malgratcomunicacio.cat

S'han trobat 4726 registres. Mostrant pàgina 34 de 190

[ÀUDIO] La 'Peña Cultural Flamenca El Cabrero' organitza dissabte una trobada de 'cante flamenco'

La Peña Cultural Flamenca El Cabrero organitza una trobada de "cante flamenco" aquest dissabte a partir de les set de la tarda al Centre Cultural. Per l’escenari del Centre Cultural passaran els cantants José Vargas,Pepi López, el Niño de Plasencia, Luis 'el cordobilla', Antonio Oliveras i el Castuo. A la guitarra Justo Fernández, Pedro Salazar i el Kiki. Hem parlat amb el president d'aquesta entitat, Lino Cantero. Cantero ha aprofitat per recordar els orígens de les entitats de flamenc a Malgrat de Mar.    

[ÀUDIO] Khyzer Hayat s’ha proclamat campió del torneig a 4 amb les regles K1 de França

Els esports tenen un nom propi. Khyzer Hayat s’ha proclamat campió del torneig a 4 amb les regles K1 que se celebrat aquest cap de setmana a  França. El malgratenc s’ha imposat a les dues estrelles locals i per tant se’n porta fins a Malgrat de Mar el cinturó guanyador. Parlem amb el campió Khyzer Hayat i el seu entrenador, Álex Baena.

[ÀUDIO] Front comú entre Ajuntament i Generalitat per acabar amb la multireincidència dels fets delictius

L’Ajuntament de Malgrat de Mar ha demanat al departament d’Interior de la Generalitat fer un front comú per, entre altres, impulsar un canvi del Codi Penal en els casos de multireincidència. Una col·laboració entre les dues administracions per treballar en diferents àmbits com són el policial, el social o el jurídic. La petició l’han fet aquest dimecres l’alcalde, Joan Mercader, i el primer tinent d’Alcalde, Jofre Serret, durant una reunió mantinguda a l’Ajuntament de Malgrat de Mar amb el conseller Miquel Buch. A la trobada han participat també agents dels dos cossos de seguretat, Policia Local i Mossos juntament amb el regidor de Seguretat Ciutadana, Sergi Cardona.  

“Fem-los fora!”, la marxa unitària contra els cossos policials espanyols

Entitats socials, organitzacions i partits relacionats amb el moviments independentista de l’Alt Maresme han organitzat una marxa per exigir la retirada dels cossos policials espanyols del territori. La manifestació unitària tindrà lloc el proper dijous 3 d’octubre i iniciarà a dos quarts de vuit a la Plaça de l’Ajuntament de Calella recorrent diversos carrers fins arribar a la Plaça de Catalunya. L’organització ha preferit mantenir en secret el recorregut per evitar possibles conflictes policials. Durant la marxa també es realitzarà la lectura d’un manifest elaborat entre tots els membres de l’organització. La marxa d’enguany pretén reeditar la marxa de l’any passat, quan més de 400 persones van caminar des de Pineda fins a Calella sota el lema “Fem-los fora!” Durant la marxa unitària l’organització demana als participants que portin maletes com a simbologia per a fer fora la Guàrdia Civil.

[ÀUDIO] T’has perdut la secció de tecnologia de La Jungla d’aquest dimecres? Aquí la pots tornar a escoltar

Tomàs Hinojosa torna una temporada més com a col·laborador de La Jungla amb una nova secció dedicada a la tecnologia. El podreu escoltar cada dimecres a les 11:30h. Si t’has perdut la secció d’avui, aquí la pots tornar a escoltar.

[ÀUDIO] Nou taller sobre el Programa d'Educació per la Pau

El 'Programa per la Pau, explora els teus recursos interns' posa en marxa avui dimecres una nova temporada amb 10 sessions que es faran al llarg dels propers 10 dimecres. La temàtica per avui és el concepte de la pau en general, tal i com ha explicat durant una entrevista a La Jungla el seu responsable, en Joan Malleu. La sessió d'avui es farà a partir de les 20h a l'Arxiu Municipal.

[ÀUDIO] Malgrat de Mar revalida les 4 Flors d’Honor que atorga el projecte Viles Florides

La Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) ha tornat a concedir les 4 Flors d’Honor a Malgrat de Mar, un reconeixement que atorga el projecte Viles Florides a aquells municipis que treballen per la transformació dels espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds. Aquest 2019, han participat 135 pobles d’arreu de Catalunya dins aquesta iniciativa, Malgrat de Mar forma part dels 13 municipis que encapçalen el rànquing de Viles Florides. Entrevistem a Carles Garcia, cap del Servei d’Espais Verds de l’Ajuntament de Malgrat de Mar.

[ÀUDIO] 'Jo avalo la CUP', campanya de recollida de signatures de la CUP per presentar-se a les eleccions generals del 10N

La CUP ha posat en marxa una campanya de recollida de signatures d’aval per poder presentar-se a les eleccions generals del 10 de novembre. Amb el lema ‘Jo avalo la CUP’, aquesta recollida de signatures també arriba a Malgrat de Mar. Concretament, avui dimecres a la tarda, entre dos quarts de sis i dos quarts de nou del vespre, es pot donar suport amb la signatura a l’Ateneu ‘El Rovell’. També es podrà donar suport a la CUP demà dijous en horari de matí, entre les deu i dos quarts de dues del migdia. El portaveu de la CUP, Enric Zaldo, ha explicat que la decisió de presentar-se a les eleccions generals es va prendre el passat dissabte durant un Consell Polític celebrat a Barcelona. Zaldo destaca que és la primera vegada ja que a les últimes generals, el 28 d’abril, la CUP anava al Front Republicà a través de Poble Lliure, una de les formacions que engloba la CUP. Ara serà amb candidatura pròpia per tal que, tal i com diu ell mateix, ‘l’esquerra independentista i de ruptura tingui el seu propi espai’. Enric Zaldo parla de l’actual situació que es viu a nivell polític a Espanya. El termini per presentar les signatures d’aval s’acaba dilluns.

[ÀUDIO] Ona Política I Entrevista amb el portaveu del PSC, Sergio Ortín

Avui posem en marxa les entrevistes polítiques que els dimecres us oferirem amb els representants dels diferents partits de l’Ajuntament de Malgrat de Mar. Iniciem el cicle amb el grup municipal del PSC. Avui ens acompanyarà el portaveu del grup municipal socialista, Sergio Ortín. Ell actualment es regidor de Joventut i Habitatge. Ortín ha fet un repàs a les primeres accions dutes a terme des de les seves regidories i quins objectius es marca de cara al nou mandat que es va iniciar a mitjan de juny. El regidor de Joventut ha explicat durant l’Ona Política de La Jungla que un dels objectius de cara als propers anys és incrementar la qualitat de l’oferta musical de Barraques per la Festa Major de Sant Roc. També ha destacat la necessitat d’incrementar i programar activitats adreçades al joves al llarg de tot l’any.

[ÀUDIO] Enric Zaldo: “allò que no aconsegueixen políticament ho intenten a nivell judicial, inventant proves, amb repressió i amb la complicitat de les grans corporacions periodístiques"

Avui fa dos anys de la celebració del referèndum d’independència de l’1 d’octubre que ha marcat un abans i un després a les relacions entre Catalunya i Espanya. Avui volem fer balanç amb els partits que conformen l’Ajuntament de Malgrat de Mar, és a dir, el PSC, Junts per Malgrat, ERC, JxCat – Malgrat ens Mou i la CUP. Des de la CUP, Enric Zaldo ha explicat que l’1-O del 2017 ‘és una suma d’emocions i sentiments, d’alegria per part de la gent que volia exercir les seves llibertats democràtiques. Hi havia empatia i cooperació per aconseguir la voluntat d’un poble. Va haver-hi por i moments d’alta tensió, de decidir en poc temps sobre com s’havia d’actuar des dels col·legis on es defensaven les urnes’. Enric Zaldo valora la situació actual.

[ÀUDIO] Jofre Serret considera que ‘va ser un dia viscut amb molta emoció, per plorar quan es recorda la tensió i la violència als carrers’

Avui fa dos anys de la celebració del referèndum d’independència de l’1 d’octubre que ha marcat un abans i un després a les relacions entre Catalunya i Espanya. Avui volem fer balanç amb els partits que conformen l’Ajuntament de Malgrat de Mar, és a dir, el PSC, Junts per Malgrat, ERC, JxCat – Malgrat ens Mou i la CUP. Des de Junts per Catalunya – Malgrat ens Mou, Jofre Serret considera que ‘va ser un dia viscut amb molta emoció, per plorar quan es recorda la tensió per poder votar i la violència als carrers per part de l’Estat governat pel Partit Popular, que tot va desencadenar en la situació actual. Cap país del món hauria viure el que estem vivint amb representants polítics a la presó o a l’exili i la societat civil a la presó i l’exili per haver exercit un dret tan bàsic com és la llibertat d'expressió’. Jofre Serret considera “una eternitat l’espera de la sentencia per algú que no és violent” i considera “lamentable el fet de veure persones bones, persones que el que han fet és portar a terme el que la societat demanava.

[ÀUDIO] Ramir Roger ha explicat que "les urnes van ser-hi perquè la gent hi creia i perquè la democràcia sempre guanya"

Avui fa dos anys de la celebració del referèndum d’independència de l’1 d’octubre que ha marcat un abans i un després a les relacions entre Catalunya i Espanya. Avui volem fer balanç amb els partits que conformen l’Ajuntament de Malgrat de Mar, és a dir, el PSC, Junts per Malgrat, ERC, JxCat – Malgrat ens Mou i la CUP. Des d’ERC, Ramir Roger ha explicat que l’1-O del 2017 ha quedat ‘guardat a la memòria col·lectiva i va ser el resultat de la feina prèvia de moltes setmanes. La gent va participar massivament, les urnes van ser-hi perquè la gent hi creia i perquè la democràcia sempre guanya’. Ramir Roger valora la situació actual.

[ÀUDIO] Segons Carme Ponsa "l’1-O i els fets posteriors han obert un debat a la societat des de diferents perspectives: la política, la judicial i la de les mobilitzacions al carrer"

Avui fa dos anys de la celebració del referèndum d’independència de l’1 d’octubre que ha marcat un abans i un després a les relacions entre Catalunya i Espanya. Avui volem fer balanç amb els partits que conformen l’Ajuntament de Malgrat de Mar, és a dir, el PSC, Junts per Malgrat, ERC, JxCat – Malgrat ens Mou i la CUP. Des de Junts per Malgrat, partit només d’àmbit local, Carme Ponsa recorda la jornada de fa dos anys ‘viscuda intensament’. Segons ella, la celebració de l’1-O i els fets posteriors han obert un debat a la societat des de diferents perspectives: la política, la judicial i la de les mobilitzacions al carrer. Sigui com sigui, Ponsa parla de ‘respecte per solucionar de manera pacífica i consensuada la situació actual’.

[ÀUDIO] El primer secretari del PSC-Malgrat, Óliver Sánchez-Camacho ha volgut llançar un missatge de ‘serenor, tranquil·litat i raonament’

Avui fa dos anys de la celebració del referèndum d’independència de l’1 d’octubre que ha marcat un abans i un després a les relacions entre Catalunya i Espanya. Avui volem fer balanç amb els partits que conformen l’Ajuntament de Malgrat de Mar, és a dir, el PSC, Junts per Malgrat, ERC, JxCat – Malgrat ens Mou i la CUP. Des del PSC, el primer secretari dels socialistes malgratencs, Óliver Sánchez-Camacho ha volgut llançar un missatge de ‘serenor, tranquil·litat i raonament’ davant la proximitat de la sentència del judici al procés. Óliver Sánchez- Camacho recorda la jornada de l’1-O del 2017 de manera ‘tensa, que no s’hauria d’haver arribat als extrems als que es van arribar, va ser una tensió innecessària. Van ser fets desagradables de veure’.

[ÀUDIO] Tot a punt per a la celebració del 45è Aplec de la Sardana de Malgrat de Mar

El Parc Francesc Macià acollirà aquest proper diumenge 6 d'octubre el 45è Aplec de la Sardana que organitzen des de l'Agrupació Sardanista Malgratenca la Barretina. Al llarg de tot el dia les cobles Montgrins, Jovenívola de Sabadell i Principal del Llobregat interpretaran tot un seguit de sardanes de compositors com ara Jaume Bonaterra, Rafel Guinovart, René Picamal o Maria Teresa Monclús. La presidenta de l'Agrupació Sardanista Malgratenca la Barretina, Montserrat Clapès, ha explicat que el dia abans es fa la revetlla de l'Aplec amb una ballada de sardanes des del parc de Can Campassol amb la cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona.

[ÀUDIO] Els infants i joves diabètics de l'Alt Maresme es poden mesurar la glucosa sense haver de fer-se una punció

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva pot prescriure des del passat mes d'abril els dispositius de monitorització continua de glucosa als menors d'entre 0 i 18 anys amb diabetis tipus 1. Des de llavors i fins al setembre, s'han beneficiat d'aquesta tecnologia 36 pacients, 23 de poblacions de l'Alt Maresme i 13 de la Selva marítima. Una xifra que, segons explica el doctor Xavier Herrero, endocrinòleg de la CSMS, anirà en augment durant els propers mesos. Aquest dispositiu permet un millor control de la malaltia perquè disminuint significativament els controls rutinaris capil·lars, la punxada al dit, es poden mesurar de forma continua durant les 24 hores del dia els nivells de glucosa al teixit i no a la sang.  

[ÀUDIO] Unes 200 persones participen a la Marxa de Torxes per la Llibertat

Unes dues-centes persones van participar ahir al vespre a la Marxa de Torxes per la Llibertat impulsada des de la territorial de l’ANC – Malgrat per la Independència. Una marxa de torxes que ha arribat la vigília de l’1 d’octubre. Dos anys des de la celebració del Referèndum i dels fets que van passar durant aquella jornada. L’1 d’octubre se celebra enguany amb la vista posada a la sentència del judici al procés. A les últimes hores moltes ciutats han acollit actes que han recordat l’1-O. Avui en parlarem amb el coordinador de la territorial de l’ANC-Malgrat per la Independència, Jaume Martí.  

[ÀUDIO] Blind Mice Escape organitza un nou escape room dedicat al Halloween

Del 31 d’octubre al 3 de novembre Blind Mice Escape ha organitzat un nou escape room dedicat al Halloween a l’Antiga Capella de l’Hospital de Malgrat de Mar. El projecte, de nom Toxic, està dissenyat per un total de 100 persones repartits en  24 grups diferents. Entrevistem a Lluís Ferrer i Sarah Larios, organitzador d’aquest escape room, per explicar-nos el seu funcionament.

[ÀUDIO] LA JUNGLA I A la secció de Cuina parlem de les figues

Avui hem estrenat temporada de la secció de cuina a La Jungla. Amb la Montse Verdaguer i la Júlia Navarro, responsables de la pàgina kilòmetre0.cat hem coneguts la història i algunes curiositats de les figues. A més, ens han explicat diferents receptes molts fàcils de fer amb aquesta fruita.

La Policia Local de Malgrat de Mar deté 3 persones, un d'ells menor, quan es disposaven a cometre un robatori a Can Palomo

La Policia Local de Malgrat de Mar ha detingut aquest matí tres persones, un d'ells menor d'edat, quan intentaven robar a la finca de Can Palomo. L'alarma l'ha donat un veí de la zona que els ha vist saltar cap a les 8:30h. Un dels detinguts té 12 anys i està fugit d'un centre de menors. Els altres dos detinguts són un home de 18 i una dona de 36 anys. Tots tres viuen a un habitatge ocupat just davant de l'Institut.  Segons explica la Policia Local, han estat localitzats al cap d'una hora ja que s'havien amagat dins la finca. En el moment de la detenció la policia ha confiscat diverses armes blanques i diferents estris per cometre robatoris.

[ÀUDIO] El PSC fa balanç dels primers mesos al govern de Malgrat de Mar davant la seva militància

El grup municipal del PSC ha fet balanç dels primers 100 dies de govern a l’Ajuntament de Malgrat de Mar davant la seva militància. Ha estat aquest dissabte durant l’assemblea ordinària celebrada a la seva seu del carrer Nàpols. El primer secretari dels socialistes malgratencs, Óliver Sánchez-Camacho, ha explicat a Ona Malgrat que l’assemblea ordinària de dissabte ha servit per explicar de primera mà als militants i simpatitzants quines han estat les primeres accions fetes al govern de Malgrat de Mar. En el mateix sentit s’ha expressat l’alcalde, Joan Mercader, qui ha subratllat que el PSC realitza aquestes assembles tant si està al govern com a l’oposició per donar compte de la feina feta. Mercader fa un balanç positiu dels primers tres mesos de govern entre el PSC i JxCat – Malgrat ens Mou. Mercader explica les primeres accions fetes, sobretot en l’àmbit laboral.

[ÀUDIO] Malgrat de Mar s'omple avui de poesia amb el 4rt recital Mar de Poesia

Ja està tot a punt per a una nova edició del recital Mar de Poesia que arriba a la seva quarta edició organitzat des de la Societat Cultural i Recreativa La Barretina Vermella. Conversem amb una de les organitzadores i participants del recital, Montse Pellicer. Un recital de poesia que es farà a partir de les 19h. Per l'escenari de la Barretina Vermella passaran poetes com Jordi Roig, Montse Cercòs, Rosa Cullell, Eduard Casas o Isidre Oller, entre altres.

[ÀUDIO] Entrevista amb el Bisbe de Girona, Francesc Pardo

El Bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha estat l'encarregat d'inaugurar fa molt poca estona el nou local del rober de Càritas de Malgrat de Mar, La Calaixera. Es tracta d'un nou espai amb 200 metres quadrats que es troba al carrer d’Abat Oliba, número 16. Segons el Bisbe de Girona, el nou espai és “més gran i espaiós” i “farà més agradable i digna la tria de la roba dels participants i el servei dels voluntaris”. Aquí pots escoltar l'entrevista amb Francesc Pardo.

Malgrat de Mar amb el 'Friday for future' que es fa avui arreu del món en suport a la lluita climàtica

Coincidint amb l'inici a Malgrat de Mar dels actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, l'Ajuntament s'ha adherit al moviment "Friday for future", una iniciativa d'abast mundial, que aquests dies promou una campanya de sensibilització arreu del planeta per lluitar contra el canvi climàtic. Recordem que tots els grups municipals van aprovar en el darrer ple del mes de setembre, celebrat el passat dia 19, una moció presentada per ERC, a l'oposició, per donar suport a aquesta iniciativa. Avui divendres el moviment “Friday for future”, amb el suport de més de 100 entitats i col·lectius, ha convocat una jornada de mobilització que es planteja com a vaga estudiantil, vaga de consum, i mobilitzacions en suport de la lluita climàtica. La iniciativa demana que es declari de manera immediata l’emergència climàtica i la posada en marxa urgent de concretes per reduir ràpidament a zero les emissions netes de gasos d’efecte d’hivernacle. 

[ÀUDIO] 'La Calaixera', el rober de Càritas Malgrat de Mar, estrena avui nou espai molt més ampli

El nou local del Rober de Càritas s’inaugurarà aquest divendres. La Calaixera. Aquest és el nom del nou local del Rober de Càritas a Malgrat de Mar. A partir d'ara, està ubicat al carrer d’Abat Oliba, número 16. Segons ha explicat mossèn Salvador Gras, el nou espai és “més gran i espaiós”, compta amb 200 metres quadrats i “farà més agradable i digna la tria de la roba dels participants i el servei dels voluntaris”. Mossèn Salvador Gras ha explicat que actualment hi ha 32 voluntaris que tiren endavant la feina del rober. L'any passat es van recollir 9 tones de roba que s'han fet servir amb finalitats socials. L’acte d’inauguració del nou local del Rober de Càritas La Calaixera tindrà lloc aquest divendres a dos quarts de sis de la tarda. Està previst que el Bisbe Francesc Pardo assisteixi a l’acte per beneir l’espai.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits