malgratcomunicacio.cat

En directe

Aniol Garcia recollint el premi.

El malgratenc Aniol Garcia guanya el Premi Poincaré de matemàtiques i estadística

L'alumne de l'Escola Vedruna Aniol Garcia ha guanyat el Premi Poincaré 2017 pel seu treball de recerca Els grafs, xarxes, camins i connexions. De la matemàtica discreta a la realitat. El certamen, que enguany ha arribat a la seva 14a edició, està organitzat per la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la Universitat Politècnica de Catalunya.Publicat:
26-05-2017 / 11:30:47
Actualitzat:
26-05-2017 / 11:39:52

El Premi Poincaré premia els millors treballs de recerca relacionats amb les matemàtiques i l'estadística amb un doble objectiu: d'una banda, pretén fomentar l'interès dels estudiants de secundària per aquestes matèries i, de l'altra, incentivar la tasca educativa en aquestes àrees de coneixement que es du a terme en els centres de secundària.

Aniol Garcia ha elaborat un treball de recerca sobre els grafs, és a dir, un conjunt de vèrtexs i d'arestes, cadascuna de les quals uneix dos vèrtex. Garcia conclou, entre d'altres coses, que els grafs formen part de la realitat que ens envolta i, a més, faciliten moltes gestions i proporcionen comoditats com ara les xarxes socials, internet, el subministrament elèctric o els navegadors GPS. Garcia ha rebut com a premi 800 euros i el seu tutor, Xavier Aguilera, 200 euros.

El treball de recerca d'Aniol Garcia també va rebre un dels Premis Treballs de Recerca que lliura l'Ajuntament de Malgrat de Mar cada any amb l'objectiu de premiar i donar visibilitat a la tasca dels alumnes de Batxillerat dels centres educatius del poble.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits