malgratcomunicacio.cat

S'han trobat 4157 registres. Mostrant pàgina 26 de 167

[ÀUDIO] Malgratencs i malgratenques obren les portes dels seus patis privats en la quarta edició de les Eixides dins el programa del Garric 2019

Un total de 100 persones podran visitar en plena temporada de flors, els patis d’una desena de cases de Malgrat de Mar en una visita guiada. L’objectiu de l’activitat és permetre als visitants descobrir alguns dels patis personals de Malgrat i compartir espais idíl·lics creats gràcies a les flors. Enguany la visita iniciaria a la Plaça Joan Alsina, a les 10 del matí del diumenge 5 de maig. Es realitzarà un recorregut entre el barri de la Verneda i Malgrat Nord. Posteriorment, els organitzadors han preparat una degustació d’un gelat de roses elaborat pel malgratenc Jaume Turró. Per aquells que desitgin apuntar-se a la visita, les inscripcions es realitzen a Ca l’Arnau i estaran obertes fins demà divendres.

[ÀUDIO] Els alumnes de tercer d'ESO de les Escoles Fonlladosa organitzen dues activitats solidàries amb la campanya 'Bufa la Bombolla'

Els alumnes de tercer d’ESO de les Escoles Fonlladosa han organitzat dues activitats solidàries per als propers dies. La primera d’elles és una gimcana infantil solidària a benefici de la campanya “Bufa la Bombolla”. Serà el divendres 3 de maig a la plaça de l’Església a partir de les cinc de la tarda per a nens i nenes d’entre tres i onze anys. La segona proposta solidària és per al diumenge 5 de maig quan es farà una caminada popular. Serà una caminada circular que sortirà des de la plaça de l’Església a les 10 del matí i passarà pel Pla de Grau, desembocadura de la Tordera i tornada per la platja fins a la plaça de l’Església. Allà hi haurà paradetes amb diverses activitats que ara ens expliquen Paula Sanz, Júlia Mateu, Cristina Sánchez i Xènia Monforte.   Les dues activitats compten amb el suport del GEM, el Grup Excursionista Malgratenc, l'Associació de Comerciants, l'Ajuntament de Malgrat de Mar i la Barcelona PID Foundation.

[ÀUDIO] Ona Maresme I A la secció Llegim hem conegut la història de superació d'en Quim Llisorgas

En Quim Llisorgas és un jove maresmenc amb síndrome de Joubert. A més, té una discapacitat a la visió ja que només veu entre un 5 i 10 per cent d'un ull i res de l'altre. Ell és un exemple de superació ja que la societat no li ha posat fàcil a l'hora d'estudiar. Al centre educatiu on va estudiar la ESO, a Mataró, va tenir una bona experiència fins que a l'últim trimestre el van posar a una USEE, una Unitat de Suport d'Educació Especial i malgrat haver tret un 6,5 no li van donar el certificat. Això li ha comportat molts problemes a l'hora d'estudiar qualsevol altra cosa. Ell vol ser actor i no es rendeix. Tot i això, ell veu un repte i una oportunitat a cada entrebanc que li posa la vida. Amb ell hem parlat de lectura però també de la seva passió per la ràdio i per comunicar.

[VÍDEO] L'obertura de l'avinguda Mediterrània ja és una realitat

L’avinguda de la Mediterrània s’ha obert aquest migdia. Les obres, que van començar a finals de l’any passat, han suposat el tancament de l’aparcament de davant el cementiri i de l’espai per a gossos. El projecte ha consistit en urbanitzar els terrenys que hi ha des del cementiri municipal fins al carrer de Sant Elm. El projecte ha afectat una superfície de prop de 9 mil metres quadrats, propietat de l’Ajuntament de Malgrat de Mar. L’avinguda s’ha prolongat 225 metres. S’ha creat un tram de vial amb doble carril de circulació de vehicles, com l’altre, amb una calçada de 3,20 metres cada una. A més, té dues zones d’aparcament, una a cada costat, de 2,70 metres. La prolongació de l’avinguda de la Mediterrània inclou una mitgera central de gespa d’un metre i mig per separar els dos sentits de la circulació. Les dues voreres són amples: una supera els sis metres i l’altra, els 4. El nou tram té, a més, un carril bici, al costat on hi ha el camp municipal d’esports i el cementiri municipal. Aquesta obra d’obertura ha comportat també la prolongació dels carrers de Sant Elm i del Caporal Fradera. El projecte ha inclòs, a més, la creació d’una petita zona verda a tocar amb el carrer de Caporal Fradera. Les obres d’obertura de l’avinguda de la Mediterrània han tingut un cost de més d’1 milió 200 mil euros i les ha dut a terme l’empresa COPCISA. L’obertura de l’avinguda de la Mediterrània fins al carrer de Sant Elm és un punt clau per a la mobilitat del municipi. El pla de mobilitat, redactat l’any 1998, ha preveia que calia allargar l’avinguda de la Mediterrània i que aquesta fos una important anella de circumval·lació del municipi. El nou pla, de 2017, torna a apostar per l’obertura d’aquesta avinguda fins al carrer de Sant E

Passejada per conèixer el valor natural i paisatgístic del Delta de la Tordera

Organitzen una passejada per donar a conèixer el valor natural i paisatgístic del Delta de la Tordera. L’activitat, que tindrà lloc demà al matí, està organitzada per l’Associació Pepet Caralt de Veïns i Amics del barri del Castell; Vivelles, Cultura i Entorn de Sant Genís; i Santa Susanna Orígens i Memòria. La sortida de la passejada s’ha programat a les 10 del matí a la plaça de l’Església. La idea és travessar el Pla de Grau fins arribar al Delta de la Tordera. La ruta és, segons els organitzadors, apta per a tothom.  

[ÀUDIO] Malgrat de Mar marcarà les polítiques de Joventut dels propers 4 anys a través del nou Pla Local de Joventut

Malgrat de Mar ja disposa d’un nou Pla Local de Joventut. Es va aprovar a la sessió del ple del mes d’abril per unanimitat de tots els partits. Segons ha explicat el regidor de Joventut, Ricard Núñez, el que es pretén és establir un pla d’actuació de polítiques de joventut per als propers quatre anys, és a dir, des d’ara i fins el 2022, avaluar les accions i les polítiques portades a terme en aquests darrers anys, i donar continuïtat a les que són necessàries i generar-ne de noves. L’anterior Pla Local de Joventut de Malgrat de Mar es va fer entre els anys 2012 i 2016 i aquest va ser prorrogat per als anys 2017 i 2018. Entre finals de 2017 i principis de 2018 es va realitzar una diagnosi amb el suport de la Diputació de Barcelona i a través de l’empresa Neopolis on es van escoltar joves, entitats juvenils i professionals dels àmbits relacionats amb joventut. A partir de setembre de 2018 es va començar el procés de disseny del nou Pla de Joventut, treball conjunt entre la Regidoria de Joventut, la resta de regidories i les tècniques del Consell Comarcal del Maresme i de la Direcció General de Joventut, que ha culminat amb nous programes i accions que s'iniciaran a partir de 2019.  Al igual que el Pla Nacional de Joventut, aquest Pla Local de Joventut està format per 7 àmbits d’actuació, que són l’educació, la inserció laboral, l’emancipació domiciliària, la salut i l’esport, l’oci i la cultura, la participació i la cohesió social, dels quals es deriven un total de 38 projectes.

[ÀUDIO] JxCat-Malgrat ens Mou organitza demà, primer de maig, una matinal d'activitats infantils a Can Campassol

La candidatura de JxCat-Malgrat ens Mou ha preparat per aquest dimecres, primer de maig, diverses activitats adreçades als infants malgratencs. Amb el títol “Què volen els nens i nenes de Malgrat de Mar?” la candidatura que encapçala Jofre Serret realitzarà a partir de les onze del matí al parc de Can Campassol un debat, contes o una pluja d’idees, entre altres. Els més petits també podran fer preguntes, propostes i suggeriments sobre com veuen el poble al candidat a l’alcaldia. Tal i com ha explicat Jofre Serret a Ona Malgrat, serà “un matí d’idees amb contes i animació amb la malgratenca Lídia Massó”. Jofre Serret ha avançat que la seva candidatura reivindica un model de poble que compti amb els infants i la seva visió. Segons ell, durant aquesta activitat donaran a conèixer propostes que inclouran al programa electoral com ara la creació del Consell d’Infants. Serà, segons Serret, “una eina per traslladar la cultura de la participació a l’àmbit educatiu i treballar la responsabilitat col·lectiva i presa de decisions entre els infant”.

[ÀUDIO] Malgrat de Mar celebra avui el Dia Mundial de la Dansa

Malgrat de Mar celebrarà avui el Dia Internacional de la Dansa amb exhibicions i tallers al parc de Can Campassol. Les activitats, que començaran a les sis de la tarda, aniran a càrrec de l’Escola Dansamar, l’Esbart Dansaire Marblava, Najma Dansa i la Peña Cultural Flamenca El Cabrero. Hem parlat amb el Cap de grup de l’Esbart Dansaire Marblava, Joaquim Sanjuan. L’entorn estarà ambientat amb decoracions florals. A més, es repartirà entre els assistents un plançó com a símbol de la llavor en la cultura.

[ÀUDIO] Entrevista amb Joan Salicrú, codirector de la revista Valors que avui es presenta a Malgrat de Mar

Continuen  els actes del MalgrART. Aquesta tarda a partir de les vuit es fa la presentació de la revista Valors. Valors és una publicació en paper i digital que promou l’ètica i la reflexió al voltant de temes que ens afecten en el nostre dia a dia.Amb seccions fixes i les millors firmes de col·laboradors, Valors es fa des de Mataró i s’adreça a tot el món. Els seus dos responsables són la Maria Coll i en Joan Salicrú. En Joan avui ens ha acompanyat per explicar-nos com és Valors. La presentació d’aquest vespre, que es farà a la Biblioteca La Cooperativa, comptarà amb una conferència del filòsof i escriptor Antonio Fornés.

[ÀUDIO] ELECCIONS GENERALS 28A I ERC guanya les eleccions a Malgrat de Mar en un frec a frec amb el PSC

ERC ha estat la força més votada a Malgrat de Mar a les eleccions generals que s'han celebrat avui diumenge 28 d'abril. Amb el 100 per cent dels vots escrutats, ERC ha obtingut el 25,74  per cent dels vots (2.588) , a molt poca diferència del PSC que ha estat la segona força més votada amb el 25,26 per cent dels sufragis (2.540). En tercer lloc ha quedat En Comú Podem-Guanyem el Canvi amb el 14,05 per cent dels vots (1.413). La quarta força política d'aquestes eleccions generals ha estat JxCat Junts amb l'11,04 per cent (1.110). En cinquena posició Ciutadans amb el 10,76 per cent dels vots (1.082) i en sisena posició el PP amb el 4,20 per cent dels vots (422). A les eleccions del 2016, la primera força més votada a Malgrat de Mar va ser En Comú Podem amb el 25,17 per cent, seguit del PSC amb el 19,08 per cent. La tercera força va ser ERC amb el 17,85 per cent dels vots; a la quarta posició va quedar CDC amb el 13,64 per cent. Li seguia el PP amb l'11,68 per cent dels vots i Ciutadans amb el 9,74 per cent. El partit que ha patit una davallada més gran ha estat el PP que ha passat de l'11,68 per cent dels suports al 4,20 obtingut avui diumenge. Pel que fa a la participació, aquesta ha estat del 74,38 per cent, 10.111 malgratencs i malgratenques que ha anat a votar. Al 2016 la xifra de participació va ser inferior, concretament, va ser del 63,51 per cent. La jornada electoral s'ha viscut amb total normalitat, segons ha explicat l'alcaldessa, Carme Ponsa.

[ÀUDIO] Ona Maresme I A la secció 'Recordem' parlem de les sardanes

La secció Recordem del programa Ona Maresme d’aquest dijous ha estat dedicada a les Sardanes, una tradicional dansa catalana que ens acompanya des de fa segles. Parlarem dels seus orígens, la historia que amaga, el seu present i el futur. Ens ha acompanyat la presidenta de l’Agrupació sardanista Malgratenca La Barretina, Montserrat Clapés.

[ÀUDIO] El Grup de teatre Germanor porta a escena "fum, fum, fum" aquest dissabte en el marc del MalgrART

El Centre Cultural acollirà aquest proper dissabte la representació de l'obra "Fum, fum, fum", "una comèdia d'embolics d'una família tradicional que celebra el Nadal de manera molt tradicional". Així ho ha explicat la presidenta del Grup de teatre Germanor, Obdúlia Cuatrecases, durant una entrevista al programa especial de Sant Jordi d'Ona Malgrat. La representació serà aquest dissabte a les 20h al Centre Cultural. Una activitat inclosa al MalgrART.

La secció local d'ERC de Malgrat de Mar tanca demà a les Peixateries Velles la campanya electoral del 28A

Els integrants de la secció local d'ERC de Malgrat de Mar muntaran demà divendres parada informativa per tancar la campanya electoral de les eleccions generals d'aquest proper diumenge. ERC repartirà díptics informatius entre les 17 i les 19h a les Peixateries Velles. Recordem que a nivell nacional la campanya d'ERC ha girat al voltant del lema "Va de llibertat".   

Demà divendres, nova jornada de portes obertes a la llar d'infants municipal els Fesolets

La llar d’infants municipal Els Fesolets organitza jornades de portes obertes avui i demà coincidint amb la proximitat del període de preinscripcions per al curs 2019-2020. El centre educatiu s'ha pogut visitar avui en dos torns, al matí i a la tarda i també demà divendres entre les deu del matí i dos quarts de quatre de la tarda. L'objectiu és donar a conèixer el projecte educatiu que s'impulsa des de la llar d'infants municipal de Malgrat de Mar.

13.592 malgratencs i malgratenques estan cridats a les urnes aquest diumenge 28A

13.592 malgratencs i malgratenques estan cridats a les urnes aquest diumenge per a participar a les eleccions generals. En aquests comicis hi ha 28 meses i 7 col·legis electorals, que obriran a les 9 del matí i tancaran a les vuit del vespre. Els votants podran exercir el seu dret a vot a la biblioteca La Cooperativa, les Cases dels Mestres, el pavelló Germans Margall, a l’Arxiu Municipal, a l’Institut Ramon Turró i Darder i a les Escoles Marià Cubí i Mare de Déu de Montserrat. Tots els col·legis electorals tindran 3 meses, excepte el pavelló Germans Margall i l’Escola Mare de Déu de Montserrat, on n’hi haurà 6; i les Cases dels Mestres, que en tindrà 4. Durant la jornada electoral de diumenge, Ona Malgrat oferirà dades de participació a les dues del migdia i a les sis de la tarda a través de les xarxes socials. També es publicaran els resultats electorals una vegada s’hagi fet el recompte de vots.

[ÀUDIO] Tornen les "vacances en pau" de l'Associació Solidària Malgrat amb el Sàhara

Els membres de l'Associació Solidària Malgrat amb el Sàhara han convocat una trobada informativa per començar a planificar el projecte "Vacances en pau" i trobar noves famílies acollidores per aquest estiu. L'entitat, amb seu a Malgrat de Mar, treballa per fer més fàcil la vida dels nens i nenes sahrauís durant els mesos de més calor als camps de refugiats de Tinduf, a Algèria, tal i com ha explicat durant una entrevista a La Jungla Natatxa Frutos, secretària de l'entitat. La trobada serà aquest dissabte al Centre Cultural a partir de les 11:30h. Està adreçada a les famílies que vulguin ser acollidores d'infants sahrauís i també famílies que ja han participat i podran explicar la seva experiència. Natatxa Frutos ha explicat que abans de la crisi del 2008 hi havia moltes famílies que s'animaven a acollir nens i nenes durant els mesos d'estiu, juliol i agost, però que a partir d'aquell any van anar disminuint. Ara hi ha una quinzena de famílies a tot l'Alt Maresme.

[ÀUDIO] A la secció de Salut de La Jungla parlem de l'ús dels inhaladors

Laura Velasco, infermera del CAP de Malgrat de Mar, ha protagonitzat avui la secció que dediquem els dimecres, cada quinze dies, a la salut. Avui hem parlat sobre l’ús dels inhaladors.  

[ÀUDIO] "L'àvia Pirata", "Malgrat desaparegut" i "La coquessa", els llibres més venuts aquest Sant Jordi a Malgrat de Mar

"L'àvia pirata", d'Assumpta Mercader, Josep Carrasco i Pepe Palma; "Malgrat desaparegut", de Sònia Garangou, Joan Piña i Núria Arís i "La coquessa", de Jaume Aubanell, han estat els llibres més venuts aquest Sant Jordi a Malgrat de Mar. Així ho ha explicat avui durant una entrevista a La Jungla Jordi Bayarri, de la Llibreria La Pilona. Una diada que s'ha viscut de manera intensa amb els carrers del centre i la plaça de l'Església plens amb gent que ha complert amb la tradició de comprar roses i llibres. Un any més, les entitats del poble i també els partits polítics han estat presents a la Diada de Sant Jordi muntant paradeta.

[ÀUDIO] Marta Rosique: "Un govern del PP, Ciutadans i VOX a Espanya representaria un retrocés social i democràtic"

La candidata de Jovent Republicà a les Eleccions Generals del proper diumenge 28 d’abril, Marta Rosique, ha visitat Malgrat de Mar aquest dissabte per parlar sobre la “dreta, la ultradreta i el feixisme”. Així es com es titulava la xerrada-col·loqui organitzada per Jovent Republicà de Malgrat de Mar que es va fer a la sala d’actes de la Biblioteca La Cooperativa. Rosique va reflexionar, des de diferents perspectives, sobre l’auge dels moviments i partits d’extrema dreta, com és el cas de VOX a Espanya. Una reflexió que també va comptar amb la participació de David Barnet, estudiant d’Història i militant antifeixista. Una de les perspectives analitzades va ser la mediàtica. Rosique, que és periodista, considera “molt important que els periodistes siguin capaços de desmentir tot allò que ven l’extrema dreta i que genera un marc mental aïllat del que és la realitat”. Rosique creu que “és difícil” perquè segons ella, els mitjans de comunicació de l’Estat espanyol formen part de les anomenades “clavegueres de l’Estat”. La candidata de Jovent Republicà a les Eleccions Generals del 28 d’abril destacava en declaracions a Ona Malgrat que ERC sempre s’ha caracteritzat per “ser un partit que ha lluitat contra el feixisme”. Segons Rosique, si es conforma un govern del PP, Ciutadans i VOX a Espanya, “es produirà un retrocés social i democràtic”. Marta Rosique posava en valor el paper dels joves que, segons va dir, “són molt conscients de l’augment de l’extrema dreta” i per això és el col·lectiu que lidera els diferents moviments antifeixistes. Segons ella, els joves actuals són la tercera generació després de la Guerra Civil i són els qui poden fer la memòria històrica.  

Canvi a la direcció al CAP de Malgrat de Mar

Canvi a la direcció del Centre d'Assistència Primària de Malgrat de Mar. Des de fa unes setmanes la doctora Esther Tarradas ha assumit la direcció del CAP malgratenc en substitució de la doctora Montse Tejedor, que continua com fins ara al centre com a metge de família. La doctora Tarradas és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la UB, especialista en Medicina de Familiar i Comunitària, i compta també amb formació de Postgrau. Abans d’arribar a la Corporació ha treballat com a metgessa de família en diferents àrees bàsiques de salut a Catalunya.

Eva Mateus s'incorpora a la llista electoral de JxCat-Malgrat ens Mou que encapçala Jofre Serret

Nou anunci d'incorporació a la llista electoral de JxCat-Malgrat ens Mou. En aquest cas, es tracta d'Eva Mateus, Diplomada en Magisteri per la Universitat de Girona. Actualment és mestra de primària i coordinadora del Cicle Inicial a l'Escola Marià Cubí de Malgrat de Mar. Eva Mateus s'incorpora a la llista de Jofre Serret perquè, segons ella, és una manera de participar de manera més activa a la vida quotidiana de Malgrat de Mar. Vol aportar el seu "granet de sorra per fer d'aquest poble un lloc encara millor per a tothom".  Eva Mateus ha estat monitora d'esplai i lleure voluntària des dels 16 anys a escoles i associacions.

[ÀUDIO] Toni Blanch exposa "Capital 7", set fotografies sobre els 7 pecats capitals, a Malgrat de Mar

Aquesta tarda a partir de les set de la tarda s'inaugura a la capella de l'antic Hospital l'exposició “Capital 7”, del fotògraf Toni Blanch. Segons ha explicat el mateix autor durant una entrevista a Ona Maresme, aquest és un projecte nascut amb l’objectiu de plasmar la realitat dels 7 pecats capitals en una sèrie de 7 fotografies. Una mirada des de les reflexions i la pròpia visió de l’autor. Un dels models d'aquestes fotografies és una persona de Malgrat de Mar tot i que no ha volgut desvetllar el seu nom. Es podrà veure el 19 al 23 d’abril i 27 i 28 d’abril de 10 a 13h i de 18 a 20h i el 26 d’abril de 18 a 20 hores. L'exposició és solidària ja que les persones que la visitin podran fer un donatiu per a Oncolliga Girona.

Jovent Republicà de Malgrat de Mar organitza una xerrada amb el títol "La dreta, la ultradreta i el feixisme"

Els membres de Jovent Republicà de Malgrat de Mar han organitzat per aquest proper dissabte una xerrada amb el títol "La dreta, la ultradreta i el feixisme". Comptarà amb la presència de Marta Rosique, candidata de Jovent Republicà a les Eleccions Generals del 28 d'abril, i de David Barnet, estudiant d'Història i militant antifeixista. Serà a les 11 del matí a la Biblioteca La Cooperativa.

Malgrat de Mar omple la seva agenda d’activitats culturals del 18 d’abril fins el 9 de maig.

Els propers 22 dies Malgrat de Mar celebrarà prop de 40 activitats que engloben Sant Jordi, el MalgrART, el Garric i el II Festival de corals joves de Catalunya sota el nom de “La Primavera t’estima”.

Prop de 500 treballs de narrativa i poesia al 40è Certamen Literari Premi Sant Jordi de La Barretina

Ja està tot a punt per a la celebració aquest proper diumenge al migdia de la gala de lliurament dels premis del 40è Certamen Literari Premi Sant Jordi que organitzen des de la Societat Cultural i Recreativa La Barretina Vermella. Un certamen que premia les millores obres de poesia i narrativa dels escolars de Malgrat de Mar. Segons ha avançat Pilar Poch, membre de l’entitat, enguany s’han presentat prop de 500 treballs provinents dels alumnes de tots els centres educatius malgratencs, tret de l’Institut Ramon Turró i Darder. Concretament, del primer grup, el corresponent als nens i nenes de 9 a 11 anys, s’han presentat en total 341 treballs, 221 de narrativa i 120 de prosa. Al segon grup, de 12 a 14 anys, s’han presentat 101 treballs, d’aquests 72 de narrativa i 29 de poesia. Pel que fa al tercer grup, que va dels 15 als 17 anys, hi ha hagut 26 treballs de narrativa i 16 de poesia. Segons ha lamentat Pilar Poch, aquest any “ha punxat” la categoria d’adults ja que només s’han presentat 9 treballs, 5 de narrativa i 4 de poesia. El proper diumenge a partir de les 12 del migdia es farà l’acte de lliurament dels premis al local social de La Barretina Vermella. S’atorgaran distincions per a cada grup d’edat amb un primer, segon i tercer premi per a cada categoria, és a dir, per a narrativa i poesia. En aquest cas, el premi és un lot de llibres. En el cas dels adults, el primer i segon premi de narrativa i poesia reben 300 i 150 euros respectivament.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits