malgratcomunicacio.cat

En directe

Nou pont del tren sobre el riu Tordera. Foto: ADIF-ACN
Societat

El pont del tren sobre la Tordera entrarà en servei el 9 de desembre

Adif ha confirmat la data aquest dimarts. Fa setmanes que el nou pont està construït i s'havien fet les proves de càrrega però faltava verificar la documentació preceptiva.Publicat:
01-12-2020 / 16:39:33
Actualitzat:
01-12-2020 / 18:40:39

El pont del tren sobre el riu Tordera s'inaugurarà finalment el proper 9 de desembre. D'aquesta manera es restableix la circulació de trens entre Malgrat i Blanes que va quedar interrompuda el passat gener quan el temporal Glòria es va endur els dos ponts sobre el riu. Actualment, el trajecte entre Malgrat i Blanes es fa en autobús.

El pont ja fa setmanes que està construït. També s'han fet les proves de càrrega i circulació de trens. Ara, segons ha anunciat Adif, s'ha verificat tota la documentació preceptiva i els combois ja podran tornar a circular-hi a partir de dimecres vinent. Serà també quan acabin les afectacions a la línia Barcelona-Mataró-Maçanet derivades de les obres a l'entorn de La Sagrera.

L'alcalde Joan Mercader s'ha mostrat satisfet pel restabliment del servei de trens entre Malgrat i Blanes i pel compliment dels terminis:

"El darrer pont era del 1954 i ja es trobava molt antic. I estem contents i satisfets amb aquest nou pont que ha tingut un cost de més de 10 milions d'euros. En el qual han complert el calendari previst ja que ens van dir que s'acabaria a finals d'any i es posaria en marxa. I després d'haver-se aprovat aquesta documentació preceptiva finalment el 9 de desembre s'inaugurarà aquest nou pont".

La inversió total ha estat de més de 10 milions d'euros per la construcció d'un nou pont de 221 metres de longitud. Hi han treballat 40 persones en torns de 24 hores, inclosos cap de setmana amb fins a 10 màquines.

El debat sobre la doble via a l'Alt Maresme

Preguntat sobre el desdoblament de la via del tren de la línia R1 de Rodalies entre Arenys de Mar i Blanes, Mercader ha dit a Ona Malgrat que és una qüestió que s'ha de treballar a fons juntament amb una altre debat que s'ha obert en els darrers anys, el del pas de la via del tren pel litoral.

"Pel que fa a la doble via sí que és cert que és una reinvindicació de fa anys. També una altra reivindicació de fa anys i que cada vegada trobem dificultats pel canvi climàtic és que la via del tren passi pel litoral, on hi ha afectacions importants entre Mataró i Vilassar. Quan hi ha temporal fins i tot les ones del mar xoquen contra el tren. Són reivindicacions que s'han de treballar molt i conjuntament per veure quines alternatives hi ha".

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits