malgratcomunicacio.cat

En directe

Societat

Com superar l’onada de calor: consells i recomanacions per evitar l’anomenat cop de calor

Davant l’avís de situació meteorològica de perill per onada de calor informat pel Servei Meteorològic de Catalunya,  l’ ASPCAT comunica que el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut continua en fase 2 d’alerta. Aquesta situació  implica l’activació del PROCICAT  per part del Departament d’Interior i dels recursos  d’emergència habituals en aquesta fase, com poden ser el servei d’emergències de Catalunya, Bombers de la Generalitat i Creu Roja entre d’altres. Es preveu que l’onada de calor s’allargui fins el proper 1 de juliol com a mínim.

Per evitar problemes causats per l’onada de calor, el Departament de Salut recomana protegir-se del sol i la calor, sobretot en les hores on la calor és més alta. Salut recomana romandre en les estances més fresques, així com recórrer a algun tipus de climatització per refrescar l’ambient.

Respecte la roba, és molt recomanables portar roba lleugera i protegir-se el cap amb una gorra o un barret.

És fonamental mantenir-se hidratat i beure líquids, fins i tot quan no es té set. Es recomana beure molta aigua i sucs de fruita i sobretot evitar les begudes alcohòliques. Per menjar, es recomana evitar els menjars molt calents i els que aporten moltes calories.

També, si es realitza alguna activitat física, cal evitar realitzar-la a les hores de més calor, sobretot en les hores del migdia. En general, s’ha de reduir les activitats intenses i, si no es pot, mantenir-se hidratat i fer pauses per descansar.

Per últim, el Departament de Salut recorda que tots som vulnerables a la calor, però que ho són especialment persones de la tercera edat, gent amb malalties cròniques, persones amb discapacitat físiques o psíquiques o amb mobilitat reduïda i els nadons. També, persones amb determinades circumstàncies socials, com viure sol i estar en situació de pobresa.

En cas que es tingui al càrrec una persona en situació vulnerable per l’onada de calor, cal intentar visitar-la com a mínim un cop al dia, ajudar-la a seguir aquests consells i si prenen alguna medicació, consultar al metge si aquesta pot influir en la termoregulació del pacient.

Es pot obtenir més informació i consell per apaivagar els efectes de l’onada de calor als centres d’atenció primària, a les farmàcies i al número de telèfon de CatSalut respon 061 durant les 24 hores del dia.Publicat:
28-06-2019 / 15:15:15
Actualitzat:
28-06-2019 / 15:18:08

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits