malgratcomunicacio.cat

S'han trobat 5869 registres. Mostrant pàgina 21 de 235

[ÀUDIO] El govern de Malgrat de Mar vol desencallar el projecte per a la construcció d'habitatge social de lloguer

L'Ajuntament de Malgrat de Mar celebra avui a partir de les vuit del vespre una sessió extraordinària i urgent del ple. Durant aquesta sessió, que es farà de manera telemàtica, es resoldrà la sol·licitud presentada per l'empresa Visoren SL, per l'aixecament de la suspensió del contracte d'obra pública per la promoció i explotació d'un edifici d'habitatges socials a la finca ubicada al carrer Roger de Flor, cantonada amb el carrer d'Isaac Albéniz. L'alcalde, Joan Mercader, ha explicat a Ona Malgrat que el govern municipal, format pel PSC i JxCat-Malgrat ens Mou, "ha treballat fins l'últim moment per desencallar aquest projecte" que es va iniciar el 2008 i que preveu la construcció de 46 habitatges dotacionals públics i places d’aparcament en règim de lloguer. La concessió per a la construcció i explotació dels pisos es va adjudicar el 2008 per unanimitat de tots els grups municipals a l'empresa Visoren SL. La Diputació de Barcelona va aprovar al 2009 el projecte executiu per a la construcció d'aquests pisos. L’inici de les obres estava previst per a final de 2009, però el projecte va quedar aturat per la crisi econòmica, que va afectar greuement a l’empresa adjudicatària que va demanar una suspensió de l’execució del contracte.

[ÀUDIO] El Cineclub Garbí cancel·la la temporada de projeccions de tardor-hivern

Els membres de la Junta del Cineclub Garbí han decidit finalment no tirar endavant la temporada de projeccions corresponent a la tardor-hivern 2020 que havia de començar aquests dies. Paco Márquez, membre de la Junta, ha explicat durant una entrevista a Ona Malgrat que l'actual situació de la pandèmia aconsella "no arriscar i no programar la primera part de la temporada". Depenent de com evolucioni la pandèmia, diu Márquez, es podrien reprendre les sessions del cineclub a partir de la primavera.  Davant aquesta situació, els responsables del Cineclub Garbí han arribat a un acord de col·laboració amb la plataforma de cinema Filmin. Concretament, han fet una llista amb unes 40 pel·lícules que s'han passat a les últimes temporades del cineclub. D'aquesta manera, els socis de Filmin podran accedir a la biblioteca de pel·lícules preparada expressament pels membres de la Junta del Cineclub Garbí. Paco Márquez ha explicat que també s'havien posat sobre la taula altres "plans B" per suplir la cancel·lació del cineclub com ara recomenar una pel·lícula i fer un debat virtual posterior però finalment no va tirar endavant.    

La Generalitat obre demà la convocatòria per demanar ajuts per a la restauració i centres d'estètica i bellesa afectats per la Covid-19

La Regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Malgrat de Mar informa que a partir de demà dimecres ja es podran sol·licitar els ajuts que la Generalitat ha aprovat per a les activitats de restauració i centres d'estètica i bellesa, afectats econòmicament per les restriccions per frenar els contagis de la COVID-19. El govern català preveu destinar 40 milions d'euros a aquests ajuts. L’import màxim que es concedirà a cada beneficiari serà de 1.500 euros. La Regidoria de Promoció Econòmica informarà i assessorarà als negocis locals sobre aquests ajuts a la Torre de la Vídua de Can Sala o bé per telèfon 93 765 56 42. Tota la informació es pot consultar en aquest enllaç de la pàgina web de l'Ajuntament de Malgrat de Mar.

Els centres sanitaris de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva tenen 50 pacients ingressats per coronavirus

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva informa que el nombre total de pacients positius per coronavirus ingressats als seus centres és de 21 persones a l’hospital de Calella, 13 al sociosanitari i 16 a Blanes. Tenint en compte l’últim recompte (22/10), a l’Hospital de Calella s’han registrat 9 ingressos, 2 altes i 3 defuncions, que corresponen a pacients de l’àmbit sociosanitari, on hi ha 13 pacients ingressats positius. I a l’Hospital de Blanes, respecte a l’últim recompte (22/10), s’han registrat 5 ingressos i 4 altes, un dels pacients continua hospitalitzat però amb PCR negativa.

Horari especial al Cementiri municipal per la celebració de Tots Sants

L'Ajuntament de Mar de Mar ha ampliat els horaris del Cementiri municipal davant la celebració de Tots Sants. D'aquesta manera, els ciutadans que vulguin anar a retre homenatge als seus difunts podran fer-ho divendres, dissabte i diumenge entre les 9 del matí i les 17:30h. Els visitants al Cementiri municipal hauran de seguir les indicacions de la persona encarregada de la vigilància ja que l'aforament està limitat i s'han de seguir en tot moment les mesures sanitàries anti-covid-19.

[ÀUDIO] Els alumnes de 6è de l'Escola Vedruna realitzen un projecte sobre l'acció humana al Medi prenent com a exemple el delta de la Tordera

Els alumnes de 6è de Primària de l'Escola Vedruna han realitzat un projecte a Medi sobre els efectes de l'acció humana a la natura prenent com a exemple el delta de la Tordera. El projecte, que té per títol "Éssers vius i la seva relació amb el el medi" es presentarà demà dimarts durant una xerrada-col·loqui que el centre escolar ha organitzat al Centre Cultural a les 10 del matí. Concretament, els alumnes podran explicar com han treballat i desenvolupat la seva tasca a dos dels integrants de l'Associació de Naturalistes del Montnegre i la Tordera.   A més, l'endemà, el dimecres, els alumnes faran una visita al delta de la Tordera per conèixer com està actualment després de la protecció que s'aplica des dels Ajuntaments de Malgrat de Mar i Blanes.

Entra en vigor el toc de queda nocturn que s'allargarà fins a les sis del matí

A les 22h d'aquest diumenge ha entrat en vigor el toc de queda nocturn que s'allargarà fins a les 6 del matí. Aquesta primera nit de toc de queda té caràcter pedagògic, per tant, els dispositius policials no aplicaran sancions. La Policia Local de Malgrat de Mar ja han començat aquesta nit a informar de les noves restricccions. Els establiments hauran de tancar a les nou del vespre, i així donaran una hora de marge perquè els clients i treballadors tornin a casa. Les activitats culturals es podran allargar fins a les deu i els assistents tindran temps de tornar fins les onze de la nit. El responsables del Procicat han detallat aquesta tarda les excepcions que hi haurà al toc de queda a partir d'aquest diumenge. En general, la circulació i els desplaçaments resten prohibits entre les 10 de la nit i les sis del matí. Es podrà sortir per assistència sanitària d'urgència o de farmàcia; el desplaçament laboral per anar i tornar de treballar; per fer cura de persones grans, menors d'edat, dependents o vulnerables per motius inajornables; o el retorn al lloc de residència habitual en cas de viatge. D'altra banda, es permet passejar el gos de les 4 a les 6 del matí. En la primera nit, els dispositius policials tindran un caràcter "purament pedagògic", segons ha anunciat el conseller d'Interior, Miquel Sàmper.

Arriba l'horari d'hivern: a les tres de la matinada de diumenge, tornaran a ser les dues

Torna l'horari d'hivern. La matinada d'aquest diumenge 25 d'octubre es canvia l'hora i quan siguin les tres s'haurà d'endarrerir el rellotge a les dues. Tots els països de la Unió Europea -de forma harmonitzada i en compliment de la Directiva 2000/84/CE- adoptaran l'horari d'hivern i posaran fi així al període de set mesos d'horari d'estiu per al 2020. Tal i com recull l' ACN, el canvi d'hora va començar a generalitzar-se després de la crisi del petroli, quan l'any 1974 alguns països van decidir avançar el rellotge per aprofitar millor la llum del sol i consumir així menys electricitat. En l'actualitat però es tracta d'una mesura 'polèmica' i amb data de caducitat ja que la Comissió Europea (CE) haurà de decidir el proper març del 2021 si manté el canvi horari. Davant el debat generalitzat, la CE va realitzar l'any 2018 una consulta a nivell europeu, on el 80% dels 4,6 milions de ciutadans participants va votar a favor d'acabar amb el canvi horari. En un principi, la Comissió va proposar finalitzar amb la mesura al març del 2019, però la falta de consens entre els estats membres va posposar la decisió al tercer mes del 2021. Així, els estats podran optar per mantenir-se a l'horari d'estiu o en el d'hivern. Per als que escullin la primera opció, l'últim canvi d'hora serà precisament al març del 2021, mentre que els de la segona opció serà a l'octubre del 2021. Espanya encara no ha decidit per quin fus horari optarà, tot i que una enquesta del CIS va revelar que el 65% de la població preferia quedar-se a l'horari d'estiu. No obstant això, l'emergència sanitària per la covid-19 podria fer que la decisió final dels països membres s'ajornés altre cop, més enllà del 2021.

[ÀUDIO] Es posa en marxa la campanya de vacunació de la grip a Malgrat de Mar

L' Àrea Bàsica de Salut de Malgrat i Palafolls disposa aquest any de 4.700 dosis de vacunes contra la grip. Segons la infermera Mireia Hernández, són 1.100 unitats més que l'any passat i el departament de Salut incrementarà el nombre de dosis si és necessari. Hernández, que és infermera de Pediatria i responsable de la vacunació a aquesta ABS, ha subratllat que per anar a posar-se la vacuna s'ha de demanar cita prèvia trucant al CAP, al 93 761 95 00. També ha llançat un missatge de tranquil·litat perquè tothom que es vulgui vacunar ho podrà fer. El més important, diu Hernández, és evitar les concentracions de persones, per això Salut ha decidit externalitzar la campanya de vacunació. Els col·lectius de risc com les persones grans, dones embarassades o persones amb patologies cròniques tenen prioritat a l'hora de vacunar-se. Enguany, diu Hernández, a banda dels col·lectius sanitaris i de cossos de seguretat, també es recomana vacunar els docents.

Malgrat de Mar disposarà d'un punt d'atenció del servei Reempresa

Malgrat de Mar tindrà un punt d'atenció del servei de Reempresa que treballa per posar en contacte a persones que volen emprendre un projecte empresarial o negoci sense partir de zero amb empresaris i empresàries que volen traspassar el seu. Aquest servei té com a objectiu evitar el tancament de negocis i ajudar a  emprenedors o emprenedores prenent el relleu d’un projecte empresarial ja existent.  Concretament, Malgrat de Mar formarà part d'una prova pilot juntament amb 9 municipis més de la demarcació de Barcelona amb l'objectiu d'evitar la desertització comercial dels municipis i oferirà el servei de Reempresa. La Regidoria de Promoció Econòmica, ubicada a la Torre de la Vídua de Can Sala, donarà aquest servei en els pròxims mesos. 

El Jovent Republicà del Maresme i el Baix Besòs posa en marxa una campanya contra les cases d'apostes

El Jovent Republicà, les Joventuts d'Esquerra Republicana, posen en marxa demà divendres al Maresme i el Baix Besòs una campanya per conscienciar els joves dels efectes negatius que té el joc a les seves vides. A través d'un comunicat, Jovent Republicà destaca que la campanya "vol ser un punt d'inflexió d'una situació que es troba a nivells alarmants". En aquest sentit, destaquen que els joves del Maresme i de les tres ciutats que conformen el Baix Besòs tenen un fàcil accés a diferents cases d'apostes i altres espais que, segons apunten els joves republicans, són una gran preocupació pels seus efectes sobre la salut i la consciència de classe. La campanya té tres eixos: El primer està centrat en l'àmbit formatiu i per això faran una taula rodona amb Rut Ribas, diputada al Parlament per ERC. El segon eix està centrat en l'activisme als carrers per fer arribar el seu missatge als joves i també a la resta de la població. Per últim, el tercer eix se centra en l'àmbit institucional i municipalista. En aquest sentit, preparen mocions per presentar als ajuntaments, tant a les poblacions on hi ha sales de joc com a les que no n'hi ha.

En marxa les obres de remodelació de la placeta del passatge de Rigoberta Menchú

Aquest dilluns han començat les tasques de millora de la placeta del passatge de Rigoberta Menchú. Segons informa l'Ajuntament, s'hi posaran jocs infantils nous, es renovarà l'enllumenat i s'hi farà una nova zona enjardinada. Es millorarà l'estètica i la funcionalitat d'aquesta plaça. La regidora de Manteniment i Via Pública, Sònia Viñolas, ha explicat que l' actuació de millora d'aquest espai verd dona resposta a les queixes i demandes del veïnat. Les obres de millora de l'espai preveuen una nova àrea de jocs infantils amb una zona de seguretat, la renovació de l'enllumenat públic amb la col·locació de dos fanals al mig de la plaça i la col·locació de bancs i papereres nous. El cap del servei municipal d'Espais Verds, Carles Garcia, ha explicat que s'hi posaran 2 parterres nous per millorar la biodiversitat de l'espai i que a l'hora sigui una ajuda per combatre les plagues de les alsines que hi ha a la plaça. També hi ha previst fer-hi un tancat de gabions de pedra. A més, se solucionaran els problemes actuals del sistema de drenatge de la plaça i la recollida de pluvials. 

[ÀUDIO] Entrevista amb Jaume Samper, guanyador del Premi al millor actor principal pel seu paper a "Fum, fum, fum"

El malgratenc Jaume Samper, integrant del Grup de Teatre Germanor, ha guanyat el primer premi al millor actor al 48è Concurs de Teatre Amateur d'Arenys de Mar. El jurat del concurs ha valorat la interpretació de Samper a l'obra "fum, fum, fum" on feia de Mateu. Durant una entrevista a Ona Malgrat, Jaume Samper ha destacat que aquest és un premi individual però també col·lectiu i extensiu a tota la gent del Grup Germanor. Per a ell ha estat "tota una sorpresa guanyar aquest premi". Amb ell repassem la seva trajectòria dins el teatre amateur de la mà del Grup de Teatre Germanor.  

[ÀUDIO] Cares conegudes de Malgrat de Mar animen a la població de risc a vacunar-se

L' Àrea Bàsica de Salut Malgrat-Palafolls ha posat en marxa una iniciativa per incentivar la població de risc a posar-se la vacuna. S’han escollit vuit cares conegudes dels dos municipis amb l’objectiu que facin d’ham i arrosseguin a tots aquells ciutadans que, o bé per edat o bé per patir alguna patologia crònica, s’haurien de vacunar per tal de protegir-se a ells i també als del seu voltant. Totes les persones que s’han escollit se’ls ha administrat la vacuna i la seva imatge és la protagonista dels cartells promocionals de la campanya d’enguany, que estaran penjats en diferents punts dels municipis de Malgrat i Palafolls. A Malgrat de Mar mossèn Salvador Gras, rector de les parròquies de Malgrat i Palafolls; Josep Boronat, tresorer de l’associació de jubilats; Maria Teresa Gibert Corominas, qui ha regentat durant 47 anys la botiga Maite d’articles de pell; i Conxita Campoy Martí, exalcaldessa del municipi, són les persones que animen a la població de risc a vacunar-se. La directora de l'ABS Malgrat-Palafolls, Ester Tarradas, ha destacat que "hem escollit persones amb certa popularitat dels dos municipis perquè ens ajudin a fer de ganxo. Hem pensat que el fet de ser gent coneguda, i que a més la majoria està dins de la població considerada de risc, ens pot ajudar molt a arribar i a convèncer aquella part de la població que és prioritari que rebi la vacuna. Creiem que amb aquesta iniciativa potser qui no havia vingut mai, s’anima”. A Malgrat de Mar el primer dia de la campanya de vacunació és aquest divendres. Les persones que vulguin vacunar-se hauran de demanar hora al telèfon 93 761 95 00 i portar la targeta sanitària en el moment de posar-se la vacuna. Es farà a l'Escola Municipal d'Adults Cases dels Mestres entre les 9.30 i les 12h i entre les 17 i les 20h.

[ÀUDIO] Ludwig Ivan Hasko: "Amb l'aprovació de les ajudes al sector turístic hem demostrat que govern i oposició anem en la mateixa línia"

L'Ajuntament de Malgrat de Mar destinarà 75.000 euros per ajudar als establiments turístics afectats per la crisi provocada per la pandèmia de la Covid. Segons ha explicat el 4t tinent d'alcalde i responsable de Promoció del Municipi, Ludwig Ivan Hasko, la quantia de la subvenció atorgada serà de com a mínim de 500 euros i dependrà de si l'establiment ha estat obert o tancat durant la temporada d'estiu. Ludwig Ivan Hasko ha explicat que amb aquests ajuts es dona resposta a les demandes del propi sector, expressades en el si de la comissió de treball per a la recuperació social i econòmica de Malgrat, i també a les diverses reunions mantingudes en els últims mesos. El regidor ha detallat que el sector havia demanat la condonació del pagament de la taxa de recollida d'escombraries, ja que és un servei que no han utilitzat per la inactivitat que la pandèmia ha provocat. "Jurídicament no és possible, per això, hem trobat una altra via factible per ajudar el sector turístic a fer front a aquesta crisi, que és la nostra voluntat", ha subratllat el regidor.

[ÀUDIO] Entrevista amb David Anillo, component de "El senyor peix"

"Demà i per sempre" és el nou single de El senyor peix que s'ha publicat recentment i que ja sona a les principals emissores del país, entre elles, a Ona Malgrat 107.4FM. Durant una entrevista a Ona Malgrat, David Anillo, component d'aquest grup altmaresmenc, ha dit que aquesta cançó havia de sortir abans però que la situació sanitària ho ha retardat. És, diu Anillo, una història sobre els vincles afectius de les persones, "és un cant d'agraïment a les persones que sempre tenim al costat, que malgrat les coses vagin malament, sempre si hi són". David Anillo ha recordat que "Demà i per sempre" arriba just dos anys després de "Ballem el món". La idea és anar treballant en noves composicions que podrien veure la llum durant el proper 2021.

La unitat de mitjana estada polivalent de l'Hospital de Calella registra 9 nous positius de Covid-19

A través d'un comunicat, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva informa que estan fent el seguiment dels nous casos apareguts al recurs sociosanitari de mitjana estada polivalent de l’Hospital de Calella. Aquests nous casos no tenen relació amb el brot que hi va haver a principis de setembre a la mateixa unitat i que va afectar una vintena de pacients i deu professionals. Aquell brot es va donar per controlat i tancat. En aquest moment hi ha 9 persones positives, totes asimptomàtiques menys una que va presentar simptomatologia lleu. Totes han estat traslladades a la primera planta de medicina interna, habilitada per tractar els casos de Covid-19. El 6 d’octubre va ingressar en aquest recurs sociosanitari un pacient procedent de medicina interna amb PCR negativa i el 13 d’octubre després de presentar febrícula se li va repetir la prova i va donar positiu per coronavirus. Arran d’aquest cas, des de la Direcció s’ha procedit a fer un cribratge als 25 pacients de la planta, excloent els que ja tenien un test serològic positiu i que per tant havien generat anticossos, i també als 45 professionals que treballen a la unitat, dels quals 5 han estat positius. D'altra banda, a l’Hospital de Blanes, respecte a l’últim recompte (15/10), s’han registrat 4 ingressos i 1 alta. El nombre de professionals positius i en aïllament per la Covid-19 és de 6 persones. Segons els informes de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), el risc de rebrot a l’Alt Maresme, en la darrera setmana, se situa en els 326,83 punts, xifra que ha augmentat en més de 170 punts i l’RT és de l’1,82. Mentre que a la Selva Marítima el risc de rebrot ha disminuït lleugermanet dels  237,54 als 221,61 punts i l’RT és de l’1,06. Al global de la Regió Sanitària, el risc de rebrot també creix i arriba als 438,69 i amb una RT de l'1,30.

[ÀUDIO] Ca l'Arnau acollirà a partir del novembre tots els serveis socioeducatius que ofereix l'Ajuntament per als infants i adolescents

L’edifici de Ca l’Arnau es convertirà en un centre socioeducatiu per a infants i adolescents a partir de novembre. Aquest espai acollirà els diferents projectes que s'impulsen des de les regidories d’Educació i Acció Social, i dins el marc de Serveis Socials, per acompanyar els infants i els adolescents, prioritzant els que es troben en situació de vulnerabilitat social, en el seu desenvolupament personal, emocional i educatiu. Segons explica l'Ajuntament de Malgrat de Mar Ca l’Arnau serà la nova seu del projecte GR, que des de 2013  acompanya als infants i joves en el seu itinerari formatiu, per a la millora del seu nivell educatiu. El projecte treballa en dues línies diferenciades: Èxit Primària i Secundària -de 8 a 16 anys-, com a reforç escolar fora de l'horari lectiu i Emociona't per a la gestió de les emocions, adreçat a nens i nenes d’entre 10 i 12 anys. D'altra banda, enguany es posa en marxa el servei socioeducatiu d’atenció diürna a infants i adolescents. Els objectius d’aquest projecte, adreçat a nens i nenes d’entre 6 i 12 anys, són afavorir el desenvolupament integral del menor, atendre els infants que es troben en situació de risc social, intervenir per prevenir i reduir riscos, augmentar les competències i habilitats per compensar dèficits socioeducatius i treballar per a la participació i integració comunitària dels menors i les famílies. L’edifici de Ca l’Arnau també acollirà el projecte Encara, que des de l’octubre passat, atén durant els matins a joves adolescents d’entre 16 i 18 anys, que tenen necessitats socioeducatives especials amb la intenció de disminuir el risc d’exclusió social al que s’enfronten. Segons ha explicat el primer tinent d'alcalde d'Acció Social, Jofre Serret, la centralizació d'aquests serveis educatius a Ca l'Arnau respon al projecte "Educació 360". 

[ÀUDIO] La Fundació Espigoladors realitza una espigolada de cogombre aquest dimarts a Malgrat de Mar

La Fundació Espigoladors porta la seva activitat a Malgrat de Mar demà dimarts. Entre dos quarts de deu i dos quarts de dues del migdia es farà una espigolada de cogombre. Aquesta fundació treballa per a l’aprofitament dels aliments a la vegada que empoderen persones en risc d’exclusió social d’una manera transformadora, participativa, inclusiva i sostenible. Tal i com ha explicat a Ona Malgrat Anna Cornudella, són una organització sense ànim de lucre que actuen sobre tres reptes socials: desenvolupar un model replicable i transferible que impacti en la reducció del malbaratament alimentari, millorar l’accés a una alimentació adequada i generar noves oportunitats per a persones en risc d’exclusió social. Demà venen a Malgrat de Mar gràcies a l'acord amb un productor local que té excedent de cogombre. Segons Cornudella, la Fundació Espigoladors ha fet espigolades a la zona de la Conca de la Tordera en diverses ocasions. Per demà ja han tancat els voluntaris que hi col·laboraran. Segons ella, seran una desena, tenint en compte que es farà seguint les mesures de seguretat davant la covid-19.     

Adif realitza amb èxit les primeres proves de càrrega sobre el nou pont que connecta Malgrat i Blanes

Adif ha fet aquests dies les primeres proves de càrrega al nou pont sobre el riu Tordera, a la línia de rodalies Barcelona-Mataró-Maçanet i els resultats han estat, segons el gestor ferroviari, "satisfactoris". Per a la realització de les proves de càrrega, un cop finalitzat el muntatge de la via, s'ha fet servir un tren format per tres locomotores, amb un pes total de 300 tones. El tren s'ha posicionat als espais entre els pilars del pont per a la prova estàtica i ha fet quatre passades a diferents velocitats per a la prova dinàmica. D'aquesta manera, Adif continua avançant amb les feines necessàries per al restabliment del trànsit ferroviari entre Malgrat de Mar i Blanes abans de finals d'aquest any, complint les previsions inicials.

El TSJC autoritza les noves restriccions aprovades pel Govern per contenir la covid-19 amb un vot particular

La sala contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit autoritzar les noves restriccions aprovades pel Govern per contenir la covid-19 que necessitaven el seu aval perquè afectaven drets fonamentals: les reunions d'un màxim de sis persones, la suspensió de l'activitat presencial a les universitats i la reducció de l'aforament en espais de culte. La decisió s'ha pres, però, amb un vot particular. Sigui com sigui avui la imatge als municipis ha estat la de bars i restaurants amb la persiana abaixada o bé oberts però per atendre comandes per emportar. En aquest sentit, tal i com recull l'ACN, bars i restaurants deixaran d'ingressar 780 milions d'euros pel tancament de 15 dies que ha decretat el Govern per frenar la corba de contagis de la covid-19, segons càlculs de Pimec. La patronal assegura que aquesta xifra equival al 71% dels beneficis que té el sector en un any normal. Per això, l'organització empresarial reclama un esforç a la Generalitat per augmentar el pressupost de les ajudes anunciades de 40 milions d'euros. Segons el president de l'entitat, Josep González, aquesta quantitat no és suficient per rescatar els 44.000 establiments i preservar els 210.000 llocs de treball directes ja que només representa el 5% de la facturació que es perdrà.

[ÀUDIO] L'advocat de l'OMIC s'ha estrenat avui rebent 3 visites i 2 expedients de consum

L'advocat especialista en temes de consum, Oriol Contreras, s'ha estrenat avui a l'Oficina Municipal del Consumidor de Malgrat de Mar. Durant una entrevista a Ona Malgrat, Contreras ha explicat que ha rebut tres visites i ha rebut dos expedients nous.  Oriol Contreras ha volgut deixar clar que ell assessora i informa sobre temes relacionats amb el consum, no sobre sancions o multes amb l'administració. També tramita expedients de mediació . Un dels aspectes importants que també farà Oriol Contreras són els plans d'activitats educatives amb els escolars del municipi. Es faran xerrades per tal que els més joves, diu Contreras, sàpiguen que a l'Ajuntament es pot anar a fer reclamacions sobre consum. Per la seva banda, la regidora responsable de Consum, Isabel Ortíz, ha explicat que amb la incorporació d'Oriol Contreras es podran agilitzar les resolucions vinculades amb les queixes de consum.

Arriba la 4a edició de les Jornades Mines de Can Palomeres

L'Ajuntament de Malgrat de Mar, a través de les regidories de Medi Ambient, Patrimoni, Arxiu i Comunicació, organitzen la quarta edició de les Jornades Mines de Can Palomeres el cap de setmana del 24 i 25 d’octubre. Aquesta edició servirà per presentar dues publicacions: la beca d’investigació sobre La Pilona, encapçalada per Marc Martín i l’opuscle sobre les mines de Vicenç Bayarri. El doctor en Biologia, Jordi Serra-Cobo, oferirà una conferència sobre Biodiversitat i pandèmies. Les jornades tindran lloc als Jardins de la Torre de la Vídua de Can Sala i cal fer una inscripció prèvia. Les jornades es faran als Jardins de la Torre de la Vídua de Can Sala i les places són limitades. Es prendran totes les mesures de prevenció i seguretat de la COVID-19. En cas de pluja a la sala d'actes Joaquim Garriga de l'Arxiu Municipal. Les jornades es podran seguir en directe a través de la pàgina Facebook de l'Ajuntament de Malgrat de Mar. 

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor amplia el seu servei amb la incorporació d'un advocat especialista en la defensa dels consumidors i usuaris

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor de Malgrat de Mar es reforça i disposarà a partir d'ara d'un servei de suport i assessorament. A més, el servei es trasllada demà divendres a la Torre de la Vídua de Can Sala amb un jurista que compta amb una àmplia experiència en assessorament en temes de consum. Tal i com recorda l'Ajuntament, aquest servei es va posar en marxa al 2018 primer amb una unitat mòbil de la Diputació de Barcelona i posteriorment, amb una treballadora municipal. Cada any progressivament i fins el moment, ha anat creixent les consultes i tràmits sobre diferent temàtica de consum. Les consultes s’han anat resolent per part de la treballadora municipal formada en consum, per donar informació, orientació i ha pogut gestionar alguns expedients. Algunes consultes especialitzades s'han hagut de derivar cap a l’oficina de consum del Consell comarcal del Maresme. Amb l'objectiu de millorar el servei, l'atenció al consumidor i evitar el desplaçament de les persones cap a Mataró, s'ha optat per la contractació d'un especialista.  El consistori ha aprovat la contractació del servei de l'advocat Oriol Contreras que oferirà l'assessorament 4 hores la setmana. L’ Oficina Municipal d’Informació al Consumidor és un servei públic, gratuït i d’atenció personalitzada, que té com a objectiu la defensa dels drets de les persones consumidores i usuàries, a través de la informació i l’orientació en la resolució de conflictes de consum. El servei estarà disponible  els divendres de 9 h a 13 h a la Torre de la Vídua de Can Sala. Cal concertar cita prèvia al telèfon 93 765 56 42. 

El Procicat aprova el tancament de bars i restaurants i la limitació de l'aforament al comerç i la cultura durant 15 dies

El Procicat ha aprovat avui dimecres el tancament de bars i restaurants i ha imposat noves restriccions d'aforament als comerços i al món de la cultura per frenar els contagis de coronavirus. També queden suspeses les competicions esportives d'àmbit català. Els gimnasos tindran un aforament del 50%. El Govern demana a la ciutadania que limiti al màxim la mobilitat fora del seu domicili i els contactes socials. La intenció de la Generalitat és aplicar aquestes mesures a partir de la mitjanit de divendres, però caldrà primer l'aval del TSJC. "Cal actuar avui per evitar un confinament total en les properes setmanes", ha remarcat el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès.  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits