malgratcomunicacio.cat

En directe

Foto: CCMA
Societat

Els Agents Rurals han detectat dos nius de vespa asiàtica a Malgrat de Mar

El Cos d’Agents Rurals de Catalunya al Maresme ha detectat i controlat dos nius de vespa asiàtica a Malgrat de Mar. Així ho ha dit el Cap de Comarcal del Cos d’Agents Rurals, Joan Lluís Jara, durant una entrevista a l’Informatiu del Migdia d’Ona Malgrat. Segons Jara, a tota la comarca hi ha una trentena de nius i durant l’últim any la vespa asiàtica, de nom científic Vespa velutina, s'ha estès pel nord del Maresme i altres comarques on fins ara no s'havia detectat. Jara ha explicat que en el cas de Malgrat de Mar van tenir la col·laboració de la brigada municipal.Publicat:
06-02-2018 / 11:35:17
Actualitzat:
07-02-2018 / 08:51:51

A nivell de Catalunya, l'any passat hi va haver un gran creixement en el nombre de nius detectats i es va arribar als 370, xifra que significa un augment del 68% respecte als 116 localitzats el 2016. Tot i ser una quantitat molt alta, es calcula que només es detecten el 10% dels nius que existeixen realment.

Segons Joan Lluís Jara, la vespa asiática no s’ha de comparar amb l’anomenada “vespa assassina”.

Tal i com diu Jara, l'insecte no és especialment agressiu amb les persones, i les molèsties poden ser similars a les picades de vespes d'aquí. El que sí pot generar inconvenients són els nius en construccions i habitatges.

La Generalitat té un protocol d'actuació per a la vigilància i el control de les poblacions, en col·laboració amb els apicultors, que en són els principals perjudicats per la presència a casa nostra de la vespa asiàtica.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits