malgratcomunicacio.cat

En directe

Escarabat morrut. Foto: Generalitat de Catalunya.

L'escarabat morrut fa caure la palmera del Passeig Marítim

Segons el Servei d'Espais Verds de l'Ajuntament, que aquest matí ha analitzat la palmera que va caure divendres passat al Passeig Marítim, l'exemplar hauria patit l'atac de l'escarabat morrut directament al tronc. És la primera vegada que l'insecte ataca el tronc de la palmera i no la capçada.Publicat:
17-10-2016 / 17:58:00
Actualitzat:
17-10-2016 / 14:54:18

L'escarabat morrut va fer caure divendres passat una de les palmeres del Passeig Marítim. Així ho ha determinat aquest matí Espais Verds de l'Ajuntament, que ha revisat l'exemplar. Carles García, responsable del servei, ha detallat que "el morrut hauria entrat directament al tronc de la palmera, a un metre i mig d'alçada, i l'hauria anat perforant, tot creant galeries al seu interior". García ha afegit que "la pluja d'aquests darrers dies ha fet augmentar, a més, el volum de l'arbre, que no ha pogut suportar el pes dels seus teixits i ha caigut". Aquesta és la primera vegada que l'escarabat morrut ataca directament el tronc d'una palmera a Malgrat de Mar i no ho fa a la capçada, com fins ara.

Espais Verds, que també ha fet una revisió visual de la resta d'exemplars del Passeig Marítim, tenia previst dur a terme la inspecció rutinària de les palmeres aquest hivern. El servei, però, es posarà en contacte amb l'empresa especialitzada que s'encarrega de dur a terme aquesta tasca per tal que n'avanci la revisió.

L'escarabat morrut va arribar a Catalunya a finals de 2005. L'insecte colonitza moltes espècies de palmeres, però és molt difícil detecar la presència de la plaga a l'interior dels exemplars. Els símptomes externs es manifesten en un assecament de les fulles centrals de la corona. Quan avança l'atac, les fulles centrals engrogueixen i es marceixen, de manera que en poques setmanes la totalitat de la corona es veu afectada i la palmera mor.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits