malgratcomunicacio.cat

En directe


La necessitat d'un canvi de mentalitat per a eradicar la violència de gènere centra el 25N de Podemos Malgrat

El Cercle de Podemos de Malgrat de Mar va organitzar tres xerrades relacionades amb la violència i les dones divendres passat al Centre Cívic. Els ponents van coincidir a destacar, entre d'altres coses, que l'eliminació de la violència de gènere passa, sobretot, per treballar un canvi de mentalitat de les persones.Publicat:
29-11-2016 / 08:12:53
Actualitzat:
29-11-2016 / 10:43:07

L'acte que Podemos Malgrat va organitzar divendres passat coincidint amb el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència de Gènere va començar amb la xerrada Dona i societat. Una mirada antropològica, a càrrec de Marc Jiménez, doctor en Antropologia Social i Cultural. Sílvia Llantos, membre de l'Associació de Dones Migrades, va parlar després de la violència a l'Amèrica Llatina. Finalment, Luisa Méndez, del Cercle de Podemos de Mataró, va fer la xerrada Dona a l'ombra.

L'antropòleg Marc Jiménez va dir que "la violència de gènere és estructural en la nostra societat i hauríem de canviar totalment la nostra manera d'entendre-la per tal que això s'acabi". "Podem celebrar molts 25N i denunciar molt, però si no es canvia, malament rai", va afegir Jiménez. L'antropòleg va assegurar que la família i l'escola són elements clau per tal de treballar aquest canvi de mentalitat i les formes de relacionar-nos.

És una opinió que comparteix Sílvia Llantos, membre de l'Associació de Dones Migrades. Llantos va explicar que "tot i que s'ha avançat molt en legislació, l'educació és encara una assignatura pendent". En aquest sentit, considera que "s'ha de treballar cada dia i no només des de l'escola, sinó que també des de les famílies". Llantos va recordar que la violència de gènere a Espanya augmenta dia a dia i que a l'Amèrica Llatina, encara més.

Els actes commemoratius del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència de Gènere de Podemos es van cloure amb una lectura de poesies a càrrec de Luisa Méndez i Manuel Rosa, i l'audició de la cançó Rien de rien, d'Edith Piaf, en homenatge a les persones que pateixen o han patit violència de gènere.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits