malgratcomunicacio.cat

En directe


Una exposició commemora a Badalona el 60è aniversari de la mort de la malgratenca Zenobia Camprubí

La mostra Zenobia Camprubí, en primera persona recull més de 200 peces, escrits, fotografies i epístoles, que constitueixen un testimoni en femení de la primera meitat del segle XX. L'exposició, coordinada per la doctora en Filologia Espanyola Emilia Cortés, es podrà visitar fins el 17 de desembre, de dilluns a divendres de 9h a 13h i de 16h a 20h, al Centre Cívic La Salut de Badalona.Publicat:
29-11-2016 / 13:36:36
Actualitzat:
29-11-2016 / 15:13:13

L'exposició dedicada a la malgratenca Zenobia Camprubí, que es pot visitar aquests dies a Badalona, mostra el testimoni d'aquesta dona, nascuda al 1887, considerada pionera de la vida "en femení". Camprubí va ser una de les primeres dones espanyoles amb carnet de conduir i també a introduir-se al món dels negocis, en el seu cas d'exportació d'artesania popular. Va lluitar per les llibertats i els drets de les dones i tenia una àmplia formació en literatura, història i música, i es va involucrar de manera activa en diverses iniciatives culturals i socials. Va ser, fins i tot, docent i conferenciant a la universitat.

Zenobia Camprubí, en primera persona permet als visitants fer un viatge per la infantesa del personatge i les seves estades a l'estranger; presenta les seves amistats i explica com va ser la seva vida a Nova York i Washington; i mostra l'impacte que va suposar per a ella trobar-se amb Andalusia i la vida intel·lectual del Madrid dels anys 20, on va conèixer el seu home, el Premi Nobel de Literatura Juan Ramón Jiménez. Amb ell va viure la Guerra Civil espanyola, que va portar el matrimoni fins a Puerto Rico.

La mostra, que serveix per commemorar el 60è aniversari de la mort de Zenobia Camprubí -el 28 d'octubre de 1956, tres dies després de la concessió del Premi Nobel a Juan Ramón Jiménez-, ha estat organitzada per la Casa d'Andalusia a Barcelona, el Centre d'Estudis Andalusos i la Fundació Zenobia - Juan Ramón Jiménez, que té la seva seu a la casa natal de l'escriptor al municipi agermanat de Moguer. Compta, a més, amb la col·laboració de la secretaria general d'Acció Exterior de la Junta d'Andalusia i l'Associació de Veïns Sant Joan de Llefià - Gran Sol de Badalona.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits