malgratcomunicacio.cat

S'han trobat 5870 registres. Mostrant pàgina 26 de 235

[ÀUDIO] Entrevista amb el president de l'AECAM, Jordi Farré

"L'AECAM viu un estiu intens". Així ho defineix el president de l'entitat esportiva, Jordi Farré, durant una entrevista a Ona Malgrat on explica com es planteja la propera temporada, 'una temporada plena d'incerteses però amb la feina feta per tot allò que es pugui fer'. Farré ha destacat que enguany els entrenaments començaran la primera setmana de setembre en comptes de fer-ho a mitjans d'agost, com era habitual. Els primers partits de temporada dels equips sènior seran el 18 i 19 d'octubre i els partits dels més petits, el que és l'escola de bàsquet, seran el 24 i 25 d'octubre. L'AECAM ha plantejat també fer partits amistosos, tots aplicant els protocols i les mesures de seguretat i sempre en contacte permanent amb l'Ajuntament de Malgrat de Mar. Aquests dies es van presentant algunes de les incorporacions als diferents equips del club.

L'Ajuntament de Malgrat adjudica els treballs de restitució de la riba de la Tordera degradada per l'antic camp de tir

El govern de Malgrat de Mar ha aprovat l’adjudicació dels treballs del projecte de restauració de l’espai fluvial de la riba de La Tordera. El projecte preveu la recuperació i restauració de l’espai degradat de la riba, ocupat per l’antic camp de tir al plat. El cost dels treballs és de poc més de  99.600 euros que es finançaran amb una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).   Els treballs han estat adjudicats a l’empresa Rigel Ovber SL i es preveu que un cop iniciats s’allarguin un termini d’uns 4 mesos aproximadament.

Prorrogat el contracte del servei de cuina i menjador de les escoles Cubí i Montserrat i la llar Els Fesolets

El govern de Malgrat de Mar ha prorrogat del contracte del servei de cuina i menjador a les escoles públiques Marià Cubí i Mare de Déu de Montserrat, i la Llar d'Infants Municipal Els Fesolets per al pròxim curs escolar 2020-2021. Concretament, la Junta de Govern ha donat llum verd a prorrogar el contracte de serveis amb l'empresa Tasto que ofereix els serveis de cuina i menjador als tres centres educatius des del 2019. 

L'oposició demana la convocatòria urgent del Consell Consultiu de Mitjans per aclarir l'eliminació d'un tuit

Els portaveus dels tres grups de l'oposició a l'Ajuntament de Malgrat de Mar, Carme Ponsa (JXM), Ramir Roger (ERC) i Enric Zaldo (CUP) demanen que es convoqui d'urgència el Consell Consultiu dels Mitjans perquè consideren "molt greu" la censura, que segons ells, va patir Ona Malgrat el passat diumenge en relació a un tuit en què s'informava d'una convocatòria en la qual es demanava als malgratencs i malgratenques "sortir tots i totes als terrats a les 22:30h" per "fer saber que estem de celebració".

Els hospitals de la Corporació de Salut Maresme Selva participen d' un assaig clínic internacional sobre tractaments contra la Covid-19

Els hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, és a dir l' Hospital de Blanes i l' Hospital de Calella, participen en l’assaig clínic internacional ‘Solidarity’ sobre tractaments contra la Covid-19, promogut per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Aquest assaig clínic té com a objectiu trobar un tractament eficaç contra aquesta malaltia. Un dels investigadors que participa a ‘Solidarity’ és el doctor Óscar del Río, de l'Hospital de Calella. Segons del Río, aquest projecte compara opcions de tractament per avaluar l’eficàcia de cadascun d’ells enfront de la Covid-19. Hi poden participar pacients amb Covid-19, majors de 18 anys i ingressats en algun dels hospitals adscrits a l’estudi. Una vegada el pacient accepta participar en l’assaig ‘Solidarity’ se li assigna, de manera aleatòria a través d’un programa informatitzat, una de les opcions de l’estudi. Els medicaments inclosos a l’assaig podran variar en funció dels resultats que vagin apareixent sobre ells. L’estudi ja s’ha posat en marxa als Hospitals de Blanes i Calella amb la participació dels primers pacients, als quals s’aniran sumant d’altres en funció del número d’ingressats per Covid-19. La resta d'investigadors clínics són el doctor Artur Juan, també de l'Hospital de Calella, i les doctores Eva Armero i Àngels Garcia, de l’Hospital de Blanes.

Des d'avui dimarts ja no es pot fumar a la via pública si no es pot garantir una distància mínima de dos metres

Des d'avui dimarts no es pot fumar a la via pública o en espais a l'aire lliure "quan no es pugui respectar una distància mínima interpersonal d'almenys dos metres". De fet, el Diari Oficial de la Generalitat ha publicat la normativa que desenvolupa l'ordre del Ministeri de Sanitat acordada el passat divendres durant el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. La prohibició de fumar s'aplica a qualsevol altre dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, catximbes o semblants. La resolució incideix en altres recomanacions de caràcter general com la limitació de les trobades socials als grups de convivència estable i a un màxim de 10 persones. També reafirma les limitacions dels horaris nocturns dels locals d'oci i restauració, que han de garantir el metre i mig entre taules i de distància a la barra. El decret, a més, limita l'horari de tancament a la 1 de la matinada. A Catalunya, els detalls s'han plantejat en el si del Procicat, l'organisme que fa un seguiment diari de la pandèmia.

Arriben les 'Pinzellades culturals d'estiu'

La Regidoria de Cultura posa en marxa aquest divendres el programa d'actes Pinzellades culturals d'estiu amb teatre, música, lectura i cinema de petit format. Seran actes amb l'aforament limitat i reserva d'entrades. Els actes es faran els caps de setmana i s'allargaran fins al 26 de setembre.  Segons ha explicat la regidora de Cultura, Lurdes Borrell, la proposta cultural per a les pròximes setmanes inclou activitats diverses i per a totes les edats. A causa de la pandèmia, tots els actes tenen l'aforament limitat i per a la majoria cal fer reserva prèvia per poder garantir així totes les mesures de prevenció i seguritat en el marc de la COVID-19. Per poder assistir a la majoria d'actes cal fer una reserva prèvia al següent enllaç habilitat pel consistori: https://www.entrapolis.com/organitzador/ajuntament-de-malgrat-de-mar La regidora de Cultura ha explicat que "els propers caps de setmana Malgrat tindrà actes culturals en espais amb aforament limitat". "Són pinzellades culturals per a públic divers que desitgem que se'n pugui gaudir", ha afegit la regidora.

[ÀUDIO] Malgrat de Mar viu avui un Sant Roc diferent marcat per la pandèmia de la covid-19

Avui és la festivitat de Sant Roc. Avui seria el dia gran de la Festa Major dels malgratencs i malgratenques però la pandèmia de la covid-19 ha fet anul·lar, com a altres municipis, els actes previstos. Malgrat tot, la Parròquia de Sant Nicolau celebra el tradicional ofici en honor al patró del municipi, Sant Roc. Enguany, oficia la missa en solitari el rector de la parròquia, mossèn Salvador Gras, que ha recordat que tot just ara fa 5 anys que el bisbe de Girona, Francesc Pardo, visitava Malgrat de Mar per viure amb els ciutadans el Sant Roc i per beneir les obres del presbiteri. Des de l'Ajuntament, tant l'alcalde, Joan Mercader, com la regidora de Cultura, Lurdes Borrell, han desitjat una bona diada de Sant Roc als malgratencs i malgratenques animant a celebrar-la en família i amics però sempre aplicant les mesures de seguretat sanitàries. A la celebració litúrgica assisteixen regidors del govern i l'oposició.

Prohibit fumar al carrer sense distància i tancat l'oci nocturn a tot Espanya

El Ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha proposat que a partir d'ara no es pugui fumar al carrer i que es tanquin els locals d'oci nocturn a tota Espanya. Una mesura que totes les comunitats autònomes han acceptat durant el ple interterritorial de Sanitat. Illa ha anunciat un total d' onze mesures obligatòries i tres recomanacions. Les mesures obligatòries són el tancament de discoteques i sales de copes; l'horari de tancament de restaurants i bars a la 1 de la matinada. No es podran acceptar nous clients a partir de la mitjanit i s’ha de garantir la distància d’1,5 metres a la barra i a les taules, on s’hi podran asseure un màxim de 10 comensals a cadascuna d’elles. Es prohibeix fumar quan no es pugui respectar la distància de seguretat de 2 metres. A més, s'hauran de realitzar valoracions de risc davant d’esdeveniments i celebracions multitudinàries. També es limitaran les visites a les residències geriàtriques: una sola persona per resident, un màxim d’1 hora al dia. Es limitarà al màxim les sortides de residents de centres sanitaris. El ministre de Sanitat també ha fet tres recomanacions: limitar les trobades socials al grup de convivència més pròxim, que no se superin les 10 persones, i que es facin PCR als treballadors de centres sociosanitaris més freqüents. Salvador Illa ha aprofitat la compareixença per enviar un missatge als joves i recordar-los la importància de seguir les mesures de seguretat.

[ÀUDIO] La Festa dels Empestats pren forma de joc online

La Festa dels Empestats enguany no s'ha pogut celebrar per prevenció davant la covid-19. Els organitzadors, però, oferiran a partir del proper diumenge, dia de Sant Roc, una versió alternativa i virtual de l'activitat. A la web www.festadelsempestats.cat hi haurà informació sobre l'activitat i les diferents edicions que se n'han fet. També hi haurà un joc didàctic que portarà els usuaris per diversos escenaris del Malgrat de l'època amb l'objectiu de sobreviure a l'epidèmia de la pesta negra

L'Ajuntament de Malgrat de Mar no cedirà el seu superàvit al govern de l'Estat

Tots els grups municipals de l'Ajuntament de Malgrat de Mar van aprovar ahir al vespre una moció de rebuig a l’acord signat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i el Ministeri d'Hisenda, el dia 4 d’agost, que estableix que els ajuntaments podran utilitzar el superàvit del 2019 tot i que per fer-ho, els municipis hauran de transferir prèviament el conjunt dels romanents a l'Estat. Això no ha agradat al món local en general i una de les crítiques més comunes és que han d'actuar de "banc de l'Estat" i reivindiquen la seva autonomia financera. En el cas de Malgrat de Mar, la moció va ser presentada en el ple d'ahir com a urgència pels grups municipals d'ERC, JxCat-Malgrat ens Mou, Junts per Malgrat i la CUP. El PSC li va donar suport. Tots els grups municipal van defensar que és l'Ajuntament qui coneix millor les necessitats i demandes de la ciutadania.  La moció sosté que els ajuntaments necessiten el superàvit per combatre amb garanties nous rebrots de la pròpia crisi sanitària però, a la vegada, també es pugui aplicar les imprescindibles mesures efectives per la inclusió social i la reactivació econòmica, així com pel sobreesforç i la greu tensió que viuen les hisendes locals degut a la pandèmia, calen nous instruments legislatius i econòmics que ara no hi ha.  L'Ajuntament de Malgrat té un superàvit d'uns 3 milions d'euros.

[ÀUDIO] La Biblioteca La Cooperativa farà 50 anys aquest diumenge, dia de Sant Roc

L'equipament fa mig segle d'història en plena pandèmia de la covid-19. Tot i que no es podrà fer una gran festa d'aniversari, des de la biblioteca sí es vol posar en valor el que han suposat aquests 50 anys d'història. Una petita exposició de fotografies a l'accés de l'equipament permet fer un recorregut visual en el temps. Les imatges conviuen amb altres elements com, per exemple, un dels diaris que abans escrivien les bibliotecàries. L'artista malgratenca Lídia Massó també ha creat un número 50 que s'ha col·locat entre els gegants Nicolau i Rita

Ingressa a presó un lladre per haver robat amb violència en una benzinera de Malgrat de Mar

El lladre també va cometre robatoris violents en una benzinera de Santa Susanna i una botigua de Pineda de Mar. L'home, veí de Blanes, tenia nombrosos antecedents per fets similiars i el jutjat en funcions de guàrdia d'Arenys de Mar en va decretar el seu ingrés a presó. La investigació continua oberta i no es descarta que el lladre hagués participat en altres fets similars

[ÀUDIO] Nou pas per a les obres de millora de la plaça Pere III

El govern de Malgrat de Mar, a través de la Junta de Govern Local, ha aprovat avui la memòria valorada de les obres de millora de la plaça Pere III, situada a la cantonada de l'avinguda del Carme amb el carrer de l'Abat Oliba.  La millora de la plaça preveu ordenar l'espai perquè es pugui aprofitar més bé i crear noves zones de jardineria i d'arbres,a més, es renovarà el mobiliari urbà. També es crearà el drenatge de l'aigües de pluja i sistema de reg automatitzat. Es renovaran els jocs infantils i es col·locaran uns nous, adreçats a nens i nenes de 0 a 4 anys. La plaça serà condicionada per eliminar barreres i que sigui accessible per a les persones que pateixen mobilitat reduïda. Una altra de les millores és que s'eliminarà la pista de formigó.  Es preveu que les obres tinguin un cost de poc més de  74.200  euros i un cop adjudicades, tenen un termini d'execució de 2 mesos. 

[ÀUDIO] L'Àrea Bàsica de Salut Malgrat-Palafolls ja disposa dels gestors Covid

Els centres de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva han incorporat la figura del gestor Covid que s’encarrega de fer el seguiment dels casos sospitosos de Covid-19 i detectar els seus contactes. Segons explica la doctora Roser Anglès, Directora Mèdica de la Corporació, els gestors Covid estan repartits entre les tres Àrees Bàsiques de la Corporació (ABS Calella, ABS Malgrat-Palafolls i ABS Lloret-Tossa), els dos hospitals (Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella i Hospital Comarcal de Blanes) i els centres sociosanitaris. El gestor Covid és qui es posa en contacte amb aquella persona sospitosa d’estar infectada per la Covid-19 i a qui un professional sanitari prescriu o fa una PCR. La seva funció és iniciar el procés d’identificació de contactes, a més d’informar el pacient sobre el procediment a seguir, explicar com ha de fer l’aïllament fins a tenir els resultats, i com obtindrà aquests resultats a través de La Meva Salut. En el cas que es confirmi el positiu, el gestor Covid s’encarrega també d’explicar al pacient com ha de fer l’aïllament domiciliari, així com el seguiment dels seus símptomes. Els contactes detectats pel gestor Covid es traslladen a l’Equip de Seguiment de Contactes, qui s’encarrega de trucar-los i explicar-los el procés a seguir. Sempre que sigui possible, es prioritza aquest seguiment dels casos sospitosos via telefònica. En el cas que no sigui possible, aquest es fa de manera presencial. Per això, cada centre compta amb un espai reservat per portar a terme aquestes funcions i els professionals disposen dels equips de protecció necessaris.

[ÀUDIO] Entrevista amb Toni Cardó, tècnic Creu Roja Alt Maresme: 'Els joves són receptius a seguir els consells que oferim davant la Covid-19'

Toni Cardó, tècnic de la Creu Roja de l'Alt Maresme, ha explicat durant una entrevista a Ona Malgrat com està funcionant la campanya de sensibilització i conscienciació als joves sobre la covid-19. Des d'aquest passat dissabte i fins al 15 de setembre, dos agents d'aquesta organització humanitària es passegen de 20 a 24h per diferents indrets de Malgrat de Mar on hi ha presència destacada de joves per oferir-los informació sobre la importància de la protecció davant la pandèmia. Unes rutes que es fan cada dia de la setmana excepte els dimarts, sobretot a la zona del Passeig Marítim on hi ha locals d'oci nocturn, també a la platja o al Parc Francesc Macià. Segons Cardó, els joves són receptius i escolten amb atenció els consells i la informació que faciliten els agents de la Creu Roja perquè ho fan de manera senzilla, amb un llenguatge adaptat al col·lectiu i lluny 'del discurs'. De fet, els agents informadors de la Creu Roja tenen entre 20 i 30 anys.  

[ÀUDIO] Entra en funcionament l'espai per a gossos a la Platja de la Conca de Malgrat de Mar

La platja per a gossos ja està disponible des d'avui dimecres. situat a la Platja de La Conca al costat de la varada de les barques.  El nou espai per a gossos, situat a la Platja de la Conca, al costat de la varada de les barques, té 1.200 metres quadrats delimitats per una tanca de fusta en forma de U oberta cap al mar, així com dutxa, papereres i cartells informatius. Es recorda als usuaris que cal accedir a aquest espai per la nova passera de fusta que dona accés al tancat de la platja per a gossos. L'aforament d'aquesta platja és de 150 persones.  L'alcalde, Joan Mercader, ha explicat que "per fi és fa realitat una demanda de molts malgratencs i malgratenques i ara cal mantenir-ho i complir estrictament les normes perquè hi hagi una bona convivència a la platja". 

[ÀUDIO] ERC porta al ple de dijous una moció sobre la revocació dels drets penitenciaris dels líders independentistes

El Grup Municipal d'ERC a l'Ajuntament de Malgrat de Mar presenta al ple d'aquest dijous dues mocions. La primera es per mostrar la seva disconformitat amb la revocació dels drets penitenciaris de les preses i presos polítics, en suport de les persones represaliades i en defensa de l'amnistia de totes elles. El portaveu dels republicans malgratencs, Ramir Roger, ha lamentat que la moció 's'hagi hagut de presentar des d'ERC ja que és un text proposat per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Ajuntament de Malgrat de Mar té al seu govern dos representants dins aquesta associació'.

[ÀUDIO] Óliver Sánchez-Camacho diu que són els paradistes els qui han triat tancar mentre durin les obres del mercat

El regidor de mercats, Óliver Sánchez-Camacho, s'ha mostrat sorprès davant del comunicat que ha publicat avui l'Associació de Paradistes del Mercat Municipal. El regidor assegura que són els paradistes els qui han decidit tancar les tres setmanes que es preveu que durin les obres i que des de l'Ajuntament se'ls va oferir dues opcions: una era tancar tots només una setmana i, les altres dues, fer-ho alternativament; l'altra possibilitat era tancar tots les tres setmanes

[ÀUDIO] Els paradistes del Mercat Municipal demanen a l'Ajuntament concreció sobre la data de finalització de les obres

L'Associació de Paradistes del Mercat Municipal exposa en un comunicat la seva disconformitat pel tancament durant "un període indefinit" de l'equipament per les obres que s'hi han de dur a terme a partir del 31 d'agost per canviar el terra i evitar accidents i relliscades. Els paradistes demanen un augment del 50% de la plantilla que ha de fer els treballs per "desenvolupar amb la major brevetat possible la finalització de les obres" i que s'acordi una data d'acabament de l'actuació per facilitar l'organització de la seva feina

[ÀUDIO] La cooperativa de consumidors 'La Malgratenca' cedeix a l'Ajuntament l' immoble annex a la Biblioteca

El ple de l'Ajuntament acceptarà aquest proper dijous la donació efectuada per part de la cooperativa de consumidors de Malgrat de Mar, La Malgratenca, d'un immoble situat just al costat de la Biblioteca. L'alcalde, Joan Mercader, ha explicat que "és una molt bona notícia perquè d'una banda permet ampliar el patrimoni de l'Ajuntament i d'altra, perquè obre la porta a una possible futura ampliació de la biblioteca municipal". L'alcalde també ha destacat que aquest pròxim 15 d'agost se celebren els 50 anys de la biblioteca i aquesta cessió 've a ser un molt bon regal d'aniversari per garantir un bon futur a la biblioteca".  Segons ha expliat l'alcalde durant una entrevista a Ona Malgrat, el 19 de febrer d'enguany la cooperativa va entrar una instància a l'Ajuntament oferint la donació del bé immoble del carrer Desclapers número 12, així com també dels fons de reserva obligatoris i el fons d'educació i promoció de les cooperatives. També se cedeixen 59.835 euros. La finca té 2 contractes de lloguer, un del local de la planta baixa, i un altre, d'una oficina a la primera planta. Els lloguers es mantindran fins el 30 d'abril de 2027, tal i com marca els acords de la cessió. 

[ÀUDIO] Els barris de la Verneda i Llevant, sense festes aquest estiu

Les festes dels barris de La Verneda i Llevant s'han anul·lat aquest estiu per la pandèmia de la covid-19. Els organitzadors d'aquestes activitats lamenten haver hagut de prendre la decisió de suspendre-les, però consideren que era el millor que podien fer per evitar la propagació de la malaltia. Les dues associacions de veïns esperen amb incertesa què passarà en els propers mesos i comparteixen la inquietud que aquesta situació pugui tenir conseqüències negatives en la vida associativa dels veïnats

Un escalfador d'aigua provoca un incendi en una de les plantes de l'Hotel Europa

Un incendi a la planta -1 de l'Hotel Europa de Malgrat de Mar ha provocat el desallotjament de 3 de les 7 plantes que té aquest establiment hoteler. Segons els Bombers de la Generalitat, el foc s'ha originat quan ha començat a cremar un escalfador d'aigua situat a la planta -1. Els mateixos responsables de l'hotel han estat els encarregats de desallotjar els clients de tres plantes. Cap a les 16:16 el foc ha estat extingit i a les 16:39 lliure de fums. Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat 6 dotacions dels bombers de la Generalitat i patrulles de la Policia Local així com els bombers voluntaris de Malgrat de Mar. De moment no se sap si les persones desallotjades podran tornar a la seva habitació. A l'Hotel Europa hi havia actualment unes 300 persones allotjades. Estem treballant per ampliar aquesta informació.

[ÀUDIO] La Marató del Banc de Sang i Teixits recull 205 donacions a Malgrat de Mar

L'edició de la Marató de Sang d'enguany ha hagut de canviar el seu format tradicional per tal d'adaptar-se a les mesures de prevenció davant la covid-19. L'activitat, que ha estat marcada per la necessitat de demanar cita prèvia, s'ha dut a terme en dos dies, divendres i dissabte, al Parc de Can Campassol. Des del Banc de Sang i Teixits n'han fet una valoració positiva

L'Ajuntament destina prop de 15.000 euros a netejar grafits i pintades

La nova campanya de neteja de grafits i pintades, que ha posat en marxa el consistori, inclou actuacions en façanes, equipaments i mobiliari de titularitat municipal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits