malgratcomunicacio.cat

En directe


Recollida de sabates de dona per a l'instal·lació de l'artista mexicana Elina Chauvet contra la violència masclista

La Regidoria d'Igualtat organitzarà el 25 de novembre la mostra d'art visual "Zapatos rojos" de l'artista mexicana Elina Chauvet per commemorar el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere. "Zapatos Rojos" és una escenificació del dol col·lectiu amb la sabata com a protagonista i representació del testimoni d'una desaparició. La Regidoria fa una crida a la ciutadania a participar d'aquesta instal·lació artística amb l'aportació de sabates en desús. El 29 d'octubre i el 5 de novembre es faran tallers per pintar les sabates, que el 25 de novembre donaran forma a aquesta representació artística contra la violència masclista.Publicat:
18-10-2016 / 13:28:18
Actualitzat:
18-10-2016 / 13:36:36

"Zapatos rojos" és un projecte que va néixer l'any 2009 a Ciudad Juárez amb 33 parells de sabates donats per dones, moltes d'elles familiars de dones desaparegudes o víctimes del feminicidi. Des de llavors, ha recorregut altres ciutats de Mèxic, Itàlia, Argentina, Xile, Equador, Espanya i Regne Unit. És una obra que vol obrir el debat i la reflexió social sobre la violència vers les dones. Elina Chauvet, arquitecta de formació i artista autodidacta, va perdre la seva germana víctima de la violència de gènere. Del dolor propi va nèixer aquesta especificació del dolor col·lectiu. 

Per a la representació de "Zapatos rojos" a Malgrat de Mar el proper 25 de novembre, la Regidoria d'Igualtat ha iniciat avui una campanya de recollida de parells de sabades de dona en desús. Les sabates es poden dipositar als punts de recollida de Can Campassol, Ca l'Arnau, Serveis Socials a Can Feliciano, Ajuntament i alguns establiments del poble. 

Aquestes sabates seran pintades de color vermell en uns tallers que s'organitzaran a Can Campassol el dissabte 29 d'octubre de 10 h a 14 h i el dissabte 5 de novembre de 16 h a 20 h. 

La mostra d'art visual "Zapatos rojos" a Malgrat de Mar es podrà visitar el 25 de novembre durant tot el dia pels carrers del centre del poble.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits