malgratcomunicacio.cat

En directe

Societat

El projecte 'MIM Esquena Sana a l’Escola' treballarà la higiene postural a l’escola pública

L’Ajuntament de Malgrat de Mar posa en marxa el projecte de prevenció primària “MIM Esquena Sana a l’Escola”, una iniciativa pionera d’educació i higiene postural que es desenvoluparà als centres públics d’educació infantil i primària del municipi. El projecte s’iniciarà el proper dimarts 13, a càrrec de les fisioterapeutes malgratenques Meritxell Egea i Melanie Maibach.Publicat:
07-02-2018 / 12:53:25
Actualitzat:
07-02-2018 / 14:28:35

La iniciativa pretén treballar, des de l’acció preventiva, els hàbits posturals dels infants amb la intenció d’incidir sobre la seva salut i prevenir l’adquisició de mals hàbits que puguin desembocar en futures lesions. Egea i Maibach han explicat que “actuem en subjectes que estan sans perquè, des de ben petits, puguin crear hàbits correctes i no vicis. Quan estem viciats, automatitzar el canvi és molt més difícil”.

Els tallers es realitzaran durant els mesos de febrer, març, abril i maig a alumnes de P3, 2n, 4t i 6è de primària de les escoles Marià Cubí i Mare de Déu de Montserrat. A Cicle infantil es realitzaran tallers lúdics de quatre hores a través del conte “En Pau, la Laia i la seva esquena”, que han elaborat les mateixes fisioterapeutes. Les xerrades a Primària seran de dues hores, per parlar sobre higiene postural i elaborar una sèrie de normes de millora.

Les fisioterapeutes i especialistes en prevenció del mal d’esquena en escolars han afegit que el mètode pretén incidir directament en l’infant, però que també vol implicar la família amb el seu suport des de casa. D’aquesta manera, Egea i Maibach també tenen l’objectiu de fer xerrades a les escoles pels pares i mares, per tal que “ens puguin acompanyar en aquesta formació que fem als seus fills”.

El projecte “MIM Esquena Sana a l’Escola” està coordinat per les regidories d’Educació i Salut Comunitària de l’Ajuntament de Malgrat de Mar. A banda de l’acció directa amb els infants per prevenir i detectar possibles mals hàbits posturals, l’objectiu del consistori és obtenir dades estadístiques sobre la salut postural dels infants per poder desenvolupar polítiques de prevenció de la salut, mitjançant un estudi estadístic sobre l’ergonomia de les aules de les escoles de Malgrat de Mar.

El regidor de Salut Comunitària, Jofre Serret, ha afirmat que “educar els nostres infants a tenir una bona postura comporta també adquirir uns hàbits de futur, i serveix per prevenir posteriors patologies d’esquena”. Per la seva banda, la tercera tinent d’alcalde, Núria Casajuana, ha ressaltat que la voluntat del consistori és “donar la possibilitat a l’alumnat de l’escola pública perquè pugui beneficiar-se d’aquest projecte”. El cost d'aquesta iniciativa, que s'assumirà des de l'Àrea de Salut de l'Ajuntament, és de 3.248,22 euros.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits