malgratcomunicacio.cat

En directe

L'artista Elina Chauvet a Ona Malgrat.

Elina Chauvet: "La violència de gènere està fent molt mal i ha estat acceptada i normalitzada"

L’exposició Zapatos Rojos de l'artista mexicana Elina Chauvet, que es podrà visitar aquest divendres durant tot el dia pels carrers del centre del poble, clourà la commemoració reivindicativa del Dia Internacional contra la Violència de Gènere a Malgrat de Mar, que se celebra cada 25 de novembre. Elina Chauvet també realitzarà una xerrada al Centre Cultural de 15:30 h a 17:30 h.

 Publicat:
24-11-2016 / 12:30:09
Actualitzat:
24-11-2016 / 13:28:36

L’artista mexicana Elina Chauvet és a Malgrat aquests dies per prendre part activa dels actes que s’han organitzat en el marc del 25 N. Chauvet és l’autora de l’exposició visual Zapatos Rojos que es podrà visitar aquest divendres durant tot el dia als carrers del centre del municipi de Malgrat.

L’artista ha explicat a Ona Malgrat que Zapatos Rojos consisteix en, “mitjançant les sabates pintades de vermell, fer que les persones tinguin una eina amb la qual expressar-se i parlar sobre la violència, un tema que ha estat durant molts anys en l’àmbit privat. L’obra pretén donar peu a parlar sobre aquest problema, a fer-lo visible i a solucionar-lo”. L’artista comenta que l’objectiu principal d’aquest projecte, que ja fa set anys que es va engegar, és “conscienciar sobre la violència contra les dones. Buscar una reflexió en la societat i un pensament nou que ens porti a viure en una societat més equitativa".

Chauvet considera que mitjançant l’art es pot produir un canvi social. Un canvi que, de fet, ja s’està produint. Molts països estan fent rèpliques d’aquesta instal·lació amb l’objectiu de conscienciar a la societat. I un clar exemple d’això és Itàlia que va realitzar l’exposició per primer cop l’any 2011 i actualment encara la fa. És per aquest motiu que l’artista creu que “Zapatos Rojos no té fronteres. Estem parlant d’un problema que és mundial i que produeix el mateix patiment a totes les societats. Som éssers humans sense fronteres en aquesta problemàtica”.

L’artista Elina Chauvet també ha fet referència al 25 N. En aquest sentit ha afirmat que “una jornada com aquesta ha de servit per tal que la gent que hi participi prengui consciència i s’adoni que la violència de gènere està fent molt mal i ha estat acceptada i normalitzada”.

A banda de la xerrada i l'exposició d'Elina Chauvet, la Regidoria d'Igualtat també ha organitzat conferències durant tota la setmana i tres exposicions fotogràfiques contra la violència masclista, que es podran veure fins al 30 de novembre. La primera, Sentiments és una exposició a càrrec de la plataforma de Dones de Blanes, i es podrà veure a la Capella de l'Antic Hospital. La segona, Demà art serà a benefici de la lluita contra el càncer, al Centre Cultural. La tercera exposició fotogràfica, Dones del món rural a l'Índia, a càrrec de la Fundació Vicente Ferrer a la Biblioteca La Cooperativa. 

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits