malgratcomunicacio.cat

En directe

Societat

[ÀUDIO] Josep Pena: "En els últims 10 anys s'ha perdut un 4% del territori agrícola"

Els responsables de l’Institut Ramon Turró, amb el suport de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, continuen presentant de manera pública el nou Grau Mitjà en Producció Agroecològica que a partir del proper curs oferirà aquest centre educatiu.

Divendres la sala d’actes de la Biblioteca La Cooperativa es va omplir de molts estudiants que van tenir l’oportunitat de conèixer de primera mà les característiques d’aquest nou Grau que s’impartirà el proper curs.

Amb el títol “Ser pagès, ser pagesa és cosa de joves!’ es va fer un debat amb diferents ponents, entre els quals, Josep Pena, director dels Serveis Territorials a Barcelona del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat.

Des de Malgrat de Mar, Pena va explicar que en els últims 10 anys s’ha perdut un 4 per cent del territori agrícola i que l’administració treballa per garantir la viabilitat de les explotacions.

Josep Pena va recordar que l’administració és sensible al futur de la pagesia i per això actualment hi ha en tramitació la Llei d’Espais agraris, que podria estar enllestida a l’estiu. Una llei que, per exemple, tindrà un registre de terres, tal i com explicava Pena al públic assistent a la xerrada de divendres.

Segons Josep Pena, el departament d’Agricultura treballa també per apropar els ciutadans a l’activitat agrària. Amb xifres a la mà, va destacar que des del 2016 s’han incorporat més de 2000 joves a l’activitat agrària. Entre les propostes del seu departament també hi ha la creació de la figura del dinamitzador jove al món agrari –ara s’ha fet una prova pilot a Girona i Tarragona-.

A l’acte també hi van participar les regidores d’Educació, Núria Casajuana, i de Desenvolupament Econòmic i Promoció del Municipi, Ester Martínez. Totes dues van destacar el valor afegit que, des del punt de vista econòmic, representa el món de la pagesia a la població a nivell de qualitat de vida, de paisatge, d’alimentació o d’identitat pròpia. La regidora Casajuana també va recordar les accions que s’han fet per promoure la taula de la Baixa Tordera que implica altres municipis en la gestió del territori a nivell mediambiental.  Publicat:
01-04-2019 / 17:50:42
Actualitzat:
00-00-0000 / 00:00:00

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits