malgratcomunicacio.cat

S'han trobat 4658 registres. Mostrant pàgina 84 de 187

[ÀUDIO] Entrevista amb Ana Camara, de l'Associació Por Ellos

L'Ajuntament de Malgrat de Mar va adjudicar fa un mes a l'Associació Por Ellos el servei de recollida dels gats domèstics abandonats o perduts al carrer, aquells que no pertanyen a les colònies controlades. Segons fonts municipals, aquest servei inclourà la visita mèdica, desparasitació, microxip, test de leucèmia i immunodeficiència, castració, si s'escau, medicació i alimentació durant el temps que estiguin al centre.

El llibre 'Vam fer un referèndum. El que sabem i el que no sabíem' de l'1-O es presenta demà a l'Arxiu Municipal

L'Assemblea Nacional Catalana de Malgrat de Mar, el Comitè de Defensa per la República, la llibreria La Pilona, l'Associació d'Editorials Independents i Edicions Saldonar organitzen la presentació del llibre d'investigació periodística 'Vam fer un referèndum', d'Andreu Pujol. L'acte serà demà divendres 23, a les 20h a l'Arxiu Municipal, i anirà a càrrec del mateix autor Andreu Pujol, historiador i periodista, i de l'exalcalde d'Arbúcies Jaume Soler.

[ÀUDIO] Entrevista amb la pneumòloga Núria Bruguera. El pol·len arribarà tard però en quantitat superior

Ja ha arribat la primavera i amb ella també les primeres al·lèrgies. Enguany, els especialistes subratllen que el pol·len arribarà més tard però en més quantitat. Avui parlem amb la doctora Núria Bruguera, pneumòloga de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. 

El PSC s'instal·la el dissabte al barri de La Verneda i el Castell per recollir les demandes dels veïns

El Partit dels Socialistes de Malgrat de Mar organitza per aquest dissabte 24 una carpa informativa al barri de La Verneda i el Castell amb els sis regidors de l'Ajuntament. Després de Malgrat Nord, aquesta serà la segona campanya del grup municipal, que vol visitar tots els barris de la població per recollir els problemes i els dubtes dels veïns. Aquest dissabte, a més, realitzaran una recollida de signatures per unes pensions dignes.

La Fundació ASPRONIS presenta el seu codi ètic

La Fundació ASPRONIS ha presentat aquest dimecres el seu codi ètic en societat. Es tracta d’un recull de valors amb què l’entitat s’identifica i amb els que totes les persones que en formen part es comprometen a treballar. Segons fonts d’ASPRONIS, es tracta de la materialització del compromís que tenen per la implantació de reflexió contínua i d’una cultura ètica. Va ser aprovat fa gairebé un any pel patronat de la Fundació i ara s’ha donat a conèixer a tot el públic. Es tracta d’un document obert que anirà incorporant reflexions. S’ha fet una edició bilingüe i adaptada per lectura fàcil. A més, hi ha un vídeo que explica el contingut de manera gràfica. L’òrgan que farà seguiment del codi és l’Espai de Reflexió Ètica de Serveis Socials , format per professionals de l’entitat. La seva funció és la difusió i la formació en valors ètics però en cap cas pren decisions vinculants. La presentació d’aquest codi és el primer acte emmarcat en els 50 anys de la Fundació ASPRONIS. Es va fer ahir dimecres al Centre Catòlic de Blanes i va comptar amb la presència, entre altres, de l’alcalde de la població, Mario Ros. També va assistir el regidor d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, Jofre Serret.

La malgratenca Sonya Lanzas posa en marxa el "Reto40solidario"

Avui a l'Informatiu del Migdia hem parlat del "Reto40solidario". Es tracta d’un esdeveniment solidari online amb l'objectiu de recaptar fons per una malaltia rara: la blackfan diamond. Es tracta d'una anèmia congènita que afecta tant a homes com a dones. La seva impulsora és la malgratenca Sonya Lanzas. Aquest esdeveniment solidari va dirigit a emprenedors que per una quantitat petita rebran 40 vídeos amb ponències de diferents emprenedors parlant de temes diferents. Alguns d’aquests emprenedors són del Maresme, de poblacions veïnes, com Calella i Pineda. Entre ells hi ha Mercè Roura, Txell Costa o  Marc Batlle. Totes les donacions es destinaran íntegrament a Blackfan Diamond Espanya. A la següent entrevista explica com es pot col·laborar amb aquest repte solidari i en què consisteix la blackfan diamond.

El Consell Comarcal posa el marxa el projecte 'EnXarxa' per potenciar les empreses del Maresme

El Consell Comarcal del Maresme i els trenta ajuntaments de la comarca presenten 'EnXarxa', el projecte que connecta les empreses i els serveis de promoció econòmica del Maresme amb l'objectiu de generar oportunitats per a l'empresa, l'emprenedoria i l'ocupació a la comarca. La iniciativa convoca als emprenedors, empresaris i serveis de promoció econòmica locals a la jornada d'interacció i networking, que es celebrarà el proper dilluns 26 a les 16h a Can Jonc, Alella.

Neteja a fons de diferents indrets de Malgrat de Mar

L'Ajuntament de Malgrat ha fet aquests dies una campanya intensiva de neteja viària a diferents carrers, places i aparcaments del municipi. Aquests treballs es porten a terme de manera periòdica i són una neteja a fons d'espais que estan molt bruts. Després de Setmana Santa, s'iniciarà una nova campanya a altres punts del poble. Segons informa l'Ajuntament, aquests treballs de neteja a fons es fan passant l'escombradora i posteriorment aigua a pressió. També s’aprofita per netejar embornals bruts. Per fer-ho es prohibeix l'aparcament de vehicles a les zones que es netegen. De fet, els llocs on s'ha de fer aquestes neteges periòdicament són habitualment, carrers on abans hi havia aparcament quinzenal i això permetia que amb els treballs de neteja diària ja quedés net.  L'empresa Coptalia, encarregada del servei de neteja del municipi, ha fet una rentada a fons al pàrquing de l'estació. Durant un mes, s'han netejat diversos punts com els carrers Antoni Gaudí i Pompeu Fabra, Besós i Bernat Estornell, Alsina i Teodor Baró, Lleida i Fluvià, doctor Marañón i Enric Granados, Josep Caralt i Joan Corominas, Badalona i el perímetre de la plaça del Camí del Pla.

L'alcaldessa de Malgrat de Mar, Carme Ponsa, vol repetir com a cap de llista

L’alcaldessa de Malgrat de Mar, Carme Ponsa,  vol repetir com a cap de llista per a les eleccions municipals del maig del 2019. Així ho ha manifestat durant una trobada d’alcaldesses organitzada pel Consell Comarcal el passat divendres. L’acte ha estat el tret de sortida a les celebracions dels 30 anys del Consell Comarcal del Maresme i va comptar amb 6 de les 10 alcaldesses que té la comarca. Totes, amb diferents matisos, es van mostrar disposades a repetir com a cap de llista dels seus partits. A l’acte de divendres també van participar les alcaldesses de Calella, Sant Pol, Canet de Mar, Cabrils i Sant Cebrià de Vallalta. Segons el Consell Comarcal, el Maresme és una comarca que destaca per l’elevada participació femenina a la política local. En aquest sentit, destaca que dels 452 càrrecs electes, 174 són dones, el que representa un 38,5 per cent de participació femenina a la política maresmenca. A més, Malgrat de Mar, juntament amb Alella i Cabrera, són els municipis on els plenaris estan formats majoritàriament per dones.

La Plataforma Palafolls Antifeixista exigeix que es prohibeixi la presència dels legionaris a la processó de Dijous Sant

La Plataforma Palafolls Antifeixista, a la qual hi estan adherits l’ANC de Malgrat de Mar, i els grups municipals d’ERC i la CUP de la nostra població, ha exigit a l’alcalde Valentí Agustí que prohibeixi la presència de legionaris a la processó de Setmana Santa. Els membres d’aquesta plataforma lamenten que l’únic municipi català on desfilaran els exlegionaris acompanyant una processó serà a Palafolls. Recordem que enguany serà la quarta vegada que la Confraria de Santa Maria i Sant Lluís de Palafolls convida a “La Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona” a processar pels carrers de Sant Lluís durant el Dijous Sant. Mar Vilar, membre de la Plataforma Palafolls Antifeixista, ha explicat a Ona Malgrat quina és la postura del govern que encapçala Valentí Agustí. Segons ella, ni autoritza ni desautoritza la presència dels legionaris a la població. Els membres de la plataforma volen deixar clar que no estan en contra de la processó religiosa ni del dret dels ciutadans a expressar i celebrar la seva fe, sinó en contra de com s’utilitza aquesta processó. De moment, aquest dissabte s’ha organitzat una xerrada a les 18H al MID de Palafolls amb dues ponents que parlaran sobre memòria històrica i la Guerra Civil. La idea és, segons explica Mar Vilar, argumentar des de la vessant histórica per què no es vol la presència dels legionaris al municipi. En els propers dies, els membres de la Plataforma Palafolls Antifeixista convocaran a través de les xarxes socials una concentració de rebuig el dijous Sant a les 18H, dues hores abans de l’inici de la processó. La Plataforma Palafolls Antifexista està formada, entre altres, per diferents partits polítics de Palafolls i les poblacions veïnes, entitats com l’ANC i la CNT de Pineda de Mar i la CGT del Maresme.

Concert de guitarres de l'Aula de Música Contrapunt, divendres a la Capella de l'Antic Hospital

L'orquestra de guitarres de l'Aula de Música Contrapunt i diverses agrupacions d'alumnes de l'escola ofereixen aquest divendres el concert anual a la Capella de l'Antic Hospital, a dos quarts de vuit del vespre. 'Concert de guitarres', d'entrada gratuïta, està organitzat per l'AMPA de l'Aula de Música amb la col·laboració de l'Ajuntament de Malgrat de Mar.

Un pesquer troba davant la costa de Blanes el cos de l'home que feia la ruta entre Mataró i Blanes en caiac

Salvament Marítim ha confirmat que aquest matí a les 9:20 un pesquer ha localitzat un cos a 7 milles al sud de la costa de Blanes i tot apunta que és el de l'home de 58 anys que va desaparèixer dissabte mentre feia la ruta en caiac entre Mataró i Blanes. L'home va sortir dissabte a primera hora de Mataró amb la intenció d'arribar a Blanes. A les quatre de la tarda, en veure que no arribava, el germà del desaparegut va donar l'alerta als equips d'emergència, que de seguida es van posar a treballar. L'endemà, els equips van trobar el caiac a cinc milles mar endins, a l'altura de Malgrat de Mar, sense ningú a dins, però amb el mòbil, la documentació i altres pertinences.

[ÀUDIO] Entrevista amb mossèn Salvador Gras, rector de la parròquia de Sant Nicolau de Malgrat de Mar

Aquest proper diumenge comença la Setmana Santa amb la benedicció de Diumenge de Rams. Durant una entrevista a l'Informatiu Migdia, el rector de la parròquia de Malgrat de Mar ha explicat els principals actes litúrgics que es faran a la població. Una novetat destacada és que la benedicció de palmes i palmons de Diumenge de Rams es farà diumenge a les 11 del matí, en comptes de les 12. Des de l'estiu de l'any passat la missa dominical va canviar d'hora, avançant-se a les 11H.  Dels actes litúrgics de la Setmana Santa destaquen la celebració del Perdó que es farà dilluns a les 19:30H; la missa de la Cena del Senyor dijous Sant a les 20H i la vetlla de pregària a les 22H. Divendres Sant hi haurà el Viacrucis a les 10 del matí, la celebració de la passió a les 19H i la vetlla de la Creu a les 20H.  Ho explica a la següent entrevista el rector de la parròquia de Sant Nicolau, mossèn Salvador Gras.

Els fanals LED arribaran també al barri de la Verneda, en una reposició progressiva de l'enllumenat públic del municipi

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Malgrat de Mar implantarà 188 fanals de tecnologia LED al barri de la Verneda, des del Centre Cívic fins al parc de Bombers. La reposició de l'enllumenat públic forma part de la compra de més de 300 fanals LED que ja s'han substituït al barri de Can Viader i que s'estan col·locant al polígon industrial.

La CUP de Malgrat de Mar destinarà part dels ingressos dels regidors a projectes socials

El grup municipal de la CUP de Malgrat de Mar posa en marxa la primera convocatòria de 'Diners al carrer. Activem el retorn social', una iniciativa que pretén destinar part dels diners que reben els dos regidors del partit a ajuts per a projectes socials d'entitats sense ànim de lucre de Malgrat de Mar. Les sol·licituds es podran presentar fins al 16 d'abril i optaran a una quantia total de 3.500 euros, amb un màxim de 1.500 per entitat.

[ÀUDIO] La Volta Ciclista travessa per primera vegada l'Avinguda de la Costa Brava

La 98a Volta Ciclista a Catalunya ha travessat aquest migdia Malgrat de Mar, per primera vegada per l'Avinguda de la Costa Brava. La cursa, que compta amb la participació de 200 ciclistes de 25 equips, s'ha iniciat avui des de la Calella, en una primera etapa circular de 152 quilòmetres.

Espais Verds de l'Ajuntament comença a plantar nous arbres per diferents indrets de Malgrat de Mar

Espais Verds de l'Ajuntament de Malgrat de Mar inicia aquesta setmana els treballs per plantar 70 arbres a diferents punts del municipi amb l'objectiu de substituir els que estan morts o malmesos. Segons ha explicat la regidora de Medi Ambient, Mireia Castellà, els nous arbres es plantaran a l'avinguda de Països Catalans, carrers Badalona, Josep Planagumà, Vil·la Romana, Escoles, Maria Aurèlia Campany, Ramon Turró i Canigó ; avingudes de Bon Pastor i Països Catalans; Parc Francesc Macià; Passeig de Mar; places de Càrdenas, de les Puntaires, Moguer, Sant Pere, Seynod; sector de la Cooperativa agrícola Progrés-Garbí i al talús de Can Rufó.  Aquesta actuació té un cost de gairebé 6.600 euros. Si es compleix el calendari dels treballs, el 70 per cent dels nous arbres estaran plantats abans de la Setmana Santa.

[ÀUDIO] Entrevista amb Sergi Fuentes. Arrenquen els actes per celebrar els 20 anys de la colla de Diables Ratpenatsinfernals

Aquest dissabte s'ha fet un passacarrers per diferents espais de Malgrat de Mar en què els membres de la colla de diables Ratpenatsinfernals han resumit quines són les principals activitats que fan al llarg de l'any. Es tractava del primer acte per celebrar els seus 20 anys d'història. Durant una entrevista a l'Informatiu del Migdia, el cap de colla, Sergi Fuentes, ha explicat que el 7 d'abril es farà la segona activitat d'anivesari, en aquest cas, una trobada de percussió. La idea és, segons Fuentes, fer partíceps d'aquest aniversari a tots els malgratencs i malgratenques.  Enguany, el correfoc de la Festa Major de Sant Roc també serà especial amb motiu d'aquests 20 anys.    

Busquen un caiaquista de 58 anys desaparegut entre Blanes i Mataró

Els equips d'emergències busquen des d'ahir a la matinada un caiaquista de 58 anys desaparegut al mar, entre Blanes i Mataró. L'home va sortir el dissabte al matí de la capital del Maresme per fer una travessia en caiac fins a Blanes, on havia d'arribar pels volts de les quatre de la tarda. La seva embarcació l'han trobat a cinc milles mar endins davant de Malgrat de Mar, però sense rastre d'ell.

Raúl Moreno: "El sosteniment del sistema públic de pensions passa per noves formes impositives per a la banca"

El diputat del PSC al Parlament de Catalunya, Raúl Moreno, ha participat aquest dissabte a l'Assemblea Oberta que els socialistes malgratencs han fet per parlar del futur de les pensions i la renda garantida de ciutadania. Moreno ha explicat a Ona Malgrat que davant la pregunta de com fer sostenible el sistema, "els socialistes defensen que les pensions es financiïn amb altres ingressos, amb noves formes impositives per a la banca, entre altres". Des de Malgrat de Mar, Raúl Moreno ha carregat  contra els governs de dretes que, segons ell, atempten contra drets tan bàsics com el de les pensions.  Pel que fa a la Renda Garantida de Ciutadania, el diputat socialista ha titllat de "nefasta" la gestió que ha fet el govern de la Generalitat. Segons ell, actualment hi ha 36.000 expedients sense resoldre, el que ha provocat que des del 15 de setembre passat els nous beneficiaris d'aquesta renda no l'hagin pogut cobrar. 

'5 mesos sense vosaltres': Concentració aquesta tarda a l'Ajuntament per la llibertat dels 'Jordis'

Malgrat de Mar per la Independència (ANC) convoca als malgratencs i les malgratenques a concentrar-se avui a les set de la tarda davant de l'Ajuntament per demanar la llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, avui que fa cinc mesos del seu ingrés a la presó de Soto del Real.

Els malgratencs podran gaudir dilluns del pas de la Volta a Catalunya per la població

Els malgratencs i malgratenques podran gaudir aquest any d'una manera més intensa del pas de la Volta a Catalunya per la població. Dilluns arrenca la 98ena Volta Ciclista a Catalunya des de Calella, a on tornarà després de fer 152 quilòmetres. La prova denaga del ciclisme passarà enguany per l'avinguda de la Costa Brava des de la carretera N-II i fins a Blanes. Els altres anys passava directament per la Nacional II. El regidor d'Esports, Miquel Àngel Ruiz, ha destacat que la Volta a Catalunya està dins de les 3 més antigues del món i enguany passarà per Malgrat d'una manera molt especial. A més, recorda que hi prenen part 200 ciclistes de 25 equips diferents. La previsió és que els ciclistes passin per Malgrat de Mar a partir de les 13:30H. Degut a això, la Policia Local adverteix que a partir de les 13 h i fins les 14 h hi haurà afectacions al trànsit. Des de les 13H fins a final del pas de la prova esportiva per Malgrat de Mar, aproximadament a les 14 h, hi haurà afectacions a la mobilitat. Concretament, a l'avinguda de la Costa Brava, tram comprès entre N-II i pont riu Tordera que accedeix a Blanes, restarà tallada a la circulació de vehicles durant aquesta hora. La Policia Local demana molta precaució als vianants en el moment de creuar l'avinguda de la Costa Brava. A més, es prohibirà aparcar a l'avinguda de la Costa Brava des de les 10 h fins les 14 h.   Els agents de la Policia Local informaran de les alternatives a la mobilitat de vehicles segons el lloc afectat del recorregut de la prova esportiva.  

[ÀUDIO] El govern municipal escolta els veïns de Can Palomeres avui 'a peu de carrer'

L'equip de govern de Malgrat de Mar, format per JxM, ERC, PDeCAT i CUP, ha passejat aquest matí pel barri de Can Palomeres, en la tercera edició de l''A peu de carrer'. La iniciativa, que el govern municipal va engegar el maig de l'any passat, té la voluntat d'afavorir el diàleg actiu amb els veïns, les entitats i les empreses dels diferents barris de la població.

L'Ajuntament de Malgrat de Mar, present a l'Assemblea General de l'AMI

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, Ramir Roger, ha assistit aquest dijous a Tàrrega a l’Assemblea General de l’Associació de Municipis per la Independència en representació del consistori malgratenc. Durant l’assemblea, els responsables de l’AMI han presentat els informes de gestió i s’ha escollit Josep Maria Cervera, alcalde de Port de la Selva, com a nou president. També s’han renovat els membres de l’executiva d’aquesta entitat. A l’assemblea d’ahir a Tàrrega van assistir 200 associats, entre els quals, molts alcaldes i alcaldesses dels municipis adherits.

[ÀUDIO] Entrevista amb Josep Soto Quintet. Aquest diumenge són els encarregats de tancar el cicle de concerts La Barretina Sona!

Aquest diumenge s’acaba el primer cicle La Barretina Sona! amb l’actuació de Josep Soto Quintet. El grup farà un recorregut pels diversos ritmes de llatinoamerica amb una personal influència de la música mediterrània, el flamenc i la bosanova. La seva presència en els principals escenaris com el Palau de la Música, Jamboree, Luz de Gas el Festival de Guitarra de Barcelona els han convertit en un grup de referencia. A l’escenari de la Barretina Vermella veurem Josep Soto, a la guitarra; Xavier Figuerola, al saxo i clarinet; Enric Carreras, al piano; Cidon Trindade, a la bateria i Toni Pujol, al baix. L'actuació és a les 12 del migdia a la Barretina Vermella.  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits