malgratcomunicacio.cat

S'han trobat 5152 registres. Mostrant pàgina 69 de 207

[ÀUDIO] L'exposició "Les fàbriques de tanques a Malgrat (1924-2008). Una història per descobrir" s'inaugura demà dissabte a l'Arxiu Municipal

L'exposició "Les fàbriques de tanques a Malgrat (1924-2008). Una història per descobrir" ens dona a conèixer la història d'una indústria que va ser molt important a la població i és que va arribar a crear 22 fàbriques. De fet, es treballava per als 5 continents i grans marques del món de la moda com Christian Dior, Loewe, Balenciaga i Pierre Cardin. L'exposició, una iniciativa del grup de recerca dels Amics de l'Arxiu, s'inaugura aquest dissabte a les 19 h a l'Arxiu Municipal. La mostra es podrà visitar a l'Arxiu Municipal fins el 9 de desembre. Avui ens han acompat a l'Informatiu del Migdia en Vicenç Bayarri, en Ramon Ribot, en Josep Vives i en Josep Maria Crosas. Les tanques són uns accessoris metàl·lics que permeten obrir i tancar les bosses i els moneders de manera fàcil i automàtica. La col·locació d'aquestes tanques a les bosses és el darrer pas de fabricació abans de la comercialització de bosses i moneders. A partir de la segona dècada del segle XX, es van crear a Malgrat les primeres empreses dedicades a la fabricació d'aquestes tanques. Entre el 1924 i el 2008, a Malgrat es van crear unes 22 fàbriques de tanques i 5 més es van posar en marxa a altres municipis per iniciativa de malgratencs. Aquesta indústria va donar feina a moltes famílies malgratenques. Una exposició recull aquesta històrica en 10 plafons explicatius, un gran panell amb un arbre genealògic de les empreses, 5 expositors i 1 àudiovisual, en el qual 14 persones que van treballar a les fàbriques de tanques expliquen les seves vivències. La mostra és una iniciativa del grup de recerca dels Amics de l'Arxiu i del Servei d'Arxiu Municipal. La coordinació de la mostra ha anat a càrrec d'Anna Maria Anglada i Josep Maria Crosas. Els textos de l'exposició són d'Anna Maria Anglada, Vicenç Bayarri, Ramon Ribot, Josep Vives amb la col·laboració de Josep Maria Crosas. 

El ple de l'Ajuntament de Malgrat de Mar aprova la licitació de les obres de reforma del Passeig Marítim

El ple de l'Ajuntament de Malgrat de Mar va aprovar ahir al vespre la licitació de les obres del projecte de reforma i rehabilitació del Passeig Marítim. Va ser durant la sessió extraordinària i va tirar endavant gràcies als vots de l'equip de govern, format per JXM, ERC, PDeCAT i la CUP. Els regidors del PSC i el PP, a l'oposició, van votar-hi en contra. Durant el debat plenari, els regidors de l'equip de govern van defensar el procediment seguit fins arribar a la licitació de les obres i van posar de relleu la necessitat de tirar endavant "un projecte molt necessari per al poble". Des de l'oposició es va tornar a retreure "les presses" amb que es vol tirar endavant sense comptar amb cap tipus de subvenció. La sessió es va viure amb moments de tensió fins al punt que l'alcaldessa va haver de fer un recés de 5 minuts per calmar els ànims. Entre el públic hi havien veïns afectats per les contribucions especials exhibint cartells en què es podia llegir, entre altres, "No impostos especials" o "No contribucions especials". D'altra banda, el portaveu de la "Plataforma per un passeig marítim de tothom i per a tothom", Joan Barrachina, ha confirmat a Ona Malgrat que ja han demanat de manera formal, a través d'instància, la creació d'una comissió de seguiment de les obres. Segons Barrachina, l'objectiu és que els veïns puguin participar de manera paral·lela en el procés d'execució de les obres. En tot cas, el portaveu de la plataforma veïnal recorda que aquesta serà "una comissió només consultiva que es fa en el marc de la participació ciutadana".

[ÀUDIO] Malgrat de Mar s'afegeix a la Setmana Europea de la Mobilitat

Malgrat de Mar s’afegeix als actes amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat que enguany té com a lema “Combina i mou-te”. L’objectiu és fomentar l’ús d’hàbits de mobilitat sostenible com anar a peu, en bicicleta o transport públic. Aquest diumenge a les 10 del matí es farà una nova pedalada que sortirà des de davant l’Ajuntament i arribarà al Parc de Francesc Macià. En acabar hi haurà  xocolatada per a tots els participants. Una de les activitats que enguany presenta novetat és “Al carrer tots hi pintem”, que es farà el divendres 28 de setembre. A banda de totes les escoles, aquest any també hi participaran els alumnes de l’Institut. “Al carrer tots hi pintem” dona protagonisme als estudiants que poden ocupar durant unes hores els carrers propers als seus centres per desenvolupar les activitats quotidianes. Ho explica la regidora de Medi Ambient, Mireia Castellà. A banda d’aquestes dues activitats, també s’ha preparat una passejada cultural que es farà el 12 d’octubre i dins la Setmana Europea de Patrimoni. 

[ÀUDIO] Les "Bústies al Carrer" recullen l'opinió dels veïns de Malgrat Nord

La regidoria d'Habitatge de Malgrat de Mar ha instal·lat aquest matí les "Bústies al Carrer", unes taules a peu de carrer on s'ha recollit informació sobre els interessos del barri en activitats lúdiques, culturals, artístiques i esportives. Les taules han estat entre les 10 del matí i les 13h a l'avinguda Mediterrània i a la plaça Fèlix Cardona. A l'informatiu Migdia hem parlat amb Lino Cantero, president de l'Associació de Veïns Llevant i amb la dinamitzadora comunitària Marta de la Iglesia. Tots dos ens han explicat que el matí ha anat bé, i han estat moltes les persones que han omplert l'enquesta que repartien. Recordem que avui entre les 18h i les 20h es fa una reunió conjunta amb les associacions de Malgrat Nord al Centre Cívic per buscar punts en comú per a futures actuacions. I per tancar la setmana d'activitats dedicades a Malgrat Nord, demà divendres es fa un taller de gestió per a les comunitats de propietaris. Serà al Centre Cívic entre les 18h i les 20h.

Rodalies modifica els horaris de la línia RG1 per obres de millora

Rodalies Renfe modifica els horaris de la línia RG1, la que connecta Barcelona amb Figueres i Portbou passant per Malgrat de Mar, a partir del 21 de setembre. El motiu són les obres que Adif executarà entre el proper 21 de setembre i fins el mes de març de l’any vinent. Es tracta de les dues noves fases del projecte de renovació integral de via en el tram Maçanet-Caldes de Malavella, a la línia d’ample convencional Barcelona-Girona- Portbou. Segons informa la compañía, aquest projecte, que representa una inversió superior als 17 milions d’euros, “té com a objectiu optimitzar l’estat de les instal·lacions ferroviàries, augmentant la seva qualitat, disponibilitat i solidesa”. D’aquesta forma, es contribuirà a incrementar el confort, seguretat i regularitat de la circulació de trens en un tram que registra una elevada densitat de trànsit, contribuint a més a reduir els temps de viatge i les necessitats de manteniment. Aquí pots consultar els horaris provisionals de la RG1

[ÀUDIO] L'equip de govern aprovarà avui al ple extraordinari la licitació de les obres del Passeig Marítim

L'Ajuntament de Malgrat de Mar aprovarà aquesta tarda durant una sessió extraordinària del ple els plecs de condicions per licitar les obres del Passeig Marítim. Tal i com ha explicat la regidora d'Urbanisme i Obra Pública, Mireia Castellà, el plec de condicions marca els punts que han de complir les empreses que optin a fer aquestes obres. Les empreses que optin al concurs tindran 15 dies per presentar les seves propostes. Un cop adjudicada l'obra, s'hauran de presentar una sèrie de documentació com ara els plans de prevenció i seguretat i les fiances, entre altres. Recordem que les obres es faran en dues fases. Tal i com explica Mireia Castellà, la primera fase començarà aproximadament a partir d'aquest novembre i s'allargarà fins a la Setmana Santa del 2019 i afectaria el tram entre la plaça de l'Àncora fins a l'avinguda dels Països Catalans. Hi haurà l'aturada durant la temporada turística i a la tardor del 2019 es reprendrà la segona fase que aniria des de Països Catalans fins a l'avinguda Colon. En tot cas, remarca Castellà, serà una única empresa qui executi les dues fases de les obres. El ple extraordinari el podreu seguir en directe a través del 107.4FM, a malgratcomunicacio.cat i a través del mòbil amb l'app d'Ona Malgrat.

[ÀUDIO] El PP demana la retirada dels símbols independentistes de l'Ajuntament de Malgrat de Mar

El Partit Popular de Catalunya ha portat avui a Malgrat de Mar la seva "campanya de conscienciació i advertència per evitar que els Ajuntaments i les dependències municipals siguin utilitzats de forma partidària i partidista pels alcaldes i alcaldesses". Així s'ha expressat als micròfons d'Ona Malgrat el president dels Populars a les comarques de Barcelona, Daniel Serrano, després d'haver acompanyat la regidora Ana Vega a la presentació d'una instància en què demana a l'alcaldessa, Carme Ponsa, la retirada dels símbols independentistes dels espais públics.  Segons Daniel Serrano, els consistoris i les dependències municipals de tot Catalunya, inclòs Malgrat de Mar, han de garantir la neutralitat política, tal i com dictamina una sentència recent del TSJC. Segons ell, en el cas de Malgrat de Mar actualment "no es compleix aquesta neutralitat". Serrano ha advertit que si el consistori fa cas omís a la seva demanda, els Populars aniran als tribunals "per defensar els drets de tots els malgratencs i malgratenques".      

El Dia Mundial de l'Alzheimer 2018 aposta per un futur sense carrers en blanc

1 de cada 6 pacients majors de 65 anys que ha ingressat als hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, és a dir, els hospitals de Blanes i Calella, patia algun grau de demència. D'aquests pacients, el 7,4 per cent tenia Alzheimer i el 8,9 per cent estava afectat per alguna altra malaltia de deteriorament cognitiu. La Corporació de Salut del Maresme i la Selva dona a conèixer aquestes xifres coincidint amb la celebració demà divendres 21 de setembre del Dia Mundial de l'Alzheimer, una de les demències més comunes que es diagnostica entre les persones grans. Com a conseqüècia de l'envelliment de la població cada vegada hi ha més persones afectades per aquesta malaltia. Tant la incidència de la malaltia com la seva prevalença augmenten amb l'edat. A Catalunya s'estima que hi ha més de 89.000 casos diagnosticats segons dades de la Generalitat. Pel que fa als centres sociosanitaris de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, s'han avalutat 594 persones durant el 2017, de les quals el 5,6 per cent tenien Alzheimer i el 3 per cent patia altres tipus de demència. Des de la Corporació es fan programes de suport a pacients i familiars a través de l'Associació de Voluntaris i Amics de l'Hospital. Es tracta d'una atenció psicològica al llarg del procés de la malaltia tant a les persones afectades com a les seves famílies. Des dels seus inicis, al 2015 i fins a l'actualitat aquest servei ha atès a 24 persones de Malgrat de Mar.  

[ÀUDIO] Entrevista amb Chema Tarrés

Avui a l'Informatiu del Migdia ens ha acompanyat Chema Tarrés, que ens ha avançat que ja treballa en un nou llibre amb la col·laboració de diversos artistes de Malgrat de Mar.

Ester Martínez: "La fira de manualitats atrau molts visitants"

La Fira de Manualitats Fet a maLGRAT arriba aquest dissabte 22 de setembre amb la seva tercera edició. Segons ha explicat la regidora de Desenvolupament Econòmic i Promoció del Municipi, Ester Martínez, durant tot el dia hi haurà una vintena de parades especialitzades en material de patchwork, puntes de coixí i labors, pels carrers del centre del municipi. La meitat de les parades aproximadament són de persones de fora del poble.  Ester Martínez ha posat en valor l'atractiu que té aquesta fira de manualitats per persones d'altres poblacions que vénen, per exemple, a assistir a la master class sobre "Els secrets de les aplicacions" que anirà a càrrec de Jacqueline Bahí. La Fira de Manualitats Fet a maLGRAT està impulsada des de la regidoria de Desenvolupament Econòmic i Promoció del Municipi.

Nova convocatòria de l'Acredita't

La Generalitat ha obert un nou procés d'avaluació i acreditació de les competències professionals per atendre aquelles persones que han adquirit competències professionals en el lloc de feina, mitjançant l'experiència professional o formació no oficial, però que no tenen l'acreditació oficial.  El termini per presentar una sol·licitud per prendre part en el procediment d'avalució i acreditació és fins 30 de setembre. El Servei Local d'Ocupació de Malgrat de Mar és un punt d'informació i orientació reconegut per el Institut Català de Qualificacions Professionals de la Generalitat. S’hi poden presentar les persones que vulguin obtenir una acreditació oficial, sempre i quan disposin dels requisits d’experiència professional en algun dels tres sectors que es convoquen que són els esports, la dependència i les instal·lacions. Ho explica el regidor d’Inserció Laboral, Jofre Serret. Les persones interessades a participar han de presentar la seva sol·licitud de preinscripció fins al 30 de setembre. El Servei Local d'Ocupació de Malgrat de Mar oferirà dues sessions informatives sobre aquest procés d'avaluació i acreditació de competències professionals 2018 el divendres 21 de setembre  a les 9 h i a les 12 h. Les persones interessades han de confirmar la seva assistència degut a l'aforament limitat de l'aula, enviant un correu electrònic a inserciolaboral@ajmalgrat.cat, indicant nom, cognoms, DNI, telèfon i mail de contacte, així com el sector en el que es voldria acreditar.  

Comença el judici contra el jove acusat de matar-ne un altre amb una catana a Malgrat de Mar el 2016

El jove acusat de matar-ne un altre amb una catana la nit del 5 de juliol del 2016 en un habitatge del carrer Eivissa de Malgrat de Mar ha assegurat aquest dilluns que ho va fer en defensa pròpia, perquè la víctima i un altre noi l'havien colpejat amb una barra i el volien "punxar" amb el que semblava una navalla. Per això, ell va agafar la catana i sense atacar ningú va empunyar-la i l'arma es va clavar sobre la víctima quan aquesta es va "abalançar" sobre l'acusat. Segons informa l'ACN, la fiscalia li demana 20 anys de presó per un delicte d'assassinat amb traïdoria. El judici amb jurat popular ha començat aquest dilluns a l'Audiència de Barcelona.

3 malgratencs del GEM expliquen la seva experiència a l'Spaghetti Tour

Diferents membres del Grup Excursionista Malgratenc han fet aquest estiu una travessa d'alta muntanya. Concretament, ha estat l'Spaghetti Tour, de 4.554m i que discorre entre Itàlia i Suïssa. Els integrants d'aquesta sortida han estat en Lluc Cruset, en Gabi Muñoz i en Pedro Barbudo. Han passat per l'Informatiu del Migdia per explicar la seva experiència i avançar algunes de les activitats que es faran de cara al nou curs del Grup Excursionista Malgratenc.  

[ÀUDIO] L'exposició Diaris Il·lustrats de Persones Refugiades arriba a Malgrat de Mar

Es tracta d'una exposició que ens proposa de manera didàctica i molt il·lustrativa fer un recorregut pels processos de vida de la població refugiada, sobretot d'aquells que participat en els tallers d'art-teràpia a la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat. A partir d'aquests tallers, quinze participants d'onze nacionalitats diferents han transformat els materials artístics en imatge i representació actual. L'exposició Diaris Il·lustrats de Persones Refugiades es pot veure des del 17 fins al 29 de setembre a la Biblioteca La Cooperativa de Malgrat de Mar. Hem conegut els detalls d'aquesta exposició en conersa amb Antonio García, tècnic de voluntariat i incidència política i social del CEA(R), la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat.  

L'àrea de Desenvolupament Econòmic i Promoció del Municipi atorga ajudes per fomentar l'obertura de nous negocis

L'àrea de Desenvolupament Econònic i Promoció del Municipi de l'Ajuntament de Malgrat de Mar té oberta la convocatòria d'ajudes per al foment de l'activitat comercial. Segons ha explicat la regidora de l'àrea, Ester Martínez, totes les persones o empreses que hagin obert un negoci a peu de carrer des de l'octubre de l'any passat fins a l'actualitat poden acollir-se a un ajut puntual de 500 euros. L'Ajuntament de Malgrat destina una partida global de 15.000 euros amb l'objectiu de facilitar l'obertura de nous negocis al municipi. De moment ja s'han concedit 6 subvencions. Les persones interessades poden fer la sol·licitud via telemàtica fins a finals d'aquest mes de setembre.

[ÀUDIO] Malgrat de Mar ha viscut un estiu tranquil a les seves platges. Entrevista amb Tódor Stefanov, coordinador a Catalunya de Marsave

Les actuacions per picades de meduses, cremades i algun cas de lipotímia han estat els casos més habituals que han hagut d'atendre els socorristes de les platges de Malgrat de Mar. El coordinador de Marsave a Catalunya, l'empresa encarregada del servei de salvament i socorrisme a Malgrat de Mar, Tódor Stefanov, fa un balanç positiu de la temporada que van tancar el passat dimarts 11 de setembre. Marsave ha ofert el servei de vigilància al litoral malgratenc a través de tres punts i vuit torres i amb més de 20 socorristes. Durant una entrevista a l'Informatiu del Migdia, Stfanov ha explicat que aquest any, a banda de la seva tasca habitual, també han ofert suport a l'Ajuntament en esdeveniments com ara la vigilància de la platja durant les Barraques o per celebracions esportives com la triatló.

[ÀUDIO] Paco Márquez: "Els reptes que té el Centre Cívic passen per revifar els tallers, dotar-lo d'un director i obrir el bar"

El Centre Cívic posa en marxa al mes d'octubre un nou curs amb la programació d'una vintena de tallers vinculats a les arts plàstiques, el benestar, les emocions, el circ o les danses tradicionals, entre altres. Durant una entrevista a l'Informatiu del Migdia, Paco Márquez ha explicat que aquest nou curs "és un tornar a començar. Volem revifar el Centre Cívic i l'essència del que ha de ser aquest equipament, que són els tallers i cursos". Segons Márquez, el més important és "la interrelació que es produeix entre la gent; no és un espai per formar la gent, sinó un espai de trobada per compartir i socialitzar". En aquest sentit, el regidor de Cultura considera "molt important" poder intentar obrir el bar ja que a la majoria de Centres Cívics que ha visitat el tenen i els seus responsables ho valoren com un fet important per a la socialització dels usuaris de l'equipament.  Paco Márquez fa balanç després de 5 anys de funcionament del Centre Cívic i considera que les assignatures pendents és dotar-lo amb la figura d'un director per tal que planifiqui les activitats que s'han de desenvolupar coincidint amb el calendari escolar. Segons ell, el Centre Cívic ha perdut uns 15.000 usuaris en aquests últims 5 anys. Actualment, el Centre Cívic té un pressupost anual de 40.000 euros.  Les inscripcions per als tallers es faran del 24 al 29 de setembre, en horari de 9 a 13:30H i de 17 a 20H. Les places són limitades i es faran per ordre d'inscripció.

[ÀUDIO] Entrevista amb Mari Garzón, directora de la Llar d'Infants Municipal Els Fesolets

El curs de la Llar d'Infants Municipal Els Fesolets es posa en marxa amb dues novetats importants. Tant i com ha explicat la directora de l'equipament a l'Informatiu del Migdia, Mari Garzón, a partir de dilluns es posa en marxa l'espai familiar per fer més fàcil i acollidora l'estada de les famílies a la llar d'infants. L'altra novetat destacada és el nou servei de menjador en què s'aposta per menús amb productes de temporada, ecològics i de proximitat. Aquest servei és per a la llar d'infants malgratenca i també per als alumnes de l'Escola Montserrat. Segons ha explicat Mari Garzón, el curs es posa en marxa amb 66 infants repartits en 4 aules. Ara hi ha una llista oberta per poder omplir aula amb els infants nascuts aquest 2018.

Obertes les inscripcions per al curs "Prepara't per a l'ACTIC II"

La Regidoria d'Inserció Laboral de l’Ajuntament de Malgrat de Mar organitza el curs "Prepara't per a l'ACTIC II", adreçat a totes aquelles persones que vulguin reparar-se per a la prova d'acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació que fa la Generalitat. Les preinscripcions es poden fer avui i els dies 18, 19 i 20 d’aquest mes al Club de la Feina a Can Feliciano de 10 h a 13 h. El curs “Prepara’t per l’ACTIC II” treballa els continguts que cal assolir per presentar-se a la prova d’obtenció del nivell 2 d’ACTIC. L’ACTIC és un títol que acredita tenir coneixements d’Informàtica i que et pot ajudar a accedir a llocs de feina pels quals calgui disposar de competència digital. El curs no inclou la prova i, per tant, no comporta l’obtenció de l’acreditació. La formació és de 25 hores i s'impartirà del 2 al 18 de d’octubre de 2018, els dimarts i els dijous de 9 h a 13 h. L’últim dia es farà classe de 9 h a 14 h. El curs és gratuït, ja que està finançat per l’Ajuntament de Malgrat de Mar. Les persones empadronades a Malgrat de Mar tindran prioritat en l’ordre d’assignació de matrícules.

[ÀUDIO] Entrevista amb Toni Beltran, autor del llibre "Ensenya'm la llengua"

Toni Beltran és metge d'atenció primària a Sant Feliu de Guíxols i autor del llibre "Ensenya'm la llengua", que el proper dissabte a les sis de la tarda es presenta a la Biblioteca La Cooperativa. El llibre, que té les il·lustracions de Josep Maria Pous-Culí, és un recull del vocabulari i llenguatge popular al voltant de la salut, els remeis i les malalties vol ser una eina per a la seva recuparació perque aquestes expressions fins fa pocs anys eren ben vives, explícites i naturals. A la presentació d'aquest dissabte a Malgrat de Mar també intervindrà Àlex Llobera, metge d'atenció primària a Blanes.  

Mor als 56 anys l'exregidor Josep Roig

Malgrat de Mar s'ha llevat commocionada per la mort sobtada de l'exregidor Josep Roig. Pep Roig ha mort aquest matí als 56 anys d'edat. Va ser regidor de CiU durant dos mandats, des de 2007 i fins 2011, i número 5 de la llista de Junts per Malgrat a les darreres eleccions municipals de 2015. Des que s'ha conegut la notícia de la seva mort, molts ciutadans han expressat el seu condol a través de les xarxes socials. L'Ajuntament de Malgrat de Mar també s'ha unit al dolor de família, familiars i amics. Partits com el PDeCAT i el PSC han expressat també el seu condol per la pèrdua de Roig.  Josep Roig estava casat i tenia un fill. Sempre ha estat molt vinculat al món del bàsquet i va ser vicepresident de l'AECAM i membre de la seva junta durant molts anys. També va formar part de l'AMPA de les Escoles Fonlladosa, on estudiava el seu fill.

[ÀUDIO] El PDeCAT lliura 2.082 euros a l'Associació Catalana pels Drets Civils aconseguits durant el sopar groc

El PDeCAT de Malgrat de Mar ha fet entrega de 2082,50 euros a l'Associació Catalana pels Drets Civils. Uns diners que el partit va recaptar el passat 25 d'agost durant el sopar groc que va organitzar als jardins de l'Arxiu Municipal i que va comptar amb 247 persones. La regidora del PDeCAT, Neus Serra, ha explicat que dues de les participants al sopar, Laura Masvidal, dona de Quim Forn, i Montse Puigdemont, van animar els assistents a implicar-se a l'Associació Catalana pels Drets Civils per tal de tenir una veu forta a Europa i denunciar la situació que vius els polítics que estan a la presó i els exiliats. Serra també ha volgut agraïr als malgratencs la seva participació al sopar.   

L’Ajuntament signa un conveni amb la Fundació Teatre Clavé de Tordera per acostar les arts escèniques als malgratencs

L’Ajuntament de Malgrat de Mar ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Teatre Clavé de Tordera per acostar les arts escèniques als malgratencs. Segons ha explicat avui el regidor de Cultura, Paco Márquez, “es vol apropar el teatre professional de mitjà i gran format a una població que té pot tenir dificultats per traslladar-se a altres llocs per veure aquests espectacles, sobretot gent més gran de 65 anys o al públic jove”. En aquest sentit, el conveni farà que tots els malgratencs i malgratenques que vulguin assistir als espectacles de la Temporada Estable del Clavé, puguin desplaçar-se a Tordera de manera gratuïta en autobús i adquirint l’entrada amb un important descompte. Una gestió que es farà des de la Biblioteca La Cooperativa, tal i com ha explicat en roda de premsa Paco Márquez. Paco Márquez explica per què s’ha escollit el Teatre Clavé perquè té una llarga trajectòria contrastada, que ofereix “una impecable programació que aposta per la qualitat, no comercial i basada en els valors”. A més, amb aquest conveni es dona resposta al Pla d’Acció Cultural de Malgrat de Mar. Tant Paco Márquez com el director del Teatre Clavé, Josep Navarro, han posat en valor el treball en xarxa que s’amplia entre el teatre torderenc i Malgrat de Mar. Navarro ha recordat que la Fundació Teatre Clavé ja treballa als centres educatius malgratencs i a l’Escola d’Adults Cases dels Mestres. Per la seva banda, l’alcaldessa de Malgrat de Mar, Carme Ponsa, ha destacat la importància d’aquest conveni com a element de “connexió cultural” entre els veïns i veïnes de Tordera i Malgrat. Una connexió que espera “sigui bidireccional”.     Josep Navarro ha recordat que la programació del Teatre Clavé té dos eixos principals: la programació per adults i la destinada al públic familiar. Entre les obres que es podran veure aquesta temporada hi ha “Les dones sàvies”, de Molière, que donarà el tret de sortida a la temporada el 28 de setembre. Per l’escenari torderenc també passarà l’espectacle “Federico García”, de Pep Tosar o l’”Immortal” de Bruno Oro. La cost per l’Ajuntament de Malgrat de Mar en aquest projecte serà, segons Paco Márquez, d’uns 1500 euros.  

L'Ajuntament de Malgrat de Mar organitza un taller de participació ciutadana

L’Ajuntament de Malgrat de Mar ha organitzat un taller de participació ciutadana amb l’objectiu d’oferir eines i conceptes sobre aquesta matèria, segons ha explicat el regidor de Participació, Ramir Roger. El taller estarà impartit per experts en participació i, entre altres, explicaran quins són els beneficis de la participació  i a través de quines eines i mecanismes es pot participar per tal que sigui eficient. Ramir Roger considera que “es ve d’un punt inicial en què la participació era pràcticament inexistent, un àmbit de la política local que no havia estat cuidat com es mereix”. El regidor Roger recorda que actualment està en exposició pública el Reglament de Participació Ciutadana fins el 2 d’octubre per tal que els veïns i veïnes puguin fer aportacions. Ramir Roger creu que l’àmbit de la participació s’ha de treballar més perquè els ciutadans encara no estan acostumats a implicar-se. Segons ell, les experiències més avançades en participació solen ser en els pressupostos però hi ha molts més àmbits per tirar endavant. El taller es farà el proper dimarts 18 de setembre a partir de dos quarts de vuit del vespre a la sala de plens de l’Ajuntament. Està adreçat a la ciutadania en general a partir dels 16 anys i als representants de les entitats.

[ÀUDIO] Comença el curs escolar amb diverses novetats

Els alumnes malgratencs deixen enrere les vacances estivals i tornen a les aules. Avui ho han fet els alumnes d’educació infantil de segon cicle, primària i la ESO. En el cas de l’Escola Mare de Déu de Montserrat han estat 231 alumnes. Nosaltres hem assistit a l’inici d’aquest nou curs escolar que a Malgrat de Mar té diverses novetats com ara els camins escolars que ja comencen a funcionar i, en el cas concret de l’Escola Montserrat, amb façana rehabilitada i amb nou servei de menjador basat en la cuina de proximitat. I divendres 14 de setembre comencen a l’Institut Ramon Turró i Darder els batxillerats i els Cicles Formatius.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits