malgratcomunicacio.cat

S'han trobat 5870 registres. Mostrant pÓgina 28 de 235

[└UDIO] Jordi Noguera: 'La situaciˇ del sector turÝstic Ús mÚs que complicada a dia d'avui'.

El president del Gremi d'Hosteleria del Maresme, Jordi Noguera, ha dit que la situació que viu el sector turístic 'és més que complicada ja en aquests moments. Avancem i les coses es posen més difícils amb nous brots, amb més casos positius malgrat les mesures de seguretat que nosaltres i tots implementem. La situació és tensa cada dia que passa'. Jordi Noguera ha explicat que el fet que cada vegada hi hagi més països que recomanen no viatjar a Catalunya, -l'últim ha estat Alemanya- això és posar inconvenients a l'hora de facilitar el trànsit de clients cap a les nostres zones turístiques i si no vénen clients difícilment podrem tirar endavant la temporada'. Noguera qualifica les recomanacions que han fet països com França o Alemanya de 'temeritat' ja que aquí se segueixen estrictes mesures de seguretat davant la pandèmia.

[└UDIO] Malgrat de Mar suspŔn la seva Festa Major de Sant Roc

L’Ajuntament de Malgrat de Mar cancel•la els actes de la Festa Major de Sant Roc 2020 ‘per responsabilitat, solidaritat, pel bé comú i per prevenció’. Ho han anunciat l' alcalde, Joan Mercader, i la regidora de Cultura, Lurdes Borrell en el decurs d'una roda de premsa que podeu recuperar al final d'aquesta notícia. L'alcalde Joan Mercader ha dit que des d'un primer moment es va treballar conjuntament amb les entitats per fer 'una Festa Major de Sant Roc diferent i adaptada a les circumstàncies, eliminant els grans esdeveniments i la fira d'atraccions per evitar grans aglomeracions'.  A més, avui, ha dit Mercader, 'volem agrair l'esforç de les entitats i voluntaris que juntament amb les regidories de Cultura, Esports, Joventut, Comunicació i Barris han treballat fins a l'ultim moment per adaptar-la i fer-la possible'. Les darreres informacions sobre la pandèmia amb l'increment de brots tant a l'àrea metropolitana de Barcelona com a la regió sanitària de Girona, i la seva tendència, es desaconsella realitzar esdeveniments amb molta participació i mobilització de la gent. Joan Mercader ha dit que, 'seguint els criteris sanitaris, i per seny, prudència, prevenció i per respecte als professionals sanitaris, la policia local i els serveis socials que han estat a primera línia de la covid-19 i sobretot per responsabilitat anunciem que la Festa Major de Sant Roc 2020 queda suspesa'. Mercader ha dit que ha estat 'una decisió difícil i dolorosa ja que la darrera suspensió de la FM va ser va ser el 1938 durant la Guerra Civil'. Durant la Festa Major hi havia previst un acte de reconeixement a les persones involucrades en el seu treball i les víctimes de la covid19 que també es cancel·la i es buscarà una nova data per fer-ho, ha dit Mercader. La decisió de suspendre la Festa Major de Sant Roc s'ha comunicat prèviament a la roda de premsa a les entitats implicades.  

[└UDIO] El CAP de Malgrat de Mar llanša una nova campanya de conscienciaciˇ sobre la importÓncia de trucar al centre abans d'acudir-hi

Es tracta d'una campanya global de les àrees bàsiques de salut de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, és a dir, dels centres d'atenció primària de Malgrat de Mar, Palafolls, Calella, Lloret i Tossa. L'objectiu és conscienciar la població de la importància de trucar als centres de primària abans de desplaçar-s'hi per tal d'evitar molta concurrència de persones als centres i així disminuir el risc de propagació del virus en espais tancats. La trucada es farà sempre i quan no es tracti d'una urgència vital.  Segons la directora de l'Atenció Primària de la Corporació, la doctora Imma Morató, el més important ara mateix és disminuir el contacte entre persones per evitar que la covid-19 es propagui.  Les trucades telefòniques permeten no només reduir la presència de persones als centres, sinó també optimitzar millor els recursos i atendre presencialment els pacients que realment ho necessiten.

El 'tricu-tricu' modifica des d'avui dilluns la seva ruta

El servei de tricu-tricu modifica des d’avui dilluns 27 de juliol la seva ruta. Concretament, ara hi ha un nou recorregut més llarg, que inclou les 2 rutes que hi havia fins ara. A més, s'ha reduït la freqüència de pas dels vehicles.  Segons informa el consistori, la nova ruta és més llarga i uneix els dos recorreguts que el tricu-tricu oferia habitualment, el de la zona càmpings amb el de la zona del Passeig Marítim. El regidor de Promoció Econòmica, Ludwig Hasko, ha informat que "s’han fet diferents reunions de treball amb representants de l’empresa de transport per tal d’oferir un servei que uneixi els sectors de càmping i hotels amb el centre del municipi".

Malgrat de Mar promocionarÓ la seva oferta de cÓmpings i el comerš local durant el mes d'agost

El govern de Malgrat de Mar, format pel PSC i JxCat-Malgrat ens Mou, ha aprovat diverses accions per promocionar el municipi com a destinació de càmping i també per a la dinamització de diversos punts on s'hi desenvolupa comerç de proximitat. El consistori ha previst que les activitats siguin itinerants i es faran coincidir dues alhora per evitar aglomeracions i poder complir amb les mesures de prevenció i seguretat establertes davant la pandèmia de la covid-19. Concretament, les activitats lúdiques i d'animació estan adreçades al públic familiar i es portaran a terme a diversos eixos comercials del poble, com la zona turística -Sant Esteve, Bon Pastor i plaça de l'Àncora-, centre -plaça de Josep Anselm Clavé, Parc de Can Campassol i carrers cèntrics- i Malgrat Nord -avinguda Mediterrània. El regidor de Promoció Econòmica, Ludwig Hasko, ha explicat que "aquestes activitats s’han planificat per dinamitzar les zones de municipi amb oferta comercial i sempre vigilant i tenint en compte totes les mesures de seguretat". "És per això que la major part d’elles són itinerants, per evitar aglomeracions de gent i situacions de risc, i amb la intenció de fer més atractiu el centre comercial obert del municipi de Malgrat de Mar. Des de la nostra regidoria de Comerç, sempre som al costat del comerciant. Hem planificat aquestes activitats i estan consensuades amb ells", ha afegit Ludwig Hasko.

[└UDIO] Dilluns s'obren les convocat˛ries per demanar les beques per al menjador escolar i la compra de llibres

La Regidoria d'Acció Social i Ciutadania informa que el període per sol·licitar ajuts per a l'adquisició de llibres escolars en paper i en format digital, així com altres eines de suport educatiu, per a segon cicle d'Educació Infantil, Primària i Secundària Obligatòria per al pròxim curs escolar, s'obrirà el dilluns 27 de juliol. Segons ha explicat el primer tinent d'alcalde, Jofre Serret, aquests ajuts estan adreçats a famílies en situació de vulnerabilitat econòmica i/o sense feina provocada per l'emergència sanitària de la pandèmia. A més, també ha destacat les dues novetats. D'una banda, l'augument dels imports de les ajudes i, de l'altra, els ajuts per adquirir recursos digitals. El termini restarà obert fins el 14 d'agost. 

[└UDIO] L'Incas˛l ja tÚ prÓcticament a punt l'estudi sobre la possible viabilitat per construir habitatge social a Malgrat de Mar

Nou pas per a la possible construcció de pisos socials a Malgrat de Mar. Un dels requisits previs és l'elaboració d'un estudi de viabilitat que ara sembla ja entra a la recta final. En aquest sentit, l'alcalde, Joan Mercader, el primer tinent d'alcalde, Jofre Serret, i el regidor d'Habitatge, Sergio Ortín, juntament amb  tècnics municipals s'han reunit aquest dijous amb l'equip d'arquitectes responsable de l'estudi, contractat per l'Institut Català del Sòl, per conèixer la viabilitat de tirar endavant la construcció d'habitatge social a Malgrat. 

[└UDIO] La Colla de Castellers de l'Alt Maresme prepara un documental sobre la seva hist˛ria

La Colla de Castellers de l'Alt Maresme busca alternatives per poder participar de la vida cultural i les festes majors de l'Alt Maresme i la Selva Marítima ja que enguany la pandèmia impedeix fer construccions castelleres. El president dels Maduixots, Hèctor Montero, ha explicat que estan treballant en l'elaboració d'un breu documental sobre la història de l'entitat. Es podria estrenar a mitjan d'agost durant la Festa Major de Sant Roc de Malgrat de Mar. D'altra banda, Hèctor Montero també ha destacat que els Maduixots no faran assajos el que queda d'aquest 2020 i tampoc saben si al 2021 podran fer activitat castellera. El que ja s'ha confirmat és que el concurs de castells que es fa cada dos anys a l'octubre a Catalunya no es farà fins el 2022. Durant una entrevista  a Ona Malgrat, Montero ha explicat que no tenir local propi representa un hàndicap a l'hora d'organitzar activitats durant aquest temps de pandèmia.  

[V═DEO] 'M'explico', de Carles Puigdemont', el llibre mÚs venut a hores d'ara al Sant Jordi d'estiu a Malgrat de Mar

Malgrat de Mar celebra avui el Sant Jordi d'estiu amb molta tranquil·litat. Aquesta és la constatació que fa Jordi Bayarri, de la llibreria La Pilona. Malgrat que al municipi les llibreries i botigues de flors han optat per no muntar parada, l'afluència de públic a les llibreries és constant tot i que no es formen ni cues ni aglomeracions com si sol passar en un Sant Jordi normal. Segons Bayarri, els malgratencs i malgratenques entren a la llibreria amb la idea del llibre que volen comprar o directament a buscar els encàrrecs que han fet fa uns dies. La previsió per aquesta jornada és que l'afluència sigui constant i sense cues, remarca Bayarri.  

Obert al p˙blic el mirador d'aus del delta de La Tordera

El mirador està situat al final del camí del riu i permet observar les nombroses espècies d'aus que en els últims mesos han nidificat al delta. També es converteix en una mena de barrera que manté la prohibició d'accedir a la llacuna

[└UDIO] La Contrapunt clourÓ el taller 'El musical' amb l'emissiˇ de videoclips fets pels alumnes durant aquest Juliol Jove

La pandèmia de la covid-19 ha alterat aquest estiu moltes activitats culturals, socials, festives i lúdiques, algunes al cent per cent perquè s'han acabat anul·lant, i d'altres que han canviat de format o s'han reiventat. És el cas del concert final del taller 'El musical' que es fa dins el Juliol Jove. Enguany no es farà però els professors i alumnes d'aquest taller han treballat al llarg d'aquest mes en uns videoclips que es podran veure a través de les xarxes socials el divendres 31 de juliol. En parlem amb la Maria Carretero i en Xavier Garriga, codirectors del taller, i amb les alumnes Gina Duran i Martina Bayarri.

[└UDIO] Un treball de recerca sobre el present i el futur de la Uniˇ Europa, entre els Premis Treball de Recerca 2020

Avui hem volgut reflexionar sobre el present i el futur de la Unió Europea i és que aquesta temàtica s'ha posat damunt la taula en un dels treballs de recerca presentats a la setzena edició dels Premis Treballs de Recerca que impulsa la regidoria d'Educació de Malgrat de Mar. Quo Vadis, Europa? Reflexions sobre el present i el futur de la Unió Europea és el títol del treball de recerca de Nacho Ferrer, un estudiant de segon de batxillerat de l'Escola Vedruna. Un treball que ha estat distingit amb un dels premis que s'atorguen des de l'Ajuntament de Malgrat de Mar. Avui ens acompanya a Ona Malgrat en Nacho Ferrer, per aprofundir i conèixer quin és el plantejament que ha fet a través del seu treball.

[└UDIO] La malgratenca Pilar Onna celebra els seus 100 anys

La Pilar ha sobreviscut a moltes guerres en el seu segle de vida. Ara se sorprèn pel fet que tothom hagi d'anar amb mascareta i, de fet, assegura que no s'ho hauria imaginat mai

Detecten 9 positius de covid-19 a Malgrat de Mar en els darrers dos mesos

Segons les dades que ha facilitat la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, entre el 18 de maig i el 17 de juliol s'han fet 126 proves PCR al CAP de Malgrat de Mar a persones que presentaven símptomes. 9 dels tests han donat positiu. D'aquests, 6 es van detectar la setmana passada

[└UDIO] Cultura fa un balanš positiu de la 3a ediciˇ del Festival Murmuris

Els concerts de María de Flor, Marem Ladson i Casa Das Feras van tancar dissabte a la nit la 3a edició del Murmuris. Un festival que, tot i que ha estat marcat per les mesures de seguretat i prevenció per evitar contagis de covid-19, ha exhaurit totes les entrades disponibles. L'essència intimista i les actuacions de qualitat han continuat marcant el ritme de la proposta, que ja va néixer amb aquesta finalitat. La regidora de Cultura, Lurdes Borrell, ha fet un balanç positiu 'tot i ser una edició diferent però molt esperada pel públic, ja que es van esgotar les entrades'. La regidora ha destacat que les mesures de seguretat es van respectar en tot moment i ha volgut agrair al públic assistent la seva predisposició. També ha tingut paraules d'agraïment cap a les artistes 'km0' que han fet possible del Murmuris 2020.

Els Premis Treballs de Recerca reconeixen l'esforš de 9 alumnes malgratencs

Els alumnes premiats en aquesta setzena edició dels Premis Treballs de Rerca són estudiants de segon de Batxilleat de l'Institut Ramon Turró i Darder i de l'Escola Vedruna. L'acte de lliurament de premis va tenir lloc divendres al Centre Cultural

[└UDIO] Neix el Club Twirling Malgrat de Mar

L'entitat, esportiva i cultural, té com a principals objectius afavorir la psicomotricitat, contribuir al desenvolupament físic, gaudir de l'esport i fomentar valors com el respecte, la cooperació, la confiança en nosaltres mateixos i l'empatia envers els companys. Les inscripcions per apuntar-se al Club Twirling Malgrat de Mar ja són obertes

[└UDIO] El CD Malgrat prepara una temporada de futbol 2020-2021 carregada de novetats

Entre les principals millores del club hi ha un cos tècnic renovat, un nou equip juvenil i una aposta ferma per les xarxes socials. Els jugadors del club ja han pogut començar els seus entrenaments, que s'han hagut d'adaptar a la situació actual derivada de la pandèmia de la covid-19. El club organitza jornades de portes obertes avui i dimecres d'aquesta setmana

Medi Ambient anulĚla la neteja del delta i suspŔn les jornades ornitol˛giques davant l'evoluciˇ de la pandŔmia

L'Ajuntament de Malgrat de Mar ha comunicat a través de les xarxes socials que "per responsabilitat i precaució davant l'evolució de la pandèmia en les darreres hores" s'ha decidit anul·lar la neteja del delta d'aquesta tarda i suspendre les visites ornitològiques previstes en el marc de les jornades que s'havien organitzat per cuidar i donar a conèixer el delta de La Tordera. Un altre dels motius que han conduït a anul·lar la neteja del delta prevista per aquesta tarda és que el nivell de l'aigua de la llacuna ha crescut, reduïnt "de manera considerable" l'espai on s'havia de fer la neteja. Aquesta situació fa "impossible aplicar les mesures de prevenció i seguretat de la covid-19"

[└UDIO] El ple aprova la resoluciˇ del contracte de les obres del Passeig MarÝtim

La sessió plenària d'ahir va servir per aprovar la resolució del contracte per a l'execució de les obres incloses al Projecte d'Ordenació i Rehabilitació del Passeig Marítim, entre la plaça de l'Àncora i l'avinguda de Colom. La proposta es va aprovar amb els vots a favor de PSC, JxCat - Malgrat ens Mou i ERC. JxM i la CUP es van abstenir en la votació

La Diputaciˇ de Barcelona atorga mig miliˇ d'euros en ajudes per reparar els danys del Gloria

L'Ajuntament de Malgrat de Mar ha rebut més de 500.000 euros de la Diputació de Barcelona per fer front als danys ocasionats pel temporal Gloria el passat mes de gener. L'alcalde Joan Mercader ha agraït el suport de la Diputació i ha assegurat que es continuaran reclamant les subvencions que ha demanat l'Ajuntament als governs de Catalunya i l'Estat, i "que encara no han arribat"

[└UDIO] 40 persones participaran a la neteja del delta que Medi Ambient ha organitzat per demÓ

La neteja s'emmarca en unes jornades que la Regidoria de Medi Ambient ha organitzat per tenir cura del delta de La Tordera i donar-lo a conèixer. 90 persones prendran part a la primera de les dues visites ornitològiques que s'han programat. Davant l'èxit de participació, Medi Ambient ha organitzat una segona visita al delta de La Tordera, que es farà el 28 de juliol i que ha tancat ja les inscripcions amb 80 participants. Les dues visites ornitològiques comptaran amb el guiatge del grup de naturalistes voluntaris Nat Mont

[└UDIO] Casa das Feras, Marem Ladson i MarÝa de la Flor tancaran el Murmuris aquest dissabte

Amb les entrades exhaurides, el Festival Murmuris encara el segon i últim cap de setmana de concerts. Unes 200 persones han fet la reserva prèvia a través d'internet per poder assistir als concerts. Casa das Feras, Marem Ladson i María de la Flor protagonitzaran demà la segona nit d'actuacions

[└UDIO] Malgrat de Mar tindrÓ un monument dedicat a l'Onze de Setembre

L'obra, que tindrà un cost de 40.000 euros, es col·locarà als jardins del Parc Francesc Macià. El ple municipal va aprovar ahir la modificació pressupostària necessària per tal de poder finançar el projecte amb els vots a favor del PSC i Junts per Catalunya - Malgrat ens Mou. Junts per Malgrat, ERC i la CUP van votar en contra de la proposta. La sessió plenària d'aquest dijous també va servir per aprovar la resolució del contracte de les obres del Passeig Marítim amb els vots a favor de PSC, JxCat - Malgrat ens Mou i ERC. JxM i la CUP es van abstenir en aquest punt

L'ACA atorga un ajut d'11.700 euros a Malgrat de Mar per finanšar la reparaciˇ dels danys causats pel Gloria

El consell d'administració de l'Agència Catalana de l'Aigua ha aprovat avui concedir ajuts per valor de 122.000 euros a Malgrat de Mar, Palafolls, Tordera i Sant Feliu de Buixalleu per finançar la reparació de motes, talussos i altres infraestructures malmeses arran de la crescuda del riu La Tordera, i les rieres de Sant Genís de Palafolls i d'Arbúcies

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235

NotÝcies

Totes les notÝcies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

RÓdio a la carta Programes Contacte

MLGVisiˇ

Xarxes Socials

ButlletÝ

Qui som

CrŔdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - AvÝs legal - CrŔdits