malgratcomunicacio.cat

S'han trobat 5870 registres. Mostrant pàgina 47 de 235

[ÀUDIO] Òmnium porta a Malgrat de Mar els Premis VOC, la Mostra d'Audiovisual en català

La secció d'Òmnium Cultural a l'Alt Maresme porta aquest divendres a Malgrat de Mar una sessió dels Premis i Mostra de l'Audiovisual en català, el VOC. Aquests són uns premis que volen reconèixer els millors curtmetratges, websèries i micrometratges realitzats originalment en català i incentivar la creació de nous continguts. A més, és una mostra de cinema i audiovisual en llengua catalana que es fa en diverses poblacions, en què els assistents poden votar les obres que més els hagin agradat. La sessió de Malgrat de Mar, que es farà al Centre Cultural a partir de les 19h, serà la segona ja que prèviament es farà una altra a la Sala Mozart de Calella. En el cas de Malgrat de Mar estarà presentat per l'exregidor de la CUP, Paco Márquez. Entrevista amb Toni Latorre, portaveu d'Òmnium a Malgrat de Mar.

El ple ordinari de febrer aprovarà l'elecció del nou Jutge de pau de Malgrat de Mar

L'Ajuntament de Malgrat de Mar celebra aquest dijous a partir de les 19h la sessió ordinària del ple municipal que té 12 punts a l'ordre del dia. S'aprovarà la dació de compte de l’informe de morositat del 4rt. trimestre 2019; la dació de compte del decret d’aprovació de la liquidació del pressupost 2019 i la dació de compte de l’informe d’intervenció d’avaluació del compliment de l’objectiu d’estabilitat pressupostària

L'Ajuntament de Malgrat de Mar aprova, via emergència, els primers treballs per reparar de manera provisional un tram del Camí de la Pomareda

La Junta de Govern Local ha aprovat  l'execució dels treballs per reparar i sanejar 600 metres del tram del Camí de la Pomereda, entre la carretera de Mas Bages i la zona de càmpings, malmès pel temporal Glòria. Aquests treballs, aprovats com a emergència, tenen un cost de 200.000 euros.  L'arquitecte municipi proposa una actuació al Camí de la Pomareda, encara que sigui provisional, amb la restitució de les parts afectades, amb una pavimentació granular, amb la rehabilitació de les infraestructures existents, com les telecomunicacions i enllumenat públic, que permeti mantenir les activitats d’acampada existents, i garantir l’accés a peu i rodat dels usuaris, amb la garantia d’evacuació d’aquests en cas d’emergència. Les obres incloure retirar els residus provinents dels paviments i construccions malmeses a la zona. Aquestes obres són actuacions d’emergència atesa la gravetat i la urgència dels càmpings.

Entitats, científics i tècnics reclamen alliberar la desembocadura de la Tordera i reubicar tubs de la dessaladora

Una dotzena d'entitats ecologistes i de medi natural i una quarantena de científics tècnics i estudiosos de la Tordera han signat un manifest que planteja un seguit de mesures que, segons defensen, caldria "prioritzar" per evitar que futures riuades, com la del Gloria, provoquin tants danys materials. Entre aquestes, hi ha "recuperar la morfologia pròpia" del delta del riu. Segons assenyalen, hi ha tres càmpings que fan de "tap" i defensen que recuperar la fesomia del delta reduiria "els danys principals" causats per riuades i garantiria la redistribució natural de sorres a platges. A més, insten a reduir la sobreexplotació d'aqüífers, garantir cabals mínims i reubicar la caseta i els tubs de la dessaladora per allunyar-los del curs del riu

El govern espanyol inverteix 2 MEUR per reparar danys del Glòria a la costa de Barcelona

Els diners que s'invertiran a la costa de Barcelona aniran destinats a pèrdues de sorra a les platges, danys en camins litorals, passejos i esculleres, acumulació de residus i brutícia i afectacions en sistemes dunars. El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha acordat aquest dilluns declarar d'emergència les obres per reparar els danys que el temporal Glòria va provocar a la costa catalana entre el 19 i el 24 de gener. En total s'hi destinaran 5,75 milions d'euros

L'Ajuntament de Malgrat de Mar arranjarà el mur de la riera de Sant Genís malmès pel temporal Glòria

Ja hi ha data per a l'inici de les obres d'arranjament del mur de la riera de Sant Genís de Palafolls davant de l'aparcament del CAP malmès pel temporal Glòria. s'iniciaran aquesta mateixa setmana. Recordem que aquest mur va caure durant el pas del temporal Glòria per Malgrat, durant el qual es va desbordar la riera, fent caure un vehicle a dins. La companyia elèctrica Endesa començarà a reforçar la zona on hi ha un pal de la xarxa elèctrica, que va quedar malmès. Després l'Ajuntament formarà una escullera per reforçar de manera provisional la riera en aquest punt. Tot i que és competència de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), l'Ajuntament assumeix l'arranjament provisional per poder tornar a obrir l'aparcament en un termini de temps breu.

[ÀUDIO] Malgrat de Mar vol reactivar l'agermanament amb Incisa Val d'Arno

Alumnes de 1r d'ESO de l'Institut Ramon Turró participaran a final d'aquest mes de febrer en un intercanvi amb l'Istituto Caponetto de Bagno a Ripoli, a Florència. Segons ha explicat el primer tinent d'alcalde i portaveu del govern, Jofre Serret, aquest projecte d'intercanvi dins el programa Etwinnin té com a objectiu treballar conjuntament i conèixer les realitats educatives i culturals dels dos instituts de Secundària, a través d'activitats en castellà i anglès. El viatge dels joves malgratencs a Florència inclourà una visita a Incisa in Val d'Arno -ara annexionat a Figline-, el poble amb el qual Malgrat està agermanat des de 1988. Tant Jofre Serret com la regidora d'Educació, Lurdes Borrell, han explicat que amb aquest agermanament entre els joves es reactiva la relació amb Incisa, la qual ha estat inactiva durant els últims anys. 

[ÀUDIO] A l'espai de Cuina de La Jungla hem parlat de la tradició gastronòmica del Dijous Gras

Avui amb la Montse Verdaguer i la Júlia Navarro, del bloc de cuina kilòmetre0.cat hem parlat del Dijous Gras, ara que comença el carnaval, i de les diferents opcions que tenim a nivell gastronòmic per celebrar aquest dia. Entre elles, coneixerem la recepta per fer una coca de llardons.

[ÀUDIO] Comença la setmana de celebracions pel Carnaval 2020

Malgrat de Mar viurà a finals de setmana diverses activitats vinculades amb el carnaval. Tot comença el dijous amb el tradicional Dijous Llarder que es farà al Centre Cívic impulsat des de l'Associació de Veïns de la Verneda. Divendres és, segons la regidora de Cultura, Lurdes Borrell, el dia fort amb la rua de carrosses i comparses que començarà a les 21:30h des de la plaça de la Germana Campos fins al pavelló Germans Margall on a les 23h començarà el ball de carnaval a càrrec de Tapeo Sound System.  

[ÀUDIO] El govern de Malgrat de Mar mostra el seu malestar pel 'desinterès' que mostra l'ACA amb el municipi després dels efectes del Glòria

L'alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader, i el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme i Projectes Urbans, Jofre Serret, han traslladat al delegat del govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernández, la queixa i el malestar davant el que consideren ‘inacció i desinterès de l'Agència Catalana de l'Aigua per conèixer els devastadors efectes del temporal Glòria al municipi’. Cap responsable de l'ACA ha visitat Malgrat després del temporal per conèixer els danys ocasionats i a més, el consistori ha tingut dificultats per aconseguir-ne una reunió. Mercader i Serret van exposar-li al delegat del govern de la Generalitat ahir dijous, durant la seva tercera visita a Malgrat després del temporal, la dificultat que ha tingut l'Ajuntament per contactar amb els responsables polítics de l'ACA i aconseguir que vinguin al municipi a veure els danys ocasionats, ja que és qui té la competència de rius i recs, els quals es van desbordar durant el temporal.

[ÀUDIO] La música d'Itàlia i Madagascar arriba al Barretina Sona! de la mà de Maria Mazzotta

Maria Mazzotta actuarà aquest dissabte en el marc del cicle de concerts de ‘La Barretina Sona!’ La cantant italiana presentarà a Malgrat de Mar el seu àlbum Amoreamaro, tal i com ha explicat Marcel Pla, productor del festival. Pla assegura que és un concert que recomana especialment a totes aquelles persones a qui li agrada la música i descobrir coses noves. El concert de Maria Mazzotta començarà aquest dissabte a dos quarts de deu de la nit al local social de Societat Cultural i Recreativa La Barretina Vermella.

[ÀUDIO] ASPRONIS s'estrena com a Punt de Formació del programa Incorpora

La Fundació ASPRONIS s'ha estrenat com a Punt de Formació del Programa Incorpora de l'Obra Social 'la Caixa' en el marc del novè conveni consecutiu signat amb l'entitat. El Punt Formatiu permetrà a ASPRONIS oferir formació per a persones en situació o risc d'exclusió social a la zona de la Selva marítima i el nord del Maresme amb pràctiques en empreses. Els Punts Formatius tenen com a objectiu formar i entrenar les persones per a llocs de treball concrets i de manera més efectiva. Entrevistem el director general de la Fundació ASPRONIS, Francesc Durà.  

[ÀUDIO] L'Ajuntament de Malgrat col·loca nous panells sobre la història d'espais, places i escoles

L'Ajuntament de Malgrat de Mar ha començat aquests dies a col·locar 19 panells informatius més per identificar i recordar la història i el patrimoni local. Aquesta acció es va iniciar el mandat passat a través d'una proposta de la ciutadania a través del pressupost participatiu de 2018. El mes de maig de 2019 es van col·locar 7 panells informatius a 7 edificis catalogats com a Béns d'Interès Local: Ajuntament, Peixateries Velles, Ca l'Arnau, Biblioteca La Cooperativa, Església Parroquial de Sant Nicolau i Escola Mare de Déu de Montserrat. Ara, l'Ajuntament en col·loca 19 més, però no només a béns catalogats, sinó també a espais, edificis i places singulars del patrimoni històric i arquitectònic de Malgrat de Mar. Els espais que ara s'identifiquen són: Escola Maristes Sant Pere Chanel, Escola Vedruna, Escoles Fonlladosa, Escola Marià Cubí i Soler, aparcament del Sindicat, Can Campassol, Institut Ramon Turró i Darder, Mas de Can Palomeres, Antic Hospital i Capella, Fàbrica de l'Aigua, plaça de La Barretina, plaça Marià Cubí i Soler, aparcament del Liceu, casa de Ramon Turró i Darder, casa de Fèlix Cardona Puig, riera de Sant Genís de Palafolls, Torre de l'Esquena, Torre del Castell i placeta del doctor Robert.

[ÀUDIO] Xocolatada solidària a favor de la investigació del càncer infantil

Aquest cap de setmana l’escola d’anglès Kids & Us de Malgrat de Mar organitza una xocolatada solidària a favor de la investigació del càncer infantil. Justament aquest 15 de febrer és el dia internacional del càncer Infantil i centenars de negocis d’arreu de Catalunya organitzen activitats solidaries com aquesta per recaptar fons per a la investigació d’aquesta malaltia a l’Hospital Sant Joan de Déu. Per parlar de tot plegat ens acompanyen la Silvia Imbernón, Directora de l’escola d’anglès Kids&Us, i la Raquel Benítez, col·laboradora de la xocolatada.  

[ÀUDIO] Bona acollida de l'Escola de Salut de la Gent Gran de Malgrat de Mar

L'Ajuntament de Malgrat de Mar va posar en marxa ara fa tres setmana l'Escola de Salut de la Gent Gran. Es fan diferents activitats com ara musicoteràpia, el taller de la memòria i l'activitat física a través de l'Activa't. Avui hem fet balanç d'aquestes primeres tres setmanes en conversa amb la Maria Rosa Gutiérrez, coordinadora de l'escola, amb la fisioterapeuta Ainoa Méndez i amb la psicòloga Andrea Mora. Segons elles, l'Escola de Salut de la Gent Gran té una acceptació molt gran i els assistents a les diferents propostes participen activament i amb molta motivació. Segons Ainoa Méndez, els participants a l'Activa't gaudeixen tot fent esport i activitat física. Segons ella, és fonamental viure la vellesa de manera activa per evitar problemes de salut.

Ona Malgrat celebra demà dijous el Dia Mundial de la Ràdio des del Mercat Municipal i participant en una tertúlia de Ràdio Pineda

Demà dijous 13 de febrer és el Dia Mundial de la Ràdio i des d'Ona Malgrat ho celebrarem per partida doble. Entre les 10 i les 12 del migdia farem un programa especial des del Mercat Municipal. Volem celebrar aquesta diada compartint amb els ciutadans de Malgrat de Mar el seu dia a dia quan van al mercat a comprar. Des d'allà entrevistarem també els paradistes i us oferirem diferents entrevistes. L'objectiu final és apropar la ràdio als oients. El programa estarà conduït per Laura Téllez i tindrà el suport tècnic de Raimon Cartró i Emili Pacheco. A més, a partir de les 12 Ona Malgrat participarà en una tertúlia impulsada per Ràdio Pineda en què hi participarà el director de Ràdio Palafolls, Marc Ferri; el director de Ràdio Tordera, Albert Sabater; el cap tècnic de Ràdio Calella Televisió, Jordi Terme; la directora de Ràdio Pineda, Maria Josep Hernández; el redactor de Ràdio Pineda, Pep Basart i el Coordinador de Mitjans de Malgrat de Mar, Emili Pacheco. Durant la tertúlia s'analitzarà el paper que han tingut els mitjans de comunicació locals durant el temporal Glòria acostant tota la informació al ciutadà. El programa s'emetrà de 12 a 13h, just després de l'especial des del Mercat Municipal.

L'Ajuntament de Malgrat de Mar demana un ajut per poder arranjar 10 habitatges per a la gent gran

El govern de Malgrat de Mar ha aprovat, a través de la Junta de Govern Local, sol·licitar a la Diputació de Barcelona un ajut per a l'arranjament de 10 habitatges per a la gent gran. Segons informa el consistori, 3.696 habitants de Malgrat de Mar són persones majors de 65 anys. Moltes d’aquestes persones volen seguir tenint autonomia i no abandonar la seva llar, però es troben amb limitacions estructurals que dificulten el seu dia a dia. Per això, des de la Regidoria de Gent Gran s'ha demanat aquest ajut a Diputació amb la idea de fer front a petites reformes d'adaptació funcional als habitatges i la instal·lació d'ajudes tècniques, com poden ser: en banys, per afavorir l'accessibilitat i facilitar la higiene personal; en cuines, per millorar les condicions de seguretat i ús; de caràcter general, per facilitar la mobilitat i accessibilitat al domicili i actuacions complementàries de millora de l'eficiència energètica dels habitatges. En total, s'han sol·licitat 21.000 euros.

[ÀUDIO] Malgrat de Mar participa un any més a la Marató de l'Estalvi Energètic

L'Ajuntament de Malgrat de Mar va iniciar el 3 de febrer la seva participació a la 5a edició de la Marató de l'Estalvi Energètic que es farà al llarg de tot el mes de febrer. Es tracta d'una nova campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l'ús i el consum d'energia, que té la voluntat afegida de destinar l'estalvi econòmic aconseguit a la lluita contra la pobresa energètica. Malgrat hi pren part per 4t any consecutiu i és el municipi més petit dels 9 de tot Catalunya que hi participen, inclosa la ciutat de Barcelona. En parlem amb el regidor de Medi Ambient, Óliver Sánchez-Camacho.

[ÀUDIO] La CUP demana al govern municipal i als altres dos partits de l'oposició que expressin el seu posicionament sobre la visió estratègica del Tordera després del temporal Glòria

La CUP de Malgrat de Mar exigeix al govern municipal, format per PSC i Junts per Catalunya – Malgrat ens Mou, que exposi el seu posicionament en relació a la visió estratègica cap a la desembocadura i el delta de la Tordera. En aquesta mateixa línia, també demana a Esquerra Republicana i Junts per Malgrat que expressin quin és el seu posicionament. La Candidatura d’Unitat Popular, a més, demana que el govern expliqui el contingut de les converses que ha mantingut amb els òrgans competents més enllà dels aspectes relacionats amb els ajuts i subvencions; i proposa que s’impedeixi que els càmpings actuïn de manera unilateral en l’àmbit del front costaner.    

[ÀUDIO] Joaquim Albert (ERC) protagonitza l'entrevista política de 'La Jungla' d'aquesta setmana

El regidor republicà Joaquim Albert ha parlat avui a 'La Jungla' del temporal Glòria i dels danys que ha ocasionat a Malgrat de Mar. També ha fet referència a les neteges que s'han fet a les platges i a sobre què s'ha de fer a partir d'ara a la zona afectada del costat de la desembocadura de La Tordera. En aquest sentit, Albert ha dit que ara "és oportú i urgent" seure per tal que cadascú digui què s'ha de fer i "deixar-ho molt clar entre tots"

[ÀUDIO] “Arsènic i puntes de coixí” és l’obra que es representarà aquest cap de setmana en el marc del concurs de teatre amateur Vicenç Bayarri i Miralles

La 24a edició del concurs de teatre amateur Vicenç Bayarri i Miralles continua amb “Arsènic i puntes de coixí”, un clàssic de la comèdia negra que, des de la seva estrena a Nova York l’any 1941, ha estat representada per centenars de companyies de teatre d’arreu del món. Aquest cop i a Malgrat de Mar, el grup Farga’m de Terrassa ens interpretarà “Arsènic i puntes de coixí” a l’escenari del Centre Cultural de Malgrat de Mar La sessió tindrà lloc diumenge 16 de febrer a les 18:00h. Avui entrevistem en Rubén Domènech, director de l’obra i del Grup Farga’m.

[ÀUDIO] Dia Internacional de les Dones i les Nenes a la Ciència

Avui 11 de febrer és el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència. Un dia promogut per les Nacions Unides amb l'objectiu de promoure la participació plena i en condicions d'igualtat de les dones i les nenes en el món de la ciència i alhora eliminar tot tipus de discriminació. A nivell estadístic, i segons l'informe 'El biaix de gènere en el reclutament, la promoció i la retenció del personal a les universitats', la presència de dones a Ciències Experimentals i a Enginyeria i Arquitectura no arriba al 6%. A més, l’elecció d’estudis universitaris reafirma la tradicional segregació en les carreres universitàries i respon als rols i estereotips de gènere adquirits en el procés de socialització. Avui hem reflexionat sobre aquesta qüestió en conversa amb Dolors Mendoza, cap de l'àrea de Serveis Informàtics de l'Ajuntament de Malgrat de Mar. Ella és Enginyera Informàtica, grau en ADE i postgrau en Direcció per Sistemes d'Informació. 

[ÀUDIO] 1.400 alumnes de Malgrat de Mar han participat aquest matí en una neteja de la platja

Els 6 centres educatius de Malgrat de Mar han organitzat avui dimarts una jornada escolar de neteja de la platja, en la qual hi han participat 1.400 alumnes. Alumnes de 5è i 6è de Primària, i tots els de Secundària han pres part en la neteja de la platja, dividida en 12 trams des de les pistes d'atletisme fins a l'avinguda dels Pins. L'Ajuntament hi ha col·laborat preparant la logística de la neteja des de la Regidoria de Medi Ambient.  La iniciativa dels centres educatius té com a filosofia que "els nois i noies de Malgrat s'impliquin en aquesta tasca de neteja i que aquesta activitat els ajudi a prendre consciència de la importància de salvaguardar els nostre entorn". Així ho diu el comunicat conjunt que han enviat els centres a les famílies.

La malgratenca Teresa Verdaguer entra a la nova executiva comarcal d'ERC

Teresa Verdaguer ha estat escollida adjunta a la secretaria de Política Municipal per l'Alt Maresme de la nova executiva comarcal d'ERC liderada per Josep Pena, que renova la confiança al projecte comarcal

El primer equip del Tennis Malgrat es queda a quarts del Catalunya Or

El primer equip del Tennis Malgrat no ha aconseguit superar aquest cap de setmana el CE Valldoreix a quarts de final del Catalunya Or i, per tant, es queda a les portes de les semifinals del torneig

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits