malgratcomunicacio.cat

En directe

Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar
Societat

Malgrat de Mar presenta l'estudi pioner sobre l'ergonomia de les aules al departament de Salut

Els encarregats de presentar-ho han estat el regidor de Salut Comunitària, Jofre Serret, i la regidora d'Educació, Núria Casajuana. Els dos regidors s'han desplaçat fins a Girona aquest dilluns acompanyats de les autores de l'estudi que s'ha fet a les aules de Primària de la població. Meritxell Egea i Melanie Maibach són fisioterapeutes i assessores en higiene postural i especialistes en prevenció del mal d’esquena en escolars. Totes dues han exposat al detall aquest projecte. Els responsables del departament de Salut han rebut amb molt d'interès l'estudi, que determina que les cadires i les taules que fan servir els nens i nenes no són compatibles amb una bona salut postural.

La reunió amb el gerent de la Regió Sanitària Girona, Miquel Carreras, ha comptat també amb la presència de la directora executiva sector sanitari Alt Maresme-Selva Marítima, Maria Teresa Faixeda, i del cap del Servei de Promoció de la Salut, Subdirecció Regional de Salut Pública a Girona, Carles Mundet, així com del vocal del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, Ismael Martí.

La regidora d'Educació i el regidor de Salut Comunitària han expressat durant la presentació de l'estudi la voluntat del govern malgratenc que aquesta proposta pionera serveixi per corregir el tipus de mobiliari que hi ha a les aules catalanes.Publicat:
02-04-2019 / 17:23:07
Actualitzat:
02-04-2019 / 17:48:58

Recordem que l'Ajuntament de Malgrat de Mar va encarregar uns tallers preventius sobre higiene postural per als alumnes de les escoles públiques, l'escola Marià Cubí i la Mare de Déu de Montserrat. Els tallers es van portar a terme durant els mesos de febrer, març, abril i mai de l'any passat, a infants de P3, 2n, 4t i 6è de primària, amb l'objectiu de treballar la prevenció amb els més menuts d'una manera pedagògica i lúdica a través de contes, música i jocs perquè interioritzin com han de seure o portar la motxilla de l'escola.

Paral·lelament al taller s'ha fet un treball de camp sobre quina és la salut postural dels infants del municipi per poder desenvolupar polítiques de prevenció de la salut, mitjançant un estudi estadístic sobre l’ergonomia de les aules de totes les escoles de Malgrat de Mar, que inclou un treball específic sobre el pes de la motxilla dels alumnes de 6è. 

L'estudi determina que "l'ergonomia és l'assignatura pendent del mobiliari en tots els centre educatius". El treball de camp deixa clar que les aules de les escoles tenen cadires amb massa fondària i massa altes, igual que les taules, per a la mainada. 

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits