malgratcomunicacio.cat

S'han trobat 3584 registres. Mostrant pàgina 8 de 144

L'Escola d'Adults 'Cases dels Mestres' engega el curs amb una web nova

L'Escola Municipal d'Adults ha estrenat un espai web amb informació sobre l'activitat del centre. Ja s'hi poden consultar, per exemple, els cursos que oferirà l'Escola d'Adults aquest any o els tràmits que s'han de fer per a matricular-s'hi. Precisament, avui s'inicia el període d'inscripcions.

Malgrat per la Independència organitza la 3a Marxa de Torxes

La territorial de l’ANC a Malgrat de Mar organitza la tercera Marxa de Torxes per la Independència el proper dilluns 10 de setembre a partir de les 21:30H. Segons Malgrat per la Independència, a partir de les 20:30H es farà la concentració de torxes a Can Campassol. Una hora després, a les 21:30H, s’encendran les torxes i començarà la recorregut pels carrers de Mar, Desclapers, plaça del doctor Robert, travessia Mercat, carrer dels Ollers, Girona, passatge del Castell i el carrer Ponent fins arribar al castell. Quan passin 10 minuts de les 10 de la nit, es farà un minut de silenci en record als polítics que estan a la presó i els exiliats. Just després la lectura d’un manifest i a les 22:30H s’hissarà l’estelada i s’acabarà amb el cant de l’himne nacional de Catalunya. L’endemà, Diada Nacional de Catalunya, Malgrat per la Independència participarà a l’acte institucional promogut des de l’Ajuntament que inclourà una cercavila des de les Peixateries Velles fins a Can Campassol, la lectura del manifest i una ofrena floral. Recordar que Malgrat per Independència instal·larà aquest dissabte 8 de setembre l’última parada per vendre samarretes i tiquets per l’autocar per anar a la manifestació del dia 11 a la tarda a Barcelona. De moment, ja s’han omplert 6 autocars amb malgratencs i malgratenques que participaran d’aquest esdeveniment. Els autocars sortiran a les 14H des de la plaça Germana Campos. Segons Malgrat per la Independència, hi ha hagut un increment del 30% dels malgratencs que aniran a Barcelona per la Diada respecte les xifres de l’any passat. També s’ha incrementat, en aquest cas un 50%, la venda de samarretes per aquest 11 de setembre si es comparen les xifres amb l’any 2017.

El PSC presenta al·legacions al projecte de l'espai polivalent per "incomplet i estar a mitges"

El Grup Municipal del PSC ha presentat 6 al·legacions al projecte de construcció d’un espai polivalent que s’ubicarà en uns terrenys al costat del Camp Municipal d’Esports. Al·legacions que han estat rebutjades pel govern quadripartit, segons ha explicat a Ona Malgrat el portaveu dels socialistes.   Segons Joan Mercader, l’actual projecte que es troba en exposició pública contempla “ una pista a mitges i incompleta”. Mercader destaca que les al·legacions s’han presentat amb l’objectiu de “millorar un projecte que els socialistes comparteixen” ja que creuen necessari disposar d’un equipament d’aquestes característiques per poder acollir esdeveniments de diversa tipologia.    Joan Mercader parla d’algunes de les al·legacions que han presentat: “No té previst construir vestuaris, ni accessos, ni serveis, ni està tancada, per tant, el tema de la insonorització no està contemplat. El soroll que hi hagi dins la pista pot ser una molèstia pels veïns. A més, no hi haurà climatització, per tant, la pista podrà ser un lloc que no sigui molt adient segons les èpoques de l’any”. El PSC també demana una zona d’aparcament perquè, diuen, hi haurà més activitat a la zona. Serà una pista que, subratlla Mercader, “no estarà a l’alçada dels malgratencs”. Joan Mercader creu que el govern de JXM, ERC, el PDeCAT i la CUP no prioritza aquest projecte i recorda que el seu cost, 800.000 euros, prové íntegrament d’una subvenció de la Diputació de Barcelona. Segons ell, el govern municipal podria haver aportat la diferència del cost per poder fer millores com la construcció dels vestuaris o la instal·lació de climatització i tancaments.    Mercader: “Cal recordar que aquests 800.000 euros estaven previstos per a la compra Can Palomo però que la van rebutjar i ho van destinar a la pista. Això significa que l’Ajuntament per construir aquesta pista no aporta ni un cèntim, i per tant, el govern no prioritza aquest equipament ja que prefereix fer-lo inacabat i a mitges sense aportar cap cèntim que fer-ho bé i complert aportant la  part restant que podria suposar fer vestuaris i tot complert”. A més, el portaveu dels socialistes malgratencs considera que hi ha una “mala planificació i gestió d’aquest projecte” ja que tot just ara s’ha posat a licitació les obres de la pista però està condicionada a que s’aprovi un Pla Especial de la zona. I aquest Pla Especial queda supeditat a un informe favorable i vinculant d’Indústria i Urbanisme ja que està a la zona de les fàbriques. Segons Mercader, si hi ha un contratemps en el Pla Especial, la licitació de les obres no es podrà fer.

Una xocolatada estrena la Setmana Gran dels jubilats, que aplegarà centenars de persones entre tots els actes

L'Associació de Jubilats de Malgrat de Mar espera que centenars de persones participin fins el dia 9 de setembre en els diferents actes que s'han programat per a celebrar la Setmana Gran. De moment, 120 persones van prendre part a la tradicional xocolatada, que dissabte al matí va servir per donar el tret de sortida a totes les activitats.

Comerciants i Ajuntament fan un balanç positiu del Chill Outlet

El Chill Outlet va convertir divendres passat el Parc de Can Campassol en un espai de compres relaxat i distès. L'Associació de Comerciants de Malgrat i l'Ajuntament han valorat positivament l'activitat, que va sobreviure a l'amenaça de pluja.

El govern muncipal no retirarà cap símbol

El govern municipal, format per JXM, ERC, PDeCAT i CUP, ha anunciat a través d'un comunicat que no traurà cap símbol "que ens recordi que una democràcia no pot permetre l'existència de presos polítics ni exiliats". Aquesta és la resposta del govern a la petició del PP i Ciutadans que es retirin "els símbols partidistes" dels edificis públics. El govern també manifesta la seva condemna davant "l'escala de tensió que alguns pretenien imposar només per treure un rèdit partidista".

Can Campassol es vesteix de Chill Outlet

El Parc de Can Campassol es prepara per acollir aquesta tarda el Chill Outlet, la fira d'articles rebaixats, que es va ajornar la setmana passada per la pluja. Tot i que la previsió meteorològica avui també és incerta, els organitzadors han decidit tirar endavant amb la proposta, que es presenta amb un format intimista.

El PP demana a l'alcaldessa que enretiri els "signes partidistes" dels edificis públics

El Partit Popular de Malgrat de Mar demana a l'alcaldessa Carme Ponsa que retiri de manera "immediata" les estelades i els "signes partidistes", com ara els llaços grocs, dels edificis municipals i dels espais públics. El PP requereix que s'enretirin els que "han estat col·locats per la Corporació o per tercers sense la deguda autorització formal, i tot això en obligat compliment de les sentències dictades en l'àmbit contenciós administratiu".

Mesuren la intensitat dels sons del carrer de Passada

La Diputació de Barcelona ha instal·lat durant una setmana un sonòmetre en un dels habitatges del carrer de Passada per mesurar el soroll del vial. L'aparell s'ha col·locat a petició dels veïns de l'eix Passada - Girona, que es queixen de l'excés de circulació que passa pels carrers.  

El Pla Director de l'Espai Mines de Can Palomeres ja és a l'Ajuntament

La Diputació de Barcelona ja ha lliurat a l'Ajuntament de Malgrat de Mar el Pla Director de l'Espai Mines de Can Palomeres. El document defineix, programa i avalua tots els estudis, projectes i actuacions de restauració reutilització i revitalització dels elements vinculats a l'activitat minera de Can Palomeres.

Els balls marcaran la Setmana Gran de l'Associació de Jubilats

L'Associació de Jubilats de Malgrat de Mar celebrarà la 36a Setmana Gran entre l'1 i el 9 de setembre. S'han programat quatre balls, a banda dels concerts, la tradicional excursió, els tornejos i el dinar de germanor. En el programa d'activitats també s'ha inclòs l'espectacle que ha preparat el Grup de Teatre de l'entitat.

Carme Ponsa no entén que Ciutadans demani enretirar els llaços grocs dels espais públics

L'alcaldessa Carme Ponsa diu que l'equip de govern defensa "el dret d'expressió pacífic i respectuós de l'espai públic" i que, precisament, és la democràcia la que permet que un partit polític com Ciutadans, que no té una representació municipal, pugui posar una carpa informativa a la plaça de l'Església. Neus Munté, candidata a l'alcaldia de Barcelona pel PDeCAT, també ha expressat el seu malestar cap a la demanda de Ciutadans perquè, entre d'altres coses, considera que "no respecta ni la llibertat ni la pluralitat".

L'Ajuntament demana una subvenció a la Generalitat pel Passeig Marítim

La Junta de Govern Local, formada per JXM, ERC, PDeCAT i CUP, ha aprovat aquest dimarts demanar a la Generalitat de Catalunya una subvenció per a les obres de remodelació del Passeig Marítim. L'alcaldessa Carme Ponsa ha avançat que, com a màxim, Malgrat de Mar podrà rebre 400.000 euros. En relació a les més de 650 signatures que han presentat els veïns a l'Ajuntament contra el projecte, Ponsa ha explicat que ara els tècnics de l'Ajuntament n'estudien la seva legalitat i que després el govern municipal ja farà les valoracions que consideri oportunes.

La Caminada Nocturna permet destinar 4.685 euros a la Fundació Amics Joan Petit. Nens amb Càncer

937 persones van participar dissabte a la Caminada Nocturna Solidària, que organitza Malgrat es Mou. Els diners de les inscripcions, 4.685 euros, es destinaran a la Fundació Amics Joan Petit. Nens amb Càncer.

247 persones participen al sopar groc del PDeCAT

L'acte, que va servir per recaptar fons per a la caixa de solidaritat i donar suport als presos polítics empresonats o exiliats, va comptar amb la presència de Neus Munté, candidata del PDeCAT a l'Ajuntament de Barcelona, la dona de l'exconseller Joaquim Forn, Laura Masvidal, i la germana de Carles Puigdemont, Montse Puigdemont.

[ÀUDIO] Ciutadans demana que es retirin els símbols grocs dels espais públics de Malgrat de Mar

Ciutadans ha instal·lat avui la seva tercera carpa informativa a Malgrat de Mar. Ha estat a la plaça de l’Església i amb un doble objectiu segons ha explicat un dels membres de la Junta Directiva Local, Marc Sergi Khaledi Sánchez. Segons ell, el partit vol fer una “base sòlida” de simpatitzants i afiliats amb l’objectiu d’estudiar si es presenten a les eleccions municipals del maig de l’any que ve. El segon objectiu de la carpa ha estat preguntar als malgratencs i malgratenques quins són els seus problemes. Segons Khaledi Sánchez, els malgratencs “es queixen que no hi ha neutralitat política als espais públics del municipi”. En aquest sentit, els representants de Ciutadans van presentar fa dues setmanes una instància a l’Ajuntament demanant a l’alcaldessa que retiri els símbols grocs dels espais públics, concretament els llaços grocs de la Biblioteca i l'estelada del parc de Bombers. Marc Sergi Khaledi Sánchez no ha volgut avançar si Ciutadans presentarà candidat a l’alcaldia de Malgrat de Mar per les municipals del maig del 2019. Aquesta ha estat la tercera carpa que instal·la Ciutadans a Malgrat. Les anteriors van ser per Sant Jordi i recentment al mercat setmanal dels dijous. La propera està prevista pel setembre.  

Unes 200 persones participaran demà al Sopar Groc que organitza el PDeCAT

El PDeCAT celebra demà dissabte un sopar groc amb la presència confirmada de la candidata del partit a l’Ajuntament de Barcelona, Neus Munté, i la dona de l’exconseller Joaquim Forn, Laura Masvidal. També hi ha prevista l’assistència de la germana de Carles Puigdemont, Montse Puigdemont. L’objectiu del sopar groc, que s’ha fet a molts municipis, és recaptar fons per a la caixa de solidaritat i donar suport als polítics que estan a la presó o exiliats. El sopar es farà a partir de les 21h al pati de l’Arxiu Municipal tot i que en cas de pluja es farà dins d’aquest equipament municipal.

Malgrat es Mou espera superar els 1.000 participants a la Caminada Nocturna de demà

Més de 200 persones ja s'han inscrit a la 9a Caminada Nocturna Solidària, que ha organitzat per demà Malgrat es Mou. Des de l'entitat s'han fixat com a objectiu arribar als 1.000 participants. Els diners que es recullin amb l'activitat, que començarà a les 21h des de les Peixateries Velles, aniran destinats a la Fundació d'Amics Joan Petit, Nens amb Càncer.

Els veïns afectats per la futura reforma del Passeig Marítim creen una plataforma ciutadana

La plataforma, de participació transversal i lliure, vol ser un element que aglutini els veïns i veïnes del Passeig Marítim afectats pel projecte de remodelació que es vol fer a la zona. Aposta per un "consens previ de tothom i de totes les parts implicades" i, per això, han demanat a l'Ajuntament una reunió amb tots els partits polítics. En aquest sentit, i segons la plataforma, el primer tinent d'alcalde Ramir Roger ja s'ha compromès a organitzar una trobada durant la primera quinzena de setembre.

[ÀUDIO] Òmnium porta a Malgrat de Mar la campanya en què explica als turistes la situació que viu Catalunya

Òmnium Cultural continua voltant pel país aquest estiu amb l'objectiu de denunciar l'existència de polítics a la presó i exiliats. Ho fa a través d'un autobús on es pot veure una exposició amb vídeos i panells informatius sobre la situació que viu Catalunya a nivell polític i social arran del Procés sbore la independència. El públic al qual s'adreça aquesta campanya, que ja ha passat per diverses poblacions, és l'estranger, els turistes que visiten Catalunya aquests dies. L'autobús està aparcat al passeig Marítim, 70, i ofereix informació des de les 10 del matí fins a les 8 del vespre, amb una interrupció al migdia, entre les 14 i les 16H. A l'informatiu del Migdia hem entrevistat en Guillem Griera, coordinador del voluntariat d'Òmnium Cultural i la malgratenca Júlia Silveira, voluntària d'Òmnium.    

Ajornen el Chill Outlet per la pluja

La fira d'articles rebaixats d'estiu, que havia celebrar-se demà, s'ha ajornat per la previsió de mal temps. El Chill Outlet obrirà portes el proper divendres 31 d'agost de 18h a 23h al Parc de Can Campassol amb un format intimista.

[ÀUDIO] El regidor de Cultura considera que la Summer Moguda s'hauria de replantejar

Més de 52.600 persones han passat per la Festa Major de Sant Roc segons ha explicat a Ona Malgrat el regidor de Cultura, Paco Márquez.  Márquez ha donat altres xifres com les 2.676 persones que van passar per l’exposició de miniatures fetes a mà que al llarg dels 10 dies de la Festa Major es podia veure a l’Arxiu Municipal. Per Barraques van passar unes 17.700 persones al llarg de 3 dies. El concert de blues que s’ha fet per primera vegada a la Festa Major va ser seguit per 600 persones, una xifra que ha sorprès agradablement al regidor de Cultura. Paco Márquez considera, però, que hi ha activitats que s’han de “replantejar, estudiar o millorar” com ara la Summer Moguda. Márquez es mostra preocupat pel consum d’alcohol entre els menors als voltants de la platja. Segons ell, s’ha de reflexionar des de diferents àmbits com ara la seguretat i la sanitat. D’altra banda, Paco Márquez ha avançat que en els propers dies mantindran una reunió amb els responsables de l’empresa de repartiment dels programes de Festa Major per saber per què no han arribat a molts indrets de la població. L’absència del pregó de Festa Major també ha provocat crítiques. En aquest sentit, Márquez recorda que ja els anys 2010 i 2012 no va haver-hi pregó. En tot cas, emplaça a obrir un diàleg sobre quin hauria de ser el model de pregó de Festa Major. Va més enllà i es pregunta per què no hi ha pregó a la Festa Major de Sant Nicolau que es celebra al desembre. El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Malgrat de Mar ha volgut agrair la feina feta per part dels membres de les entitats i dels tècnics i treballadors del consistori. Segons ell, prop de 200 persones que han treballat intensament aquests dies per tal que tot es desenvolupi de la millor manera.

Malgrat de Mar té 3 parades del nou servei de Bus Express entre Lloret de Mar i Calella

Malgrat de Mar compta amb 3 parades del nou servei de bus express entre Lloret de Mar i Calella que gestionen les empreses Sagalés i Moventis. Aquesta nova línia, que es va posar en marxa el 6 d’agost, fa el trajecte entre les dues poblacions en 55 minuts passant per Blanes, Malgrat de Mar, Palafolls, Santa Susanna i Pineda de Mar. Les parades a Malgrat de Mar són a la plaça de l’Àncora; al passeig Marítim amb el carrer Ausiàs March i al mateix passeig Marítim però a l’alçada de l’Hotel Reymar. El preu únic del bitllet senzill és de 7 euros i anada i tornada 12,5 euros. El servei es presta de diumenge a dijous de 9 del matí a 20h i els divendres i dissabtes de 9 del matí a 22h.

La territorial de l'ANC a Malgrat de Mar escalfa motors per a la Diada de l'11 de setembre

Malgrat per la Independència, la territorial de l’ANC a la població, ha posat a la venda els tiquets per anar a Barcelona a la celebració de la Diada l’11 de setembre. Segons ha explicat a Ona Malgrat el coordinador de l’entitat sobiranista, Juanjo Marchal, de moment ja quasi han omplert un autocar dels 5 que prèviament han reservat. Juanjo Marchal ha destacat que a partir d’ara intensificaran les hores a la parada informativa i de venda de tiquets que instal·len els dissabtes a la plaça de l’Església. Aquest proper dissabte estaran de 10 a 13H i de 17 a 20H aproximadament. El coordinador de la territorial de l’ANC  a Malgrat de Mar es mostra “optimista i amb ganes” davant la Diada d’enguany. Segons ell, malgrat que des de molts sectors es vol fer veure que tot està aturat, “la gent té ganes de participar activament als actes de l’11 de setembre”. Enguany, la manifestació de la Diada, organitzada per l’ANC i Òmnium Cultural, es farà a la Diagonal i els malgratencs estaran col·locats al tram 31. La idea és que a les 17:14 es faci una gran onada amb les pancartes que cadascú porti a títol individual.

L'Ajuntament invertirà més de 13.000 euros en la neteja de pintades

L'Ajuntament de Malgrat de Mar començarà una nova campanya de neteja i prevenció de grafits, pintades i tags en façanes, mobilitari i equipaments municipals. La iniciativa, que contempla una inversió de 13.206,88 euros en treballs de neteja, també preveu la conscienciació ciutadana i el reforç de la vigilància policial.  

1 2 3 4 5 6 7 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits