malgratcomunicacio.cat

S'han trobat 5870 registres. Mostrant pÓgina 23 de 235

[└UDIO] El tradicional Aplec de la Sardana de Malgrat de Mar prendrÓ enguany format de concert-audiciˇ

Els integrants de l'Agrupació Sardanista Malgratenca La Barretina ja ho tenen tot a punt per a una nova edició de l'Aplec de la Sardana. Enguany però aquest esdeveniment cultural prendrà forma de concert-audició de sardanes ja que les mesures de seguretat per combatre la covid no permeten fer ballades. Durant una entrevista a Ona Malgrat, la presidenta de l'entitat, Montserrat Clapés, ha avançat el programa que han confeccionat per al dissabte i diumenge 3 i 4 d'octubre. Les audicions començaran a les cinc de la tarda i s'allargaran fins aproximadament dos quarts de nou del vespre. El dissabte a les cinc de la tarda es donarà tret de sortida amb la hissada de la senyera i just després començaran les audicions amb la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona i la Ciutat de Girona. Diumenge serà el torn de la Principal de Llobregat i la Jovenívola de Sabadell. El 46è Aplec de la Sardana de Malgrat de Mar es farà al Pacr de Can Campassol. Montserrat Clapés ha destacat que diumenge es tocarà la sardana "En Salvador, el mossèn sardanista", per celebrar els 25 anys que mossèn Salvador Gras va ser ordenat sacerdot.

L'ANC-Malgrat per la IndependŔncia convoca els ciutadans a les 19h davant l'Ajuntament

Un cop coneguda la sentència d'inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, les entitats sobiranistes ANC i Òmnium Cultural fan una convocatòria davant dels ajuntaments de Catalunya aquesta tarda a partir de les 19h. Un cop consultades les seves bases, les dues entitats volen expressar el seu suport al president català amb el lema "Defensem el President, lluitem la independència". A Malgrat de Mar, la territorial de l'ANC fa extensiva aquesta convocatòria a partir de les 19h davant les portes del consistori. L'ANC volen mostrar amb aquesta acció "un total desacord amb acatar la inhabilitació per part del Govern" i demana una "resposta política contundent per part de les institucions". Per la seva banda, Òmnium Cultural considera que aquesta sentència és "un greu atemptat a l'autogovern de Catalunya" i ho qualifiquen com "l'enèsima venjança dels poders de l'Estat en la seva guerra bruta contra l'independentisme".

Malgrat de Mar torna a celebrar la Setmana de la Natura amb diverses activitats

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Malgrat de Mar ha programat diferents activitats per celebrar la Setmana de la Natura entre el 2 i el 5 d'octubre. El lema d'enguany és "Sense natura no hi ha vida". En el cas de Malgrat de Mar, el divendres 2 d’octubre es farà la presentació del Pla estratègic de la biodiversitat del municipi. L’Ajuntament de Malgrat de Mar ha demanat la col·laboració a la Fundació Emys per elaborar un estudi del medi natural amb l’objectiu de preservar-lo i recuperar-lo. La finalitat d’aquest estudi és, en primer lloc, realitzar una diagnosi de l’estat de conservació del medi natural del municipi i, en segon lloc, la creació d’un pla d’actuació enfocat a la millora, recuperació i conservació dels espais naturals avaluats. La presentació anirà a càrrec de l'ambientòleg Santi Poch de la Fundació Emys. La presentació tindrà lloc als Jardins de la Torre de la Vídua de Can Sala a les 20 h i cal fer inscripció prèvia per assistir-hi per la pandèmia sanitària. L'altra activitat que es portarà a terme serà una jornada ornitològica al delta del riu de La Tordera amb el guiatge del grup de naturalista voluntaris Nat Mont el pròxim 4 d'octubre. Aquesta activitat compta amb el suport del projecte Redapta, que posarà a diposició dels participants dues eines virtuals -un document didàtic i un formulari per tal d'enregistrar les observacions d'ocells fetes al delta- per tal d'ajudat als voluntaris i voluntàries en aquesta jornada. Les visites es distribuiran en grups reduïts des de les 9 del matí i fins les 13 h del migdia. Per poder participar-hi cal fer inscripció prèvia.  La Setmana de la Natura es tancarà el 5 d'octubre amb un taller construcció de caixes-refugis per a ratpenats a càrrec de Gestió-Natural. L'activitat està adreçada a nens i nenes a partir de 8 anys, acompanyats d’un adult i començarà a les 17.30 h. Per participar-hi cal fer inscripció ja que les places són limitades. La inscripció es podrà fer presencialment, per telèfon 937619032 o correu electrònic b.malgrat.lc@diba.cat

[└UDIO] La secciˇ local d'ERC de Malgrat de Mar organitza la presentaciˇ de "Tornarem a vŔncer" d'Oriol Junqueras i Marta Rovira

La secció local d'ERC a Malgrat de Mar ha organitzat per aquest dimecres 30 de setembre la presentació del llibre "Tornarem a vèncer", d'Oriol Junqueras i Marta Rovira. Segons ha explicat el portaveu d'ERC, Ramir Roger, "aquest manual explica obertament la proposta de Junqueras i Rovira per aconseguir la República Catalana". A més, recorda que l'independència no és tan sols per als que la volen, sinó que s'ha de posar incondicionalment al servei de tots els ciutadans. L'objectiu és, diu Roger, "benestar, justícia i democràcia per a tothom, i la República Catalana és l'eina per aconseguir-ho". La presentació, que comptarà amb la diputada maresmenca Mònica Palacín, es farà aquest dimecres a partir de les 20h a la Barretina Vermella.

[└UDIO] El CAP de Malgrat de Mar tindrÓ un pla de millora en la detecciˇ i tractament de la hipercolesterolŔmia familiar

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva té previst posar en marxa al llarg d’aquest trimestre a tots els centres de salut –centres d’atenció primària i hospitals– un pla de millora en la detecció i tractament de la hipercolesterolèmia familiar a través del desenvolupament d’eines en salut digital. Aquesta és una malaltia hereditària que es caracteritza per uns nivells elevats de colesterol des del naixement i per un risc elevat de patir malalties cardiovasculars. Investigadors de la Corporació, en col·laboració amb la Universitat de Girona, fa temps que treballen en una línia d’investigació que es concreta en desenvolupar un sistema per detectar de forma automàtica elevats nivells de colesterol i oferir ajuda als facultatius per trobar un tractament personalitzat i eficaç per a cada pacient. De fet, aquest és el primer sistema d’ajuda en la presa de decisions amb relació al tractament que ha estat validat en la pràctica clínica en l’àmbit estatal, tal i com ha explicat el doctor Alberto Zamora, responsable de la Unitat de Risc Vascular de l'Hospital de Blanes.

[└UDIO] Malgrat de Mar descentralitzarÓ, per segon any consecutiu, la campanya de vacunaciˇ de la grip

Malgrat de Mar tornarà enguany a descentralitzar la campanya de la grip i oferirà 4 punts alternatius al CAP. Els llocs seran el Centre Cívic, l'Escola Municipal d'Adults Cases dels Mestres, el Casal de la Gent Gran a Can Campassol i el Centre Cultural. Segons ha avançat el tinent d'alcalde de Salut, Jofre Serret, Malgrat de Mar va ser pioner l'any passat amb aquesta mesura. Aquests dies es mantenen converses amb els responsables del CAP per acabar d'enllestir els horaris que es donaran a conèixer aviat. El CAP de Malgrat de Mar va iniciar l'any passat una prova pilot per descentralitzar la campanya de vacunació de la grip. L'objectiu era diferent al d'aquest any, tal i com explica Serret, "el 2019 el que es buscava era donar facilitats a la gent que normalment no es vacuna perquè no vol traslladar-se fins al CAP". Enguany, immersos en una pandèmia, el que es vol evitar amb aquesta descentralització són els desplaçaments al CAP.  El departament de Salut té previst posar en marxa la campanya de vacunació de la grip a principis d'octubre.

[└UDIO] Entrevista amb el ge˛leg i membre de l'Associaciˇ de Naturalistes del Montnegre i la Tordera, Enric SagristÓ

El geòleg i membre de l'Associació de Naturalistes del Montnegre i la Tordera, Enric Sagristà, ha obtingut aquesta setmana el Doctorat en Ciències del Mar per la Universitat de Barcelona. Sagristà ha desenvolupat la seva tesi en l'estudi del Delta de la Tordera. Sagristà ha format part del CEAB, el Centre d'Estudis Avançats de Blanes, on ha combinat la seva tasca d'investigador amb l'elaboració de la tesi doctoral. És un dels membres de la nova associació naturalista que aposta per la protecció integral del delta de la Tordera.

Continua creixent el nombre de pacients COVID als hospitals de la Corporaciˇ de Salut del Maresme i la Selva

Segons les últimes dades facilitades per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, actualment hi ha 40 pacients ingressats per COVID als dos hospitals que gestionen. Concretament, 9 persones a l'Hospital de Blanes i 31 al de Calella. Aquesta xifra representa un increment de dues persones més respecte a l'actualització de fa tres dies. En el cas de l'Hospital de Blanes, hi ha 9 persones ingressades, el mateix nombre, però no les mateixes persones, ja que els darrers dies hi ha hagut 2 nous ingressos i 2 altes. Pel que fa a l’Hospital de Calella, hi ha 31 pacients ingressats, tres més que en l’anterior actualització, i d’aquest total 12 persones són a l’hospital d’aguts, i 19 a l’àmbit sociosanitari. Aquests darrers són els casos que es van detectar farà gairebé dues setmanes, i la majoria s’han mantingut asimptomàtics. Els últims dies s’han registrat 5 nous ingressos i 2 altes. I pel que fa al nombre de professionals positius i en aïllament per la COVID continua sent de 22 persones.

[└UDIO] La Policia Local de Malgrat de Mar celebra la diada del seu patrˇ en un acte a porta tancada

La pandèmia ha obligat aquest any a fer en format reduït i a porta tancada l'acte del patró de la Policia Local. Segons ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, l'acte s'ha fet al despatx d'alcadia i ha servit per posar en valor la tasca del dia a dia dels agents de la Policia Local. Sergi Cardona ha destacat que enguany "la feina del departament ha estat complexa, primer amb el temporal Gloria i després amb la crisi sanitària de la covid. Tot el personal s'hi ha esforçat molt i això requereix d'un reconeixement públic". A més, el govern ha atorgat una creu al mèrit professional de primera classe amb distintiu vermell a Joaquim Martínez, per la seva dedicació i professionalitat en un any complex com aquest amb dos episodis exepcionals que han marcat la vida del poble i la seva ciutadania com han estat el temporal Gloria i l'epidèmia provocada per la COVID-19, i en especial durant els mesos d'estat d'alarma i confinament de la població.

En marxa les obres de millora del carril bici de les avingudes Costa Brava i Pa´sos Catalans

L'Ajuntament de Malgrat de Mar informa que les obres de millora del carril bici de l'avinguda Costa Brava i de l'avinguda dels Països Catalans ja estan en marxa. L'objectiu és millorar la xarxa de la vorera per a bicicletes i l'adaptació amb l'itinerari de vianants. Alguns trams del carril bici en aquestes dues vies estan molt malmesos. A més, també es vol homogeneïtzar aquests trams amb la resta de recorreguts del poble.  Concretament, les obres afecten diferents trams del carril bici de l'avinguda Costa Brava: a la intersecció amb avinguda Montserrat, amb la rotonda del CAP i amb el Camí Fondo, així com a diversos punts del tot el recorregut en aquesta via. A més, també s'hi faran obres de millora a l'avinguda dels Països Catalans amb l'avinguda Barcelona i amb l'avinguda Costa Brava.  Segons el consistori, amb aquesta obra de millora es donarà continuïtat als trams inconnexos i alhora es millorarà l'estat dels diferents carrils bici. En una segona fase es pintaran i senyalitzaran els carrils bici.  La previsió és que les obres, que tenen un cost de poc més de 24.000 euros, s'allarguin unes 3 setmanes, aproximadament. 

[└UDIO] L'alcalde de Malgrat de Mar pregunta a la delegada del Govern a Catalunya sobre les ajudes econ˛miques encara pendents pel temporal Gloria

L'alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader, va aprofitar ahir la visita de la delegada del Govern de l'Estat a Catalunya, Teresa Cunillera, per recordar-li que encara està pendent rebre els diners de les ajudes econòmiques pels danys del temporal Gloria al municipi. Segons Mercader, Cunillera va explicar que a finals d'agost el govern central va aprovar un RD per ampliar les ajudes econòmiques als municipis que, de fet, ampliava un altre RD de 2019 per danys ocasionats per temporals i altres catàstrofes ocurregudes entre l'1 d'abril del 2019 i el 31 de març del 2020, incloent les DANAs de la tardor del 2019 i el Gloria de principis d'aquest 2020. Cunillera va dir ahir a l'alcalde Mercader que l'Estat està pendent de signar un conveni amb la Generalitat per tal de transferir aquests diners i serà el govern català qui transfereixi als ajuntaments les ajudes. Joan Mercader ha dit a Ona Malgrat que des del consistori estaran 'molt pendents de la signatura del conveni entre les dues administracions' per tal de reclamar les ajudes encara pendents. Malgrat de Mar va fer una primera aproximació del valor econòmic dels danys ocasionats pel Gloria que ascendia a uns 20 milions d'euros.    

El risc de rebrot puja 7 punts a Catalunya (194) i la velocitat de contagi creix lleugerament fins a 1,16

El PROCICAT ha aprovat avui limitar a 6 persones les reunions socials per reduir els contagis per COVID. De moment, aquesta restricció de les trobades socials només és una recomanació perquè per ser vigent i convertir-se en obligatòria necessita l'aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ja que és una limitació de drets. Sigui com sigui, la tendència a Catalunya no és positiva i és que el risc de rebrot segueix a l'alça a Catalunya amb un increment d'uns 7 punts respecte a les dades de dimarts: ara està en 194,25. La velocitat de contagi (Rt) també creix lleugerament fins a 1,16, tres centèsimes més. En les últimes 24 hores s'han declarat 600 nous casos confirmats per PCR de covid-19, i ha elevat la xifra total als 132.327. Son 221 positius menys que els informats diumenge. La xifra de casos amb totes les proves és de 156.327 (800 més en les últimes hores). En el cas de Malgrat de Mar la situació és més positiva ja que el risc de contagi és molt baix, situant-se en 26.24. Ha passat de 140.62 al 26.24 actual. Els casos diagnosticats per PCR els últims 7 dies han estat de 5. Pel que fa a altres poblacions veïnes, a Palafolls el risc de contagi és alt (178.48); Blanes té un risc molt alt (397.05); Santa Susanna té un risc mitjà (74.62) o Pineda de Mar risc alt (148.85).

[└UDIO] Les obres del pont d'Adif a la Tordera s'acabaran al novembre

Els responsables d'Adif preveuen enllestir al novembre els treballs de construcció del pont de la Tordera que, recordem, va col·lapsar el mes de gener pel temporal Gloria. La gran infraestructura ja està acaba, es tracta d'un pont de 220 metres, i els treballs se centren aquests dies en la col·locació de la via i la catenària. Un cop es validi la seguretat de la infraestructura, la línia R1 de Rodalies recuperarà el trànsit ferroviari entre Malgrat de Mar i Blanes. Les previsions és que es posi en marxa abans de final d'any. El director general de Conservació i Manteniment d'Adif, Àngel Contreras, ha assegurat avui que el nou pont ha guanyat en seguretat respecte l'anterior, que era de l'any 1954. Durant una visita d'obra amb la delegada del govern de l'Estat a Catalunya, Teresa Cunillera, a la què hi han assistit l'alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader; el primer tinent d'alcalde, Jofre Serret, el president del Consell Comarcal del Maresme, Demià del Clot, i la 4t tinent d'alcalde i regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Blanes, Marina Vall-llosada, Contreras ha destacat alguns detalls que ajuden a millorar la seguretat de la infraestructura com ara l'alineació dels pilars amb l'altre pont que també va caure amb el temporal Gloria, la carretera que connecta Blanes i Malgrat i que també la Generalitat està reconstruint a escassos metres del pont ferroviari.  Tant Contreras com la delegada del govern de l'Estat a Catalunya han posat en valor la col·laboració entre les dues administracions per tal que el conjunt de les dues infraestructures hagin guanyat en resistència a l'aigua. També hi ha influït els nous fonaments que s'han instal·lat, a 40 metres de profunditat respecte el llit del riu. Teresa Cunillera ha destacat que es tracta "d'una obra avançada i de futur" que ha costat gairebé 9 milions d'euros. Per la seva banda, l'alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader, ha destacat que "el ritme de les obres no ha parat malgrat estar en temps de pandèmia i això és molt important". A més, diu Mercader, "és una obra que millora moltíssim el pont que hi havia abans". El més important és, diu Mercader, recuperar la connexió ferroviària entre Barcelona i Girona per acabar amb els inconvenients que han de patir els usuaris d'aquesta línia de tren que ara veuen com el trajecte s'incrementa en temps i desplaçaments. 

Nou increment del nombre de pacients amb covid als hospitals de la Corporaciˇ de Salut del Maresme i la Selva

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que gestiona els hospitals de Calella i Blanes, informa que actualment hi ha 37 persones ingressades als seus hospitals amb covid. Concretament, 9 persones estan ingressades a l'Hospital de Blanes i 28 a l'Hospital de Calella. Aquestes xifres representa dues persones més que en l’anterior actualització de fa quatre dies. En el cas de Blanes  durant els darrers dies s’hi ha registrat tres nous ingressos i cap alta. A l’Hospital Comarcal de Calella hi ha 28 pacients ingressats: 9 persones són a l’hospital d’aguts, i 19 a l’àmbit sociosanitari. La majoria continuen asimptomàtics. Aquests darrers dies hi ha hagut 4 nous ingressos, 4 altes i 1 defunció en relació a l’anterior recompte fet públic. Pel que fa al nombre de professionals positius i en aïllament per la COVID, és de 21 persones, un més que fa quatre dies. Una vegada més, des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva s’ha remarcat que cal no abaixar la guàrdia i minimitzar el risc de contagi aplicant les mesures d’higiene bàsiques: mascareta, rentat de mans freqüent i distància.

[└UDIO] Obertes les inscripcions per a les formacions que ofereix la regidoria d'Insercio Laboral

Durant aquest últim trimestre de 2020, la Regidoria d’Inserció Laboral oferirà 7 formacions amb l’objectiu de proporcionar eines que permetin millorar les competències professionals. La regidora d'Inserció Laboral, Cinzia Valbonesi, ha explicat quines són les formacions que es duran a terme durant els últims mesos de l'any. Són, segons Valbonesi, molt pràctiques i escaients pels temps que corren. De les formacions destaca la d' iniciació a la Llengua de Signes Catalana; la que té per títol: Utilitza el teu smartphone en la recerca; l'alfabetització digital per a la recerca de feina; quins tràmits puc fer amb el certificat idCat?; office bàsic de 24 hores o el prepara’t per l’ACTIC mig.  Les preinscripcions restaran obertes del 21 de setembre al 2 d’octubre. Es podran fer online des de l'apartat de tràmits destacats a la web de l'Ajuntament, excepte en els cursos de ‘Utilitza el teu smartphone en la recerca de feina’ i ‘Alfabetització digital per a la recerca de feina’ que les preinscripcions seran presencials demanant cita prèvia per WhatsApp (666 32 33 91), per facilitar la gestió a les persones destinatàries de la formació, que disposin de pocs o nuls coneixements d’informàtica. Cinzia Valbonesi ha destacat que els cursos són subvencionats per l’Ajuntament de Malgrat de Mar i la Diputació de Barcelona, però demana a les persones que es preinscriguin el seu compromís per participar de la formació de forma activa i en cas de no poder realitzar finalment la formació, que ho facin saber per poder assignar la vacant a una altra persona.

[└UDIO] Josep Ragull: "La situaciˇ a l'escola Fonlladosa estÓ controlada"

Parlem amb el director de les Escoles Fonlladosa de Malgrat de Mar, Josep Ragull, després d'haver conegut a les últimes hores que hi ha mig grup de Cinquè en aîllament per un positiu en covid. Segons Ragull, en aquest cas el protocol ha estat ràpid i àgil ja que ahir a la tarda es van fer els PCR als alumnes que havien estat en contacte amb una alumna del grup. L'alarma va saltar després que una alumna de la classe donés positiu arran d'un control familiar, segons detalla Ragull. Ara els alumnes faran classe de manera telemàtica fins que es tornin a incorporar a l'aula que serà el divendres 2 d'octubre. Es tracta d'un grup de 15 alumnes i la tutora. Josep Ragull ha destacat que els sis centres educatius de Malgrat de Mar estan en contacte permanent, treballant en xarxa i coordinats amb l'Ajuntament i el CAP. Remarca però que els protocols estan dictats pel departament de Salut. Reconeix que la situació els manté "amb l'ai al cor" i que tot pot canviar per moments.

[└UDIO] Entrevista amb Mireia Hernßndez, infermera pediÓtrica ABS Malgrat-Palafolls

Fa unes hores que s'ha conegut l'aïllament de tota una aula de les Escoles Fonlladosa  per un positiu en covid. La infermera pediàtrica de l'Àrea Bàsica de Salut de Malgrat i Palafolls, Mireia Hernández, ha explicat que el grup estarà confinat durant 14 dies per si alguns dels escolars presentés símptomes. Durant l'entrevista a Ona Malgrat, Hernández explica el protocol que se segueix i la coordinació que ella té amb tots els centres escolars de l'ABS. Segons Hernández, com que aquests nens i nenes fan extraescolars, ara també s'haurà de contactar amb la resta dels companys d'extraescolars per si cal fer PCR a ells. La referent escolar de covid a l'ABS Malgrat i Palafolls explica que la tendència serà anar coneixent mes casos a nivell educatiu a tot arreu perquè ara fan més diagnòstics i proves que quan es va iniciar la pandèmia.

La web de l'Ajuntament de Malgrat de Mar assoleix un 94% de transparŔncia segons el segell Infoparticipa 2019

La pàgina web de l'Ajuntament de Malgrat de Mar aconsegueix un 94 per cent de transparència. El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona ha atorgat aquesta tarda el segell Infoparticipa 2019. En aquesta edició, s'ha exigit més qualitat en la informació i en el nivell de transparència. La UAB ha distingit enguany la transparència dels webs de 122 ajuntaments, consells comarcals i diputacions amb el Segell Infoparticipa. El lliurament s'ha fet en un acte celebrat al Rectorat de la UAB, que s'ha pogut seguir de manera telemàtica, ja que enguany només hi han pogut assistir els 36 ajuntaments que han assolit el 100%, ja que s'ha reduït l'aforament per la situació de la pandèmia sanitària. 

La campanya forestal al Maresme s'ha tancat sense cap incidŔncia destacable

L' ADF de l'Alt Maresme considera que les xifres de la campanya forestal 2020 "són històriques" ja que aquest ha estat l'estiu amb menys incendis dels últims 35 anys. Amb les últimes dades disponibles, no s'arriba al centenar d'hectàrees cremades. Tot i que el passat dimarts 15 de setembre es va donar per finalitzat el període amb més risc pel que fa als incendis forestals i la campanya forestal 2020, fins el 15 d'octubre es manté la prohibició de fer foc en terrenys forestals i en la franja de 500 metres que els envolta. L'ADF de l'Alt Maresme destaca que aquest estiu ha estat més plujós de l'habitual i sense grans onades de calor. Tot  això, sumat a les tasques de prevenció d'incendis forestals de les ADF's de Catalunya i el Pla d'Informació i Vigilància contra incendis forestals de la Diputació de Barcelona, han contribuït a tenir una campanya amb unes xifres històriques. En el cas concret del Maresme, segons l'ADF, no s'ha registrat cap incidència remarcable.   

[└UDIO] Obertes les inscripcions per al nou curs de catequesi 2020-2021

La Parròquia de Sant Nicolau de Malgrat de Mar i la Parròquia de Santa Maria de Palafolls han obert les inscripcions per al nou curs de catequesi. En el cas de Malgrat de Mar, les inscripcions es podran fer dimecres i dijous de cinc  a set de la tarda a la rectoria, al carrer Passada, 10. Durant una entrevista a Ona Malgrat, el rector de la Parròquia de Sant Nicolau, mossèn Salvador Gras, ha explicat que el curs començarà passat Tots Sants, cap a la primera setmana de novembre, i serà presencial tot i que si la situació ho requerís segons l'evolució de la pandèmia, també estan preparats per fer-ho des de casa. Malgrat de Mar compta actualment amb una vintena de catequistes.  Pel que fa a la Parròquia de Palafolls, les inscripcions es faran demà dimarts entre les cinc i les set de la tarda a la rectoria, al carrer Francesc Macià, 2 de Palafolls.  

[└UDIO] Malgrat de Mar i Blanes volen que es declari el delta de la Tordera com a reserva natural protegida

Els Ajuntaments de Malgrat de Mar i Blanes volen fer un pas més per potenciar i consolidar la protecció del delta de la Tordera. En aquesta ocasió, els consistoris volen pressionar el departament de Medi Ambient de la Generalitat i a la demarcació de Costes de l'Estat per tal que es declari com a reserva natural protegida. Així ho avança avui el diari La Vanguardia. D'aquesta manera, s'aconseguiria la màxima protecció ecològica per a un espai natural que comparteixen Malgrat de Mar i Blanes i que des de fa uns mesos es troba amb l'accés restringit. Des del temporal Gloria s'ha format una llacuna i diverses espècies d'aus han nidificat. Entrevista amb el tinent d'alcalde d'Urbanisme de l'Ajuntament de Malgrat de Mar, Jofre Serret.

[└UDIO] L'alcalde de Malgrat de Mar demana a les administracions catalana i estatal suport en la lluita contra l'ocupaciˇ delictiva d'habitatges

Un prec que l'alcalde, Joan Mercader, va fer ahir durant la celebració de la Junta Local de Seguretat i a la qual va assistir el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez. Mercader va demanar "el govern català actuï i reforci el suport a les administracions locals en matèria social, de seguretat i justícia". Durant la seva compareixença posterior a la Junta de Govern Local, Mercader va assegurar que des de l'Ajuntament de Malgrat es treballa ara i en el futur de manera intensa contra l'ocupació delictiva d'habitatges. "Ens trobaran davant dels individus i màfies que ocupen per delinquir des dels immobles ocupats i que causen conflictivitat veïnal", va defensar l'alcalde. A nivell estatal també va demanar que s'estableixi un criteri únic de les fiscalies generals de les diferents comunitats autònomes sobre l'ocupació il·legal, que doti les forces de seguretat d'un marc d'actuació clar i definit, sobretot en els supòsits on no s'acredita títol de propietat ni hi ha risc d'exclusió habitacional. 

[└UDIO] El Centre CÝvic obre el perÝode dĺinscripcions als cursos i tallers de lĺ˙ltim trimestre de lĺany

Del 21 al 30 de setembre els usuaris podran inscriure’s als nous cursos i tallers que s’oferiran durant els mesos d’octubre, novembre i desembre al Centre Cívic. Les inscripcions es faran de manera presencial i amb cita prèvia a l’Oficina d’Atenció Ciutadana a l’Ajuntament de Malgrat de Mar. L’agenda d’activitats per aquest últim trimestre s’ha reduït a causa de la pandèmia provocada per la Covid-19 i alguns dels espais del centre no es podran fer servir per falta d’una ventilació adequada. Els cursos i tallers començaran el dijous 1 d’octubre seguint el protocol de seguretat d’acord amb la normativa sanitària aplicable. Entre l’oferta de cursos i tallers de la pròxima tardor hi ha temàtiques relacionades amb ceràmica creativa, gimnàstica correctiva, Sevillanes, guitarra flamenca o, entre altres activitats, un taller de memòria i estimulació cognitiva.

[└UDIO] Disminueixen un 10,8 % els delictes a Malgrat de Mar

L'Ajuntament de Malgrat de Mar ha celebrat avui la Junta Local de Seguretat en què hi han participat diferents membres de la Policia Local i Mossos d'Esquadra. L'alcalde, Joan Mercader, que ha presidit la Junta, ha fet una valoració molt positiva de la col·laboració entre els dos cossos de seguretat "en un any complex i extraordinari com el que estem vivint". Pel que fa a les dades, Mercader ha avançat que des d'agost del 2019 al juliol del 2020 s'ha produït una reducció del 10,8 % dels delictes respecte l'any anterior. En dades absolutes s'han passat 1327 a 1184 delictes, entre els quals els més destacats els furts, danys i estafes. Els delictes que generen més alarma social, diu Mercader, "com violència i intimidació, aquests s'han produït menys". La reducció dels delictes a Malgrat de Mar ha estat més accentuada si es compara amb les xifres d'altres poblacions de la Regió Policial Metropolitana Nord on en global han disminuït un 7,8 %, i a l'Àrea Bàsica Policial del Maresme Nord un 8,72%. L'alcalde ha destacat que la covid ha tingut un impacte en aquestes xifres de delictes però també ha subratllat que les xifres es deuen a la bona coordinació de les policies  i el bon ús de les noves tecnologies.  Altres dades destacades de la Junta Local de Seguretat és que el  69% de les diligències han estat efecutades per la Policia Local i la resta, el 31%,  pels Mossos d'Esquadra. Pel que fa a les detencions, el  73% han estat efectuades per la Policia Local i la resta, el 27%, pels Mossos. Per la seva banda, el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez, ha destacat la bona coordinació i cooperació entre Mossos d'Esquadra i Policia Local de Malgrat de Mar. Un treball conjunt que ha qualificat com "d'excel·lent". Una tasca que es tradueix en una millora de la qualitat de vida dels malgratencs i malgratenques. Escolta la roda de premsa íntegra aquí abaix.                

[└UDIO] Oscar Magro (Top King Malgrat) obtÚ el cinturˇ negre 7Ŕ DAN de combat jiujitsu

La Federació Espanyola de Jiu Jitsu i altres disciplines associades ha concedit recentment el setè DAN de combat jiujitsu a Oscar Magro, instructor d'arts marcials al Top King de Malgrat de Mar. Durant una entrevista a Ona Malgrat, Magro ha destacat que és la recompensa a molts anys de dedicació i difusió dels valors i els principis de les arts marcials. Magro és actualment vicepresident de la Federació Espanyola i la Federació Europea de Combat Jiujitsu.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235

NotÝcies

Totes les notÝcies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

RÓdio a la carta Programes Contacte

MLGVisiˇ

Xarxes Socials

ButlletÝ

Qui som

CrŔdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - AvÝs legal - CrŔdits