malgratcomunicacio.cat

S'han trobat 5870 registres. Mostrant pàgina 10 de 235

Malgrat de Mar i Blanes engeguen un procés participatiu per protegir la desembocadura de La Tordera

Els ajuntament de Blanes i Malgrat de Mar han endegat un procés participatiu conjunt amb l'objectiu de protegir la desembocadura de la Tordera. La voluntat és que la ciutadania doni la seva opinió a través de dues enquestes -no vinculants- sobre la possibilitat de fer una ordenança que en reguli els usos i accessos i la petició que han fet a la Generalitat per declarar l'espai 'Reserva Natural Parcial'. A més, els dos ajuntaments preveuen fer una presentació virtual del projecte i una exposició informativa per donar-ho a conèixer. Els dos ajuntaments s'han marcat l'objectiu de preservar aquest espai de gran valor mediambiental per les espècies de fauna, els hàbitats, les comunitats i el paisatge, a més de constituir un espai imprescindible en la trajectòria migratòria de la fauna salvatge.

[ÀUDIO] Els servei d'Espais Verds posa en valor les flors d'hivern

El servei municipal d'Espais Verds de l'Ajuntament de Malgrat de Mar ha plantat aquesta tardor més de 4.000 bulbs que ara floriran. Formen part de les anomenades flors d'hivern. Carles Garcia, responsable d'Espais Verds, assegura que l'hivern és un bon moment "per veure tot allò que no podem veure la resta de l'any" com, per exemple, les estructures dels arbres sense fulles o alguns nius d'ocells, i també plantes que canvien de color o floreixen

[ÀUDIO] Òmnium Cultural recollirà signatures aquest dimecres a Malgrat de Mar per l'amnistia

La recollida de signatures s'emmarca en la campanya 'Amnistia Ara!', que busca el suport de la ciutadania per aconseguir que la Llei d'Amnistia s'aprovi al Congrés dels Diputats i, afegeix Òmnium Cultural, "es posi fi a la repressió". La parada de recollida de signatures a Malgrat de Mar s'instal·larà aquest dimecres a la plaça de l'Església de 17h a 20h

Continua la tendència a la baixa en el nombre de pacients ingressats per covid als hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva

El nombre total de pacients positius per coronavirus ingressats als centres de la Corporació és de 59 persones, 4 menys que dijous 11 de febrer. Actualment hi ha 17 persones a l’Hospital de Calella, 24 al sociosanitari de Calella, 17 a l'Hospital de Blanes i 1 al sociosanitari de Lloret de Mar. Tenint en compte l'últim recompte del passat dijous 11 de febrer, a l'Hospital de Calella s’han registrat 4 ingressos, 3 altes i 1 defunció. A l'Hospital de Blanes, respecte a l'últim recompte del passat dijous s'han registrat 5 ingressos i 4 altes. A l'Hospital Sociosanitari de Calella respecte a l'últim recompte s'han registrat 2 nous ingressos, 6 altes, quate d'elles de pacients que ja s'han negativitzat però continuen ingressats al centre, i 1 defunció. A l'Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar no hi ha hagut cap canvi respecte al passat 11 de febrer. Continua un pacient en aïllament a qui avui se li ha practicat novament un test serològic per conèixer la seva immunitat. Segons els informes de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), el risc de rebrot a l’Alt Maresme, en la darrera setmana, se situa en els 291 punts i l’RT és del 0,88. Mentre que a la Selva Marítima el risc de rebrot és ara de 121 punts i l’RT és del 0,79. Al global de la Regió Sanitària, el risc de rebrot arriba als 316 punts i l’RT és de 0,87.  

[ÀUDIO] L'Ajuntament reconeix la inversió reclamada per Aigües Malgrat

L’Ajuntament de Malgrat de Mar ha estimat la petició de l’empresa Aigües Potables de Malgrat de Mar, SA, de rectificació d’error i dóna per correcte l’import d’inversió efectuat per l’empresa concessionària de l’aigua corresponent al 2018. Un import d’inversió que ascendeix a 303.802,77 euros. Així ho va aprovar el govern municipal a la Junta de Govern Local de dijous passat. Un cop estudiats els informes tècnics corresponents emesos des del departament de Territori i Sostenibilitat, el consistori rectifica els acords de la JGL del 31 de juliol i del 5 de novembre de 2020, tot reconeixent un saldo a favor d’Aigües Malgrat de Mar, SA de 236.166,83 euros per l’any 2018. Els tècnics municipals donen com a correcte també l’import d’inversions de la concessionària de l’aigua potable corresponent al 2019 i que ascendeix a 296.038,40 euros. Segons l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, el saldo a data 31 de desembre de 2019 a favor d’Aigües Malgrat de Mar, SA era de 282.205,23 euros.

[ÀUDIO] Ona Malgrat recull les reaccions dels partits a Malgrat de Mar als resultats electorals d'aquest diumenge

El PSC ha estat la formació política guanyadora a Malgrat de Mar en els comicis al Parlament de Catalunya que han tingut lloc aquest diumenge. Els socialistes s'han imposat amb 1.685 vots, el 25,22% dels vots. La segona força al municipi ha estat ERC, amb 1.563 vots (23,39%) mentre que la tercera força en les eleccions d'aquest diumenge ha estat JuntsxCat, que ha obtingut 1.277 vots (19,11%). En quarta posició se situa VOX amb 498 vots (7,45%). Segueixen En Comú-Podem amb 390 vots (5,84%), la CUP amb 378 vots (5,66%), C's amb 328 vots (4,91%), PP amb 209 vots (3,13%) i PDeCAT amb 181 vots (2,71%)

El PSC guanya les eleccions del 14F a Malgrat de Mar amb el 25,22% dels vots

La formació encapçalada per Salvador Illa ha estat la més votada a Malgrat de Mar en els comicis d'aquest 14 de febrer, una jornada electoral que s'ha desenvolupat amb normalitat i que ha estat marcada per la baixa participació i per la pandèmia del coronavirus.

La jornada electoral es desenvolupa amb normalitat a Malgrat de Mar

La jornada electoral a Malgrat de Mar ha començat aquest matí a les 9 amb total normalitat. Les 33 meses dels cinc col·legis electorals que s’han habilitat al municipi s’han pogut constituir sense incidències. En el cas de Malgrat de Mar, les dues escoles públiques, l’institut, la biblioteca i l’escola d’adults han deixat de ser col·legi electoral en aquesta ocasió. A canvi, l’Ajuntament ha habilitat el Centre Cívic, el Casal d’Avis i el pavelló de l’avinguda de Tarragona. L’Arxiu Municipal i el pavelló Germans Margall s’han mantingut. En tots els col·legis electorals s’ha traçat un circuit amb entrades i sortides diferents. També hi ha gel hidroalcohòlic, ventilació i distància. La Policia Local, que ha muntat un dispositiu amb 18 agents, controla els aforaments a cada col·legi. Cada espai disposa, a més, d’un responsable covid que vetlla pel compliment d’aquestes mesures. Un funcionari de Correus ha lliurat a primera hora el vot per correu del col·legi del pavelló de l'avinguda Tarragona. Ell mateix ha explicat a Ona Malgrat que s’ha passat d’uns 70 en les anteriors eleccions a uns 300 en aquesta ocasió. A més, hi ha servei de neteja i desinfecció constant a tots els col·legis electorals.

[ÀUDIO] Joana Ortega: "Tenim propostes per gestionar bé, amb responsabilitat i rigor el mentrestant"

El PDeCAT de Malgrat de Mar ha organitzat avui a Malgrat de Mar un dinar-tertúlia amb Joana Ortega, número 2 de la llista d'Àngels Chacón per posar en valor el paper de les dones amb el país. Ortega ha destacat que "les dones sempre hem estat compromeses amb el present i el futur del país. Les dones som pragmàtiques, som una majoria tractada com una minoria". En aquest sentit, Joana Ortega ha afegit que "cal escoltar les dones, donar visibilitat al tot el talent femení del país, encara hem de trencar molts sostres de formigó".  La número 2 de la llista del PDeCAT per a les eleccions al Parlament d'aquest proper diumenge considera que les noves tecnologies obren un nou cicle econòmic "on les dones han d'estar presents perquè seran els llocs de decisió del futur". Joana Ortega ha explicat a Ona Malgrat que "el PDeCAT es presenta amb l'ànsia per accedir a la llibertat del país però també volem gestionar la casella del mentrestant, un mentrestant que està marcat per una crisi econòmica, social, sanitària i pandèmia".  Per últim, Ortega ha afegit que "tenim propostes per gestionar bé, amb responsabilitat i rigor el mentrestant".

[ÀUDIO] Santi Poch: "Amb l'actuació d'aquest cap de setmana al delta de la Tordera garantirem que durant els propers anys no s'hagi d'entrar amb maquinària"

El grup de Naturalistes del Montnegre i la Tordera ha preparat per aquest cap de setmana una acció al delta de la Tordera per tal de controlar la vegetació exòtica de la canya americana. L'objectiu, tal i com ha explicat Santi Poch, membre dels naturalistes del Montnegre i la Tordera, és preparar l'hàbitat per a la nidificació de les aus. Segons Poch, "la canya americana creix molt ràpid i forma un tapís, com es pot veure en els marges del riu, i si passés això a la zona frontal de la platja seria un problema molt greu per a la nidificació". Les aus marines que nidifiquen al delta busques espais més oberts. L'actuació es farà dissabte i diumenge al matí amb 2 o 3 grups de 5 persones que es repartiran per la zona frontal del delta.

Malgrat de Mar ja té tot el dispositiu electoral a punt pels comicis al Parlament de Catalunya d’aquest diumenge

La jornada d'eleccions al Parlament de Catalunya d'aquest proper diumenge estarà marcada per les mesures de prevenció i seguretat per la pandèmia de la covid. En el cas de Malgrat de Mar, s'ha augmentat el nombre de meses de 28 a 33 i hi ha hagut canvis en alguns col·legis electorals. Hi haurà, a més, un responsable covid a cada col·legi que vetllarà pel compliment de les mesures de salut pública

L'Hospital de Blanes atura l'activitat quirúrgica d'un quiròfan per millorar-ne l'àrea d'esterilització

Segons la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, concretament, es renova la màquina d'esterilització del material quirúrgic. La reforma tindrà una durada aproximada de tres setmanes com a màxim. Mentre durin les obres es prioritzaran les cirurgies sense ingrés

C's proposa un turisme "de qualitat i sostenible"

El diputat maresmenc de la formació taronja, José Maria Cano, s'ha reunit aquest dijous amb l'Associació d'Hotelers de Malgrat de Mar. Els empresaris del sector li han traslladat la seva preocupació per l'impacte de la pandèmia en els seus negocis i han demanat que se'ls ajudi.

El Grup Germanor i Ona Malgrat estrenaran un relat de radioteatre aquest dissabte coincidint amb el Dia Mundial de la Ràdio

La proposta s'inspira en l'adaptació radiòfonica de La Guerra dels Mons que Orson Welles va emetre l'any 1938. El programa, que tindrà com a escenaris el Pla de Grau i els estudis de l'emissora municipal, s'emetrà aquest dissabte a les 11h a través del 107.4 FM i es podrà recuperar després a la carta

Torna a baixar el nombre de pacients ingressats per covid als hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva

El nombre total de pacients positius per coronavirus ingressats als centres de la Corporació és de 63 persones, 23 menys que dilluns 8 de febrer. Actualment hi ha 17 persones a l’Hospital de Calella, 29 al sociosanitari de Calella, 16 a l’Hospital de Blanes i 1 al sociosanitari de Lloret de Mar. Tenint en compte l’últim recompte del passat dilluns 8 de febrer, a l’Hospital de Calella s’han registrat 6 ingressos i 16 altes, 4 de les quals són trasllats al sociosanitari de Calella i un és un trasllat en un altre centre sanitari. També s’han compatibilitzat 2 defuncions. A l’Hospital de Blanes, respecte a l’últim recompte del dilluns, s’han registrat 6 ingressos, 6 altes, dues de les quals són pacients que ja s’han negativitzat però continuen ingressats al centre, i 2 defuncions. A l’Hospital Sociosanitari de Calella respecte a l’últim recompte (08/02) s’han registrat 5 nous ingressos, tots 4 trasllats de pacients amb necessitats sociosanitàries ingressats a la unitat de medicina interna de l’Hospital de Calella. També s’han comptabilitzat 5 altes, totes elles de pacients que ja s’han negativitzat però continuen ingressats al centre. A l’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar s’ha procedit a realitzar tests serològics als pacients positius i en aïllament per conèixer la seva immunitat davant de la malaltia. En aquest cas 8 d’ells han generat anticossos i ja no poden contagiar el virus, per això se’ls ha desaïllat. En aquest moment, queda un pacient aïllat, a qui se li repetirà la serologia el pròxim dilluns.   Tenint en compte tots els centres de la Corporació, el nombre de professionals positius i en aïllament per la Covid-19 és de 12 persones.

[ÀUDIO] 7.900 persones es van beneficiar del servei d'aliments de Càritas Malgrat de Mar durant el 2020

El Servei d'Aliments de Càritas Malgrat de Mar va repartir 3.080 lots d'aliments durant el 2020, segons ha explicat avui el rector de la Parròquia de Sant Nicolau, mossèn Salvador Gras. Aquesta xifra es tradueix en 7.900 persones que s'han beneficiat d'aquesta ajuda que Càritas entrega un cop al mes a les persones i famílies més vulnerables del municipi. Segons mossèn Salvador Gras, el número de beneficiaris del servei d'aliments va registrar un increment molt gran a partir de març del 2020 quan va esclatar la pandèmia de la covid i moltes persones es van quedar sense feina. Si es comparen les xifres amb l'any anterior, al 2020 es van repartir 937 lots més que al 2019 arribant a 2.556 persones més. El rector de la parròquia de Malgrat de Mar ha destacat que el perfil de persones que demanen ajuda per menjar és molt variat amb gent gran, gent jove o famílies de Malgrat que mai havien anat a Càritas i ara, per la situació econòmica derivada de la pandèmia, es veuen obligats a demanar ajuda.   

[ÀUDIO] Mònica Palacín (ERC) posa en valor la capacitat de la indústria de la comarca per a reinventar-se

La diputada d'ERC, Mònica Palacín, ha visitat aquest matí el centre que l'empresa AGC Pharma Chemicals Europe té a Malgrat de Mar. Palacín ha posat en valor l'aposta de l'empresa japonesa per la innovació, la investigació i el desenvolupament en el sector de la producció química

[ÀUDIO] [VÍDEO] Entrevista Política amb Enric Zaldo (CUP)

El portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Malgrat de Mar, Enric Zaldo, ha estat el protagonista avui de l'Entrevista Política d'Ona Malgrat. Zaldo ha dit que aquestes eleccions del 14F "són ben diferents perquè fins ara no feia por anar a votar i ara certa part de la població té por a anar a votar aquest diumenge. És una cosa que es podria haver evitat, de fet la majoria del Parlament ho volia posposar, però no ha estat possible perquè la judicatura ha decidit que votem el dia 14, la judicatura amb la col·laboració del PSOE que governa a l'Estat espanyol i que té representació al Parlament de Catalunya amb el PSC, que no estava a favor d'ajornar les eleccions al 30 de maig". Zaldo s'ha mostrat convençut que hi haurà una abstenció molt elevada, tant ara al 14 de febrer com si haguessin estat al 30 de maig. En relació a altres qüestions de caràcter local, Zaldo ha recordat que la CUP va votar en contra dels pressupostos de Malgrat de Mar perquè "no es complien els mínims per l'abstenció o el vot favorable ja que el govern no s'ha apretat el cinturó, segueixen les places de privatizacions, la plaça de Director General que és un encàrrec amb moltes ombres associades, que un dia hem de parlar". En aquest sentit, Enric Zaldo ha destacat que "la CUP és l'aposta per les mesures radicalment necessàries". Preguntat pel Pla d'Actuació de Mandat, el PAM, Zaldo creu que "ha estat una venda de fum, que no concreta, només concreta allò que ja se sap que es farà o que es fa actualment, no és innovador, no hi ha aposta clara per un canvi real per al municipi. És simplement el resum de les accions de JxCat -Malgrat ens Mou, que és qui té programa, el PSC ja sabíem des de l'inici de la campanya que no tenia programa. Aquest PAM referma que el PSC tot i ser el partit amb més representació a Malgrat és nul a l'hora de decidir i ho maquillem amb aquest PAM units".

Arriben 3.640 dosis de les vacunes de Moderna i AstraZeneca a la regió sanitària de Girona

Són les primeres dosis dels dos vaccins, que es comencen a administrar aquesta setmana entre els col·lectius inclosos al pla de vacunació de Salut. Les vacunes de Morderna s'administraran als hospitals Sant Jaume de Calella i Trueta

La cita prèvia i les xerrades virtuals marquen les Jornades de Portes Obertes dels centres educatius

Els centres educatius de Malgrat de Mar es preparen aquests dies per celebrar les tradicionals jornades de portes obertes. Enguany, estaran marcades per la pandèmia. Alguns centres, com ara l'Institut Ramon Turró i Darder, han optat per fer les portes obertes virtuals. En aquest sentit, el 3 de març a les 19h hi haurà xerrada virtual per a la ESO; en el cas del Batxillerat, Cicles Formatius i els Programes de Formació i Inserció, les portes obertes virtuals seran el 29 de maig, a les 19 hores. Els responsables del centre han preparat un enllaç per apuntar-se a la pàgina web de l'Institut Ramon Turró i Darder que és www.iesmalgrat.cat. Pel que fa a l'Escola Marià Cubí i Soler, les jornades de portes obertes seran els dies 2, 3 i 4 de març entre les 17 i les 18h tot i que les persones interessades hauran de demanar cita prèvia. També s'han preparat sessions virtuals. Tota la informació es pot trobar també a la pàgina web del centre. En el cas de les Escoles Fonlladosa, des de fa dies realitzen jornada de portes obertes individuals amb cita prèvia. La informació es troba a la web Pel que fa a l'Escola Mare de Déu de Montserrat, la jornada de portes obertes s'ha preparat per al dissabte 20 de febrer i amb cita prèvia. Al llarg del dia es faran visites en grups de com a màxim 10 persones i tres membres docents. Es prioritzaran els espais a l'aire lliure o ventilats. A l'Escola Vedruna es realitzaran entrevistes personals, presencials o online, i visites guiades. Les visites presencials seran els dies 6 i 13 de març amb cita prèvia. Tal i com marca el protocol sanitari, a les visites guiades hi haurà un màxim de 10 persones. L'escola ofereix tota la informació al seu web vedrunamalgrat.org Per últim, l'Escola Maristes Sant Pere Chanel ha preparat visites guiades amb cita prèvia. En el cas de l'Educació Infantil serà els dies 27 de febrer a les 11.00, el  5 de març a les 18.00 i el 6 de març a les 11.00 h. En el cas de l' Educació Secundària serà l' 11 de març a les 18.00 h. Els Maristes Sant Pere Chanel també han preparat entrevistes personalitzades i webinar. Tota la informació a la seva web

[ÀUDIO] Carles Garcia: "Sense la biodiversitat no podríem viure"

Espais Verds de l'Ajuntament de Malgrat de Mar aposta per mantenir la biodiversitat i, per tant, treballa "a favor de la natura", segons el responsable del servei Carles Garcia. Fa 13 anys que, per exemple, no s'utilitzen productes químics per gestionar l'espai verd

86 persones ingressades per coronavirus als centres de la Corporació

Hi ha una persona ingressada menys que el passat dijous 4 de febrer, quan es va fer públic el darrer recompte.

[ÀUDIO] Joan Canadell: "Junts té un programa econòmic molt agressiu"

Canadell, número 3 de la candidatura de Junts, s'ha trobat aquest migdia amb empresaris malgratencs. El candidat ha visitat el Passeig Marítim i ha participat en un dinar de treball

Confinament comarcal, dues hores més a la restauració i reobertura de gimnasos a partir d'avui

Les llibreries s'equiparen als equipaments culturals i ja no estan subjectes a les restriccions del comerç

José Maria Cano (C's): "En aquests moments l'economia i la salut és el més important"

El diputat de Ciutadans (C's) al Parlament de Catalunya, José Maria Cano, ha visitat aquest diumenge Malgrat de Mar en un acte de campanya de les eleccions al Parlament del proper diumenge 14 de febrer.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits