malgratcomunicacio.cat

S'han trobat 4868 registres. Mostrant pàgina 1 de 195

[ÀUDIO] Ludwig Ivan Hasko: "Amb l'aprovació de les ajudes al sector turístic hem demostrat que govern i oposició anem en la mateixa línia"

L'Ajuntament de Malgrat de Mar destinarà 75.000 euros per ajudar als establiments turístics afectats per la crisi provocada per la pandèmia de la Covid. Segons ha explicat el 4t tinent d'alcalde i responsable de Promoció del Municipi, Ludwig Ivan Hasko, la quantia de la subvenció atorgada serà de com a mínim de 500 euros i dependrà de si l'establiment ha estat obert o tancat durant la temporada d'estiu. Ludwig Ivan Hasko ha explicat que amb aquests ajuts es dona resposta a les demandes del propi sector, expressades en el si de la comissió de treball per a la recuperació social i econòmica de Malgrat, i també a les diverses reunions mantingudes en els últims mesos. El regidor ha detallat que el sector havia demanat la condonació del pagament de la taxa de recollida d'escombraries, ja que és un servei que no han utilitzat per la inactivitat que la pandèmia ha provocat. "Jurídicament no és possible, per això, hem trobat una altra via factible per ajudar el sector turístic a fer front a aquesta crisi, que és la nostra voluntat", ha subratllat el regidor.

[ÀUDIO] Entrevista amb David Anillo, component de "El senyor peix"

"Demà i per sempre" és el nou single de El senyor peix que s'ha publicat recentment i que ja sona a les principals emissores del país, entre elles, a Ona Malgrat 107.4FM. Durant una entrevista a Ona Malgrat, David Anillo, component d'aquest grup altmaresmenc, ha dit que aquesta cançó havia de sortir abans però que la situació sanitària ho ha retardat. És, diu Anillo, una història sobre els vincles afectius de les persones, "és un cant d'agraïment a les persones que sempre tenim al costat, que malgrat les coses vagin malament, sempre si hi són". David Anillo ha recordat que "Demà i per sempre" arriba just dos anys després de "Ballem el món". La idea és anar treballant en noves composicions que podrien veure la llum durant el proper 2021.

La unitat de mitjana estada polivalent de l'Hospital de Calella registra 9 nous positius de Covid-19

A través d'un comunicat, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva informa que estan fent el seguiment dels nous casos apareguts al recurs sociosanitari de mitjana estada polivalent de l’Hospital de Calella. Aquests nous casos no tenen relació amb el brot que hi va haver a principis de setembre a la mateixa unitat i que va afectar una vintena de pacients i deu professionals. Aquell brot es va donar per controlat i tancat. En aquest moment hi ha 9 persones positives, totes asimptomàtiques menys una que va presentar simptomatologia lleu. Totes han estat traslladades a la primera planta de medicina interna, habilitada per tractar els casos de Covid-19. El 6 d’octubre va ingressar en aquest recurs sociosanitari un pacient procedent de medicina interna amb PCR negativa i el 13 d’octubre després de presentar febrícula se li va repetir la prova i va donar positiu per coronavirus. Arran d’aquest cas, des de la Direcció s’ha procedit a fer un cribratge als 25 pacients de la planta, excloent els que ja tenien un test serològic positiu i que per tant havien generat anticossos, i també als 45 professionals que treballen a la unitat, dels quals 5 han estat positius. D'altra banda, a l’Hospital de Blanes, respecte a l’últim recompte (15/10), s’han registrat 4 ingressos i 1 alta. El nombre de professionals positius i en aïllament per la Covid-19 és de 6 persones. Segons els informes de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), el risc de rebrot a l’Alt Maresme, en la darrera setmana, se situa en els 326,83 punts, xifra que ha augmentat en més de 170 punts i l’RT és de l’1,82. Mentre que a la Selva Marítima el risc de rebrot ha disminuït lleugermanet dels  237,54 als 221,61 punts i l’RT és de l’1,06. Al global de la Regió Sanitària, el risc de rebrot també creix i arriba als 438,69 i amb una RT de l'1,30.

[ÀUDIO] Ca l'Arnau acollirà a partir del novembre tots els serveis socioeducatius que ofereix l'Ajuntament per als infants i adolescents

L’edifici de Ca l’Arnau es convertirà en un centre socioeducatiu per a infants i adolescents a partir de novembre. Aquest espai acollirà els diferents projectes que s'impulsen des de les regidories d’Educació i Acció Social, i dins el marc de Serveis Socials, per acompanyar els infants i els adolescents, prioritzant els que es troben en situació de vulnerabilitat social, en el seu desenvolupament personal, emocional i educatiu. Segons explica l'Ajuntament de Malgrat de Mar Ca l’Arnau serà la nova seu del projecte GR, que des de 2013  acompanya als infants i joves en el seu itinerari formatiu, per a la millora del seu nivell educatiu. El projecte treballa en dues línies diferenciades: Èxit Primària i Secundària -de 8 a 16 anys-, com a reforç escolar fora de l'horari lectiu i Emociona't per a la gestió de les emocions, adreçat a nens i nenes d’entre 10 i 12 anys. D'altra banda, enguany es posa en marxa el servei socioeducatiu d’atenció diürna a infants i adolescents. Els objectius d’aquest projecte, adreçat a nens i nenes d’entre 6 i 12 anys, són afavorir el desenvolupament integral del menor, atendre els infants que es troben en situació de risc social, intervenir per prevenir i reduir riscos, augmentar les competències i habilitats per compensar dèficits socioeducatius i treballar per a la participació i integració comunitària dels menors i les famílies. L’edifici de Ca l’Arnau també acollirà el projecte Encara, que des de l’octubre passat, atén durant els matins a joves adolescents d’entre 16 i 18 anys, que tenen necessitats socioeducatives especials amb la intenció de disminuir el risc d’exclusió social al que s’enfronten. Segons ha explicat el primer tinent d'alcalde d'Acció Social, Jofre Serret, la centralizació d'aquests serveis educatius a Ca l'Arnau respon al projecte "Educació 360". 

[ÀUDIO] La Fundació Espigoladors realitza una espigolada de cogombre aquest dimarts a Malgrat de Mar

La Fundació Espigoladors porta la seva activitat a Malgrat de Mar demà dimarts. Entre dos quarts de deu i dos quarts de dues del migdia es farà una espigolada de cogombre. Aquesta fundació treballa per a l’aprofitament dels aliments a la vegada que empoderen persones en risc d’exclusió social d’una manera transformadora, participativa, inclusiva i sostenible. Tal i com ha explicat a Ona Malgrat Anna Cornudella, són una organització sense ànim de lucre que actuen sobre tres reptes socials: desenvolupar un model replicable i transferible que impacti en la reducció del malbaratament alimentari, millorar l’accés a una alimentació adequada i generar noves oportunitats per a persones en risc d’exclusió social. Demà venen a Malgrat de Mar gràcies a l'acord amb un productor local que té excedent de cogombre. Segons Cornudella, la Fundació Espigoladors ha fet espigolades a la zona de la Conca de la Tordera en diverses ocasions. Per demà ja han tancat els voluntaris que hi col·laboraran. Segons ella, seran una desena, tenint en compte que es farà seguint les mesures de seguretat davant la covid-19.     

Adif realitza amb èxit les primeres proves de càrrega sobre el nou pont que connecta Malgrat i Blanes

Adif ha fet aquests dies les primeres proves de càrrega al nou pont sobre el riu Tordera, a la línia de rodalies Barcelona-Mataró-Maçanet i els resultats han estat, segons el gestor ferroviari, "satisfactoris". Per a la realització de les proves de càrrega, un cop finalitzat el muntatge de la via, s'ha fet servir un tren format per tres locomotores, amb un pes total de 300 tones. El tren s'ha posicionat als espais entre els pilars del pont per a la prova estàtica i ha fet quatre passades a diferents velocitats per a la prova dinàmica. D'aquesta manera, Adif continua avançant amb les feines necessàries per al restabliment del trànsit ferroviari entre Malgrat de Mar i Blanes abans de finals d'aquest any, complint les previsions inicials.

El TSJC autoritza les noves restriccions aprovades pel Govern per contenir la covid-19 amb un vot particular

La sala contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit autoritzar les noves restriccions aprovades pel Govern per contenir la covid-19 que necessitaven el seu aval perquè afectaven drets fonamentals: les reunions d'un màxim de sis persones, la suspensió de l'activitat presencial a les universitats i la reducció de l'aforament en espais de culte. La decisió s'ha pres, però, amb un vot particular. Sigui com sigui avui la imatge als municipis ha estat la de bars i restaurants amb la persiana abaixada o bé oberts però per atendre comandes per emportar. En aquest sentit, tal i com recull l'ACN, bars i restaurants deixaran d'ingressar 780 milions d'euros pel tancament de 15 dies que ha decretat el Govern per frenar la corba de contagis de la covid-19, segons càlculs de Pimec. La patronal assegura que aquesta xifra equival al 71% dels beneficis que té el sector en un any normal. Per això, l'organització empresarial reclama un esforç a la Generalitat per augmentar el pressupost de les ajudes anunciades de 40 milions d'euros. Segons el president de l'entitat, Josep González, aquesta quantitat no és suficient per rescatar els 44.000 establiments i preservar els 210.000 llocs de treball directes ja que només representa el 5% de la facturació que es perdrà.

[ÀUDIO] L'advocat de l'OMIC s'ha estrenat avui rebent 3 visites i 2 expedients de consum

L'advocat especialista en temes de consum, Oriol Contreras, s'ha estrenat avui a l'Oficina Municipal del Consumidor de Malgrat de Mar. Durant una entrevista a Ona Malgrat, Contreras ha explicat que ha rebut tres visites i ha rebut dos expedients nous.  Oriol Contreras ha volgut deixar clar que ell assessora i informa sobre temes relacionats amb el consum, no sobre sancions o multes amb l'administració. També tramita expedients de mediació . Un dels aspectes importants que també farà Oriol Contreras són els plans d'activitats educatives amb els escolars del municipi. Es faran xerrades per tal que els més joves, diu Contreras, sàpiguen que a l'Ajuntament es pot anar a fer reclamacions sobre consum. Per la seva banda, la regidora responsable de Consum, Isabel Ortíz, ha explicat que amb la incorporació d'Oriol Contreras es podran agilitzar les resolucions vinculades amb les queixes de consum.

Arriba la 4a edició de les Jornades Mines de Can Palomeres

L'Ajuntament de Malgrat de Mar, a través de les regidories de Medi Ambient, Patrimoni, Arxiu i Comunicació, organitzen la quarta edició de les Jornades Mines de Can Palomeres el cap de setmana del 24 i 25 d’octubre. Aquesta edició servirà per presentar dues publicacions: la beca d’investigació sobre La Pilona, encapçalada per Marc Martín i l’opuscle sobre les mines de Vicenç Bayarri. El doctor en Biologia, Jordi Serra-Cobo, oferirà una conferència sobre Biodiversitat i pandèmies. Les jornades tindran lloc als Jardins de la Torre de la Vídua de Can Sala i cal fer una inscripció prèvia. Les jornades es faran als Jardins de la Torre de la Vídua de Can Sala i les places són limitades. Es prendran totes les mesures de prevenció i seguretat de la COVID-19. En cas de pluja a la sala d'actes Joaquim Garriga de l'Arxiu Municipal. Les jornades es podran seguir en directe a través de la pàgina Facebook de l'Ajuntament de Malgrat de Mar. 

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor amplia el seu servei amb la incorporació d'un advocat especialista en la defensa dels consumidors i usuaris

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor de Malgrat de Mar es reforça i disposarà a partir d'ara d'un servei de suport i assessorament. A més, el servei es trasllada demà divendres a la Torre de la Vídua de Can Sala amb un jurista que compta amb una àmplia experiència en assessorament en temes de consum. Tal i com recorda l'Ajuntament, aquest servei es va posar en marxa al 2018 primer amb una unitat mòbil de la Diputació de Barcelona i posteriorment, amb una treballadora municipal. Cada any progressivament i fins el moment, ha anat creixent les consultes i tràmits sobre diferent temàtica de consum. Les consultes s’han anat resolent per part de la treballadora municipal formada en consum, per donar informació, orientació i ha pogut gestionar alguns expedients. Algunes consultes especialitzades s'han hagut de derivar cap a l’oficina de consum del Consell comarcal del Maresme. Amb l'objectiu de millorar el servei, l'atenció al consumidor i evitar el desplaçament de les persones cap a Mataró, s'ha optat per la contractació d'un especialista.  El consistori ha aprovat la contractació del servei de l'advocat Oriol Contreras que oferirà l'assessorament 4 hores la setmana. L’ Oficina Municipal d’Informació al Consumidor és un servei públic, gratuït i d’atenció personalitzada, que té com a objectiu la defensa dels drets de les persones consumidores i usuàries, a través de la informació i l’orientació en la resolució de conflictes de consum. El servei estarà disponible  els divendres de 9 h a 13 h a la Torre de la Vídua de Can Sala. Cal concertar cita prèvia al telèfon 93 765 56 42. 

El Procicat aprova el tancament de bars i restaurants i la limitació de l'aforament al comerç i la cultura durant 15 dies

El Procicat ha aprovat avui dimecres el tancament de bars i restaurants i ha imposat noves restriccions d'aforament als comerços i al món de la cultura per frenar els contagis de coronavirus. També queden suspeses les competicions esportives d'àmbit català. Els gimnasos tindran un aforament del 50%. El Govern demana a la ciutadania que limiti al màxim la mobilitat fora del seu domicili i els contactes socials. La intenció de la Generalitat és aplicar aquestes mesures a partir de la mitjanit de divendres, però caldrà primer l'aval del TSJC. "Cal actuar avui per evitar un confinament total en les properes setmanes", ha remarcat el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès.  

[ÀUDIO] Malgrat de Mar inicia els tràmits per a la creació del Consell Municipal de Cultura

El ple de l'Ajuntament de Malgrat de Mar corresponent al mes d'octubre, que es farà demà dijous de manera telemàtica, inclou a l'ordre del dia l'inici dels tràmits per a la creació del consell sectorial de cultura. Un nou consell que, tal i com explica el tinent d'alcalde i portaveu del govern, Jofre Serret, estarà integrat al Reglament de participació ciutadana i qualitat democràtica. L'objectiu és, diu Serret, "que la ciutadania pugui participar de les accions més directes del municipi, en aquest cas, en la cultura". Durant la sessió plenària,que començarà a les 19h, també es farà la declaració de l'obra consistent en la reforma de l'edifici situat al carrer Carme, 12, com a centre de dia per a persones amb problemes de salut mental, d'especial interès i utilitat municipal pel fet de concórrer circumstàncies socials. Un altre dels punts és el que fa referència a l'aprovació inicial de les bases reguladores específiques de la concessió de subvencions per a les activitats del sector turístic dedicades al servei d'allotjament per a l'exercici 2020.

[ÀUDIO] Entrevista Política amb Carme Ponsa (Junts per Malgrat)

Avui dimecres l'espai de l'Entrevista Política ha estat amb la portaveu del Grup Municipal de Junts per Malgrat, Carme Ponsa. Durant l'entrevista, Ponsa ha demanat al govern de Malgrat de Mar que "aboqui totes les forces per combatre la crisi social que afecta i afectarà a molts malgratencs i malgratenques que aquest estiu no han pogut treballar i passaran un hivern molt dur". Ponsa creu que la plantilla de Serveis Socials s'hauria d'ampliar molt més del que s'ha fet, encara que sigui de manera puntual, ja que "quan un ciutadà s'adreça a Serveis Socials necessita una resposta quasi immediata".  La portaveu de Junts per Malgrat també ha fet referència a les restriccions que el Govern de la Generalitat ha anunciat que es podrien tirar endavant. En aquest sentit, Ponsa apel·la a la responsabilitat de tothom per tal que la situació no es faci més complicada del que ja és. Carme Ponsa creu que s'han de prendre mesures restrictives davant la crisi sanitària però sempre que no afectin, o afectin el mínim possible, a l' economia.

Malgrat de Mar incrementa el seu personal de Serveis Socials

L'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament de Malgrat de Mar disposarà de dos treballadors més. La Junta de Govern Local va aprovar el passat dijous la contractació de dues persones més "per atendre la creixent demanda a Serveis Socials per la crisi provocada per la pandèmia de la Covid". D'aquesta manera, tal i com informa el consistori, el servei disposarà d'un treballador social més i d'un educador social més. 

[ÀUDIO] Entrevista amb Alba Castellví. Aquesta tarda imparteix la xerrada "Actituds per afavorir els aprenentatges dels fills"

Les AMPES de les escoles Montserrat, Sant Pere Chanel, Fonlladosa i Vedruna han organitzat per aquesta tarda a partir de les 18h una xerrada virtual a càrrec d'Alba Castellví, autora del llibre "Educar sense cridar". Aquesta xerrada s'emmarca en el catàleg de prestacions que ofereix la Diputació de Barcelona als ajuntaments, concretament a través del programa "Eduquem en família. Activitats de suport a la funció educativa de les famílies". La xerrada es fa a partir de les 18 hores a través d'una plataforma virtual.

[ÀUDIO] El PSC de Malgrat de Mar escull Cinzia Valbonesi com a Primera Secretària en substitució d'Óliver Sánchez-Camacho

Cinzia Valbonesi, fins ara Secretària d'Organització del PSC de Malgrat de Mar, és des d'aquest dissabte la nova Primera Secretària en substitució d'Óliver Sánchez-Camacho. Valbonesi ha estat escollida per uninimitat de la militància durant una assemblea que s'ha fet de manera telemàtica aquest dissabte al matí. La nova Executiva que dirigirà el partit durant els propers tres anys està composada per Joan Mercader com a President; Sonia Huertas com a Secretària d'Organització, Finances i Defensa Animal; Sarah Corpas com a Secretària de Comunicació, Feminisme i LGTBIQ; Sergio Ortín com a Secretari de Política Municipal i Memòria Històrica i Exposación Corregidor ocuparà la Secretaria de Vellesa Activa.  El nou president del PSC de Malgrat de Mar, Joan Mercader, ha destacat el pes de la dona en aquesta nova executiva que incorpora la defensa animal i els drets LGTBIQ. També ha posat de relleu l'experiència de les persones que la conformen. Per la seva banda, Cinzia Valbonesi ha destacat que la seva Executiva està formada per "persones joves i compromeses amb els valors socialistes". Valbonesi també ha afegit que "els moments actuals requereixen de rigurositat i de molta comunicació amb la militància". El Primer Secretari sortint, Óliver Sánchez-Camacho, ha explicat que el seu mandat va estar marcat per moments complicats com va ser la moció de censura contra el primer govern de Joan Mercader. En aquest sentit, Sánchez-Camacho creu que els dos objectius que es van marcar s'han aconseguit, com són encaixar la nova situació després de la moció de censura i recuperar l'alcaldia a les últimes eleccions municipals.

Salut prorroga 15 dies més la prohibició de fer reunions socials de més de sis persones

El Departament de Salut ha prorrogat 15 dies més les restriccions vigents per aturar la covid-19 de Catalunya. Entre aquestes, destaca la prohibició de fer reunions socials de més de sis persones, ja sigui en l'àmbit púbic com privat. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest divendres una nova resolució en que s'informa de la vigència durant 15 dies més de les limitacions atenent a la situació epidemiològica actual. El text estableix que el manteniment de les limitacions dels contactes i les activitats en grup es considera "una mesura proporcional, idònia, necessària i justificada amb la finalitat de trencar les cadenes de transmissió, evitar els contagis i impedir l'expansió de la infecció".

[ÀUDIO] Balanç satisfactori de la primera setmana de classes a l'Escola Municipal d'Adults Cases dels Mestres

Durant una entrevista a Ona Malgrat, la directora d'aquest equipament educatiu, Núria Gibert, ha explicat que es tanca la primera setmana de classes "amb èxit" ja que tots els protocols de seguretat davant la COVID han funcionat de manera correcta. Gibert ha explicat la primera mesura adoptada és que ara la porta d'accés al centre està tancada i només s'obre quan han d'entrar els alumnes. D'aquesta manera, diu Gibert, ningú pot accedir a les zones comunes de lavabos i passadissos. A la porta hi ha el número de telèfon de l'escola per si algú vol accedir o bé demanar cita prèvia.  El control de seguretat es reforça amb una càmera tèrmica, una catifa desinfentant i el gel. L'entrada es fa pel carrer Escoles i la sortida pel carrer Ramon Turró. En aquest últim cas, sempre es fa sense coincidir amb les sortides de l'Escola Montserrat.  Núria Gibert ha destacat que aquest curs hi ha hagut una fora devallada dels alumnes dels grups d'instrumentalització, alfabetització i neolectors, que són els grups amb la gent més gran. També ha explicat que enguany no es faran activitats col·lectives com les que es feien al Nadal. Del curs anterior van quedar pendents algunes xerrades, diu Gibert, que es faran durant les properes setmanes però només per als alumnes. Per últim, la directora de l'Escola Municipal d'Adults Cases dels Mestres ha destacat que tenen un pla B per si s'hagués d'aplicar i és que tenen una plataforma digital per treballar des de casa. De  fet, les sessions informatives prèvies a l'inici de curs s'han fet a través d'aquesta plataforma.

Lleuger respir amb les xifres Covid als hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva amb la reducció a quasi la meitat dels ingressats

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha informat que actualment hi ha 14 pacients COVID sumant el nombre d’ingressats als seus centres de Blanes i Calella. Son gairebé la meitat respecte els que hi havia quatre dies, quan hi havia un total de 26 persones. A l’Hospital Comarcal de Blanes actualment hi ha 6 persones ingressades, igual que en l’última actualització, tot i que cal dir que respecte l’anterior recompte s’ha produït una alta i un ingrés. Als centres que la corporació té a Calella hi ha 8 pacients ingressats, 12 menys que en l’anterior actualització. Aquests darrers quatre dies s’han registrat a l’Hospital de Calella 5 ingressos, 2 altes i una defunció. Al sociosanitari de Calella s’han pogut desconfinar els pacients que estaven en aïllament des del passat 11 de setembre, després que els tests serològics als 14 pacients han mostrat que han generat anticossos i ja no poden contagiar el virus. Pel que fa al nombre de professionals positius i en aïllament per la COVID, actualment és de 19 persones, 8 menys que en l’anterior recompte. D'altra banda, el departament de Salut ha anunciat a les últimes hores que en l’actualitat el risc de rebrot ha pujat lleugerament.

Les ràdios locals de l'Alt Maresme, entre elles Ona Malgrat, recullen avui un guardó als PremisRàdioAssociació2020 per la cobertura informativa del Temporal Gloria

La pandèmia de la covid va fer ajornar la gala dels 20ens Premis Ràdio Associació de Catalunya que finalment es lliuren aquest vespre en un acte restringit al Foyer del Liceu a partir de les 19:30h. Ona Malgrat ha estat reconeguda juntament amb Ràdio Palafolls, Ràdio Pineda, Ràdio Tordera i Ràdio Calella Televisió per la seva cobertura durant el temporal Gloria que va afectar la zona al mes de gener. Una cobertura que es va repassar durant un programa especial fet des de Ràdio Pineda, dirigit i presentat per la periodista Maria Josep Hernández, coincidint amb el Dia Mundial de la Ràdio el passat 13 de febrer. La cobertura informativa sobre el Gloria que cada emissora va realitzar al seu territori va rebre una menció especial als Premis Ràdio Associació de Catalunya. Les persones que vulguin participar de la gala d'aquest vespre ho podran fer per streaming i en directe a partir de les 19:30h. A través de Twitter amb l'etiqueta #PremisRàdioAssociació2020. També a través de la pàgina web www.radioassociació.cat o al canal de Youtube de Ràdio Associació de Catalunya.

[ÀUDIO] Jofre Serret: "Tenim el compromís del Consell Comarcal per ajudar-nos a ampliar el Contracte Programa dels Serveis Socials"

Els responsables de l'Àrea d'Acció Social de l'Ajuntament de Malgrat de Mar han participat en una reunió semipresencial amb tècnics del Consell Comarcal per abordar l'actual situació que viuen amb la crisi sanitària de la Covid. La reunió de treball s'ha fet des de Malgrat de Mar i també hi ha participat el tinent d'alcalde d'Acció Social, Jofre Serret i la consellera delegada d'Equitat i Acció Social del CCM, Meritxell Romero. Segons Serret, amb l'esclat de la crisi sanitària i la pandèmia s'ha originat una crisi econòmica i social que s'ha d'abordar des dels Serveis Socials atenent a totes les persones que ho necessiten. La crisi, diu Serret, ha posat en evidència la necessitat de disposar de més recursos econòmics però també de més personal a l'àrea de Serveis Socials per tal de donar un bon servei al ciutadà.  Jofre Serret ha explicat durant una entrevista a Ona Malgrat que el compromís del Consell Comarcal és poder donar suport a l'Ajuntament per ampliar el Contracte Programa i, per tant, dotar dels recursos econòmics necessaris per poder ampliar el personal de Serveis Socials i les seves ràtios. Ara s'han emplaçat per una nova trobada per poder formalitzar les necessitats i demandes que s'han posat sobre la taula i donar una resposta des del CCM. 

[ÀUDIO] El carrer Sant Esteve tindrà nou paviment a la seva part central, entre Escoles i la plaça de l'Àncora

El govern de Malgrat de Mar ha aprovat de manera definitiva la memòria valorada de la renovació parcial del paviment del carrer Sant Esteve. Aquesta memòria es va aprovar el passat mes de febrer, però veïns del carrer van presentar al·legacions, que la junta de govern local ha desestimat. Així ho ha explicat el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Jofre Serret. Segons recorda Serret, l' obertura del tram de carrer durant els períodes i horaris dels centres educatius dins el projecte de Camins Escolars l'any 2018, entre el carrer de les Escoles i la plaça de l'Àncora, ha fet necessari adequar el tipus de paviment de la part central perquè sigui més resistent al pas de vehicles. Per això, se substituirà la llosa romana de gran format per un llambordí petit de formigó gris, el qual suporta millor l'erosió provocada pel pas de vehicles.  Les obres costaran poc més de 39.000 euros i s'allargaran 1 mes i mig, aproximadament. La previsió és començar-les aquest mes d'octubre.

Control d'accés dels acompanyants als hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva per garantir la seguretat dels pacients

Els hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva han establert des d'avui dilluns un sistema de control mitjançant una targeta per assegurar que només accedeix a les habitacions de les diferents unitats d’hospitalització un acompanyant per pacient ingressat, sempre que aquest no sigui sospita o positiu per la Covid-19. Aquest control té com a finalitat garantir la seguretat dels pacients, així com facilitar les tasques assistencials dels professionals sanitaris. A finals del mes de juliol, tant a l’hospital de Calella com al de Blanes es van prendre diverses mesures per reduir l’afluència de persones als centres i reduir d’aquesta manera el risc de contagi. Una de les mesures va ser limitar a una persona el nombre d’acompanyants que podien entrar a visitar un pacient. Per garantir-ne el compliment s’ha posat en funcionament aquest mètode d’acreditació.

Ja es coneixen les dates i els llocs per a la campanya de vacunació de la grip 2020

El CAP de Malgrat de Mar ha donat a conèixer els llocs i els dies en què es farà la campanya de vacunació contra la grip. El divendres 23 d'octubre es farà a l'Escola Muncipal d'Adults Cases dels Mestres de 9.30 a 12h i de 17 a 20h. El dimarts 3 de novembre al Centre Cívic de 9.30 a 13h. El divendres 6 de novembre al Casal de Jubilats de Can Campassol de 9:30 a 13h i el dimecres 11 de novembre al Centre Cultural de 15 a 19.30h. Enguany no cal demanar cita prèvia però cal portar la targeta sanitària o el DNI.

L'Ajuntament de Malgrat de Mar posa a disposició dels ciutadans llenya del Gloria

La Regidoria de Manteniment i Via Pública de l'Ajuntament de Malgrat de Mar treballa per enllestir la gestió dels residus vegetals que el temporal Gloria va deixar a principis d'any al seu pas pel municipi. Segons recull el consistori a la seva pàgina web, la pandèmia provocada per la COVID-19 i altres actuacions han fet que s'hagi posposat l'eliminació de les nombroses tones d'aquestes restes que l'Ajuntament va dipositar al terreny municipal de l'avinguda Costa Brava, al costat del barri de Can Palomeres i la carretera N-II. S'ha habilitat un punt de recollida de llenya en aquest terreny.  La regidora de Manteniment de la Via Pública, Sònia Viñolas, ha explicat que la gestió per eliminar el gran volum de restes vegetals que el temporal Gloria va deixar a Malgrat s'ha reprès ara perquè durant els últims mesos s'han hagut de portar a terme altres tasques prioritàries per la crisi sanitària del coronavirus. Ara es treballa per eliminar les grans soques i arbres que hi ha en aquest terreny i que es van retirar de les platges del municipi a principi d'any. "Estem valorant tècnicament si podem cremar les enormes soques, si és viable i ens poden donar permís per fer-ho. O bé, si les hem de portar a la deixalleria. Aquesta segona opció té un cost econòmic molt elevat, ja que hi ha una gran quantitat de soques de grans dimensions", ha detallat. 

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits