malgratcomunicacio.cat

S'han trobat 5870 registres. Mostrant pàgina 103 de 235

Jofre Serret: "El PDeCAT és un partit viu que vol treballar pel país"

Els regidors demòcrates Neus Serra i Jofre Serret han participat aquest cap de setmana a la primera assemblea del PDeCAT, que ha servit, entre d'altres coses, per escollir la nova executiva del partit. David Bonvehí en serà el president i Míriam Nogueras, la vicepresidenta. Els quatre delegats de Malgrat de Mar que han participat a l'assemblea, han pres part en tres de les set ponències que s'havien organitzat.

Eliminen un rusc de vespes asiàtiques en un edifici del carrer de Manuel de Falla

La propietària del pis on s'ha detectat el rusc ha estat qui ha avisat la Policia Local. El Cos d'Agents Rurals ha confirmat in situ que una vintena de vespes asiàtiques l'estaven construint. Finalment, ha estat la mateixa veïna qui ha eliminat el rusc. La vespa asiàtica no és especialment agressiva per a les persones.

El festival Murmuris engega aquesta nit a la platja

Murmuris serà una proposta gratuïta allunyada dels grans esdeveniments de masses d'estiu, que vol oferir qualitat musical en un entorn únic. L'edició del festival d'enguany comptarà amb l'actuació de sis grups de l'escena independent nacional i internacional: Hailey Beavis, Birds are Indie, Nico Roig, Lydia Cole, Young Forest i Cirian Lavery.  

Els veïns dels carrers de Passada i Girona critiquen de nou l'excés de vehicles que passa pels vials

Els veïns dels carrers de Passada i Girona han aprofitat que l'equip de govern ha recorregut aquest matí bona part del centre urbà i el barri del Castell per expressar de nou el seu malestar en relació a la gran quantitat de vehicles que, consideren, circulen per aquests vials. El govern els ha parlat de l'estudi de Mobilitat Urbana que ahir es va aprovar inicialment al ple i que marca les directrius a seguir en matèria de planificació de la mobilitat en els següents anys. La trobada entre veïns i govern s'ha emmarcat en la 5a edició de la proposta A peu de carrer.  

L'Ajuntament de Malgrat de Mar aprova una moció per preservar la finca de Can Palomo

El ple de l'Ajuntament de Malgrat de Mar va aprovar ahir per la via d'urgència una moció presentada per JXM, ERC, el PDeCAT, la CUP i el PSC per evitar l'enderrocament de la masia de Can Palomo i la seva catalogació com a bé cultural d'interès local. La moció va comptar amb el vot favorable de tots els partits. El regidor de Patrimoni, Ricard Núñez. va explicar que es va arribar a un acord entre tots els grups. Segons ell, va ser "un primer pas per protegir la masia i es fa amb consens".  D'altra banda, i també per la via d'urgència, el grup municipal del PSC va presentar una moció perquè es torni a obrir l'oficina de Caixabanc de l'avinguda Mediterrània. Es tracta d'un text que han impulsat els veïns de la zona afectats per aquest tancament i que acompanyen amb la recollida de 400 signatures. Precisament, dues de les veïnes van ser presents ahir al ple i van explicar que "molta gent gran es veu afectada per aquesta situació ja que no es poden desplaçar fins al centre per fer les gestions amb el banc". La portaveu del govern, Neus Serra, va destacar que "el millor és que entrin aquestes signatures amb una instància i el govern municipal es compromet a fer-les arribar a l'entitat. També ens comprometem a fer gestions per defensar els veïns i veïnes".  Dels punts que es van debatre i aprovar ahir durant la sessió ordinària de juliol destaquen l'estudi de Mobilitat Urbana de Malgrat de Mar, que va tirar endavant amb el vot a favor de tots els grups municipals, i l'aprovació també per unanimitat de les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a projectes de solidaritat.  Un dels punts que va generar un debat intens entre govern i oposició va ser el referent a la contractació d'un càrrec eventual per al departament de Comunicació. Va tirar endavant amb els vots favorables dels partits de govern, JXM, ERC, PDeCAT i la CUP. El PSC va votar en contra. També relacionat amb l'àmbit laboral del consistori, es van aprovar les modificacions de la plantilla orgànica de l'Ajuntament i de la relació de llocs de treball. Unes modificacions que van tirar endavant amb el vot favorable dels partits del govern i l'abstenció del PSC.  Per últim, el ple va aprovar una moció del PDeCAT sobre la declaració del Dia de l'Alliberament Fiscal amb els vots a favor d'aquest partit i de JXM i la CUP. El PSC va votar en contra i ERC es va abstenir. 

L'Ajuntament de Malgrat de Mar celebra aquesta tarda el ple ordinari de juliol

L'Ajuntament de Malgrat de Mar celebra aquesta tarda la sessió ordinària del ple corresponent al mes de juliol. Hi ha 15 punts en l'ordre del dia, entre els quals destaca l'aprovació del Compte General de l'exercici 2017. Els regidors també debatran sobre la valoració de llocs de treball que s'incorporen a la RLT del 2018. El ple també té previst modificar la relació de llocs de treball i la plantilla orgànica de l'Ajuntament. A més, i encara vinculat a l'àmbit laboral del consistori, durant la sessió plenària es donarà compte de la determinació, les característiques i retribucions del personal eventual. El ple de juliol també aprovarà les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a projectes de solidaritat. L'equip de govern, format per JXM, ERC, PDeCAT i la CUP, també aprovarà inicialment l'Estudi de Mobilitat Urbana de Malgrat de Mar. Per últim, es debatrà una moció del grup municipal del PDeCAT sobre la Declaració del Dia de l'Alliberament Fiscal.  El ple es podrà seguir en directe per Ona Malgrat al 107.4FM, a través de malgratcomunicacio.cat i per l'app de la ràdio.

L'escola Marià Cubí tindrà una segona línia a 2n de Primària el proper curs

L'escola Marià Cubí tindrà una segona línia a Segon de Primària per al pròxim curs escolar 2018-2019. Així ho ha anunciat la regidora d'Educació, Núria Casajuana, qui ha recordat que aquest centre públic va prendre el curs 2014-2015 la segona línia al curs de P3, que és la que ara es recupera a 2n. Casajuana valora molt positivament l'acció del Departament d'Ensenyament de la Generalitat i posa en valor que "s'està dignificant l'escola pública". El Departament d'Ensenyament va tancar la segona línia de P3 de l'escola Cubí al curs 2014-2015, al·legant la reducció de la taxa de natalitat a Malgrat, la disminució del nombre de persones nouvingudes al municipi i el fet que les tres escoles concertades del poble oferien cinc places més per línia. Els nens i nens que ara faran 2n de Primària són els que el 2014-2015 cursaven P3, quan el departament va deixar una única línia, quan tots els cursos tenien 2, a excepció de 4t i 5è que en tenien 3. Pares i mares del centre havien reclamat l'obertura d'aquesta segona línia. La regidora ha recordat també que el curs 2016-2017 es va aconseguir recuperar la segona línia de P3. Núria Casajuana ha manifestat que "és important que es recuperi aquesta línia de 2n perquè vol dir que hi ha demanda. Vol dir que hi ha famílies que creuen i confien en l'escola pública i que no s'aturen i lluiten per ella", ha apuntat. La regidora ha agraït la tasca dels serveis territorials d' Ensenyament i ha animat a continuar per aquest camí.    

La remodelació de la plaça Catalunya ha estat la proposta més votada al primer pressupost participatiu

La millora de la plaça Catalunya ha estat la proposta més votada al procés de pressupost participatiu 2018 que ahir dimecres 18 de juliol va tancar les votacions. Concretament, aquesta actuació que té un cost d'execució de 48.000 euros ha obtingut 52 vots. En segon lloc, i amb 48 vots, ha sortit escollit que es reparin diferents trams de voreres del carrer Carme, entre el camí Nou i Blanc; i dels carrers Llibertat i Sant Elm. Aquesta actuació té un cost de 50.000 euros. En tercer lloc, i amb 44 vots, hi ha la remodelació i sanejament de la plaça de Ca l'Arnau. En quart lloc havia quedat la proposta per fer diverses millores en mobilitat tot i que al sobrepassar el cost s'ha passat a la cinquena opció més votada que fa referència a la instal·lació de panells informatius als edificis catalogats com a bé d'interès local. Té un cost de 17.500 euros i ha obtingut 36 vots. El regidor de Participació Ciutadana i Serveis Econòmics de l'Ajuntament de Malgrat de Mar, Ramir Roger, ha explicat avui que la xifra total de votants s'ha de millorar per a properes edicions. En aquesta primera edició s'han registrat 106 vots, 95 han estat vàlids i 11 que no han passat la validació corresponent. Segons Roger, "la xifra pot ser baixa perquè és la primera vegada que es fa aquest procés i perquè no hi ha la cultura de fer participar els ciutadans en el pressupost". També ha reconegut que aquest "no és un procés senzill i té complicacions que s'han de millorar". Segons el regidor Roger, "un cop la gent vegi que es materialitzen les propostes, s'animaran a participar d'aquesta iniciativa". Ramir Roger ha avançat que a la tardor els membres del Grup Motor i la comissió tècnica es reuniran per fer una avaluació final. En tot cas, al ple d'agost es podrien presentar les 4 propostes que finalment s'executaran.

L'Associació de Veïns Llevant fa una crida al boicot a CaixaBank per haver tancat l'oficina de l'avinguda Mediterrània

L'Associació de Veïns Llevant fa una crida "al boicot i la rescissió de tots els contractes i comptes que els veïns de Malgrat Nord tinguin amb CaixaBank". El motiu és que el banc va tancar ja fa setmanes l'oficina de l'avinguda Mediterrània provocant que els clients s'hagin de desplaçar fins al centre per fer les gestions corresponents. Segons ha explicat a Ona Malgrat el president de l'entitat veïnal, Lino Cantero, la crida al boicot es produeix "com a últim recurs" després d'haver mantingut dues trobades amb els representants de l'entitat bancària "en què no s'han plantejat solucions per a les moltes persones grans i amb problemes de mobilitat que veuen impossible desplaçar-se fins al centre per fer les gestions amb el seu banc".  Segons Lino Cantero, els representants de CaixaBank al·leguen que "el tancament de l'oficina es deu a necessitats d'adaptació a Europa, centralitzant el seu funcionament en una sola oficina".  Cantero, que aquests dies s'ha reunit amb l'alcaldessa, Carme Ponsa, per exposar-li aquesta problemàtica, ha destacat que una de les solucions que s'ha posat sobre la taula és que l'entitat instal·li un caixer en un local de Malgrat Nord. Segons ell, CaixaBank no vol assumir el cost de llogar un espai per posar el caixer i hauria proposat que sigui l'Ajuntament qui el cedeixi. Una solució que, diu Cantero, "no és justa que hagi d'assumir el consistori" sinó el banc, "que, no en va, va obtenir durant el primer trimestre del 2018 un benefici de 704 milions d'euros, un 74 per cent més que en el mateix període de l'any passat".  El president de l'Associació de Veïns Llevant considera totalment "injust el tancament d'aquesta oficina" i està obert "a qualsevol negociació o diàleg amb els representants de CaixaBank per posar solució a un problema que afecta a molts veïns del municipi".  Recordem que un grup de veïns de la zona tenen en marxa una campanya de recollida de signatures per demanar una solució a aquest tancament. 

[ÀUDIO] Entrevista amb Núria Casajuana, regidora d'Educació. L'Ajuntament gestionarà el servei de menjador de l'Escola Montserrat i els Fesolets

L'escola pública Mare de Déu de Montserrat tindrà el proper curs escolar 2018-2019 servei de menjador gestionat per l'Ajuntament que, en paraules de la regidora d'Educació, Núria Casajuana, "prioritzarà la qualitat i proximitat dels aliments" i el projecte educatiu dels monitors. El consistori acaba de licitar el contracte de servei de menjador de l'escola Mare de Déu de Montserrat i de la Llar d'Infants Municipal Els Fesolets. Els àpats del menjador dels dos centres educatius es cuinarà a les instal·lacions d'Els Fesolets. L'Ajuntament adjudicarà el contracte a l'empresa que garanteixi uns aliments de més qualitat amb paràmetres de proximitat i ecologia, així com també la qualitat del servei pedagògic dels monitors del servei de menjador. La voluntat és que el curs següent, 2019-2020, també es pugui afegir el servei de menjador de l'escola Marià Cubí i Soler. Ho explica la regidora Núria Casajuna durant una entrevista a Ona Malgrat. 

Malgrat de Mar incrementa el volum de residus recollits durant els primers 5 mesos del 2018

Malgrat de Mar ha incrementat durant els primers 5 mesos d'aquest any el volum de residus recollits de paper, envasos, vidre i orgànica. Així ho han anunciat els responsables de la Regidoria de Medi Ambient. Concretament, s'han recollit 1.094 tones i durant el mateix període de l'any passat, 991 tones. En total 103 tones més recollides. Durant els mesos d'abril i maig, es van recollir 20 tones més de paper i envasos en el municipi que durant el mateix període de l'any passat. Si ens fixem en els residus, els millors resultats d'aquests primers mesos han estat en la recollida d'envasos amb 151 tones i paper cartró 250 tones entre gener i maig. Durant aquest període, l'any passat es van recollir 128 d'envasos i 196,33 de paper-cartró.   La regidora de Medi Ambient, Mireia Castellà, ha assegurat que "creiem que aquesta millora bé per les campanyes que hem fet amb la implantació del porta a porta d'envasos entre els productors comercials". "Feliciem la ciutadania per a aquests bons resultats, els aninem a continuar amb aquesta bona pràctica", ha apuntat la regidora davants els bons resultats obtinguts en la recollida en aquests primers cinc mesos de l'any. Mireia Castellà també ha insistit a dir que "cal reduir encara més els residus de rebuig i incrementar els de l'orgànica". 

[ÀUDIO] Entrevista amb Manolo Juiz. El Club Patí Malgrat celebra el 30 de juny la festa de final de temporada

El dissabte 30 de juny el Club Patí Malgrat fa una botifarrada amb l'objectiu de recollir fons per a l'impuls de les seves activitats. Serà una festa que amb música en viu que es farà a les Peixateries Velles a partir de les 21H. Els detalls els ha explicat el president de l'entitat, Manolo Juiz, més conegut com a Manolo Patines.

[ÀUDIO] Entrevista amb Xavier Quesada, director tècnic Club Tennis Malgrat. L'entitat celebra aquest vespre la festa de cloenda de la temporada

El Club Tennis Malgrat tanca aquest vespre la temporada de competicions d'hivern, tot i que a partir de dilluns 25 de juny posa en marxa les activitats d'estiu. Aquest vespre les instal·lacions del Club acullen la festa de lliurament de trofeus i reconeixements de la temporada. Ens ho ha explicat en Xavier Quesada, director tècnic de l'Escola del Club Tennis Malgrat.

[ÀUDIO] Entrevista amb Xavier Estopà, Cap del Parc de Bombers de Malgrat de Mar

El Parc de Bombers de Malgrat de Mar activa demà des de primera hora de la tarda i fins diumenge un dispositiu especial de prevenció amb motiu de la Revetlla de Sant Joan. Segons ha explicat el cap del Parc de Bombers de Malgrat de Mar, Xavier Estopà, hi haurà 6 bombers mobilitzats des de primera hora de la tarda de demà dissabte per si es produeix cap incidència a Malgrat o les poblacions dels voltants. Estopà ha destacat que les poblacions més “perilloses” són aquelles que tenen més urbanitzacions com és el cas de Palafolls i sobretot Tordera. Segons ell, a Malgrat de Mar en els últims 5 o 6 anys ha baixat el nombre d’incidències durant la nit de Sant Joan. Els petards i les fogueres són els protagonistes de la nit de Sant Joan. Segons fonts de l’àrea de Territori, a Malgrat de Mar s’han autoritzat 10 fogueres, 9 de privats tot i la foguera del GEM que es farà davant la plaça Xesco Boix. Recordem que dins la campanya ‘Revetlles amb precaució’ des de Protecció Civil s’han editat i repartit 10.000 pòsters i 20.000 flyers a tot Catalunya amb els consells principals per tenir una revetlla segura. Aquest material s’ha fet arribar a tots els ajuntaments i consells comarcals de Catalunya. Protecció Civil de la Generalitat com cada any reforça la campanya de sensibilització de la revetlla publicant els principals consells de seguretat amb l’etiqueta #revetllasegura als comptes de Twitter @emergenciescat, i al perfil de Facebook.

Aquest diumenge arribaran els primers infants sahrauís que passaran l'estiu a l'Alt Maresme

A partir d'aquest diumenge comencen a arribar a les poblacions de l'Alt Maresme els 13 infants sahrauís refugiats que passaran l'estiu amb famílies d'acollida. Concretament, 2 passaran l'estiu a Calella; 2 a Pineda de Mar; 1 a Santa Susanna; 2 a Tordera; 3 a Arenys de Munt; 2 a Canet de Mar i 1 a Sant Vicenç de Montalt. La seva acollida està organitzada i impulsada per l'Associació Solidària Malgrat amb el Sàhara. Tal i com va explicar durant una entrevista a Ona Malgrat la secretària d'aquesta entitat, Natatxa Frutos, aquests infants tenen l'oportunitat de passar els mesos d'estiu a casa nostra per evitar les dures condicions que pateixen al desert del Sàhara amb temperatures molt altes. A més, durant la seva estada aquí també passen revisions mèdiques.  

[ÀUDIO] Entrevista amb Marc Martín. Campanya del mosquit tigre

L'Ajuntament de Malgrat de Mar realitza des de fa unes setmanes la campanya del mosquit tigre. L'empresa Argelaga Serveis Ambientals, amb el suport de Serveis Municipals, realitza les tasques de control i prevenció per evitar la proliferació del mosquit tigre. Segons ha explicat Marc Martín durant una entrevista a l'Informatiu Migdia, las feines es fan a peu de carrer en dos àmbits: als espais públics i assessorament pels espais privats. En aquest últim cas, fent èmfasi als centres educatius, a la piscina municipal i als parcs infantils. També es fa un control exhaustiu dels embornals per evitar la proliferació del mosquit tigre.

Ramir Roger repeteix com a candidat d'ERC a l'alcaldia de Malgrat de Mar

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Malgrat de Mar, Ramir Roger, ha estat escollit candidat d'Esquerra Republicana a l'alcaldia per a les municipals del 2019. Roger ha estat escollit per unanimitat dels militants i simpatitzants del partit que, d'aquesta manera, tornen a confiar en ell per encapçalar la candidatura dels republicans després de ser candidat el 2015. Durant el seu discurs ahir al vespre, Ramir Roger va posar en valor el compromís d'ERC per treballar pel poble i l'experiència adquirida en els darrers mesos al govern municipal en què exerceix com a primer tinent d'alcaldia i regidor de Govern Obert. Roger també va reivindicar la feina feta pels 3 regidors d'ERC al consistori malgratenc i va destacar la importància del proper mandat, el 2019-2023, "on la força dels republicans serà fonamental per tal de seguir transformant el poble i seguir tenint un Ajuntament republicà". Amb la proclamació del cap de llista, els responsables d'ERC es centraran ara en la confecció d'una llista electoral formada per persones republicanes que representin la diversitat de Malgrat de Mar.

Els Mossos posen en marxa la campanya de seguretat i prevenció a les zones turístiques

Els Mossos d'Esquadra han posat en marxa la campanya de seguretat durant els mesos d'estiu , l’anomenada operació Gregal 2018. El Gregal té com a objectiu global prevenir els fets delictius que es produeixin en els àmbits considerats estratègics atenent a les condicions específiques de l’estiu. Avui hem conegut en què consisteix aquest dispositiu de seguretat amb el caporal Llorenç Silva i l’agent Josep Pujadas, de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat de Pineda de Mar. També hem conegut la campanya Vetus que els Mossos posen en marxa coincidint amb el període del cobrament de la paga extra dels pensionistes i jubilats. L'objectiu és evitar que les persones grans siguin objecte de robatoris quan vagin als bancs a treure diners. La campanya Vetus té dues fases, la que es fa ara al juny i l'altra al novembre.

[ÀUDIO] Entrevista amb Sònia Garangou, integrant del grup d'historiadors que impulsen la campanya "Salvem Can Palomo"

Un grup d'historiadors malgratencs han posat en marxa la campanya "Salvem Can Palomo" amb l'objectiu de preservar aquesta emblemàtica finca després que s'hagi conegut la seva venda i la possibilitat que s'hi construeixin habitatges. La historiadora malgratenca Sònia Garangou, impulsora d'aquesta iniciativa juntament amb altres historiadors del municipi, ha explicat a l'Informatiu Migdia d'Ona Malgrat que el primer pas ha estat enviar una moció a tots els partits amb representació a l'Ajuntament per tal que la facin seva i es declari Can Palomo com a Bé Cultural d'Interès Local. També volen que l'actual govern municipal es posi en contacte amb els nous propietaris per tal de conèixer de primera mà quines són les seves intencions sobre la finca. Sònia Garangou ha destacat que "el patrimoni és cosa de tots i no es poden fer distincions ideològiques". També ha lamentat que en els últims anys Malgrat de Mar ha vist perdre moltes finques com la casa de Can Campassol o l'edifici del Sindicat.

Nou pas per a la construcció del futur Espai Polivalent de Malgrat de Mar

Nou pas per a la construcció de l'Espai Polivalent. La Junta de Govern Local, formada per JXM, ERC, PDeCAT i CUP, ha aprovat inicialment aquest dimarts el projecte executiu d'un espai destinat a esports i actes sociocultuals diversos al carrer Folch i Torres. El cost per fer aquesta pista poliesportiva segons el projecte, redactat per Ingloba Group Asesores SL, és de 800.000 euros. Recordem que el projecte de la pista polivalent consisteix en la contrucció d'un espai obert i ventilat, destinat a esports i actes socioculturals diversos, associats a les instal·lacions del camp de futbol existent. Es considerarà un espai exterior ja que serà cobert però totalment ventilat i aïllat de les edificacions veïnes. Les mides de la pista seran 38 metres d'amplada per 50 metres de fondària amb una superfície total de 2.601,68 metres quadrats. 

El PDeCAT de Malgrat de Mar decidirà en els propers mesos amb quin nom es presenta a les municipals 2019

El regidor del PDeCAT a l'Ajuntament de Malgrat de Mar, Jofre Serret, va assistir aquest cap de setmana a la convenció municipalista que el PDeCAT va celebrar a Castelldefels amb l'objectiu de traçar les línies estratègiques de cara a les eleccions municipals del 2019. Uns 400 càrrecs territorials, entre alcaldes i regidors i membres de les executives territorials, van participar de la convenció a la qual es va decidir, entre altres, que el nom que es farà servir per concórrer a les municipals serà Junts per Catalunya seguit del nom que escolli cada candidatura municipal.  Serret ha explicat que la convenció "ha servit per compartir i posar en comú els projectes que es lideren des dels diferents municipis". El regidor malgratenc també ha insistit que el projecte polític actual del PDeCAT passa per "fer plataformes transversals amb persones del partit però també independents que aportin la seva experiència i coneixement a un projecte compartit".  De moment, el PDeCAT de Malgrat de Mar no ha decidit quin serà el nom que acompanyi a Junts per Catalunya per a les municipals del maig del 2019. Segons Serret, en els propers mesos s'anirà perfilant la seva candidatura i també el nom definitiu.

Presentació a Malgrat de Mar del "Primer diccionari de medicina il·lustrat" de Rosa Estopà

La lingüista i professora del departament de Traduccions i Ciències del Llenguatge de la UPF, Rosa Estopà, ha estat l’encarregada de donar forma al Primer diccionari de medicina il·lustrat, editat per Publicacions de l’Abadia de Montserrat. Estopà visita Malgrat de Mar aquest dijous per presentar el seu treball. Serà a les 20:15H a la Biblioteca La Cooperativa en un acte que compta amb el suport de la llibreria La Pilona. L'encarregada de fer la presentació serà la pediatra malgratenca Mercè Aubanell. Al llibre hi han intervingut 1.200 infants de tot Catalunya. Aquesta iniciativa és fruit del projecte Jugant a definir la ciència del qual ja han sortit el Petit diccionari de ciència i el Petit imaginari de ciència, del projecte igualment liderat per Estopà, Avancem amb la ciència. El diccionari conté 200 noms que serveixen per parlar de salut presentats per ordre alfabètic i 150 explicacions amb els dibuixos corresponents. Hi ha també 32 paraules que són sinònimes d’unes altres. Al final del llibre l’obra conté 33 verbs que tenen un significat específic en medicina (desinfectar, curar, injectar, receptar, sagnar) presentats en frases creades pels escolars i un atles de 10 dibuixos sobre el cos humà en què hi ha indicats 130 termes. En total, el diccionari inclou 366 paraules que els lectors poden fer servir en parlar de medicina.

[ÀUDIO] Els responsables del projecte ISAAC TorDelta presenten avui les seves conclusions

Els integrants de la Taula de Treball del Delta i la Baixa Tordera celebren avui dimarts a Blanes la tercera sessió de treball. La trobada servirà per presentar les conclusions dels seminaris i tallers del projecte de l'ISAAC TorDelta així com també estudi previ a la redacció d'un Pla d'actuació Integral de Recuperació del Delta de la Tordera, de la Platja de la Conca, del Delta i de la Platja de S'Abanell de Blanes. La taula de treball va decidir a la primera trobada, celebrada el 8 de juny de l'any passat, nomenar una comissió de treball d'experts per fer un estudi previ a la redacció d'un Pla d'Actuació Integral de Recuperació del Delta de La Tordera. Formen part d'aquesta comissió de treball experts de Centre d'Estudis Avançats de Blanes, de l'Observatori de La Tordera; ACA, Plataforma Preservem El Litoral, un assessor urbanístic dels càmpings. També es va decidir que hi fossin representats la Universitat Politècnics de Catalunya i la pagesia.  L'Ajuntament de Malgrat de Mar va aprovar en el ple del mes de març per unanimitat de tots els grups municipals la creació de la Taula de treball sobre el Delta de La Tordera. La jornada de treball es farà a l’auditori del Centre d’Estudis Avançats de Blanes.

Els joves que participen a la 2a edició de la Brigada Jove s'han incorporat avui a l'Ajuntament de Malgrat de Mar

Aquest matí s'han incorporat a l'Ajuntament de Malgrat de Mar els 10 joves que participen al projecte Brigada Jove 2018 que impulsa la regidoria d'Inserció Laboral. Segons ha explicat el regidor de l'àrea, Jofre Serret, l'objectiu d'aquest projecte és fomentar l'ocupació en diferents àmbits. Enguany, s'han ofert 10 places per a joves d'entre 16 i 22 anys. Els joves que s'han incorporat avui a diferents àrees del consistori tenen diferents perfils ja que són estudiants d' ESO, de cicles formatius de grau mig o superior, joves amb batxillerat i fins i tot que ja cursen carrera universitària.  Segons Serret, un altre dels objectius és que aquests joves "no hagin de marxar del municipi i puguin treballar, estudiar i fer vacances a Malgrat de Mar".  2 joves faran tasques bàsiques de manteniment i restauració de les escultures i mobiliari urbà del Parc Francesc Macià; 2 de suport administratiu a l'Àrea de Serveis Personals; 2 de suport a l'Oficina de Turisme; 1 a la Biblioteca La Cooperativa; 1 al Servei de Premsa i Comunicació; 1 al Departament de Medi Ambient i 1 al Departament de Cultura.  El projecte de Brigada Jove, que arriba a la seva segona edició, ofereix feina a jornada reduïda perquè "els joves comencin a agafar els hàbits laborals", tal i com reconeix Serret. El contracte amb l'Ajuntament s'acabarà als volts de l'11 de setembre. Aquest matí han estat rebuts a l'àrea de Serveis Personals pel regidor Serret i l'alcaldessa, Carme Ponsa.

Murmuris, "un oasi musical i cultural" que arriba a Malgrat de Mar aquest juliol

El festival Murmuris que es farà per primera vegada a Malgrat de Mar els dies 20 i 21 de juliol "vol ser un oasi musical" dins el panorama actual de l'oferta cultural que hi ha durant l'estiu a les poblacions del voltant. Així ho ha dit el regidor de Cultura, Paco Márquez, durant la presentació d'aquesta nova proposta. Márquez ha dit que "vol ser un festival que prioritza la qualitat musical i l'entorn. L'entorn és tan important com la música que s'hi ofereix". Es farà a la plaça Xesco Boix -divendres 20 de juliol- i al parc del Castell -dissabte 21 de juliol-. El regidor de Cultura ha explicat que Murmuris arriba per quedar-se com un element més de l'oferta cultural de Malgrat de Mar, una "aposta per la cultura de qualitat i de proximitat". Amb aquest format, segons Márquez, es recupera la música en directe que contempla el Pla d'Acció Cultural de l'Ajuntament. Murmuris porta el segell de Son Canciones, encarregats també del Festival Fem Pop que es va fer dins la primera edició de l'Arrela't el passat octubre. Lieven Scheerlink i amb Mabel Alonso, de Son Canciones, han explicat que els musics que vindran a Malgrat de Mar "saben connectar molt bé amb el públic". Al cartell de Murmuris podrem veure la cantant escocesa Hailey Beavis; el trio de Coïmbra Birds are indie i el català Nico Roig, que segons Scheerlink "té el do de fer plorar de riure el públic". El dissabte 21 de juliol i al parc del Castell podrem veure la cantant de Nova Zelanda Lydia Cole; el cantant irlandès Ciaran Lavery i per tancar el festival la banda madrilenya Young Forest. El pressupost de Murmuris està al voltant dels 11.000 euros.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits