malgratcomunicacio.cat

En directe


[ŔUDIO] L'Ajuntament rescindeix el contracte amb l'empresa adjudicatŕria de les obres de remodelació del Passeig Marítim

El govern municipal, format per Partit dels Socialistes de Catalunya i Junts per Catalunya – Malgrat ens Mou, va aprovar ahir a la tarda resoldre el contracte amb l’empresa Rogasa Construcciones y Contratas SAU, adjudicatŕria de les obres de remodelació del Passeig Marítim.Publicat:
17-12-2019 / 13:34:10
Actualitzat:
17-12-2019 / 14:27:24

La proposta, que s’ha debatut en una sessió plenària extraordinària urgent, ha tirat endavant amb els vots a favor de PSC i Junts per Catalunya – Malgrat ens Mou. Junts per Malgrat ha votat en contra de la proposta, i ERC i CUP s’han abstingut.

La direcció de les obres va presentar el setembre un informe justificant la necessitat de modificar el contracte perquè havien aparegut partides amb nous preus, algunes de les quals ja havien estat realitzades. Després es va aprovar una modificació del contracte d'obres signat amb Rogasa Construcciones y Contratas, SAU i es va demanar a l’empresa adjudicatària que acceptés els preus contradictoris que havien proposat els serveis tècnics municipals.

El govern ha comunicat que existeixen discrepàncies pel que fa a partides de preus contradictoris que s’eleven a més de 740 mil euros i, pel què fa a excessos d’amidaments, a gairebé 150 mil euros.

Segons l’Ajuntament, el contractista ha presentat un recurs de reposició contra l’acord de modificació del contracte. Davant d’aquesta situació, la proposta del consistori és de desestimació i d’inici de l’expedient de resolució del contracte. Aquest fet obre la possibilitat que l’empresa presenti un recurs contenciós administratiu.

L’alcalde Joan Mercader diu que el contracte amb l’empresa que fins ara feia les obres del Passeig Marítim s’ha rescindit perquè els informes tècnics ho indicaven i no per voluntat política. L’alcalde, que ha agraït l’abstenció d’ERC i la CUP, s’ha mostrat perplex amb la votació en contra per part de Junts per Malgrat.

És una valoració que comparteix el primer tinent d’alcalde Jofre Serret, que ha demanat responsabilitat per part de tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament. Serret ha criticat amb duresa l’exalcaldesa de Junts per Malgrat Carme Ponsa.

Per la seva banda, Ponsa ha justificat el posicionament en contra de la rescissió del contracte amb l’empresa que fa les obres del passeig assegurant que s’hauria pogut arribar a una acord entre les parts implicades. L'anterior alcaldessa ha assegurat que els preus ja havien estat negociats i diu que des de l’Ajuntament ja se’n tenia coneixement.

ERC i la CUP van abstenir-se a la rescissió del contracte amb l’empresa adjudicatària de les obres del Passeig Marítim. El portaveu republicà Ramir Roger ha explicat que el partit “es mullarà” quan tingui més clar què s’acabarà farà realment.

Per altra part, el portaveu de la CUP, ENRIC ZALDO, ha justificat l’abstenció dient que els hauria agradat disposar de més informació prèviament donada la complexitat de la situació.

Quina és la situació actual?

El contracte amb l’empresa és encara vigent i, segons la legislació, és la responsable del manteniment de les obres i d’impedir-ne el deteriorament.

En relació a la fase 1 de les obres de remodelació del Passeig Marítim, els serveis tècnics municipals proposen que la direcció de l’obra certifiqui l’estat actual dels treballs correctament executats i els que no ho estiguin. En aquest cas, es demana que s’indiquin les esmenes o rectificacions que pertoquin per tal que el contractista les repari i, per tant, l’ajuntament n’efectuï el pagament que pertoca. Els treballs que no hagin estat executats, tant de la fase 1 com de la fase 2, podran ser objecte d’una nova licitació.

Les obres de remodelació pendents de la segona fase del Passeig Marítim no podran començar fins que l’expedient de rescissió del contracte no es resolgui de manera definitiva.

Finalment, en relació a les contribucions especials que recauen sobre els veïns i veïnes del Passeig Marítim, el govern municipal ha recordat que la Junta de Govern Local va aprovar a finals de novembre la suspensió de les quotes de la segona fase de les obres.

Galeria d'ŕudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Rŕdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crčdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crčdits