malgratcomunicacio.cat

En directe


Malgrat comptarà amb el primer circuit permanent d’orientació del Maresme a partir del gener

La Regidoria de Medi Ambient inaugurarà el pròxim mes de gener un circuit permanent d’orientació a Malgrat de Mar, el primer de la comarca del Maresme. Un circuit d’orientació com aquest no només posa a prova la resistència física sinó també la capacitat de concentració i orientació, i fomenta l'estimació i respecte per la natura. El circuit es posarà en marxa el mes de gener amb una cursa d’orientació organitzada per l’Ajuntament de Malgrat i el GEM.Publicat:
29-11-2016 / 13:10:52
Actualitzat:
29-11-2016 / 13:30:47

Les curses d’orientació amb mapes muts són un esport que cada dia compta amb més adeptes i és una oportunitat de descobrir el poble i l’entorn natural de manera divertida. En aquest cas, el circuit que s’inaugurarà estarà limitat i representat en un mapa d’orientació, a on els controls o les fites estan fixades. Les fites estan indicades en el mapa i cada fita disposa d’una pinça que acreditarà que s’ha passat pel control. L’objectiu d’aquests circuits és facilitar el contacte a les persones no iniciades en l’orientació, donar peu a l’aprenentatge d’aquest esport i, en definitiva, oferir una activitat de lleure per a tota la família.

La dificultat i el ritme el decideix l’usuari, ja que hi haurà tres circuits amb tres nivells de dificultat, segons el nombre de fites i el desnivell del recorregut. La cursa més assequible és la d’iniciació familiar que tindrà 12 fites, 3 quilòmetres de recorregut i 100 metres de desnivell acumulat. La segona cursa és la d’iniciació adults amb 17 fites, 5,4 quilòmetres i 190 metres de desnivell. La tercera cursa, l’elit, tindrà 28 fites, 8,4 quilòmetres i 500 metres de desnivell acumulat. Aquestes distàncies i desnivells, previstes per a cada cursa, són orientatives, ja que depenen de la ruta que triï cadascú.

El treball de camp i disseny del circuit d’orientació de Malgrat de Mar ha estat realitzat  pel Grup d’Excursionista Malgratenc (GEM) i l’Ajuntament de Malgrat de Mar. El mapa cartogràfic ha estat elaborat per una empresa especialitzada.

Tots aquells interessats en l’activitat podran recollir el mapa per fer la cursa d’orientació a les dependències de la Policia Local de Malgrat. En aquest plànol podran trobar els tres recorreguts que es poden fer i les fites que s’han de localitzar. El mapa serà gratuït.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits