malgratcomunicacio.cat

S'han trobat 5870 registres. Mostrant pàgina 24 de 235

L'agost ha tancat amb un repunt de l'atur al Maresme

El Maresme tenia a 31 d'agost 29.645 persones a l'atur, el 14,45% de la seva població activa. En aquesta xifra no s'inclouen les persones afectades per un ERTO. Segons l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, aquesta xifra representa un increment del 2,66% respecte al juliol. A nivell interanual, les xifres del mes d'agost representen un augment del 27,76%, (6.442 persones més que fa un any), el segon increment més intens d'un mes d'agost en aquests termes per la sèrie 2007-2020. Uns increments a les xifres d'atur que afecten tant a homes com dones. Actualment, la taxa d'atur masculina és de l' 11,95% (12.842) i la femenina del 17,19% (16.803). A Malgrat de Mar el nombre de persones aturades a finals d'agost és de 1.293 (16,49%) dues menys que al juliol, és a dir, la variació percentual mensual és molt baixa, del -0,15%.

[ÀUDIO] Ajudes econòmiques per als comerços afectats per la covid-19

L'Ajuntament de Malgrat de Mar recorda que el termini per sol·licitar una subvenció econòmica per a les activitats comercials i de serveis, que es van veure obligades a tancar i per a les que acreditin una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació com a conseqüència de l’emergència provocada per la COVID-19, és obert fins el 30 de setembre. L'Ajuntament malgratenc destinarà prop de 80.000 euros a aquests ajuts.  Amb aquests ajuts de fins a 500 euros, el govern municipal vol donar suport al teixit comercial per fer front a la crisi econòmica que ha provocat la COVID-19. Els requisits es poden consultar al web de l'Ajuntament de Malgrat de Mar.

Renovació dels jocs infantils del barri de Can Viader de Malgrat de Mar

Els tècnics dels Serveis Municipals de l'Ajuntament de Malgrat de Mar treballen aquests dies en l'adequació per renovar els jocs infantils del barri de Can Viader. Concretament, s'hi col·locarà 1 cistella niu, 1 estructura de torre doble amb niu d'aranya i 2 molles de toro mecànic. La regidora de Manteniment i Via Pública, Sònia Viñolas, explica que els jocs que es col·loquen al barri de Can Viader s'han triat en funció de la mainada que hi viu. En aquest veïnat, resideixen 7 nens i nenes d'entre 0 i 2 anys; 11 d'entre 2 i 5; 5 d'entre 5 i 8; 19 d'entre 8 i 12 i 13 majors de 12 anys. juntament amb la renovació dels jocs infantils d'aquest espai, també s'instal·la un tancat de gabions de pedra al perímetre a la zona. La inversió realitzada per l'Ajuntament és de 28.000 euros.

Cs Malgrat proposa mesures per la lluita contra l'ocupació d'habitatges

Ciutadans Malgrat de Mar 'proposa reforçar el paper i les competències de l'Ajuntament en la lluita contra l'ocupació il·legal d'habitatges'. A través d'una nota de premsa, el responsable de Política Municipal, Marc Khaledi, explica que 'la proposta de Cs contempla l'elaboració d'un pla municipal específic que permeti al consistori lluitar de forma més eficaç contra l'ocupació il·legal'. Entre les mesures que proposa la formació taronja hi ha la 'd'oferir assessorament i orientació jurídica als propietaris afectats per ocupacions'. També proposen posar en marxa i reforçar mesures que vetllin per la seguretat i la convivència veïnal a les zones afectades per ocupacions mantenint la col·laboració amb les associacions de veïns, que són, segons Cs Malgrat, 'els que millor coneixen la realitat dels seus barris'. En aquest sentit, aposten per fer un cens en què s'indiqui si el tipus d'ocupació és 'per finalitat delictiva o per necessitat i es faci un seguiment de la mateixa'.

[ÀUDIO] Entrevista amb Montse Pellicer, impulsora del "Mar de poesia"

Ja està tot a punt per a una nova edició del "Mar de poesia", el recital de poesia a càrrec de diferents poetes que es farà a Malgrat de Mar per cinquena vegada. Es farà el dissabte 26 de setembre a partir de les 19h al jardí de l'Arxiu Municipal. Es farà complint les mesures de seguretat sanitàries davant la Covid-19. L'impulsora d'aquesta iniciativa, la malgratenca Montse Pellicer, ha explicat durant una entrevista a Ona Malgrat que els poetes que venen fins a Malgrat de Mar 'són d'un alt nivell'. Entre ells hi ha Emília Lamolla, Josep Maria Asensio, Isidre Oller, Francesc Cazorla o Pius Morera. A més, hi haurà la participació especial de l'artista de Barcelona Àngel Corral.   

[ÀUDIO] L'Ajuntament de Malgrat de Mar ofereix bonificacions de l'IBI a persones amb dificultats econòmiques

L'Ajuntament de Malgrat de Mar ha obert una línia de subvencions de fins al 60 per cent de la quota líquida del rebut de l'Impost de Béns Immobles, l'IBI, de l'habitatge habitual per aquelles persones que passen per dificultats econòmiques. El límit de l'ajuda està en 300 euros. La partida global és de 25.000 euros, tal i com ha explicat la regidora de Serveis Econòmics, Isabel Ortiz. Ortiz ha recordat quins són els requisits per optar a les subvencions. Aquest límit es podrà veure disminuït en el supòsit que a causa del nombre de sol·licituds presentades se superi la quantia prevista a la partida pressupostària aprovada per aquesta subvenció. Donat el cas, s’haurà d’establir un prorrateig de les ajudes entre totes les persones beneficiàries de la convocatòria corresponent d’aquesta subvenció. Aquestes ajudes es poden sol·licitar fins el 31 d'octubre. Trobareu més informació amb els requisits i documentació que cal presentar al web de l'Ajuntament de Malgrat de Mar.

[ÀUDIO] La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat aprova el seu pla estratègic pels propers 4 anys

Aquest matí s'ha celebrat de manera virtual la vintena Assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles Cap a la Sostenibilitat. Es tractava de l'assemblea constituent de mandat per als propers 4 anys on s'ha definit un nou Pla Estratègic amb objectius que abasten diferents àmbits com ara la sostenibilitat, la salut, el benestar, l'acció climàtica o el consum responsable, entre altres. Uns objectius que passen, diu Jofre Serret, primer tinent d'alcalde de Malgrat de Mar que ha assistit en representació de l'Ajuntament, 'per ser mediamentalment i socialment justos'. Durant l'assemblea d'avui s'han designat el nou president, els nous membres de la mesa i els vocals de cada municipi. Recordem que Malgrat de Mar hi és membre de ple dret de la Xarxa de Ciutats i Pobles Cap a la Sostenibilitat i és present als grups de treball a través de les àrees d'Urbanisme i Medi Ambient. Actualment, 300 municipis en formen part d'aquesta Xarxa. El nou president és el Diputat i President delegat de l’Àrea d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona, Xesco Gomar.  

Es triplica en cinc dies el nombre de pacients amb covid als hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Els dos hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva tenen actualment 31 persones ingressades amb covid-19. Dijous passat n'hi havia 11i en tan sols cinc dies la xifra s'ha incrementat en 20 persones més. La pitjor situació es viu a l’Hospital de Calella, on hi ha 23 pacients ingressats: 9 a l’hospital d’aguts i 14 a la unitat de mitjana estada, un recurs sociosanitari. Segons informa la CSMS, el passat divendres es van fer diverses proves en aquesta unitat, detectant-s’hi diversos positius. D’altra banda, a l’Hospital de Calella hi ha hagut 6 ingressos i 2 defuncions des del passat dijous. També ha empitjorat el nombre de professionals positius i en aïllament per la COVID-19, que ha passat a ser de 20 persones en total, 7 més que dijous passat. Per la seva banda, a l’Hospital Comarcal de Blanes hi ha 8 pacients ingressats per coronavirus, després que en relació a l’anterior recompte de fa cinc dies hi ha hagut un nou ingrés i no s’ha donat cap alta. Des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva s’ha remarcat una vegada més que cal no abaixar la guàrdia i minimitzar el risc de contagi aplicant les mesures d’higiene bàsiques: mascareta, rentat de mans freqüent i distància. A Malgrat de Mar, segons el mapa de risc de Catalunya, l'índex de risc és avui dimarts alt (181,66). En els últims set dies s'han diagnosticat amb PCR 11 casos.

[ÀUDIO] Malgrat de Mar torna a celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura

"Per una mobilitat sense emissions". Aquest és el lema de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a la qual Malgrat de Mar s'hi afegeix un any més amb la realització de diverses activitats. A través de la regidoria de Medi Ambient s'anima els ciutadans a portar a terme hàbits de vida saludable com desplaçar-se caminant, en bicicleta, en vehicles elèctrics o bé fent servir el transport públic. Uns objectius comuns a nivell europeu que també inclouen, per exemple, reflexionar sobre com afecta a la salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, amb la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen que tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular i, d'altra banda, perquè propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

[ÀUDIO] Arrenca el curs escolar 2020-2021 marcat per les mesures de prevenció davant la Covid-19

Uns 3.150 alumnes han començat avui el nou curs escolar a Malgrat de Mar. Un curs, el 2020-2021 marcat per les mesures de seguretat davant la Covid-19. Els alumnes han tornat a les aules després de sis mesos. La imatge avui ha estat de retrobament, d' il·lusió però també de les mascaretes, les distàncies de seguretat i els circuits marcats tant d'entrada com de sortida als centres educatius. Ens hi fixem en un dels centres educatius, en l'Escola Mare de Déu de Montserrat i hem parlat amb el seu director, en Vicenç Nadal. Segons Nadal, avui ha estat l'inici d'una nova escola i les primeres hores han anat bé. Segons ell, avui han pogut comprovar com tot el pla d'obertura dissenyat ha funcionat, i en el cas del Montserrat, 'ha funcionat molt bé'. El repte per a tot el curs serà, diu Vicenç Nadal, que el pla exterior també estigui controlat, igual que tenen controlat l'interior, el que depen del centre educatiu. Per aconseguir això caldrà que tothom estigui molt conscienciat del moment que s'està vivint. També serà crucial la coordinació amb el departament d'Ensenyament, amb l'Ajuntament, amb la Policia Local i amb el CAP.     

[ÀUDIO] Entrevista amb l'escultor Jordi Coll, autor de 'Flama', el nomument commemoratiu de l'11S que s'instal·larà al Parc Francesc Macià

L'escultor Jordi Coll va explicar el passat divendres, durant l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya, com serà 'Flama', l'escultura que s'instal·larà al Parc Francesc Macià en commemoració de l'11S. Durant una entrevista a Ona Malgrat, Coll ha explicat que estarà formada per quatre tubs de ferro que es troben en un punt determinat, que s'enlairen buscant la llum. Vist de des dalt serà una diagonal que formaria un quadrat com a símbol de la terra, dels quatre punts cardinals, de les quatre províncies o de la Senyera. A mesura que s'enlairen es giren sobre el seu propi eix evocament el moviment d'una flama o el creixement d'una planta. A l'espai central hi haurà una pedra, ( ja instal·lada ) el punt d'unitat dins de les diferències. A dins de la flama hi haurà un buit simbolitzant l'absència, el record, el passat, on es podrà encendre una flama real de foc per, en dies de celebració, es pugui retre homenatge a la vida, a la llum, de la renovació o la destrucció, una flama per evocar i vetllar per la vida. 

La Policia de Malgrat de Mar dissenya un dispositiu de mobilitat per a una tornada a l'escola segura davant la Covid19

L'Ajuntament de Malgrat de Mar ha dissenyat un protocol de mobilitat per a una tornada segura a l'escola davant la crisi sanitària de la covid-19. Un protocol que s'ha treballat de manera transversal en coordinació amb les àrees d'Educació, Policia Local, Serveis al Territori i els responsables dels centres educatius del municipi. El marc de referència és el Pla d'Actuació per al curs 2020-2021 per als centres educatius redactat pel departament d'Educació davant la pandèmia. Des de la Policia Local es recalca que cal evitar aglomeracions als accessos als centres educatius i, per tant, s'han establert diferents circuits de circulació per a tots els agents implicats. Les entrades i sortides es faran de manera esglaonada tenint en compte el nombre d'accessos i el nombre de grups. Destacar també que les instal·lacions educatives estaran senyalitzades per evitar confusions. Els alumnes hauran de portar la mascareta. Una altra de les mesures-recomanació és que els pares i mares no accedeixin als centres educatius. En cas de fer-ho, hauran de ser les mínimes persones i seguint les mesures de seguretat i protecció. Aprofitant que ja hi ha els Camins Escolars, la Policia Local de Malgrat de Mar ampliarà fins a 8 els punts de talls de la via pública durant les entrades i sortides a les escoles per reforçar la protecció dels escolars. Els nous punts de tall de carrer es troben al carrer Fonlladosa, entre Germanes Torrell fins a la cantonada del carrer Nàpols. Al carrer Escoles, entre Ramon Turró i Fonlladosa. Al carrer del Carme, entre Blanch fins el carrer Camí Nou i per últim el carrer Josep Ragull, entre Montserrat Roig i el camí del Pla. A aquests nous talls de carrer cal sumar els tradicionals que són el carrer Escoles, entre Sant Esteve fins a la cantonada del Ramon Turró; el passatge Alsina; el camí del Pla, entre Folch i Torres i Josep Ragull i els carrers Florència i Pirineus.  

Malgrat de Mar ha rebut una subvenció per l'abordatge integral de les violències masclistes

La Junta de Govern Local ha aprovat l'acceptació d'una subvenció de 6.023,86 euros de la Diputació de Barcelona per a l'abordatge integral de les violències masclistes. Es tracta d'un fons de prestacions que la Diputació va aprovar en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals de l'any 2020. Aquest fons de prestació s'adreça als ens locals que desenvolupin projectes, programes i serveis d'atenció a les violències masclistes en totes les seves fases: prevenció, detecció, atenció, recuperació i reparació. En l'actual context condicionat pels efectes de la Covid-19, es proporciona un reforç per a la contractació de professionals en l'àmbit de les violències masclistes, així com a la continuïtat dels programes de sensibilització i prevenció d'aquest àmbit. Malgrat de Mar destinarà aquesta subvenció per al suport psicològic tant grupal com individual adreçat a les dones que han patit violència, o estan patint violència de qualsevol tipus. Es contractarà una psicòloga especialitzada en l’abordatge de les violències masclistes. Aquest serà el segon any que Malgrat de Mar presta aquest servei, durant un trimestre.  

Els ajuntaments no hauran de cedir el seu superàvit al govern espanyol

El govern espanyol encara aquest dijous la seva primera derrota parlamentària pel més que previsible ‘no’ de la cambra al decret de romanents dels ajuntaments, que toparà amb el vot negatiu del PP, Cs, Vox i també d’alguns dels seus socis parlamentaris, com ERC o el PNB, així com JxCAT. Podem i En Comú Podem han aconseguit finalment salvar la unitat de vot a favor després d’un acord per incloure al decret 3.000 MEUR per a casos d'emergència municipal a fons perdut. La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ja ha assumit la derrota al Congrés i ha assegurat que després no vol sentir queixes dels ajuntaments. En tot moment, Montero ha defensat l'acord amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, que es va aprovar per la mínima, amb el vot de qualitat del president de la FEMP. Recordem que a Malgrat de Mar tots els grups polítics amb representació al consistori van votar en contra de cedir aquest superàvit al govern espanyol per fer front a la covid-19.  

[ÀUDIO] Els actes de la Diada Nacional de Catalunya es traslladen al Parc Francesc Macià per garantir les mesures de seguretat davant la Covid-19

Malgrat de Mar celebrarà la Diada Nacional de Catalunya aquest divendres amb un acte institucional que es farà al Parc Francesc Macià amb l'objectiu de garantir la distàncies de seguretat davant la covid-19. L'acte començarà a les 9:30 i, entre altres, inclourà les actuacions musicals de la Coral Atzavara i l'Aula de Música Contrapunt. També es farà la lectura del missatge institucional del president de la Generalitat, Quim Torra. L'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a Malgrat de Mar inclourà també la tradicional ofrena floral    

[ÀUDIO] Entrevista amb Josep González (GEM) sobre la xerrada-col·loqui que l'entitat organitza aquest dissabte

El Grup Excursionista Malgratenc, el GEM, organitza per aquest dissabte a la tarda una xerrada-col·loqui per presentar el nou llibre de Víctor Riverola que té per títol "La montaña y la vida" i al finalitzar es projectarà el documental "El Everest prohibido". N'ha parlat Josep González, soci del GEM i responsable de les activitats culturals de l'entitat. L'acta tindrà lloc al pati de l'Arxiu Municipal dissabte 12 de setembre a les 19h seguint totes les mesures de seguretat davant la covid-19.

[ÀUDIO] El Ple de setembre porta a aprovació aquest dijous el Compte General de l'Ajuntament de Malgrat de Mar corresponent al 2019

L'Ajuntament de Malgrat de Mar celebra aquest dijous la sessió ordinària del ple corresponent al mes de setembre. A l'ordre del dia hi ha 6 punts. D'aquests destaca l'aprovació del Compte General del consistori relatiu al 2019. La regidora de Serveis Econòmics i Serveis Generals, Isabel Ortiz, ha explicat a Ona Malgrat que el Compte General ja està en exposició pública a la web de l'Ajuntament i aquest dijous s'explicaran els diferents indicadors de la situació econòmica i financera. Un Compte General, recorda Ortiz, que es va tancar en positiu per valor de 2.798.408 euros. A la sessió del ple també es portarà a debat i examen la sol·licitud de VISOREN SL de la pròrroga de la suspensió i el seu aixecament condicionat a l'acceptació de les peticions establertes a la sol·licitud i relativa al contracte de concessió d'obra pública sobre la finca urbana ubicada al carrer Roger de Flor cantonada Isaac Albéniz, que s'haurà de destinar a la promoció i explotació d'un edifici d'habitatges plurifamiliar protegits-habitatge dotacional públic amb protecció oficial destinat a l'arrendament. El ple també inclourà els precs i preguntes que prèviament els ciutadans hagin enviat a través del correu participacio@ajmalgrat.cat abans de demà dimecres a les 20h. El ple el podreu seguir en directe pel 107.4FM i malgratcomunicacio.cat a partir de les 19h.

El Servei Meteorològic de Catalunya alerta de pluges intenses per les properes hores

El Servei Meteorològic de Catalunya alerta de temps inestable i incert durant les properes hores. La previsió meteorològica ens farà estar en alerta per pluges intenses que poden anar acompanyades de tempesta, pedra i vent, a partir d’aquest migdia i fins demà sobretot a la meitat est del país i tot el litoral. Davant d'aquesta situació, Protecció Civil de la Generalitat ha establert en fase de prealerta el Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT). Tal i com ha explicat el meteoròleg del CCM a la crònica del temps de l'Informatiu del Migdia, Joaquim Serra, es preveu que pugui ploure a qualsevol punt del litoral català i s’esperen que els xàfecs sovint siguin intensos i vagin acompanyats de tempesta severa. És el que es coneix com una gota freda, la coneguda DANA, que portarà mar de fons amb onades a la costa de l’Alt Maresme. Davant d’aquest episodi de precipitacions, Protecció Civil de la Generalitat recomana evitar desplaçaments i no romandre a prop de lleres, rius i guals així com evitar travessar rieres i torrents, ja que el cabal d’aquests es pot incrementar de forma sobtada. També es recomana no deixar aparcats els cotxes en zones inundables o torrents secs. Si les tempestes van acompanyades d’aparat elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques.

Els hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva registren nous ingressos per la Covid-19

Segons informa la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el nombre total de pacients ingressats als hospitals de la Corporació per Covid-19 aquest dilluns és de 10 persones.Una xifra que representa un increment de casos, concretament 3 nous casos a l'Hospital de Calela on ara hi ha 4 pacients ingressats per la Covid-19. A l’Hospital de Blanes hi ha 6 pacients ingressats per coronavirus, s’han registrat 2 ingressos i cap alta des de l’últim recompte.   Pel que fa als professionals positius, actualment n'hi hia 11 que es troben en aïllament. Des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva insisteixen en les mesures de prevenció per minimitzar el risc de contagi aplicant les mesures d'higiene bàsiques: mascareta, rentat de mans freqüent i distància.        Cal no abaixar la guàrdia i minimitzar el risc de contagi aplicant les mesures d'higiene bàsiques: mascareta, rentat de mans freqüent i distància. 

[ÀUDIO] "Essencials. El testimoni dels sanitaris durant la crisi del coronavirus" del periodista Benet Íñigo, aquest dimecres a Malgrat de Mar

El periodista Benet Íñigo ha donat veu als professionals sanitaris que van estar en primera línia, i encara ho estan, davant la crisi sanitària de la covid-19. Ho fa a través del llibre "Essencials. El testimoni dels sanitaris durant la crisi del coronavirus", editat per Columna. Els protagonistes d'aquest "Essencials" són metges, infermers, fisioterapeutes, investigadors, farmacèutics, entre altres, que expliquen com van ser aquelles primeres setmanes quan va irrompre el coronavirus a les vides de tothom. Segons el mateix Íñigo, el llibre conté històries molt dures que fan plorar però també d'altres que són més alegres i obertes a l'esperança. El libre està prologat pel doctor Bonaventura Clotet, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol i director de l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa. .

[ÀUDIO] Comença el curs a la Llar d'Infants Municipal Els Fesolets amb 45 infants

La Llar d'Infants Municipal els Fesolets ha començat avui el curs amb 45 infants inscrits. La directora del centre, Mari Garzón, ha explicat durant una entrevista a Ona Malgrat que s'han fet 3 torns diferents amb 4-5 infants com a màxim a cada grup. Altres de les mesures que s'han pres davant la covid-19 són, per exemple, la presa de temperatura o que els infants han d'anar acompanyats només per una persona. A més, el personal de la llar d'infants va amb els equips de protecció. Mari Garzón ha destacat que els grups seran estables tot el curs i no hi haurà barreja d'infants. Una altra de les iniciatives que s'han dut a terme per garantir la seguretat és que s'han fet uns peücs per als pares i els infants per tal que se'ls posin un cop entrin a les instal·lacions de la llar d'infants.

Malgrat per la Independència ANC anuncia que no farà cap acte de commemoració pública i multitudinària per la Diada a Malgrat de Mar

La territorial de Malgrat per la Independència ANC ha decidit, després de rebre les mesures sanitàries d’obligat compliment en manifestacions i concentracions indicades pel PROCICAT i la Generalitat, no fer cap acte de commemoració pública i multitudinària per la Diada a Malgrat de Mar. Segons ha anunciat l’ANC, l'actual situació sanitària i les mesures recomanades a prendre per qualsevol acte públic, suposarien una estricta organització que avui per avui no estan en disposició de garantir. Tanmateix, la territorial de Malgrat per la Independència ANC convoca a tots els malgratencs i malgratenques a treure estelades als balcons i al carrer, a fer una cassolada a les 17:14h i lluir les samarretes commemoratives de la Diada.

Els ajuntaments, l'administració més ben valorada davant la gestió de la covid-19 segons l'ACM

Un estudi de l'Observatori de Política Municipal de l'Associació Catalana de Municipis conclou que l’administració local és la més ben valorada pels ciutadans catalans davant la crisi sanitària produïda per la Covid-19. Els ciutadans enquestats puntuen amb un 7,13 de nota global a la gestió feta des dels ajuntaments, molt per sobre del 6,08 que atorguen a la Generalitat i del 4,81 que donen al Govern d’Espanya. La valoració en els municipis petits, mitjans i de fins a 50.000 habitants no baixa de 7,30. I per edat de població, els més joves i els majors de 65 anys són els que valoren millor la gestió de l’ajuntament amb un 7,5. Segons l'ACM, l’estudi es basa en 1.200 enquestes telefòniques amb mostres proporcionals i representatives dels municipis catalans de totes les mides. Les enquestes es van realitzar entre el 2 i el 12 de juny a majors de 18 anys i té un marge d’error +- 2,89.

[ÀUDIO] Entrevista amb Víctor Riverola que presenta a Malgrat de Mar el seu darrer llibre "La montaña y la vida"

El Grup Excursionista Malgratenc, el GEM, ha organitzat una xerrada-col·loqui per presentar el nou llibre de Víctor Riverola que té per títol "La montaña y la vida". Durant una entrevista a Ona Malgrat, Riverola ha explicat que el llibre és la continuació del seu exitós "La montaña puede curar" on reflexiona juntament amb Jordi Salvador sobre el poder que té la muntanya com a catalitzador d'emocions, sobre com la muntanya pot canviar la vida de les persones i ajudar-les a nivell de malalties, traumes, dolor físic o psicològic, entre altres. Segons Riverola, "La montaña y la vida" és un llibre que aporta optimisme a través del drama, positivitat a través de la realitat de la vida i realisme a través de la ficció. El llibre es presentarà a Malgrat de Mar de la mà del GEM el dissabte 12 de setembre a partir de les 19h a l'Arxiu Municipal.

[ÀUDIO] Montserrat Clapés: "No farem l'Aplec tal i com és un aplec amb ballades i germanor, però alguna cosa sí que farem"

Aquest diumenge es fa un nou concert de sardanes a Can Campassol. En aquesta ocasió anirà a càrrec de la Cobla Principal de Llobregat i començarà a les 20h. L'activitat està organitzada per l'Agrupació Sardanista Malgratenca La Barretina i es fa en el marc de les Pinzellades culturals d'estiu. Durant una entrevista a Ona Malgrat, la presidenta de l'entitat, Montserrat Clapés, ha explicat que aquest estiu 'ha estat molt molt estrany'. La pandèmia i últimament el temps està fent la guitza a la programació de concerts que s'havia planificat. En aquest sentit, Montserrat Clapés explica que de la quinzena llarga de concerts que es programaven en un estiu normal, enguany només s'han arribat a fer 5 o 6. Preguntada per la celebració de l'Aplec de la Sardana que s'ha de fer a l'octubre, Clapés es mostra preocupada perquè 'no es farà l'Aplec tal i com l'entenem, amb ballades i fent germanor. Serà un aplec amb un format diferent que encara no hem tancat perquè tot canvia molt ràpid'. En tot cas, diu Clapés, 'alguna cosa farem'.  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits