malgratcomunicacio.cat

S'han trobat 5134 registres. Mostrant pàgina 54 de 206

El malgratenc Aleix Trull, a la llista de Junts per Catalunya - Malgrat ens Mou

Trull, de 21 anys, és graduat en Business Administration and Management per la Universitat de Barcelona i desenvoulpa la seva activitat professional en l'àmbit de les assegurances. És simpatitzant de l'Assemblea Nacional Catalana i va participar activament en l'organitzció de l'1 d'octubre.

[ÀUDIO] La CUP parla de racisme i repressió a la quarta assemblea oberta

La quarta assemblea oberta de la CUP, que ha tingut lloc aquest cap de setmana a l'Ateneu El Rovell, ha servit per parlar sobre feixisme, repressió i racisme. L'activitat ha comptat, de fet, amb la participació de Carles Serra, professor de la Universitat de Girona i membre de l'Espai Antiracista de Salt i Girona.

[ÀUDIO] ASPRONIS celebra els seus 50 anys amb tota una sèrie d'activitats al mes de març

La Fundació ASPRONIS celebrarà els seus 50 anys amb tota una sèrie d’activitats a Malgrat de Mar durant el mes de març. Aquest matí durant una roda de premsa, l’alcaldessa, Carme Ponsa, i el director general d’ASPRONIS, Francesc Durà, han explicat que l’objectiu d’aquests actes és donar visibilitat a la feina que fa l’entitat a Malgrat de Mar. L’alcaldessa de Malgrat de Mar, Carme Ponsa, ha recordat la forta implantació d’ASPRONIS al municipi on hi ha, a banda de les oficines centrals al polígon de Can Patalina, el Centre de Treball; el Servei Ocupacional d’Inserció i el Servei d’Inserció Laboral per a la inserció de les persones en empreses del territori. Per a l’Ajuntament de Malgrat de Mar, ASPRONIS treballa en l’atenció social en dos àmbits. S’ha encarregat dels infants amb necessitats educatives especials del casal municipal d’estiu durant els mesos de juliol i agost, i també s’ocupa d’unes hores anuals del Servei d’Atenció Domiciliària del programa PADAH per a la recuperació al domicili de residents al municipi que han rebut l’alta hospitalària de l’Hospital Comarcal de Calella. Es tracta d’una assignació d’hores d’atenció fruit d’un conveni entre l’Ajuntament de Malgrat de Mar i la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. ASPRONIS aporta atenció professional de treballadors familiars dels casos que se li assignen.   El director general d’ASPRONIS, Francesc Durà, ha explicat la predisposició del consistori malgratenc a col·laborar sempre amb l’entitat. Pel que fa als actes, el tret de sortida és aquest diumenge 3 de març a les sis de la tarda amb la projecció de la pel·lícula “Campeones” al Centre Cultural. Una sessió gratuïta tot i que les entrades es poden reservar prèviament al Centre Cívic o una hora abans de la projecció al Centre Cultural.

El júnior del Malgratenc de Patinatge Artístic, tercer al Trofeu Internacional Latina de grups de xou

Les noies del grup de xou júnior del CEMPA han quedat terceres al Trofeu Internacional Latina de grups de xou, que s'ha disputat aquest cap de setmana a Madrid.

El Juvenil A de l'Inter Esportiu guanya la Copa Girona 2019

El Juvenil A de l'Inter Esportiu ha guanyat la Copa Girona 2019 després de guanyar a l'Athletic Club Tordera Parc aquest diumenge a Vidreres. El primer equip del club, també jugava la Copa Girona, ha perdut contra el Sant Julià de Ramis.

'Felicidad... cargando' de la malgratenca Cristina Inés ja s'ha convertit en best seller

A Felicidad... cargando la malgratenca Cristina Inés recull la seva història personal de superació davant del càncer i les adversitats de la vida. Inés el va presentar divendres passat en una sala polivalent de l'Arxiu Municipal que es va omplir de gom a gom de persones que volien conèixer el llibre, que ja s'ha convertit en best seller, però, sobretot, per descobrir que un pot plantar cara a les dificultats que es trobi a la vida.

Comerciants i Ajuntament fan un balanç positiu del Showroom Outlet

La proposta ha comptat amb la participació d'una desena d'establiments, que s'han instal·lat, de manera extraordinària, a la Torre de la Vídua de Can Sala. Segons els comerciants i la regidoria de Comerç, el canvi d'escenari ha estat un encert.

Malgrat de Mar disposarà d'un nou aparcament per a 122 vehicles al costat de l'espai polivalent

L'aparcament es construirà al terreny municipal que hi ha entre els carrers de Josep Maria Floch i Torres i Camí del Pla. La Junta de Govern Local, formada per JxM, ERC, PDeCAT i CUP, n'ha adjudicat les obres a l'empresa Obres i Paviment Brossa SA per un valor de 41.665,19 euros.

Futbol sala i patinatge protagonitzen l'agenda esportiva del cap de setmana

Dos equips finalistes de l'Inter Esportiu de futbol sala disputaran aquest cap de setmana la Copa Girona 2019 a Vidreres. Per la seva part, el grup de xou júnior del Club Esportiu Malgratenc de Patinatge Artístic participarà al Trofeu Internacional Latina de grups de xou, que tindrà lloc a Madrid.

Josep Carrasco, Assumpta Mercader i Pepe Palma presenten aquest diumenge 'L'àvia pirata'

L'Àvia pirata és una novel·la gràfica de pirates que inclou il·lustracions. La presentació del llibre tindrà lloc aquest diumenge a 12h a la sala polivalent de l'Arxiu Municipal.

10 comerços malgratencs donaran vida al Showroom outlet d'avui

Una de les principals novetats del Showroom Outlet d'Hivern serà l'escenari. L'activitat es farà a la Torre de la Vídua de Can Sala entre les 15h i les 22h.

La malgratenca Cristina Inés presenta el seu llibre 'Felicidad... cargando' avui a l'Arxiu Municipal

La presentació del llibre de Cristina Inés inclourà una taula rodona. L'acte tindrà lloc avui a partir de les 20h a la sala polivalent de l'Arxiu Municipal.

[ÀUDIO] Seguiment de la vaga general a Malgrat de Mar

La incidència de la vaga general a Malgrat de Mar està tenint un seguiment irregular. Durant el matí molts comerços i establiments han optat per aixecar persianes tot i que alguns dels treballadors d'aquests mateixos comerços han fet vaga. Pel que fa als equipaments públics, molts treballadors de l'Ajuntament s'han adherit a la vaga i, per tant, es presten serveis mínims. En el cas de la Biblioteca La Cooperativa, el personal ha fet vaga i per tant l'equipament està tancat. A la llar d'infants Els Fesolets pràcticament tot el personal educatiu ha anat a treballar i el servei és com un dia habitual. També normalitat al CAP que ha tingut un 0% de seguiment de la vaga. La jornada de vaga s'ha fet més evident als centres educatius ja que als públics molts professors han optat per no assistir a classe. Els alumnes que han assistit a classe no han fet activitats curriculars sinó d'altres alternatives. Destacar també l'assistència de molts malgratencs i malgratenques a la manifestació que s'ha fet a Calella aquest migdia amb el lema "Sense drets no hi ha llibertat". 

[ÀUDIO] La CUP parlarà de repressió i feixisme aquest dissabte a l’Ateneu El Rovell

La CUP parlarà de repressió i feixisme, aquest dissabte a l’Ateneu El Rovell. L’activitat, que coincideix amb el 23 de febrer, comptarà amb la participació de l’Espai Antiracista de Salt. Aquest dissabte farà 38 anys de l’intent de cop d’Estat perpetrat per diversos comandaments militars. Un grup de guàrdia civils capitanejats pel coronel Antonio Tejero va assaltar el Palau de les Corts en el transcurs de la votació per a la investidura del candidat a la presidència del govern espanyol Leopoldo Calvo-Sotelo, d’Unió de Centre Democràtic. Coincidint amb aquesta data, la CUP de Malgrat de Mar ha decidit organitzar l’acte de dissabte. La regidora Núria Casajuana ha explicat que ara hi ha “una onada d’uns partits que tenen polítiques” que ratllen el feixisme i la repressió, i que d’això se n’ha de parlar. L’acte de la CUP d’aquest dissabte, que s’ha programat a l’Ateneu El Rovell, començarà a les sis de la tarda.

[ÀUDIO] LA JUNGLA. Entrevista amb el geòleg Enric Sagristà

El geòleg i investigador predoctoral del Centre d'Estudis Avançats de Blanes, Enric Sagristà, ha passat avui per La Jungla per parlar de l'estructura similar a una perforadora de pous que ha estat uns dies al delta de la Tordera. Sagristà ha mostrat la seva sorporesa perquè quan va preguntar a l'ACA sobre aquesta instal·lació, no sabien ben bé què era i van trigar uns dies a contestar. Enric Sagristà també va fer la consulta al Consorci Besòs-Tordera. Ho explica a la següent entrevista.

[ÀUDIO] La cantant cubana Telva Rojas arriba a l'escenari de la Barretina Sona!

Telva Rojas està considerada com una de les més grans cantants de boleros d'aquest segle. Ha actuat als escenaris més importants del món i fent duet, entre altres, amb Moncho. Ha actuat també al Palau de la Música. Arriba a Malgrat de Mar aquest proper dissabte per oferir un recital de boleros i música cubana. A partir de les 21:30H a la Barretina Vermella.

[ÀUDIO] Un estudi pioner demostra una relació directa entre el tipus de lesió a la papil·la renal i la tipologia de litiasi

L’uròleg Xavier Sabaté, de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ha demostrat a la seva tesi doctoral qualificada de Cum Laude que existeix una relació directa entre la tipologia de lesió que s’observa via endoscòpica a la papil·la renal del pacient i el tipus de litiasi que aquest desenvolupa i la bioquímica d’orina de 24 hores que presenta el malalt. Un estudi pioner que ha permès fer un important avenç en el coneixement d’aquesta patologia. Ho explica a la següent entrevista.

[ÀUDIO] Balanç de la 2a setmana de la Marató de l'Estalvi Energètic

Malgrat de Mar continua amb la Marató de l'Estalvi Energètic. Segons ha avançat Eloi Burriel, de l'empresa L'Orígen, impulsors d'aquesta iniciativa a diferents municipis de Catalunya, a Malgrat de Mar durant la segona setmana s'ha estalviat un 17% en el consum d'electricitat, un  16% en el cas de l'aigua i un 6,7% en el cas del gas. A nivell global, les xifres d'estalvi són que de 120 equipaments, 109 han estalviat un 12,4% d'electricitat; de 113 equipaments, 73 han estalviat un 8,8 % d'aigua. i de 83 equipaments, 68 ha estalviat un 14,9 % en gas. Recordem que aquesta és una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia, que té la voluntat afegida de destinar l’estalvi econòmic aconseguit a la lluita contra la pobresa energètica. Malgrat és el municipi més petit dels 10 de tot Catalunya que hi participen -inclosa la ciutat de Barcelona. Enguany s'han afegit l'edifici de l'Ajuntament, el Centre Cívic i l'Escola Municipal d'Adults Cases dels Mestres, que hi participen juntament amb les escoles públiques, el Mare de Déu de Montserrat i el Marià Cubí.

[ÀUDIO] Els Castellers de l'Alt Maresme posen en marxa una nova temporada

Els Castellers de l'Alt Maresme, els 'Maduixots', han posat en marxa la nova temporada d'assajos que culminarà amb les actuacions castelleres que faran per a les Festes Majors dels pobles de l'Alt Maresme, com a Malgrat de Mar. Avui el cap de colla, l'Esteve Sebastià, ha passat pel programa La Jungla i ha parlat de l'inici de la temporada i ha avançat que enguany els assajos incorporen també tecnificació, és a dir, escalfaments previs per evitar problemes i molèsties posteriors un cop s'ha iniciat l'assaig. Segons Sebastià, aquesta és una pràctica molt comuna entre les colles castelleres del país.

[ÀUDIO] Procés de participació ciutadana per remodelar la plaça Fèlix Cardona

L'Ajuntament de Malgrat de Mar posa en marxa un nou procés participatiu. Ara per portar a terme la remodelació de la plaça Fèlix Cardona. Amb aquest procés, la ciutadania podrà definir usos, funcions i el nou disseny de la plaça dedicada a la figura de l'explorador malgratenc. La renovació de la plaça és una de les propostes sorgides de la diagnosi de Malgrat Nord que es va fer l'any 2017 sobre l'anàlisi de la realitat social, econòmica i urbanística del barri. Avui ha passat per La Jungla el regidor de Participació Ciutadana, Ramir Roger. El procés de participació ciutadana començarà demà dimecres amb una sessió informativa que se celebrarà a les 20h al gimnàs del Pavelló Germans Margall. Un mes després es farà un taller de debat, el 20 de març a les 20 h, al gimnàs del Germans Margall. Tota la informació del procés participatiu es pot trobar a la plataforma Malgrat Decideix. A més, està previst fer enquestes a peu de carrer als veïns i veïnes del barri. La ciutadania podrà aportar idees sobre la plaça, responent a un qüestionari sobre aspectes com l'ús que fa de la plaça Cardona i quins aspectes i usos s'haurien de prioritzar a l'hora de projectar la millora de l'espai, entre d'altres.  

[ÀUDIO] T'has perdut el Sardanísticament? Aquí el pots recuperar

Aquesta setmana el Sardanísticament ha parlat amb el músic malgratenc Pep Busquets.  

Obres al cementiri municipal per fer nous nínxols

Les obres de la segona fase per substituir els nínxols vells de la part antiga del cementiri per uns de nous i fer-ne més ja estan en marxa. En aquesta segona part del projecte, es faran 100 nínxols nous. Aquestes obres tenen un cost de gairebé 64.000 euros i les porta a terme l'empresa Conste 3.0. El projecte continua les obres que es van portar a terme el 2017 per substituir nínxols del cementiri municipal. Es renovaran els nínxols antics de la segona fase i els 4 pisos que ara hi ha se substituiran per 5. Seran 20 columnes de 5 files d'altura. La proposta per renovar tots els nínxols antics del cementiri té 4 fases.  Les obres que van començar la setmana passada tenen un termini de 2 mesos aproximadament.   

Una quarentena de persones assisteixen a la presentació del llibre de Raül Romeva

Una quaretena de persones van assistir divendres a la presentació del llibre 'Esperança i llibertat', les reflexions de Raül Romeva sobre el moment polític que viu Catalunya i Espanya amb el procés independentista. Un dels encarregats de la presentació va ser el senador d'ERC, Bernat Picornell. En declaracions a Ona Malgrat, Picornell va recordar que moltes de les coses que Romeva explica al llibre fan referència al judici que ara es fa a Madrid. Segons ell, parla 'una mica del passat, força de present i molt de futur', de la dignitat i de la República citant a autors a nivell internacional. Bernat Picornell creu que el temps situarà tot al seu lloc i farà herois als polítics que ara són a la presó. Ell subratlla que 'són gent extraordinària i molt preparada per tot el que vindrà en el futur'. Al llibre de Raül Romeva, l' exdiputat al Parlament i exconseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat parla de 'tàctica i estratègia que ha de ser la llavor del futur en la construcció de la República', diu Picornell. Preguntat sobre la convocatòria d'eleccions generals pel 28 d'abril per part del president espanyol, Pedro Sánchez, Picornell va lamentar que el PSOE s'hagués aixecat de la mesa de negociació empès per la dreta i la manifestació de la Plaça Colón. Segons ell, s'havia fet feina en l'inici del diàleg amb l'Estat espanyol. En tot cas, segons ell, des de Catalunya s'ha de plantar cara al feixisme des de les urnes. Afegeix que 'no tenim por a les urnes i per tant, s'han d'aprofitar totes les convocatòries electorals'.

Dos autocars sortiran demà des de Malgrat de Mar cap a la manifestació de Barcelona

Més d'un centenar de malgratencs i malgratenques es desplaçaran demà dissabte a Barcelona per participar a la manifestació convocada pels partits polítics i entitats independentistes amb el lema "L'autodeterminació no és delicte". La manifestació es farà a partir de les 17h des de la plaça Espanya fins a Urquinaona. De fet, aquesta manifestació és una mobilització més de les que s'han començat a fer aquesta setmana coincidint amb l'inici del judici al procés al Tribunal Suprem, a Madrid. Segons fonts de l'ANC-Malgrat per la Independència, hi ha uns 120 malgratencs i malgratenques que es desplaçaran amb els dos autocars que han organitzat. Sortiran a les 14:30h des de la plaça Germana Campos. Recordem que les mobilitzacions van començar dimarts dia 12 amb concentracions als Ajuntaments. Després de la manifestació de demà dissabte a la capital catalana, la propera acció serà l'aturada general del proper dijous 21 de febrer. Aquestes accions compten amb el suport d'ERC de Malgrat de Mar, de Junts per Malgrat, de JxCat-Malgrat ens Mou i la CUP i l'Assemblea de Malgrat de Mar.  

Agenda esportiva del cap de setmana

Fem un repàs a l'agenda esportiva del cap de setmana dels equips malgratencs. En futbol sala, l'Inter Esportiu juga demà dissabte a casa contra el Riudellots a partir de les 18:30h. Per la seva banda, el Club Deportiu Malgrat, de tercera catalana, juga demà dissabte contra el Sant Antoni a partir de les 16:30h. Pel que fa al patinatge, el CEMPA viatja fins a Reus demà dissabte per participar al Campionat de Catalunya de Xous. Fa 15 dies van quedar sisenes al Campionat provincial fet a Vilanova i la Geltrú. És la primera vegada que participen amb grup petit de xou. En hoquei, els equips del Club Patí Malgrat tenen dos compromisos. L'equip sènior femení juga diumenge contra el Mataró a partir de les 16:30h. L'equip sènior masculí juga diumenge a les 12h contra el Sant Feliu.    

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits