malgratcomunicacio.cat

En directe


Presenten la 10a beca d’investigació dedicada als ratpenats aquest divendres

L’Ajuntament de Malgrat de Mar presenta la desena "Beca d'Investigació Vila de Malgrat de Mar", dedicada als ratpenats de les Mines de Can Palomeres, aquest proper divendres. El llibre El tresor ecològic de les Mines de Can Palomeres: els ratpenats és obra de Jordi Serra, Marc López i Xavier Bayer. La presentació d’aquest llibre, que s'inclou en les 1es Jornades Espai Mines de Can Palomeres, es farà a les 20 h a la sala d'actes de l'Arxiu Municipal. El llibre ja s'ha posat a la venda a les llibreries.

 Publicat:
19-03-2015 / 08:30:50
Actualitzat:
19-03-2015 / 08:36:11

El tresor ecològic de les Mines de Can Palomeres: els ratpenats explica, entre altres coses, les característiques de les mines de Can Palomeres i per què constitueixen un excel·lent refugi per als ratpenats. La desena beca va ser atorgada l’any 2010 per la comissió formada per la llavors regidora de Cultura, Carme Aubanell, Josep Maymí, doctor en Antropologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, Francesc Piferrer, doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona i Jordi Pomés, doctor en Història Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona. La comissió va destacar "l'interès i oportunitat del projecte presentat que hauria de constituir la base científica per a una futura gestió d'aquest patrimoni natural per part de l'administració local".

Les Mines de can Palomeres són el testimoni de l'activitat minera del poble, i alhora la colònia de ratpenats més important de Catalunya i un dels refugis europeus destacats en el que s'ha fet seguiments de quiròpters durant més anys. Aquests estudis van ser iniciats a mitjan dels anys 50 per Enric Balcells i van ser continuats a partir dels 80 per l'equip d'Areambiental amb el biòleg de la Universitat de Barcelona, Jordi Serra-Cobo al capdavant.

La presentació del llibre obrirà les 1es Jornades Espai Mines de Can Palomeres, que enguany estan dedicades al present i futur d'aquest indret i tenen lloc aquest cap de setmana, 20 i 21 de març. L'objectiu és donar a conèixer quin és l’estat de les actuacions que es realitzen en aquest entorn, així com promoure l’intercanvi d’experiències i de metodologia i alhora iniciar un procés de participació per vincular la ciutadania al futur d’aquest espai.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits