malgratcomunicacio.cat

S'han trobat 4830 registres. Mostrant pÓgina 71 de 194

[└UDIO] A punt el pis municipal que es destinarÓ per a casos d'emergŔncia social

L’Ajuntament de Malgrat de Mar ha acabat les obres de reforma del pis de propietat municipal situat al carrer Eivissa. Ara ja es podrà destinar per a emergències socials. Segons ha explicat avui la regidora d'Habitatge de l'Ajuntament de Malgrat de Mar, Neus Serra, l'habitatge té una superfície de 66 metres quadrats, i està composat per una cuina i un bany, un menjador una habitació petita i dues de grans.

[└UDIO] 5 dones cantants, 5 compromisos amb la igualtat per a la segona ediciˇ del Fem Pop, el festival que no vol existir

Aquest matí s'ha presentat la segona edició del "Fem Pop, el festival que no vol existir" que es fa en el marc de l'Arrela't. La cita és el diumenge 25 de novembre, coincidint amb el Dia Mundial per l'eliminació de la Violència vers les Dones. El Fem Pop és una cita amb la cultura i amb el compromís social ja que la seva raó de ser és "denunciar les desigualtats que hi ha entre home i dona en el món de la cultura", segons explica Mabel Alonso, de la productora Son Canciones, encarregada de posar en escena el Fem Pop. Alonso aportada dades que demostren aquesta desigualtat i és que només el 15 per cent de les produccions cultuals tenen dones al capdavant. Un altre exemple és que només el 20 per cent de les cançons o bandes que hi ha a Spotify tenen dones dones com a protagonistes. El cartell de les 5 dones d'enguany el composen Grace K. Moran, dels EUA; Leonie Evans, d'Anglaterra; Liz Lawrence, també d'Anglaterra; i les escoceses Eliza Shaddad i Siobhan Wilson. Seran actuacions en petit format que es faran al Camp Municipal d'Esports, a la seu de la Barretina, a la Torre de Ca l'Arnau, a l'Escola Montserrat i al Pati Interior, al carrer Mossèn Cinto Verdaguer, 9. Durant la roda de premsa, el regidor de Cultura, Paco Márquez, ha explicat que el Fem Pop "encaixa a la perfecció amb la filosofia de l'Arrela't". Segons Márquez, el cartell d'enguany "és d'excel·lència". A més, enguany es poden veure 5 fotografies de grans dimensions repartides per la població amb les protagonistes de l'edició anterior de l'Arrela't.

[└UDIO] LA JUNGLA I Entrevista polÝtica amb Jofre Serret (PDeCAT)

Avui l'entrevista política de La Jungla ha estat amb el regidor del PDeCAT, Jofre Serret.  

[└UDIO] Arriba la primera Fira d'Escriptores del Maresme amb presŔncia malgratenca

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal del Maresme ha organitzat per aquest dissabte la primera Fira d’Escriptores del Maresme. Es tracta d’una iniciativa itinerant que recorrerà les poblacions maresmenques. Ara, per a la primera edició, s’ha escollit Calella. L’objectiu és donar visibilitat a la feina que fan les dones de la comarca en l’àmbit de la cultura i les arts. Precisament, la primera Fira d’Escriptores del Maresme tindrà presència malgratenca amb Montse Pellicer i Clàudia Mollfulleda.

[└UDIO] Malgrat de Mar es promociona a la World Travel Market

Malgrat de Mar es promociona aquests dies a la World Travel Market. Es tracta d’una de les fires de l’àmbit professional més important de la indústria turística a nivell internacional. Malgrat de Mar és present a la fira a través de la Gerència de Serveis de Turisme, que torna a estar sota el paraigües de l’Àgencia Catalana de Turisme.

[V═DEO] Els alumnes de l'Institut Ramon Turrˇ s'estrenen al programa La Jungla d'Ona Malgrat

Un grup d'alumnes de 3r d'ESO de l'Institut Ramon Turró ha posat en marxa avui una nova secció del programa La Jungla d'Ona Malgrat, "Els centres educatius, a la ràdio". Es tracta d'una col·laboració amb l'objectiu que els alumnes de tots els centres educatius del municipi coneguin la ràdio municipal i puguin participar de manera activa. En aquest cas, els alumnes han fet un espai de 30 minuts en què han repassat l'actualitat del centre educatiu i han fet una entrevista al seu director.

[└UDIO] Les obres de l'Espai Polivalent es posaran en marxa el proper mes de desembre

L'alcaldessa de Malgrat de Mar ha avançat avui que el consistori ja ha rebut l'informe favorable de la Direcció General d'Energia, Mines i Seguretat Industrial. Ara, al proper ple previst pel dijous 15 de novembre, es farà l'aprovació del Pla Especial i un cop aprovat es signarà el contracte amb l'empresa adjudicatària i posar en marxa les obres del nou espai polivalent. Segons Carme Ponsa, les obres del nou espai polivalent, si tot va bé, s'iniciaran al mes de desembre. Un projecte que canviarà la fesomia de la zona on es projectarà, al costat del Camp Municipal d'Esports.

[└UDIO] Mireia CastellÓ: "En breu s'enllestirÓ l'engrapat dels cables del carrer Lleida amb Lope de Vega"

La regidora d'Obra Pública, Mireia Castellà, ha explicat que en breu estarà enllestida l'actuació d'engrapat dels cables de la llum del carrer Lleida amb Lope de Vega. D'aquesta manera, Castellà ha respost la demanda que han fet els veïns de la Verneda a través d'Ona Malgrat per tal que es posi fi a unes actuacions que es van començar el desembre de l'any passat i que van quedar aturades.  Castellà ha explicat el motiu d'aquest retard. Segons ha dit, aquesta actuació ve de la Llei de Barris. Hi havia un pressupost inicial que després la companyia ENDESA va modificar. Des del consistori s'ha hagut de fer una modificació pressupostària per poder atendre la part econòmica que és, segons la regidora d'Obra Pública, de 8.000 euros. Ara es troba en exposició pública i un cop passat aquest període es rependran les actuacions.  D'altra banda, Castellà ha dit que el sot que hi havia al carrer Lleida amb Llobregat ja ha estat tapat i de cara al futur es farà l'asfaltat.

Jofre Serret dona a conŔixer una de les incorporacions a la seva llista per a les municipals del maig

La malgratenca Lurdes Borrell s’incorpora a la candidatura de Jofre Serret per a les eleccions municipals. Borrell és Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona i té un Màster en Lexicografia per la Universitat Pompeu Fabra. Des del 2010 treballa com a Coordinadora d’Ensenyament del Centre de Normalització Lingüística del Maresme. Durant una entrevista a Ona Malgrat, Borrel ha destacat que "és un repte personal però també col·lectiu, de poble". Ha agraït la confiança que Jofre Serret ha dipositat en ella. "No soc de cap partit, no milito però em sento identificada amb la ideologia del partit que representa en Jofre Serret". La seva vida professional està vinculada amb l'ensenyament, concretament al Consorci de Normalització Lingüística, amb l'ensenyament de llengües. Per a ella, integrar-se a la candidatura de Jofre Serret "és enriquidor perquè motiva el fet que hi ha gent de tot tipus, de diferents àmbits i perfils". Lurdes Borrell considera que la política local és un compromís amb el municipi però "pels moments que es viuen actualment també hi ha el compromís per constuir un país millor".

[└UDIO] Entrevista amb Joan MarquÚz i Mari Carmen Reyner, de l'Associaciˇ de Ve´ns La Verneda

"L'objectiu de festes com la castanyada o les xocolatades és animar els veïns perquè surtin al carrer". Així s'ha expressat la secretària de l’Associació de Veïns La Verneda, Mari Carmen Reyner, durant una entrevista al programa La Jungla. Aquesta entitat veïnal ha fet aquest passat cap de setmana la tradicional castanyada i el ball en què hi ha participat moltes persones. Concretament, es va fer el passat divendres a les instal·lacions del Centre Cívic. Reyner ha assistit avui a La Jungla juntament amb el vicepresident de l’Associació de Veïns La Verneda, en Joan Márquez. Tots dos han explicat que al barri hi viu molta gent gran que normalment no es desplaça fins al centre de Malgrat de Mar i quan s'organitzen activitats festives poden passar una bona estona acompanyats. La propera activitat que organitzaran serà la xocolatada de Nadal per al dia 15 de desembre. També volen recuperar la tradició dels patges reials per a principis del gener. Mari Carmen Reyner ha aprofitat per recordar que "al carrer Lleida amb Lope de Vega hi ha els pals de la llum a les voreres, es van començar a fer les feines per treure-ho al desembre de l'any passat però ha quedat tot parat i estancat i això representa un perill per a la gent que passa per allà perquè els cables estan enrotllats a les façanes". A més, "al carrer Lleida amb Llobregat hi ha un sot que és perillós, i volem que s'arregli". Els dos representants dels veïns de la Verneda també han demanat que es faci una "neteja de cara a la zona dels pins on hi ha bancs que abans s'anomenava el Parlament perquè molta gent gran s'asseien i xerraven allà. El que volem és que es millori i estigui en unes altres condicions".          

[└UDIO] Entrevista amb Carles Garcia, cap del Servei d'Espais Verds de l'Ajuntament de Malgrat de Mar

El Servei d'Espais Verds de l'Ajuntament de Malgrat de Mar ha portat a terme un nou tractament biològic per combatre la processionària de pins i cedres a Malgrat de Mar. S'ha actuat sobre 121 pins i 5 cedres del Parc del Castell, carrer d'Antoni Gaudí, Parc de Can Campassol, plaça d'Incisa in Val d'Arno, Passeig Marítim i avinguda dels Pins. El producte que es fa servir per al tractament biològic és innocu per a les persones, els animals i per a la gran majoria d'insectes. Com s’ha fet aquest tractament? Avui li ho hem preguntat al Carles Garcia, cap del Servei d’Espais Verds de Malgrat de Malgrat. Segons ell, aquest bacteri actua com un verí estomacal d’alta especificitat i eficàcia contra les erugues. Després de la ingestió de l’eruga, d’alguna part de la planta tractada amb el producte, aquesta deixa de menjar unes hores després i en 2 o 3 dies moren per deshidratació. El vent i la pluja poden disminuir significativament l’activitat biològica per això és molt important escollir les dates d’aplicació. El tractament s'ha de fer en la primera fase de desenvolupament de les erugues i s’ha d’aplicar a primera hora del matí o a última de la tarda, perquè la seva degradació és molt ràpida.

[└UDIO] Entrevista amb TomÓs Hinojosa i Jordi Vidal, colĚlaboradors de La Jungla

En Tomàs Hinojosa i en Jordi Vidal són dos malgratencs que estudien 4rt d'ESO i des de fa dues setmanes col·laboren al nou espai d'Ona Malgrat, La Jungla, que s'emet de dilluns a dijous entre les 10 i les 12 del matí i que condueix Laura Téllez. Tots dos han parlat de la seva passió per comunicar i explicar coses a través de la ràdio.

[└UDIO] La majoria de casos de violŔncia de gŔnere es donen a la franja dels 35 a 45 anys

Malgrat de Mar ha registrat durant els últims 12 mesos 53 casos de violència de gènere i violència domèstica segons ha avançat l'Inspector en cap de la Policia Local, Quim Martínez, durant una entrevista a La Jungla. Martínez ha explicat que aquesta xifra representa 17 casos més que l'any anterior, és a dir, un augment del 51 per cent. Quim Martínez ha puntualitzat que la violència de gènere és la que es produeix en l'àmbit de la parella o exparella mentre que la domèstica és aquella que es produeix a les relacions familiars. El cap de la policia local ha destacat que dels 53 casos, el 70 per cent han estat dins la parella i la resta, el 30 per cent, diferents tipus de violència com ara entre fills i pares, cap a la gent gran o a menors. La majoria dels casos de violència de gènere es donen a la franja d'edat d'entre 35 i 45 anys. Davant d'aquestes xifres, Quim Martínez considera que no s'està fent prou per erradicar aquesta xacra, una feina de conscienciació que s'ha de fer des de la família i a les escoles. També ha matisat que mols dels casos de violència de gènere registrats al municipi són de persones de es troben aquí de vacances. Durant la seva intervenció al programa La Jungla, Quim Martínez ha dit que durant l'últim any es van produir 1284 fets delictius, 35 menys que l'any anterior, això representa un 2,7 per cent menys. Les tres "taques negres" són, segons Martínez, els robatoris en domicili, les estafes online i la violència de gènere.  

[└UDIO] Quim Bigas i Rob Mac Donald, els protagonistes del primer cap de setmana de l'Arrela't

Continuen els actes i activitats vinculades al festival Arrela't. Avui divendres i demà dissabte el malgratenc Quim Bigas porta a terme els tallers en què reflexiona i es pregunta sobre les possibilitats que dona el carrer i les diverses formes d'intervenir els espais públics a través del llenguatge artístic. El taller es farà des de les 10 del matí a les dues de la tarda a la sala d'assaig del Centre Cultural. Solidarity Park De cara a demà dissabte, l'Arrela't ens proposa una exposició amb les primeres peces del memorial Solidarity Park, de l'escultor britànic Rob Mac Donald. A les cinc de la tarda es farà la inauguració de l'exposició en què hi ha 80 peces artístiques i una video instal·lació per tal que el visitant es posi a la pell d'un brigadista, tal i com ha reconegut a Ona Malgrat el regidor de Cultura, Paco Márquez. El memoral "Solidarity Park" està previst que es faci al Passeig de Malgrat, davant del lloc on es va enfonsar el vaixell "Ciutat de Barcelona" amb brigadistes internacionals ara fa 81 anys. L'exposició que demà s'inaugura es podrà veure de dimarts a dissabte de deu a dotze del matí i de cinc a set de la tarda. A més, Rob Mac Donald farà un taller durant aquest mes de novembre cada divendres de sis a set de la tarda vinculat al Solidarity Park.    

L'Ajuntament de Malgrat de Mar contracta 3 joves a travÚs del programa de Garantia Juvenil

3 joves s'han incorporat avui a l'Ajuntament de Malgrat de Mar contractats durant un període de 6 mesos a través del programa de Garantia Juvenil que atorga el Servei d'Ocupació de Catalunya. L'objectiu és incentivar la inserció laboral de persones joves inscrites en aquest programa específíc. Els tres joves joves que avui s'han incorporat aniran un a la OAC, un altre a la Policia Local i un més a l'àrea d'Inserció Laboral. Ho ha explicat el regidor Jofre Serret.

Per a Tots Sants arriba un nou T˙nel del Terror

L'Agrupament Escolta i Guia Sant Nicolau organitza el Túnel del Terror coincidint amb la festivitat de Tots Sants. Hi haurà dos passis, un infantil i un per al públic adult que es farà al Parc del Castell. Ens ho han explicat la Marta Martí i en David Esquinas. L'objectiu és recaptar fons per a finançar els projectes que es fan des del Cau.  

[└UDIO] LA JUNGLA I Entrevista polÝtica amb Ramir Roger (ERC)

L'entrevista política d'aquest dimecres a La Jungla ha estat amb el regidor d'ERC, Ramir Roger.  

[CRĎNICA] Normalitat al servei de Rodalies Renfe al seu pas per l'estaciˇ de Malgrat de Mar

Recordem que avui es viu una jornada de vaga a Renfe i Adif convocada pel sindicat CGT "en defensa d'un ferrocarril públic i de la implantació de la jornada de 37,5 hores setmanals".  Els serveis mínims dictats per a Rodalies representaran el 66 per cent del servei entre les sis i dos quarts de deu del matí i entre les cinc de la tarda i dos quarts de nou de la nit. Fora de les hores puntes, els serveis mínims seran del 33 per cent. Ens hem desplaçat fins a l'estació de Rodalies de Malgrat de Mar per conèixer com es viu la jornada de vaga. A les 11 del matí era d'absoluta normalitat, tal i com reconeixia la Maria José, una de les treballadores de l'estació. Segons ella, si es produeix cap afectació podria estar derivada pel temporal marítim i de pluja que sempre afecta més les estacions de Premià i Vilassar.  

[└UDIO] Un espectacle sobre la mort obre la segona ediciˇ de l'Arrela't

L’espectacle inaugural del festival Arrela’t anirà a càrrec de la Companyia D_Jade. Es tracta d’un espectacle sobre la mort i la saviesa ancestral a través d’un ritual col·lectiu amb la participació del públic. Avui a La Jungla ens han acompanyat la Claudia González i Lluki Portas, membres de la Companyia D_Jade i ens han explicat com seran aquestes funcions que no deixen indiferent ningú.

[└UDIO] Els delictes per estafes online s'incrementen un 70 per cent durant l'˙ltim any

L'inspector en cap de la Policia Local de Malgrat de Mar, Quim Martínez, ha explicat al programa La Jungla d'Ona Malgrat que durant l'últim any s'han incrementat en un 70 per cent els delictes per estafes online. Concretament, s'ha passat de 82 a 139 casos denunciats per persones que han estat estafades quan han comprat per internet. Segons Martínez, el problema recau en què els delinqüents fan còpies de pàgines originals i l'usuari que acaba comprant a través d'aquestes pàgines acaba pagant un preu molt més car. L'Inspector en cap destaca que davant d'aquests delictes la Policia no pot fer gaire cosa. Bàsicament, informar els ciutadans per tal que abans de fer la compra s'asseguirin que estan en una pàgina oficial i que dona garanties. Precisament, avui s'ha incorporat un llicenciat en Criminologia a la Policia Local de Malgrat de Mar procedent del Programa de Garantia Juvenil que serà l'encarregat d'analitzar aquesta tipologia de delictes. Un cop feta aquesta anàlisi, es faran dues campanyes informatives preventives: Una a través dels canals i xarxes de l'Ajuntament de Malgrat de Mar i l'altra a nivell presencial. 

[└UDIO] La Plataforma Passeig MarÝtim per a Tothom vol una nova trobada amb l'equip de Govern

El portaveu de la Plataforma Passeig Marítim per a Tothom, Joan Barrachina, ha dit aquest matí a La Jungla que la rebaixa en el cost de les obres del Passeig Marítim anunciada pel govern de Malgrat de Mar en roda de premsa “és una bona notícia per a tot el poble” però continua pensant que els veïns no han de “suportar” les contribucions especials. Segons Barrachina, pel tipus d’obra “és un bé per a tothom, no específic per als veïns d’allà”. En canvi, satisfacció total en quant a la flexibilitat que dona l’Ajuntament a l’hora de fer el pagament dels rebuts de les contribucions especials. El portaveu de la Plataforma Passeig Marítim per a Tothom vol demanar una nova trobada amb l’equip de govern per tornar a posar sobre la taula com està la situació.

[└UDIO] Malgrat de Mar dona suport a un solidari amb la Fundaciˇ Hospital Universitari Vall d'Hebron-Institut de Recerca

Un grup de ciutadans han organitzat un acte solidari a benefici de la Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron-Institut de Recerca, el VHIR. Es farà aquest proper dissabte al parc del Colomer de Santa Susanna a partir de les 10 del matí fins a les sis de la tarda. Aquesta iniciativa solidària compta amb el suport de diversos ajuntaments, entre els quals, el de Malgrat de Mar. Avui hem parlat amb Laura Cabello. Ella ha rebut un trasplantament bipulmonar i avui ens acompanya a La Jungla.

Jornada de vaga a Rodalies aquest dimecres

El sindicat CGT ha convocat per demà dimecres una vaga a Renfe i Adif  "en defensa d'un ferrocarril públic i de la implantació de la jornada de 37,5 hores setmanals".  Els serveis mínims dictats per a Rodalies representaran el 66 per cent del servei entre les sis i dos quarts de deu del matí i entre les cinc de la tarda i dos quarts de nou de la nit. Fora de les hores puntes, els serveis mínims seran del 33 per cent. Les afectacions es començaran a notar aquesta nit, quan ja no circularà el tren de la R1 que surt de Molins de Rei a les 23:05, ni el que surt de Mataró a les 23:13.

Les obres de construcciˇ del nou espai polivalent comenšaran aquest desembre

Mireia Castellà, regidora d'Urbanisme i Obra Pública, ha detallat que només falta un informe de mines per poder adjudicar l'obra de construcció de l'espai polivalent, que s'ubicarà al costat del Camp Municipal d'Esports. Castellà assegura que en quatre mesos la fisonomia d'aquella zona del barri de Malgrat Nord haurà canviat de manera significativa.

[└UDIO] Entrevista amb Roberto Garcia, guanyador de la cursa 5 Cims del Montseny

L'atleta malgratenc Roberto García ha tornat a pujar al podi. En aquesta ocasió ha estat a la Cursa 5 Cims del Montseny. Una prova de 26km amb un desnivell de 1100 metres i que ell va completar en 2h i 6 segons. Segons ha reconegut durant una entrevista a Ona Malgrat, aquesta cursa ha estat preparatòria per a dues que ha d'afrontar abans de tancar la temporada esportiva com són la Marató del Montseny i el Campionat d'Espanya del desembre.   

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194

NotÝcies

Totes les notÝcies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

RÓdio a la carta Programes Contacte

MLGVisiˇ

Xarxes Socials

ButlletÝ

Qui som

CrŔdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - AvÝs legal - CrŔdits