malgratcomunicacio.cat

S'han trobat 5870 registres. Mostrant pÓgina 49 de 235

[└UDIO] ONA MARESME | ALMA M═A, un projecte solidari que destina part dels seus ingressos a la investigaciˇ contra el cÓncer

A l’entrevista d’avui a l’Ona Maresme hem parlat d’emprenedoria solidària amb dues malgratenques que, d’una tragèdia com pot ser el càncer, van veure la necessitat de crear un projecte que ajudés a combatre aquesta malaltia Entrevistem a la Montse i Mari Chamizo, germanes i propietàries de ALMA MÍA, una botiga que ofereix productes de fabricació i manipulació íntegrament local a través del seu web i que, a més, destinen una part dels seus ingressos a la investigació contra el càncer.

[└UDIO] Jofre Serret s'incorpora al ple del Consell General dels Serveis Socials de la Generalitat

El primer tinent d'alcalde i portaveu del govern de Malgrat de Mar, Jofre Serret, s'ha incorporat recentment al ple del Consell General dels Serveis Socials de la Generalitat en representació de l'Associació Catalana de Municipis (ACM). Segons ha explicat Serret, aquest és el màxim òrgan de gestió en matèria de benestar social, afers socials, treball i família. Des d'aquí es creen i planifiquen lleis vinculades als serveis socials en referència a les persones, la infància, la gent gran i el treball.  

[└UDIO] Obertes les inscripcions per al Carnaval fins el 7 de febrer

L'Ajuntament de Malgrat de Mar ha suspès la celebració de la Festa dels Tres Tombs que estava prevista per aquest diumenge al matí en solidaritat amb els afectats pel temporal Glòria. En comptes d'aquesta activitat es farà una neteja popular a 3 de les 4 platges de Malgrat de Mar. Precisament, avui hem conegut que hi ha un miler de persones apuntades per prendre part de la neteja voluntària de les platges. Es netejaran les platges de l'"Astillero", Malgrat Centre i La Conca fins al Camí de Mas Bages, que s'han dividit en 17 trams. Els voluntaris inscrits han de ser a les 10 h al tram que se'ls ha assignat a través d'un correu d'e-mail. Hi participen també escoles, entitats, associacions i empreses locals.

L'Ajuntament de Malgrat de Mar ofereix informaciˇ i assessorament als afectats pel temporal Gl˛ria

L'’Ajuntament de Malgrat de Mar ofereix un servei d’informació i assessorament per tal que tots els afectats, ja siguin persones físiques o jurídiques, tinguin la informació necessària per tal de poder demanar els ajuts i subvencions que es puguin convocar. Les persones afectades poden adreçar-se directament a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (carrer del Carme, 30), on se’ls informarà dels possibles ajuts i se’ls assessorarà en la preparació de la sol·licitud si ho necessiten. L’Ajuntament en cap cas es farà responsable de l’obtenció de la subvenció o ajut per part dels interessats, ni de tramitar la documentació referida a les sol·licituds i justificacions.

[└UDIO] El temporal Gl˛ria torna a obrir el debat sobre la necessitat de traslladar la lÝnia de Rodalies al seu pas pel Maresme

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries, ADIF, ha valorat en uns 20 milions d’euros els danys provocats pel temporal Glòria a la xarxa ferroviària a Catalunya. Després de les primeres avaluacions i actuacions que han fet els tècnics d’Adif sobre el terreny, s’han detectat 52 zones amb danys greus o molt greus com és el cas de les instal·lacions de la línia entre Barcelona-Mataró-Maçanet. Adif destaca que des d’un primer moment els seus tècnics han estat treballant per reparar els desperfectes tot i que a dia d’avui es manté interrompuda la línia R1 entre les estacions de Blanes i Malgrat de Mar pel col·lapse del pont sobre el riu Tordera. Segons Adif, de moment no hi ha previsió del seu restabliment, almenys fins que els seus tècnics puguin accedir a la zona amb plenes garanties de seguretat per tal de fer un estudi exhaustiu de les actuacions necessàries per a la seva reconstrucció.

[└UDIO] Les conseqŘŔncies del temporal Gl˛ria han centrat l'ediciˇ d'avui de 'L'Alcalde Respon'

L'alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader, ha respost avui algunes preguntes dels ciutadans durant l'espai mensual 'L'Alcalde Respon'. Qüestions que han fet referència a les conseqüències del temporal Glòria al nostre municip. Joan Mercader ha explicat els últims tràmits que des del consistori s'han fet com la convocatòria per demà divendres d'un ple extraordinari per declarar el municipi com a zona catastròfica. Mercader ha explicat que a les últimes hores s'han reunit amb els empresaris dels càmpings i aquesta mateixa tarda ho faran amb els pagesos.  

[└UDIO] Ona PolÝtica I Entrevista amb la regidora del PSC, Cinzia Valbonesi

L’entrevista política d’aquesta setmana ha estat amb la la regidora del PSC, Cinzia Valbonesi. Valbonesi, que també és Secretària d'Organització del PSC de Malgrat de Mar, és actualment regidora d’Igualtat i LGTBiQ, d’Inserció Laboral i Barris. Amb ella hem repassat algunes de les accions que s’impulsen des d’aquestes regidories de l’Ajuntament de Malgrat de Mar. Valbonesi ha explicat que aquests dies ultimen l'agenda d'actes que es faran al llarg de tot el mes de març amb motiu del dia 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Cinzia Valbonesi ha parlat també d' algunes de les novetats que s'impulsaran des de l'àrea d'Inserció Laboral amb l'objectiu de donar a conèixer la tasca que es fa des del Club de la Feina amb la publicació d'informació d'interès per a les persones que cerquen feina a través dels canals de difusió de l'Ajuntament.

[└UDIO] L'Ajuntament de Malgrat de Mar celebrarÓ divendres un ple extraordinari per demanar la declaraciˇ de zona catastr˛fica pel temporal Gl˛ria

Les conseqüències del temporal Glòria han centrat la Junta de Portaveus dels grups municipals que s'ha fet aquest migdia a l'Ajuntament de Malgrat de Mar. Just després d'acabar-se, l'alcalde, Joan Mercader, ha convocat un ple extraordinari per a aquest divendres a les 19 h per sol·licitar al govern de l'Estat espanyol la declaració del terme municipal de Malgrat de Mar com a zona greument afectada per una emergència de Protecció Civil, el que es coneix com a zona catastròfica. Segons ha explicat Joan Mercader, durant la Junta de Portaveus dels grups municipals del consistori el govern ha donat detall de les actuacions que s'estan fent i les que es preveuen. L'alcalde de Malgrat ha destacat que cal demanar que es declari zona catastròfica el més aviat possible per poder actuar amb rapidesa per resoldre els nombrosos i devastadors efectes que ha deixat el temporal a la població. 

[└UDIO] Els Castellers de l'Alt Maresme renoven l'equip tŔcnic i administratiu i es marquen com a repte convertir-se en colla de 8

Els Castellers de l’Alt Maresme van celebrar el passat diumenge l’assemblea anual en la qual van escollir l’equip tècnic i la junta directiva que dirigirà la colla durant els propers dos anys. Per primera vegada l’equip tècnic el lideraran dos cocaps de colla, Esteve Sebastià, que repetirà en el càrrec, i Andrea Almenta, que s’incorporarà en la direcció tècnica de la colla. Segons ha explicat Esteve Sebastià, aquest sistema el fan servir altres colles com els Marrecs de Salt i els permet donar resposta a problemes que poden sorgir a nivell tècnic. Ara hi ha dos persones que es reparteixen la gestió tècnica i la gestió del grup. Pel que fa a la direcció administrativa, Hèctor Montero va ser escollit president de la colla, substituint, així, a Marc Ruiz, president dels Castellers de l’Alt Maresme des de 2014, any de la seva fundació. Marc Ruiz va ser un dels principals impulsors i fundadors de la colla el 2013, any de la seva creació.

Ona Malgrat dobla la seva audiŔncia digital durant el temporal Gl˛ria

El portal de notícies d’Ona Malgrat, malgratcomunicacio.cat, va rebre durant la setmana del temporal Glòria 4.585 visitants. Concretament, aquesta xifra d’usuaris únics es va registrar entre el dilluns 20 i aquest dilluns 27 de gener. Les prop de 4.600 visites representen el doble de les visites que el portal de notícies de la ràdio municipal registra habitualment. Pel que fa a les xarxes socials, durant els últims 7 dies s’han consumit 1810 hores dels continguts audiovisuals que hem emès en directe a través del Facebook d’Ona Malgrat.  D’entre els vídeos més destacats en visualitzacions hi ha el directe fet des de la zona dels càmpings amb més de 40.000 visualitzacions. Un altre dels vídeos amb més visualitzacions és el directe fet des de la sortida de la fàbrica AGC durant l’evacuació dels treballadors a causa del temporal. En aquest cas, es van produir més de 14.500 visualitzacions. Durant la setmana del temporal Glòria vam realitzar una vintena de directes des dels punts més afectats pel temporal. Una altra dada a destacar és que la suma del total de vídeos ha generat 116.000 visualitzacions.   

[└UDIO] Espai Salut I Grip versus refredat

Avui a l'espai de salut de La Jungla hem parlat sobre la grip i el refredat. Sobre les diferències que hi ha entre aquestes dues malalties víriques ja que moltes vegades hi ha confusió entre els ciutadans. La grip està causada per virus i apareix en forma d’epidèmies sobretot a l’hivern, com passa actualment, mentre que el refredat és una malaltia lleu causada per virus. Segons ha explicat el doctor Andrés Pinzón, metge de l'equip d'atenció primària de Malgrat i Palafolls, la grip és una malaltia contagiosa i la millor manera d'evitar-la és vacunant-se un cop l'any. La vacuna antigripal està indicada en les persones amb alt risc de tenir complicacions per la grip.

[└UDIO] TŔcnics de l'ACA valoren avui l'estat de la riera de Palafolls desprÚs del temporal

Els tècnics de l'Agència Catalana de l'Aigua faran un informe de valoració dels danys que ha provocat el temporal Glòria a la riera de Palafolls al seu pas per Malgrat de Mar. L'aparcament de davant del CAP encara continua tancat pel mur de contenció de la riera que va caure. Pel què fa al cotxe que va caure a la riera, el portaveu del govern Jofre Serret ha dit que encara no s'ha pogut treure però garanteix que "no cal patir"

[└UDIO] El Maresme suma 40 MEUR en la primera valoraciˇ de danys pel temporal Gl˛ria

El Consell d'Alcaldies ha fet aquest dimarts una primera aproximació als danys que la borrasca Glòria va deixar la setmana passada al Maresme. La primera valoració econòmica de l'afectació supera, segons el Consell Comarcal, els 40 milions d'euros sense comptar la reconstrucció dels dos ponts que es van esfondrar a Malgrat de Mar. Els alcaldes i alcaldesses de la comarca han demanat ajuts urgents per poder restablir la normalitat el més ràpid possible i han posat sobre la taula la necessitat de redissenyar infraestructures i canviar polítiques per "minimitzar l'elevada exposició que té el Maresme en un moment d'emergència climàtica"

[└UDIO] LĺAssociaciˇ ArtÝstica Encert de Sabadell interpretarÓ aquest diumenge ôUna trama mal ordida

L’Associació Artística Encert de Sabadell interpretarà aquest diumenge “Una trama mal ordida, una obra basada en el llibre homònim, adaptada per Maite Soler i dirigida per Josep Salomó. Una nova obra emmarcada en el 24è Concurs de Teatre Vicenç Bayarri i Miralles, Premi Vila de Malgrat i organitzat pel Grup Germanor que tindrà lloc aquest diumenge 2 de febrer a partir de les 18.30 h al Centre Cultural. Avui entrevistem a la M.Mercè Fisa, presidenta de l’Associació Artística Encert de Sabadell i el director de l’obra, Josep Salomó.

[└UDIO] La CUP demana obrir un perÝode de reflexiˇ desprÚs del temporal Gl˛ria per posar en valors conceptes com la deconstrucciˇ o la renaturalitzaciˇ de l'espai de la Tordera

La CUP de Malgrat de Mar ha expressat, a través d'un comunicat, la seva solidaritat amb totes aquelles persones que han patit els efectes de la borrasca Glòria i, en especial, amb el món de la pagesia, 'un sector de per sí vulnerable' i que ara, segons el regidor Enric Zaldo, 'ho és encara més'. La CUP destaca que les destrosses que s'han produït als càmpings i les indústries evidencien que la Tordera és una zona inundable, amb torrents habituals i això comporta un perill. A més, segons Enric Zaldo, la sobreexplotació del riu  no afavoreix com tampoc afavoreix la reordenació territorial i el detonant de tot plegat és el canvi climàtic.  Des de la CUP volen subratllar que 'cal reconèixer l'espai bionatural de la Tordera i donar importància a la tasca que fan espais o plataformes con la Taula del Delta de la Tordera o Preservem el Litoral. Davant d'aquesta situació, la CUP demana a l'Ajuntament que faci un 'repensament de la situació i introdueixi conceptes com ara la deconstrucció, la renaturalització i la protecció efectiva dels valors naturals de la desembocadura i delta de la Tordera.

[└UDIO] Ona Maresme I Tecnologia I TomÓs Hinojosa parla sobre com la tecnologia ajuda a detectar, prevenir i actuar en casos de desastres naturals

A la secció de tecnologia d’aquesta setmana a l’Ona Maresme en Tomàs Hinojosa ens ha explicat com la tecnologia ajuda a detectar, prevenir i actuar en casos de desastres naturals.

[└UDIO] Entrevista amb N˙ria Gibert, directora de l'Escola d'Adults Cases dels Mestres

L'Escola d'Adults Cases dels Mestres ha obert avui les inscripcions per a curs d’Alfabetització en llengua catalana i a partir de demà dimecres ho farà per als cursos d’ Introducció oral a la llengua catalana. Els cursos es faran dos dies a la setmana a les tardes, concretament, entre dos quarts de vuit fins a les nou del vespre. Les inscripcions es faran entre les cinc i les set de la tarda fins aquest dijous. Ens ha donat tots els detalls d'aquest nou trimestre lectiu la directora de l’Escola d’Adults Cases dels Mestres, Núria Gibert.

[└UDIO] Malgrat de Mar organitza una neteja de 3 de les 4 platges afectades pel temporal Gl˛ria

Aquest migdia es fa una sessió extraordinària del Consell d’Alcaldies del Consell Comarcal. Entre els punts de l’ordre del dia hi ha l’estudi i valoració de l´afectació de la comarca produïda pels efectes del temporal “Glòria”, adopció de mesures i formulació de propostes urgents. Una sessió extraordinària a la qual hi participa el primer tinent d’alcalde i portaveu del govern de Malgrat de Mar, Jofre Serret. Serret també ha participat aquest matí a una reunió que s’ha fet a Fogars de la Selva amb els alcaldes de la Conca de la Tordera. L’objectiu ha estat fer balanç de les afectacions que els municipis de la conca han patit a causa del temporal Glòria. Segons Serret, s’ha tornat a posar sobre la taula la necessitat de declarar la zona d’emergència per afrontar amb agilitat la reconstrucció dels sectors més afectats pel temporal.

[└UDIO] Els alumnes de 1r d'ESO de l'institut expliquen el seu primer dia de classe a 'La Jungla'

El pas de la primària a la secundària és un canvi important pels alumnes. Els que ara fan 1r d'ESO a l'institut Ramon Turró i Darder han hagut de canviar, a més, de centre educatiu. Alguns d'aquests alumnes han vingut avui a la ràdio per explicar les emocions que van sentir els primers dies de classe.

[└UDIO] Els Amics de l'Arxiu parlen del seu projecte a 'La Jungla'

Els Amics de l'Arxiu van néixer ara fa cinc anys amb l'objectiu d'afegir informació a les imatges digitalitzades de l'Arxiu Municipal. Identificar, promoure, valorar fotografies són algunes de les tasques que duen a terme. Els Amics de l'Arxiu es troben els dijous cada quinze dies a la sala Joaquim Garriga de l'Arxiu Municipal. Ara també porten les imatges a una residència de gent gran.

[└UDIO] Malgrat de Mar vol urbanitzar la carretera que connecta amb el barri de Sant LluÝs de Palafolls

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, Sergi Cardona, ha explicat a Ona Malgrat que el govern ha reprès les negociacions amb la Diputació de Barcelona per tal d’urbanitzar la sortida de la població a la banda que toca amb Palafolls. Es tractaria, segons Cardona, del tram de la rotonda del final de l’avinguda Costa Brava fins a la rotonda del barri de Sant Lluís de Palafolls. Sergi Cardona ha fet aquest anunci després de la trobada mantinguda fa uns dies amb el president de l’Àrea d’Infraestructures, Mobilitat, Urbanisme, Habitatge i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons.

[└UDIO] Balanš positiu de la presŔncia de Malgrat de Mar a FITUR

Malgrat de Mar fa un balanç positiu de la seva presència a FITUR, la fira internacional de turisme que ahir diumenge va tancar les portes de la seva quaranta edició al recinte firal d’ IFEMA. Un any més, Malgrat de Mar ha promocionat la seva oferta turística dins l’estand de Catalunya, al mostrador de la Diputació de Barcelona i Costa-BCN. La tècnica de Turisme de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, Ester Gil, ha explicat que ‘FITUR és la primera fira de l’any potent que permet conèixer nous touroperadors, tornar a parlar amb els touroperadors que ja treballen a la zona i amb les administracions ja que el pes de les institucions és molt important’.

[└UDIO] Els partits polÝtics de Malgrat de Mar exhibeixen unitat davant el temporal Gl˛ria

Tots els partits polítics amb representació al consistori malgratenc van mostrar aquest dissabte la seva unitat davant del temporal Glòria. Durant una compareixença pública en què vam veure l’alcalde i la resta de portaveus dels grups municipals, Joan Mercader va donar ‘un missatge d’unitat de tots els partits davant uns fets que són excepcionals’. Joan Mercader va explicar que en els propers dies es convocarà una junta de portaveus per decidir la celebració posteriorment d’un ple extraordinari en què es declararia la zona d’emergència, abans zona catastròfica. L’alcalde de Malgrat va recordar que totes les decisions que es preguin es faran d’acord amb la situació d’emergència i acció climàtica que es viu.    Avui dilluns des de l’Ajuntament de Malgrat de Mar s’ha fet un primer informe provisional valorant els danys provocats pel temporal Glòria, tal i com demanava dissabte el ministre de Sanitat, Salvador Illa. Un informe que demà tindran sobre la taula al consell de ministres. Mercader ha explicat també que totes les decisions per a la reconstrucció es prendran tenint en compte els experts de la Taula del Delta així com tots els partits polítics i en benefici de la pagesia i els malgratencs i malgratenques.

[└UDIO] El Consell de Ministres aprovarÓ demÓ el primer paquet de mesures urgents per atendre els efectes del temporal Gl˛ria

El consell de ministres aprovarà demà dimarts un paquet de mesures urgents per atendre els efectes del temporal Glòria. Així ho va anunciar aquest dissabte el ministre de Sanitat, Salvador Illa durant la seva visita a Malgrat de Mar. Illa, que prèviament va visitar Pineda de Mar, va dir que es podrà fer ús del Reial Decret fet arran del temporal Dana, i que està vigent fins al març, per tant, es podran mobilitzar els recursos necessaris per part de l'Estat. Després de reunir-se amb els portaveus dels grups municipals de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, Salvador Illa va explicar que ara el govern malgratenc haurà de fer una primera valoració econòmica dels danys ocasionats pel temporal Glòria per tal de portar-la demà al consell de ministres. Un informe que estarà enllestit durant el matí d'avui dilluns.

[└UDIO] Jofre Serret: 'En el cas dels cÓmpings no parlem de restablir sinˇ de recuperar all˛ que tenien en el lloc mÚs idoni'

El primer tinent d’alcalde, Jofre Serret, ha explicat a Ona Malgrat que ara mateix estan estudiant quina solució es troba en el cas dels càmpings per a la seva reconstrucció. Serret recorda que són empreses i els seus propietaris ara s’ho passen també malament. El primer tinent d’alcalde ha puntualitzat que ara mateix no es parla de restablir sinó de ‘recuperar allò que tenien en el lloc més idoni’. Una decisió que es prendrà sempre amb consens entre els propietaris dels càmpings i el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. En tot cas, serà una decisió tenint en compte la situació d’emergència climàtica que vivim. Jofre Serret considera que ara no és moment per parlar d’on haurien d’estar situats els càmpings. I recorda als ciutadans que no accedeixin a la zona dels càmpings perquè és molt perillós.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235

NotÝcies

Totes les notÝcies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

RÓdio a la carta Programes Contacte

MLGVisiˇ

Xarxes Socials

ButlletÝ

Qui som

CrŔdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - AvÝs legal - CrŔdits