malgratcomunicacio.cat

S'han trobat 5154 registres. Mostrant pàgina 70 de 207

L'Ajuntament de Malgrat de Mar organitza un taller de participació ciutadana

L’Ajuntament de Malgrat de Mar ha organitzat un taller de participació ciutadana amb l’objectiu d’oferir eines i conceptes sobre aquesta matèria, segons ha explicat el regidor de Participació, Ramir Roger. El taller estarà impartit per experts en participació i, entre altres, explicaran quins són els beneficis de la participació  i a través de quines eines i mecanismes es pot participar per tal que sigui eficient. Ramir Roger considera que “es ve d’un punt inicial en què la participació era pràcticament inexistent, un àmbit de la política local que no havia estat cuidat com es mereix”. El regidor Roger recorda que actualment està en exposició pública el Reglament de Participació Ciutadana fins el 2 d’octubre per tal que els veïns i veïnes puguin fer aportacions. Ramir Roger creu que l’àmbit de la participació s’ha de treballar més perquè els ciutadans encara no estan acostumats a implicar-se. Segons ell, les experiències més avançades en participació solen ser en els pressupostos però hi ha molts més àmbits per tirar endavant. El taller es farà el proper dimarts 18 de setembre a partir de dos quarts de vuit del vespre a la sala de plens de l’Ajuntament. Està adreçat a la ciutadania en general a partir dels 16 anys i als representants de les entitats.

[ÀUDIO] Comença el curs escolar amb diverses novetats

Els alumnes malgratencs deixen enrere les vacances estivals i tornen a les aules. Avui ho han fet els alumnes d’educació infantil de segon cicle, primària i la ESO. En el cas de l’Escola Mare de Déu de Montserrat han estat 231 alumnes. Nosaltres hem assistit a l’inici d’aquest nou curs escolar que a Malgrat de Mar té diverses novetats com ara els camins escolars que ja comencen a funcionar i, en el cas concret de l’Escola Montserrat, amb façana rehabilitada i amb nou servei de menjador basat en la cuina de proximitat. I divendres 14 de setembre comencen a l’Institut Ramon Turró i Darder els batxillerats i els Cicles Formatius.

Les contribucions especials del Passeig Marítim, al ple de dijous

El ple de l'Ajuntament aprovarà, de manera definitiva, les contribucions especials que hauran de pagar els veïns i veïnes del Passeig Marítim per poder dur a terme el projecte de rehabilitació de la zona turística. Serà un dels punts del ple d'aquest dijous, que inclou 7 temes a l'ordre del dia.  

[VÍDEO] Les entitats de Malgrat de Mar fan l'ofrena floral de la Diada

Una quarantena d'entitats de Malgrat de Mar participen en l'ofrena floral que s'ha fet aquest matí al Parc de Can Campassol amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Un cop feta l'ofrena, a la qual hi han participat JXM, ERC, PDeCAT, CUP, JNC i Jovent Republicà, s'ha llegit el manifest de l'Assemblea Nacional Catalana i s'ha cantat l'himme dels Segadors.

[VÍDEO] Malgrat de Mar celebra la Diada Nacional de Catalunya

L'Ajuntament de Malgrat de Mar ha celebrat aquest matí l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya. Ha estat davant les portes del consistori i durant la celebració hi ha hagut diferents actuacions musicals a banda de la lectura del manifest de la Generalitat i l'hissament de la senyera.

[VÍDEO] 3a Marxa de Torxes per la Independència

Unes 250 persones van participar ahir a la nit a la 3a Marxa de Torxes organitzada per la Territorial de l'ANC-Malgrat per la Independència. L'acte va transcórrer amb normalitat tot i que van intentar boicotejar l'acte. Al matí els organtitzadors van trobar el pany de la torre del Castell ple de silicona. A més, durant la tarda un veí del barri va increpar els membres de l'ANC que preparaven l'acte.

[ÀUDIO] Malgrat de Mar registra una reducció del 5% de l'ocupació turística

L’ocupació turística d’aquest estiu a Malgrat de Mar ha estat un 5 per cent inferior respecte a l’any passat. Així ho ha afirmat la tècnica de Turisme de l’Ajuntament, Ester Gil, durant una entrevista a Ona Malgrat. Segons Gil, tot i que la temporada no es dona per tancada fins a mitjan d’octubre, el període més important s’ha tancat a 31 d’agost amb aquest lleuger descens. Segons ella, cal tenir en compte que la temporada turística del 2017 va ser “espectacular”. Gil apunta a tres factors que expliquen aquesta reducció. El primer és que hi ha hagut destinacions com Grècia i Turquia que s’han tornat a recuperar. El bon temps que ha fet a centreeuropa aquest estiu és el segon factor. I com a tercer, el Mundial de futbol, que, segons Gil, va fer reduir la presència de turistes a la població durant la primera quinzena de juliol. Per nacionalitats, el turista anglès continua sent el majoritari, concretament amb un 25 per cent, seguit del francès amb un 20 per cent. Darrera hi ha l’holandès i el rus. Segons Ester Gil, les oficines de Turisme van rebre fins al 31 d’agost unes 34.500 visites. Els francesos són els que més informació demanen a l’hora de planificar els seus dies de vacances a Malgrat de Mar.

Malgrat de Mar es prepara per celebrar l'11 de Setembre

La Marxa de Torxes per la Independència inaugurarà aquesta nit els actes previstos a Malgrat de Mar per celebrar la Diada Nacional de Catalunya. L'acte institucional i l'ofrena floral de les entitats tindran lloc demà al matí. El PSC ha programat el seu tradicional dinar de germanor per demà al migdia.

Malgrat t'estima arriba als camins escolars

L’Ajuntament de Malgrat de Mar ha portat la nova imatge corporativa Malgrat t'estima als camins escolars. Concretament, els treballs de pintat han començat aquest divendres al matí al tram de les Escoles Fonlladosa i l’Escola Marià Cubí. El proper dimecres, 12 de setembre, un cop es posi en marxa el curs escolar s’acabaran de decorar la resta de camins, és a dir, el tram de Maristes-Sant Pere Chanel. A més, un cop s’acabi les obres de la zona Roger de Flor amb l’avinguda Montserrat, també es posarà la decoració que consisteix en l’eslògan Malgrat t’estima i els petons de diverses mides. La decoració inclou el missatge “Para, mira i passa” als passos de vianants. D’altra banda, agents de la Policia Local i diversos alumnes faran xerrades als centres escolars per explicar la filosofia dels camins escolars a la comunitat educativa. Unes xerrades que es podrien fer a finals de setembre o principis d’octubre.  

L’Interesportiu estrena temporada amb l’organització del 1r Torneig de Futbol Sala Vila de Malgrat de Mar

La competició enfrontarà entre les nou del matí i les dues del migdia els esportistes de la categoria benjamí dels clubs Industrias Santa Coloma, el Canet F. S., el Lloret i l’Interesportiu.

La regidora d'Urbanisme considera que el Pla Especial no ha de ser cap entrebanc per a la construcció de l'espai polivalent

El govern de Malgrat de Mar ha fet aquesta setmana un nou pas per a la construcció de l'espai polivalent que s’ubicarà al costat del camp municipal d’esports. Concretament, s’ha licitat l’execució de les obres amb un import de pràcticament 800.000 euros. La regidora d’Urbanisme, Mireia Castellà, ha explicat que l’adjudicació de l’obra però està condicionada a l’aprovació del Pla Especial de la zona. A priori, segons ella, no ha d’haver-hi cap entrebanc. La regidora d’Urbanisme, Mireia Castellà, ha respost les crítiques que el portaveu del PSC ha fet des d’Ona Malgrat en què destacava que el projecte de la pista polivalent “és a mitges i incomplet”. Segons ella, l'espai sempre s'ha concebut amb una coberta però sense tancaments. D’altra banda, i encara en l’àmbit urbanístic, l’equip de Govern ha adjudicat les obres del projecte d’urbanització de la “Prolongació de l’avinguda Mediterrània i la seva connexió amb el carrer Sant Elm. S’ha adjudicat a COPCISA per un import 1.200.000 euros. La regidora d’Urbanisme ha explicat el calendari d’aquestes obres que tenen un termini d’execució de tres mesos. Ara, però, l’empresa haurà d’elaborar i presentar el pla de seguretat i després es formalitzarà el contracte. Segons Castellà, si els compleixen tots els terminis, les obres podrien estar enllestides al gener del 2019.

El Dia d'Extremadura retrà homenatge al grup flamenc Gente del Pueblo

La Peña Cultural Flamenca El Cabrero celebrarà demà dissabte el Dia d'Extremadura a l'esplanada del costat del pavelló Germans Margall. Un dels actes més destacats que inclou el programa és l'homenatge que es farà al grup música flamenca Gente del Pueblo. José María Carrillo, un dels integrants del conjunt, prendrà part en l'activitat i, a banda de rebre l'homenatge, també actuarà amb el grup malgratenc Los Pedroches.

El projecte de rehabilitació del Passeig Marítim continua endavant

Representants de la plataforma que defensa els interessos dels veïns afectats per les obres de rehabilitació del Passeig Marítim s'han reunit aquest dimecres amb regidors del govern municipal. Algunes de les conclusions que s'han extret de la trobada són que es mantindran les contribucions especials, tot i que s'intentarà buscar alguna subvenció més per a rebaixar-les; que no es farà cap consulta, però es crearà una comissió de seguiment amb els veïns; i que l'obra no s'atura i, segons el calendari previst, s'inciarà quan acabi la temporada turística.

Cultura i les entitats fan balanç de la Festa Major 2018

Els representants de les entitats de Malgrat de Mar han expressat al regidor de Cultura, Paco Márquez, la seva queixa sobre l’absència del pregó de Festa Major d’enguany i en el fet que el programa d’actes no va arribar a totes les zones de la població. Així li han expressat durant la trobada que els representants d’algunes de les entitats han mantingut aquest dimarts amb el responsable de Cultura. Tot i això, el balanç que en fan és positiu, tal i com ha reconegut el propi Márquez a Ona Malgrat. Un dels aspectes que més ha agradat  a les entitats ha estat que la Festa Major s’hagi fet durant dos cap de setmana.

180 infants participaran a la Trobada InterMaristes de bàsquet que es farà a Malgrat de Mar

Sis equips prendran part a la trobada, que aplegarà 180 nens i nenes de les categories mini i infantil, tant masculí com femení, al pavelló Germans Margall. La proposta, organitzada conjuntament per l'AECAM i el Col·legi Maristes Sant Pere Chanel, pemetrà preparar la temporada de bàsquet, i intercanviar diferents impressions en relació a aspectes tècnics dels clubs. Paral·lelament, l'escola ha programat diverses activitats que duran a terme amb els infants dels dos clubs que s'hi quedaran a dormir aquest cap de setmana.  

El Casal Municipal d'Estiu tanca portes amb un balanç positiu

El Casal d'Estiu de l'Ajuntament de Malgrat de Mar s'ha consolidat enguany com un servei d'educació en el lleure inclusiu, per a infants i joves d'entre 3 i 15 anys. Des de la direcció se n'ha fet un balanç positiu, tot i que alguns pares hagin mostrat el seu desacord amb el fet que els infants que han anat a la platja i a la piscina se'ls hagi hagut de recollir a les places de Les Puntaires i de la Germana Campos, respectivament.

[ÀUDIO] El PSC torna a demanar "diàleg i consens" sobre la reforma del Passeig Marítim

El PSC torna a demanar al govern de Malgrat de Mar “diàleg i consens” en referència al projecte de reforma i rehabilitació del passeig marítim. El portaveu dels socialistes malgratencs demana “actuar sense presses” i tenir en compte els ciutadans que ja han expressat la seva disconformitat amb el plantejament d’aquesta reforma. Segons Mercader, aquest projecte hauria d’agradar a tothom i el fet que s’hagi creat una plataforma ciutadana que ha recollit 650 signatures en contra demostra que no hi ha consens. El PSC ha presentat al·legacions sobretot pel que fa a les contribucions especials que, segons Mercader, “si són acceptades poden ajudar a qui hi hagi un consens més ampli en un projecte tan important per a la població com és aquest”. Segons Joan Mercader, l’Ajuntament hauria de buscar subvencions d’altres administracions per tal de disminuir tant l’aportació del consistori com la dels veïns. Els socialistes malgratencs s’ofereixen al govern per “ajudar pel bé de Malgrat de Mar” i demanen “actuar deixant de banda els interessos partidistes”. 

Inserció Laboral ofereix un curs per ajudar a obtenir el certificat que acredita coneixements d'informàtica

La proposta formativa permetrà treballar els continguts que cal assolir per a presentar-se a la prova d'obtenció del nivell 2 d'acTIC. Un títol que acredita tenir coneixements d'informàtica i que, segons la regidoria d'Inserció laboral, pot ajudar a accedir a llocs de feina en què es demani disposar de competència digital. Les inscripcions per poder accedir al curs s'obriran el proper dimecres 12 de setembre.

[ÀUDIO] El PSC celebrarà la Diada amb el seu tradicional dinar de germanor

L’Agrupació Local del PSC de Malgrat de Mar organitza un any més el tradicional dinar de germanor coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya. Segons ha explicat el portaveu dels socialistes, Joan Mercader, l’objectiu d’aquest dinar és “passar una estona en un clima de germanor, fraternitat i pluralitat”. El dinar es farà el proper dimarts a la seu del PSC de Malgrat de Mar, al carrer Nàpols, 39, i fins aquest dijous dia 6 es poden comprar els tiquets que tenen un preu de 15 euros.    

L'Ajuntament de Malgrat de Mar celebrarà la Diada amb el mateix format d'anys anteriors

L’Ajuntament de Malgrat de Mar celebrarà el proper dimarts la Diada Nacional de Catalunya amb el format similar que s’ha fet al llarg dels últims anys.   El regidor de Cultura, Paco Márquez, es va reunir ahir dilluns amb els representants de les principals entitats que participen dels actes de la Diada. Segons ha explicat Márquez, l’acte institucional es farà davant l'Ajuntament a partir de les 9:30H amb el cant dels segadors, la hissada de la senyera i lectura del manifest institucional de la Generalitat. En els propers dies es decidirà qui serà la persona encarregada de fer la lectura del manifest.

L'Escola d'Adults 'Cases dels Mestres' engega el curs amb una web nova

L'Escola Municipal d'Adults ha estrenat un espai web amb informació sobre l'activitat del centre. Ja s'hi poden consultar, per exemple, els cursos que oferirà l'Escola d'Adults aquest any o els tràmits que s'han de fer per a matricular-s'hi. Precisament, avui s'inicia el període d'inscripcions.

Malgrat per la Independència organitza la 3a Marxa de Torxes

La territorial de l’ANC a Malgrat de Mar organitza la tercera Marxa de Torxes per la Independència el proper dilluns 10 de setembre a partir de les 21:30H. Segons Malgrat per la Independència, a partir de les 20:30H es farà la concentració de torxes a Can Campassol. Una hora després, a les 21:30H, s’encendran les torxes i començarà la recorregut pels carrers de Mar, Desclapers, plaça del doctor Robert, travessia Mercat, carrer dels Ollers, Girona, passatge del Castell i el carrer Ponent fins arribar al castell. Quan passin 10 minuts de les 10 de la nit, es farà un minut de silenci en record als polítics que estan a la presó i els exiliats. Just després la lectura d’un manifest i a les 22:30H s’hissarà l’estelada i s’acabarà amb el cant de l’himne nacional de Catalunya. L’endemà, Diada Nacional de Catalunya, Malgrat per la Independència participarà a l’acte institucional promogut des de l’Ajuntament que inclourà una cercavila des de les Peixateries Velles fins a Can Campassol, la lectura del manifest i una ofrena floral. Recordar que Malgrat per Independència instal·larà aquest dissabte 8 de setembre l’última parada per vendre samarretes i tiquets per l’autocar per anar a la manifestació del dia 11 a la tarda a Barcelona. De moment, ja s’han omplert 6 autocars amb malgratencs i malgratenques que participaran d’aquest esdeveniment. Els autocars sortiran a les 14H des de la plaça Germana Campos. Segons Malgrat per la Independència, hi ha hagut un increment del 30% dels malgratencs que aniran a Barcelona per la Diada respecte les xifres de l’any passat. També s’ha incrementat, en aquest cas un 50%, la venda de samarretes per aquest 11 de setembre si es comparen les xifres amb l’any 2017.

El PSC presenta al·legacions al projecte de l'espai polivalent per "incomplet i estar a mitges"

El Grup Municipal del PSC ha presentat 6 al·legacions al projecte de construcció d’un espai polivalent que s’ubicarà en uns terrenys al costat del Camp Municipal d’Esports. Al·legacions que han estat rebutjades pel govern quadripartit, segons ha explicat a Ona Malgrat el portaveu dels socialistes.   Segons Joan Mercader, l’actual projecte que es troba en exposició pública contempla “ una pista a mitges i incompleta”. Mercader destaca que les al·legacions s’han presentat amb l’objectiu de “millorar un projecte que els socialistes comparteixen” ja que creuen necessari disposar d’un equipament d’aquestes característiques per poder acollir esdeveniments de diversa tipologia.    Joan Mercader parla d’algunes de les al·legacions que han presentat: “No té previst construir vestuaris, ni accessos, ni serveis, ni està tancada, per tant, el tema de la insonorització no està contemplat. El soroll que hi hagi dins la pista pot ser una molèstia pels veïns. A més, no hi haurà climatització, per tant, la pista podrà ser un lloc que no sigui molt adient segons les èpoques de l’any”. El PSC també demana una zona d’aparcament perquè, diuen, hi haurà més activitat a la zona. Serà una pista que, subratlla Mercader, “no estarà a l’alçada dels malgratencs”. Joan Mercader creu que el govern de JXM, ERC, el PDeCAT i la CUP no prioritza aquest projecte i recorda que el seu cost, 800.000 euros, prové íntegrament d’una subvenció de la Diputació de Barcelona. Segons ell, el govern municipal podria haver aportat la diferència del cost per poder fer millores com la construcció dels vestuaris o la instal·lació de climatització i tancaments.    Mercader: “Cal recordar que aquests 800.000 euros estaven previstos per a la compra Can Palomo però que la van rebutjar i ho van destinar a la pista. Això significa que l’Ajuntament per construir aquesta pista no aporta ni un cèntim, i per tant, el govern no prioritza aquest equipament ja que prefereix fer-lo inacabat i a mitges sense aportar cap cèntim que fer-ho bé i complert aportant la  part restant que podria suposar fer vestuaris i tot complert”. A més, el portaveu dels socialistes malgratencs considera que hi ha una “mala planificació i gestió d’aquest projecte” ja que tot just ara s’ha posat a licitació les obres de la pista però està condicionada a que s’aprovi un Pla Especial de la zona. I aquest Pla Especial queda supeditat a un informe favorable i vinculant d’Indústria i Urbanisme ja que està a la zona de les fàbriques. Segons Mercader, si hi ha un contratemps en el Pla Especial, la licitació de les obres no es podrà fer.

Una xocolatada estrena la Setmana Gran dels jubilats, que aplegarà centenars de persones entre tots els actes

L'Associació de Jubilats de Malgrat de Mar espera que centenars de persones participin fins el dia 9 de setembre en els diferents actes que s'han programat per a celebrar la Setmana Gran. De moment, 120 persones van prendre part a la tradicional xocolatada, que dissabte al matí va servir per donar el tret de sortida a totes les activitats.

Comerciants i Ajuntament fan un balanç positiu del Chill Outlet

El Chill Outlet va convertir divendres passat el Parc de Can Campassol en un espai de compres relaxat i distès. L'Associació de Comerciants de Malgrat i l'Ajuntament han valorat positivament l'activitat, que va sobreviure a l'amenaça de pluja.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits