malgratcomunicacio.cat

En directe

Societat

[ÀUDIO] 6 de febrer: Dia Internacional per l'eradicació de la mutilació genital femenina

Avui 6 de febrer és el Dia Internacional de Tolerància zero davant la mutilació genital femenina. Segons l’Organització Mundial de la Salut, la mutilació genital femenina comprèn tots els procediments que, de forma intencional i per motius no mèdics, alteren o lesionen els òrgans genitals femenins. Aquests procediments no aporten cap benefici a la salut de les dones i nenes i, per contra, poden produir hemorràgies greus i problemes urinaris, i més tard poden causar quists, infeccions, complicacions de el part i augment de el risc de mort de l'nounat.

Si fem un cop d’ull a les estadístiques, més de 200 milions de dones i nenes vives actualment han estat objecte de la MGF en els 30 països de l'Àfrica, Orient Mitjà i Àsia on es concentra aquesta pràctica. En la majoria dels casos es practiquen en la infància, en algun moment entre la lactància i els 15 anys. La MGF és una violació dels drets humans de les dones i nenes.Publicat:
06-02-2020 / 16:24:08
Actualitzat:
06-02-2020 / 16:41:37

Avui a Ona Malgrat hem volgut reflexionar sobre aquest tema i ho hem fet parlant amb Sílvia Moreira, ella és coordinadora de l’equip de prevenció de la violència masclista a la secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat.

També hem reflexionat sobre aquesta pràctica amb Neus Aliaga, ella és antropòloga i coordinadora dels projectes de la Fundació Wasu UAB. Es tracta d’una organització científica d'àmbit internacional, allotjada a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Actuen per a la prevenció de les pràctiques tradicionals perjudicials, amb especial focus en la Mutilació Genital Femenina (MGF), la cura de les seves conseqüències i l'acompanyament de les dones i nenes que la sofreixen. Treballem a través de la recerca antropològica i mèdica, aplicada a la transferència de coneixement.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits