malgratcomunicacio.cat

S'han trobat 4856 registres. Mostrant pàgina 49 de 195

Presenten el llibre 'Passió pel conte' avui a la biblioteca La Cooperativa

Entre els 36 autors que intervenen en aquesta obra col·lectiva, hi ha la narradora i escriptora malgratenca Assumpta Mercader. Serà l'autora local qui, precisament, presentarà Passió pel conte a la biblioteca La Cooperativa avui a les 20:15h. Ho farà juntament amb l'escriptor i coautor de l'obra Isidre Grau i l'editor Jordi Solé.

El Consorci de Promoció Turística del Maresme presenta a Malgrat de Mar el seu pla d'accions pel 2019

La figura del tècnic de Turisme comarcal, l'aposta pel turisme gastronòmic i el de reunions, l'actualització del Pla Estratègic i de màrqueting 2018-2022 o La increïble guia de la iaia del Maresme són només quatre de les accions concretes que s'han inclòs al pla, que s'ha presentat aquest dilluns al matí a Malgrat de Mar.

La CUP organitza un concert d'Ovidi4 per donar suport els dos malgratencs encausats pel 30G

El concert d'Ovidi4 tindrà lloc el 12 de gener al Centre Cultural. Les entrades, però, ja es poden adquirir de manera anticipada per correu electrònic. La CUP Malgrat, a més, vendrà entrades els dies 22 i 28 de desembre a l'ateneu El Rovell i al Centre Cultural, respectivament. Tot plegat per donar suport a Sergi Fuentes i Ramon Durbau, els dos malgratencs acusats per un presumpte delicte d'atemptat contra l'autoritat i per desordres públics per haver participat el 30 de gener en l'encerclament del Parlament de Catalunya quan estava prevista la investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat.

Arxiven les diligències d'investigació per un presumpte delicte de desobediència contra l'alcaldessa en relació a l'1O

El fiscal de l'Àrea de Mataró - Arenys ha arxivat les diligències d'investigació per un presumpte delicte de desobediència contra l'alcaldessa de Malgrat de Mar, Carme Ponsa, per la seva probable participació activa en l'organització del referèndum de l'1 d'octubre.

Escudella solidària per a mecanitzar un pou a Gàmbia

L'associació Acció Solidària Colors ha organitzat una escudella solidària de Nadal per aquest proper diumenge 23 de desembre. La proposta, que tindrà lloc a les Peixateries Velles, permetrà recollir diners que serviran per a instal·lar una bomba elèctrica en un pou d'aigua a Draman, un poblat gambià, on hi viuen persones vinculades amb Malgrat de Mar. Aquest mecanisme, que s'alimentarà d'energia solar, facilitarà l'extracció d'aigua del pou, que ara es fa de manera manual.

Recuperen més de 1.000 hores d'imatges de Televisió de Malgrat

Des d'aquest diumenge es poden veure a internet més d'un miler d'hores d'imatges de la Televisió de Malgrat, que va emetre continguts entre el 1983 i el 1999. L'Arxiu Muncipal de Malgrat de Mar va presentar públicament ahir la feina de digitalització de les imatges, que s'ha dut a terme en els darrers set anys i que ha permès posar a l'abast de tothom aquest llegat audiovisual a través de l'espai ammm.ajmalgrat.cat/videos.

[ÀUDIO] Els alumnes de 2n d'ESO de les Escoles Fonlladosa animen els malgratencs a participar de la Marató de TV3

Un grup d'alumnes de segon d'ESO de les Escoles Fonlladosa han visitat aquest matí els estudis d'Ona Malgrat per gravar un missatge adreçat a tots els malgratencs i malgratenques amb motiu de la celebració diumenge de la Marató de TV3. Una cita solidària que enguany centrarà els seus esforços en la lluita contra el càncer. Els alumnes malgratencs han fet una cançó amb la qual animen a tothom a participar de La Marató de TV3.

[ÀUDIO] Malgrat de Mar prepara la seva participació a la 4a Marató de l'Estalvi Energètic

Es tracta d'una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia, que té la voluntat afegida de destinar l’estalvi econòmic aconseguit a la lluita contra la pobresa energètica. Malgrat és el municipi més petit dels 10 de tot Catalunya que hi participen -inclosa la ciutat de Barcelona. Enguany s'afegeixen l'edifici de l'Ajuntament, el Centre Cívic i l'Escola Municipal d'Adults Cases dels Mestres, que hi participaran juntament amb les escoles públiques, el Mare de Déu de Montserrat i el Marià Cubí.  

[ÀUDIO] Onze famílies de Malgrat de Mar rebran un ajut per poder pagar el lloguer del seu habitatge

La regidoria d'Acció Social i Ciutadania ha atorgat 11 ajuts per al lloguer a 11 famílies que tenen dificultats per fer-hi front a aquesta despesa. És el segon any que la regidoria atorga aquest tipus d'ajuda ja que, segons reconeix el regidor d'Acció Social i Ciutadania, Jofre Serret, "l'accés a l'habitatge és un dels principals problemes que hi ha a Malgrat de Mar, sobretot pels alts preus del lloguer, tal i com passa en altres poblacions".  Les famílies que rebran aquesta subvenció són aquelles que no han pogut optar als ajuts que atorga la Generalitat ja que tenen uns requisits més restrictius. En tot cas, segons Serret, també hi ha famílies de la població que reben l'ajut del Govern català. Rebre les dues ajudes, la de l'Ajuntament i la de la Generalitat, és imcompatible, segons recalca Serret. L'import global d'aquests ajuts al lloguer és de pràcticament 11.000 euros.

El CD Malgrat celebra aquest dissabte la seva assemblea de socis

L'equip directiu del CD Malgrat ha convocat per demà dissabte a les 15:45h la seva assemblea anual de socis. Es farà a la sala polivalent del camp. El vicepresident del club, Xavier Balcells, ha fet una crida per tal que els socis i sòcies assisteixin demà a l'assemblea on s'abordaran diferents qüestions, com ara la planificació de cara al proper any.

CCOO convoca diferents jornades de vaga al servei de Rodalies de Catalunya

El sindicat CCOO ha convocat vaga pel personal d'intervenció de Renfe Viajeros. La primera jornada de vaga és demà, divendres 14. A més, tot personal del Grup Renfe s'afegeix a la vaga el dia 21 de desembre i el 7 de gener de 2019. Aquest últim dia també hi ha vaga convocada pel sindicat CGT. Els horaris amb els serveis mínims s'aniran publicant al cercador de la pàgina rodaliesdecatalunya.cat corresponents per cada una de les jornades de vaga per part de la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Les línies afectades per demà divendres són la RG1, que passa per Malgrat de Mar, i també les línies R3, R4, R11, R13, R14 i R16. Els dies 21 de desembre i el 7 de gener es veuran afectades totes les línies de Rodalies. Rodalies de Catalunya ofereix també informació a través del número gratuït 900 41 00 41 o bé al 012.  

[ÀUDIO] Júlia Silveira, Coral Atzavara, parla del concert de Nadal a benefici de Càritas que fan demà 3 corals malgratenques

El tradicional Concert de Nadal a benefici de Càritas que cada any impulsa la Coral Atzavara arriba aquest any amb novetat i és que s'hi han afegit dues corals malgratenques més: la Sibemoll i la Contrapunt. Es farà demà divendres a partir de les vuit del vespre a l'església de Sant Nicolau. Cada coral oferirà el seu repertori amb actuacions d'uns quinze minuts i finalment faran una actuació conjunta, tal i com ha explicat Júlia Silveira durant una entrevista a l'Informatiu del Migdia.

[ÀUDIO] Xerrada sobre la motivació dels fills en els estudis a càrrec del coach Carles Ventura

Avui dijous es fa una xerrada amb el títol: Com puc motivar als meus fills en els estudis? Importància de l'equilibri personal del fill (cos, ment, cor i interior) a càrrec del coach de joves i conferenciant Carles Ventura. La xerrada es farà a la Biblioteca La Cooperativa a les 19 h. Es tracta d'una nova acció inclosa en els recursos que ofereix la Diputació de Barcelona a les famílies. En aquest cas, aquesta xerrada l'han demanat des de l'AMPA de Maristes-Sant Pere Chanel, tal i com ha explicat la regidora d'Educació, Núria Casajuana. Precisament, Casajuana ha destacat que de cara a l'any vinent es vol que les AMPES de tot el municipi informin prèviament al consistori per poder consensuar i oferir les activitats de manera unitària per a tots els centres educatius ja que els temes abordats són d'interès general. Casajuana també ha parlat sobre la xerrada d'avui que va més enllà de donar consells sobre classes de reforç i mira més cap a aspectes interiors dels nens i nenes. La Regidoria d'Educació posa a l'abast de les famílies un cicle de recursos de suport que pretén ser un espai de formació i d’intercanvi. En el marc d'aquests recursos, també es va fer una sessió de teatre-debat amb el títol Mare... el pilar de la família el passat 27 de novembre. Aquesta sessió va ser la primera i va reflexionar i debatre al voltant del paper de la mare a l'educació des d'una mirada feminista.

[ÀUDIO] Entrevista política amb Ramir Roger (ERC)

Aquest dimecres l'entrevista política és amb el regidor de Serveis Econòmics i Participació, Ramir Roger. Entre altres, ha avançat quines seran algunes de les principals inversions del pressupost per al 2019 que es portarà a debat plenari el dijous 20 de desembre i que ascendeix a poc més de 21 milions d'euros. Les partides principals d'inversió són per a la reforma del Passeig Marítim i per a les reformes de les places Fèlix Cardona i Pere III. En el cas de la plaça de Fèlix Cardona, la reforma es farà a través d'un procés de participació per tal que els veïns i veïnes poguin dir la seva.  

Malgrat de Mar i Pineda lideren el rànquing de creixement de l'atur al novembre

L'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal ha donat a conèixer les xifres d'atur a la comarca al tancar el novembre. Són xifres negatives i és que a 30 de novembre hi havia a la comarca 621 persones més a l'atur respecte el mes d'octubre. Les poblacions que lideren aquest rànquing són Pineda de Mar, que en té 261 persones més a l'atur respecte el mes d'octubre, i Malgrat de Mar amb 173 aturats més al novembre. Segons el Consell Comarcal, són xifres que s'expliquen perquè bàsicament l'atur s'ha concentrat al sector serveis. Actualment, el Maresme té registrades a les oficines d'ocupació 25.584 persones, una xifra superior en un 3,05% respecte al mes d'octubre, però inferior en un 6,66% en la comparativa interanual.  El volum més important de demandants de feina es concentra en el sector serveis que aplega el 70,5% del conjunt de persones aturades a la comarca. La resta es distribueixen en la indústria (13.5%), la construcció (8,18%), el col·lectiu de persones sense ocupació anterior (5,72%) i l'agricultura (1,93%). Justament, és en el sector serveis on s'ha concetrat l'increment de la desocupació. Concretament, s'han comptabilitzat 721 nous aturats. Aquesta xifra s'ha vist compensada per la reducció de la desocupació en la resta de sectors econòmics. El resultat final ha estat un increment de 621 persones a les oficines d'ocupació. La mitjana comarcal surt de l'increment de la desocupació en 18 municipis, la baixada en 11 i el manteniment de les xifres en Sant Vicenç de Montalt. 

Els alumnes de les Escoles Fonlladosa aconsegueixen 227 donacions de sang

La campanya de donació de sang impulsada per les Escoles Fonlladosa ha acabat aquest dimarts amb 227 donacions. Recordem que aquest és un projecte comunitari de sensibilització que treballen a les aules els alumnes de tercer d'ESO. La jornada de donació de sang es va fer ahir en horari de matí i de tarda. En els dies previs, els alumnes han fet campanyes de difusió a la mateixa escola i també sortint al carrer per tal d'animar els malgratencs i malgratenques a participar activament de la campanya.  Entre les accions dutes a terme, les Escoles Fonlladosa, amb el suport del Banc de Sang i Teixits han editat un tríptic amb informació sobre la sang i la seva composició.

[ÀUDIO] Malgrat de Mar s'adhereix a l'Observatori Internacional de la Democràcia Participativa

L'Ajuntament de Malgrat de Mar s'ha adherit a la xarxa de l'Observatori Internacional de la Democràcia Participativa. Aquest observatori és un espai d'intercanvi d'experiències en l'àmbit de la democràcia participativa per millorar els governs municipals i la seva qualitat democràtica. El regidor de Participació Ciutadana i Transparència, Ramir Roger ha explicat que va demanar que l'Ajuntament pogués formar part d'aqueta xarxa i que el passat divendres 7 de desembre, el Comitè Directiu de l'Observatori Internacional de la Democràcia Participativa va comunicar al consistori malgratenc que havia aprovat la seva adhesió.  

Pacients amb càncer de pròstata de la CSMS participen en un estudi impulsat per la Universitat Thomas Jefferson de Filadèlfia

El cap del servei d'Urologia de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el doctor Josep Maria Prats, ha participat com a investigador en un estudi per frenar la progressió del càncer de pròstata agressiu, interferint en la permeabilitat de la membrana que envolta el nucli cel·lular. El treball ha estat publicat a la revista Cell, una de les publacions científiques de l'àmbit mèdic més prestigiosa a nivell internacional. L'objectiu final és frenar la progressió d'aquest tipus de càncer i alhora millorar el seu diagnòstic. Segons informa la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, aquest estudi s'ha desenvolupat a la Universitat Thomas Jefferson de Filadèlfia i ha servit per identificar un marcador en l'orina que permet saber que s'està davant d'un càncer molt agressiu i amb mal pronòstic.

L'Arxiu Municipal digitalitza els més de 15 anys d'història de Televisió de Malgrat de Mar

Els continguts que es van emetre a través de la televisió local de Malgrat, TVM, durant els seus 15 anys d'emissió s'han digitalitzat i es posaran a l'abast de tothom. La Regidoria d'Arxiu i Publicacions presentarà aquestes imatges digitalitzades amb un acte públic el pròxim diumenge, dia 16 de desembre, a les 12 h a l'Arxiu Municipal. 

[ÀUDIO] L'Ajuntament de Malgrat de Mar assumeix al 100% les tasques de l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor

L'Ajuntament de Malgrat de Mar fa un pas més per oferir de manera integral els serveis de l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor. Es tracta d'un servei basat en 3 eixos: informar, tramitar i organitzar. En primer lloc, informa dels drets i les obligacions dels consumidors. Tramita les reclamacions, queixes i denúncies en matèria de consum. I per últim, també organitza campanyes d'informació i educació per al consumidor i per als centres educatius de la població. Segons ha explicat el regidor responsable dels temes de Consum, Jofre Serret, a partir del 2019 l'Ajuntament de Malgrat de Mar assumeix al 100 per cent totes les tasques de l'OMIC. Per tant, a partir del febrer ja no visitarà Malgrat de Mar l'Oficina itinerant de la Diputació. L'OMIC ofereix el seu servei de dilluns a dijous de 9 a 14h a l'àrea de Serveis a la Persona, al carrer de Can Feliciano i a l'Ajuntament els divendres cada 15 dies de 8 a 15h i l'últim dimarts de cada mes a la tarda de 16 a 19h.

Paco Márquez: "Estaria bé que els programes de la Festa Major incorporessin publicitat"

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Malgrat de Mar, Paco Márquez, ha obert la possibilitat a què els programes de Festa Major, sobretot la de Sant Roc, incorporin publicitat, tal i com es fa a altres poblacions com Blanes o Calella. D'aquesta manera, es podria destinar aquest ingrés al seu repartiment i els diners del repartiment per a "incrementar la qualitat de les activitats que es programen aquests dies de Festa Major". Durant una entrevista a l'Informatiu del Migdia per fer balanç de la recent Festa Major de Sant Nicolau, Márquez ha explicat que "potser no caldria fer el repartiment casa per casa dels programes i si estan a tots els edificis municipals, la gent ja té la possibilitat de veure'ls, a banda de la difusió que l'Ajuntament fa a través d'internet i les xarxes socials".  El regidor de Cultura fa bon balanç de la Festa Major d'hivern tot i reconèixer que "hi ha hagut molt poca participació als actes". Segons ell, ara s'obren molts interrogants i potser "caldria replantejar com es fa la Festa Major d'hivern que arriba enmmig d'un pont, quan molta gent marxa del poble".

La Policia de Malgrat de Mar investiga dos robatoris a l'Escola Montserrat

A les últimes hores s'han produït dos robatoris a l'Escola Mare de Déu de Montserrat. El primer la nit de dilluns a dimarts i el segon aquesta nit passad. En els dos casos, els lladres han fet servir el mateix  "modus operandi", entrant per una finestra. La policia investiga els fets amb proves que s'han trobat al lloc dels fets i ja té un sospitós. La primera nit es van endur un ordinador portàtil i la Policia va trobar una finestra, però que no estava forçada. La segona nit també han trobat una finestra oberta, però en aquest cas sí que estava forçada, i en aquest cas, també s'havien emportat un ordinador portàtil. Els agents de la policia han trobat algunes proves dels robatoris que ara s'investiguen. La Regidora d'Educació, Núria Casajuana, ha manifestat que "entrar a robar en una escola és no tenir cap principi ni moral". La regidora ha apuntat que la Policia Local de Malgrat té indicis que fan sospitar qui és l'autor dels robatoris i ha traspassat la informació a Mossos d'Esquadra que és qui s'encarrega de la investigació. Núria Casajuana ha apunta que no es descarta que es pugui trobar l'autor dels fets en les pròximes hores. 

[ÀUDIO] LA JUNGLA I Els dimecres parlem de Salut amb la doctora Montse Tejedor

Els dimecres a La Jungla parlem de Salut amb la doctora Montse Tejedor, directora del CAP de Malgrat de Mar. Davant la proximitat de les festes de Nadal, avui amb la doctora Tejedor hem parlat sobre la conciliació de les intoleràncies alimentàries i les al·legies amb els àpats nadalencs.

[ÀUDIO] LA JUNGLA I Entrevista política amb Miquel Àngel Ruiz (JXM)

Avui dimecres l'entrevista política del programa La Jungla ha estat amb el regidor de Junts per Malgrat, Miquel Àngel Ruiz.  

[ÀUDIO] El carrer Llibertat tindrà avui un nou asfaltat

L’àrea d’Obra Pública de l’Ajuntament de Malgrat de Mar realitzarà avui les obres d’asfaltat del carrer Llibertat. Es tracta de la segona fase d’actuacions que s’han posat en marxa aquesta setmana quan es van fer prèviament el rebaix. Segons ha explicat la regidora d’Obra Pública, Mireia Castellà, aquesta és una actuació molt esperada pel veïnat de la zona ja que feia més de 30 anys que no s’asfaltava el carrer. Les obres d’asfaltat comencen i acaben avui mateix.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits