poble".

La Policia de Malgrat de Mar investiga dos robatoris a l'Escola Montserrat

A les últimes hores s'han produït dos robatoris a l'Escola Mare de Déu de Montserrat. El primer la nit de dilluns a dimarts i el segon aquesta nit passad. En els dos casos, els lladres han fet servir el mateix  "modus operandi", entrant per una finestra. La policia investiga els fets amb proves que s'han trobat al lloc dels fets i ja té un sospitós. La primera nit es van endur un ordinador portàtil i la Policia va trobar una finestra, però que no estava forçada. La segona nit també han trobat una finestra oberta, però en aquest cas sí que estava forçada, i en aquest cas, també s'havien emportat un ordinador portàtil. Els agents de la policia han trobat algunes proves dels robatoris que ara s'investiguen. La Regidora d'Educació, Núria Casajuana, ha manifestat que "entrar a robar en una escola és no tenir cap principi ni moral". La regidora ha apuntat que la Policia Local de Malgrat té indicis que fan sospitar qui és l'autor dels robatoris i ha traspassat la informació a Mossos d'Esquadra que és qui s'encarrega de la investigació. Núria Casajuana ha apunta que no es descarta que es pugui trobar l'autor dels fets en les pròximes hores. 

[ÀUDIO] LA JUNGLA I Els dimecres parlem de Salut amb la doctora Montse Tejedor

Els dimecres a La Jungla parlem de Salut amb la doctora Montse Tejedor, directora del CAP de Malgrat de Mar. Davant la proximitat de les festes de Nadal, avui amb la doctora Tejedor hem parlat sobre la conciliació de les intoleràncies alimentàries i les al·legies amb els àpats nadalencs.

[ÀUDIO] LA JUNGLA I Entrevista política amb Miquel Àngel Ruiz (JXM)

Avui dimecres l'entrevista política del programa La Jungla ha estat amb el regidor de Junts per Malgrat, Miquel Àngel Ruiz.  

[ÀUDIO] El carrer Llibertat tindrà avui un nou asfaltat

L’àrea d’Obra Pública de l’Ajuntament de Malgrat de Mar realitzarà avui les obres d’asfaltat del carrer Llibertat. Es tracta de la segona fase d’actuacions que s’han posat en marxa aquesta setmana quan es van fer prèviament el rebaix. Segons ha explicat la regidora d’Obra Pública, Mireia Castellà, aquesta és una actuació molt esperada pel veïnat de la zona ja que feia més de 30 anys que no s’asfaltava el carrer. Les obres d’asfaltat comencen i acaben avui mateix.

[ÀUDIO] El PDeCAT presentarà una moció de suport a la vaga de fam dels polítics empresonats

El grup municipal del PDeCAT presentarà al proper ple de l’Ajuntament de Malgrat de Mar una moció de suport als polítics empresonats que han iniciat una vaga de fam per mostrar el seu rebuig al tracte que reben per part del Tribunal Constitucional. Concretament, Jordi Turull, Jordi Sánchez, Josep Rull i Joaquim Forn han pres aquesta decisió per denunciar el «bloqueig» del Tribunal Constitucional a l’accés al Tribunal Europeu dels Drets Humans. Així ho ha explicat el regidor de l'Ajuntament de Malgrat de Mar, Jofre Serret, durant una entrevista a La Jungla d'Ona Malgrat.

[ÀUDIO] 250 alumnes de les escoles de Malgrat de Mar han fet el curs de sardanes de l'Agrupació Sardanista Malgratenca La Barretina

Els alumnes que han participat al curs de sardanes faran aquesta tarda una exhibició a partir de les 15:30h al pavelló municipal de l'avinguda Tarragona. La presidenta dels sardanistes malgratencs, Montserrat Clapés, i en Joan Bigas, membre de la Junta, han passat avui per La Jungla per explicar els actes que faran durant la Festa Major de Sant Nicolau. Recordem que el dissabte es farà el 46è concurs de colles improvisades. Al matí a dos quarts de dotze al parc de Can Campassol es farà el Sardaxou, una xocolatada amb xou sardanístic amb la Cobla Contemporània. A les 5 de la tarda i al pavelló Germans Margall es farà una doble audició de sardanes amb les cobles Jovenívola de Sabadell i la Principal del Llobregat.  

[ÀUDIO] Javier O'Farril: "L'acord amb l'ICS és l'inici del canvi per tornar a tenir una Atenció Primària de qualitat"

El president del Sector Primària Institut Català de la Salut del Sindicat Metges de Catalunya, Javier O'Farril, ha tornat a passar per La Jungla per explicar els principals acords a què han arribat després de la vaga de metges de la setmana passada. Segons ell, els acords són "l'inici del canvi" per aconseguir novament tenir una atenció primària de qualitat i "no de quantitat".  Durant l'entrevista, O'Farril s'ha mostrat "moderament content perquè ara tot el que s'ha pactat s'ha de materialitzar de manera gradual".

La Fundació ASPRONIS vendrà el seu primer calendari solidari al mercat de Sant Nicolau aquest dijous

la Fundació ASPRONIS ha presentat el seu primer calendari solidari amb la finalitat de sufragar les despeses del viatge a Abu Dhabi de dues esportistes del Club Esportiu. Rosa Sánchez i Susana Becerra representaran Special Olympics Espanya als Jocs Mundials Special Olympics que es disputaran a la capital dels Emirats Àrabs el proper mes de març. L’estada durant els Jocs està coberta per l’organització però les jugadores han d’assumir els desplaçaments, un cost molt elevat. El calendari té un preu de venda de 5€ i la recaptació que s’aconsegueixi també estarà destinada a la compra de material o al transport del Club Esportiu per al 2019. Aquest és el primer calendari que la Fundació ha elaborat amb el propòsit de captar fons per a finalitats de caràcter just i solidari que donin més oportunitats a les persones per a la seva inclusió. Enguany que ASPRONIS celebra el seu 50è aniversari es proposa elaborar un calendari cada any amb diferents finalitats o motius dins l’organització.

[ÀUDIO] [CRÒNICA] Els alumnes de les Escoles Fonlladosa surten al carrer per donar a conèixer la campanya de donació de sang

Tots els alumnes de les Escoles Fonlladosa han sortit aquest matí al carrer. Han fet una cercavila amb batucada des del centre fins a la confluència de la plaça de l'Església i el carrer de Mar amb l'objectiu d'anunciar als ciutadans que el proper dimarts 11 de desembre faran una nova campanya de donació de sang. Els alumnes han preparat un seguit de coreografies i també han cantat la cançó amb la què animen els malgratencs a donar sang el proper dimarts. Serà entre les 9 i les 13:30h i de les 15h fins a les 20:30h. L'any passat van aconseguir 180 donacions i aquest 2018 esperen arribar a aquesta xifra o fins i tot superar-la.

[ÀUDIO] Gabriel Rufián: "La política real i més decent és la municipal"

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, va visitar divendres Malgrat de Mar per acompanyar Ramir Roger, el candidat dels republicans per a les eleccions municipals del maig de l'any que ve. Davant un Centre Cultural ple de gom a gom, Rufián va posar en valor la política que fan els regidors i regidores als municipis. Segons ell, "la política real i més decent és la que es fa als municipis".  Rufián va dir que el grup parlamentari d'ERC al Congrés és "la caixa de ressonància del que passa als municipis" tot i que no es doni a conèixer als mtijans. Preguntat sobre l'actual situació política, Rufián va ser molt taxatiu dient que no espera res de la justícia espanyola ja que la sentència per als líders empresonats, segons ell, "ja està dictada". Només cal confiar en les instàncies internacionals. Per la seva banda, Ramir Roger va fer balanç de les principals accions fetes pels tres regidors republicans durant els dos últims anys de mandat al govern quadripartit que encapçala Carme Ponsa. Va destacar, entre altres, els temes de participació ciutadana o l'impuls per a la creació de l'espai agrari de la Baixa Tordera amb l'objectiu d'empoderar la pagesia i donar-li el valor "que es mereix". Entre les accions que volen impulsar hi ha la instal·lació de xarxa wifi de qualitat a tota la platja per al proper estiu. Ramir Roger va agrair la presència de Rufián a Malgrat de Mar dient que "és un líder que dona la cara i no s'amaga davant ningú".

El PP proposa construir un pavelló a l'Escola Mare de Déu de Montserrat

Aquest nou equipament seria utilitzat, segons la idea del Partit Popular, tant pels alumnes de l'escola com per les entitats del poble. Així ho ha explicat la portaveu del PP Ana Vega a la carpa que el partit ha muntat a les Peixateries Velles aquest cap de setmana amb l'objectiu, també, de recollir joguines. En aquest mateix context s'ha donat a conèixer que el PP ha designat a Vega com a nova coordinadora de Serveis Socials a la demarcació de Barcelona.

[ÀUDIO] La Policia Local de Malgrat de Mar celebra la seva diada

Els agents de la Policia Local de Malgrat de Mar han celebrat aquest divendres la seva tradicional diada. Es tracta d'un acte en què es lliuren diferents distincions i reconeixements als agents que durant la seva tasca professional han destacat pel seu servei al bé comú. El dia de la Policia Local de Malgrat de Mar també ha fet distincions ciutadanes com la que han rebut els alumnes de tercer d'ESO de les Escoles Fonlladosa pel seu projecte sobre els camins escolars. El cap de la Policia Local de Malgrat de Mar, Quim Martínez, ha volgut "fer una crítica policial" a la situació que es viu a Catalunya i Espanya. Martínez ha destacat que al país 9 de cada 10 comandaments són gestors que mai no han anat en cotxe patrulla i molts no trepitgen el carrer. Un altre factor negatiu del sistema de seguretat és, segons Martínez, que els comandaments de l'escala intermitja fan horari d'oficina, fent "poc honor" a la dita que la Policia treballa 24 hores els 365 dies l'any. Quim Martínez considera que el model policial del segle 21 "demana que la seguretat ciutadana estigui basada en la prevenció i reacció, és a dir, ser visibles per als ciutadans i a més estar preparats per respondre davant un fet delictiu de manera àgil i eficaç. El 90 per cent del temps dels policies ha de ser al carrer". Segons ell, si no es canvia de rumb en els propers anys, els índexs de delinqüència es dispararan.

[ÀUDIO] Els supermercats de Malgrat de Mar es bolquen amb el Gran Recapte d'Aliments

7 supermercats de Malgrat de Mar participen al Gran Recapte d'Aliments que es fa avui divendres i demà dissabte a tot Catalunya. Es tracta un any més de la campanya anual de recollida d'aliments bàsics. L'objectiu és ajudar les persones més necessitades i cridar l'atenció sobre una situació que es calcula que representa el 20% de la població que viu a Catalunya. La campanya la duen a terme simultàniament els quatre Bancs d’Aliments de Catalunya. S'han habilitat milers de punts de recollida arreu de Catalunya, situats en comerços, on es poden deixar els donatius d'aliments bàsics. A Malgrat de Mar hi ha 7 supermercats: Els Condis del carrer del Carme i Ramon Turró; el Dia, Aldi, Mercadona, Caprabo i l’Àrea de Guissona.

[ÀUDIO] Entrevista amb Mar Pijuan, delegada del sindicat USTE-STEs a l'Alt Maresme sobre la vaga a l'ensenyament

L'ensenyament públic ha sortit aquest matí al carrer per reclamar millors condicions per a un sector que, segons els sindicats, ha patit amb molta duresa les retallades i la crisi. Segons ha explicat a Ona Malgrat Mar Pijuan, delegada a l'Alt Maresme del sindicat USTEC-STEs, "el sector de l'ensenyament pateix el maltractament de les administracions". Segons les primeres xifres que han donat a conèixer, només el 5 per cent del professorat de Malgrat de Mar ha secundat la jornada de vaga.

[VÍDEO] El Mercat Municipal estrena llums de Nadal i altres elements decoratius

Al Mercat Municipal de Malgrat de Mar ja es repira l'ambient nadalenc. Per primera vegada s'han instal·lat llums de Nadal a l'interior d'aquest equipament. A més, i per fer més agradable l'estada als malgratencs i malgratenques que hi passen per fer les seves compres, ara s'han posat dues fotografies històriques de grans dimensions i també seients a les dues entrades. Ho ha explicat la regidora de Desenvolupament Econòmic i Promoció del Municipi, Ester Martínez.  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits