malgratcomunicacio.cat

S'han trobat 4899 registres. Mostrant pàgina 46 de 196

Els sindicats convoquen una aturada de 10 minuts aquest migdia a les portes de l'Ajuntament de Malgrat de Mar

Els sindicats UGT i CCOO han convocat als treballadors de l’Ajuntament de Malgrat de Mar a fer una aturada de 10 minuts avui a les 12 del migdia amb motiu de l’inici del judici als presos polítics catalans. El Tribunal Suprem acull, a partir d’avui, el judici en què s’haurà de decidir si es condemna els líders del procés independentista català que no són a l’exili per delictes com els de rebel·lió o sedició, pel referèndum de l’1 d’octubre i la concentració del 20 de setembre davant del Departament d’Economia. Són 12 els processats. 9 d’ells estan en presó preventiva des de fa més d’un any. Els tres que estan en llibertat són els exconsellers Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila.

Malgrat de Mar és un dels 500 pobles que han demanat un judici del procés just i imparcial

La portaveu del govern Neus Serra ha participat aquest diumenge a l'acte convocat a Barcelona per l'Associació Catalana de Municipis per demanar el diàleg i un judici del procés just i imparcial. La iniciativa ha comptat amb el suport de mig miler d'alcaldes i alcaldesses de diferents partits. També hi eren presents familiars dels presos i dels polítics exiliats.

L’Ajuntament de Malgrat de Mar demana a la Diputació de Barcelona l’elaboració del Pla Director de Participació Ciutadana

Es tracta d’un document que, entre d’altres coses, permetrà endreçar els canals participatius del consistori, marcar el calendari dels processos de participació o garantir que el Consell de Vila funcioni de manera efectiva.

L'atur puja un 1% al gener a Malgrat de Mar

El nombre de persones desocupades al municipi ha augmentat aquest mes de gener en 12 en relació al desembre de 2018. Segons les dades recollides per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, actualment hi ha 1.185 persones aturades a Malgrat de Mar.

Aprovat definitivament el pressupost 2019 de l'Ajuntament de Malgrat de Mar

Llum verda al pressupost de 2019 de l’Ajuntament de Malgrat de Mar. La sessió plenària d’aquest mes de febrer, que va tenir lloc anit, va servir entre d’altres coses, per aprovar de manera definitiva el pressupost de 2019. La proposta va comptar amb el suport de Junts per Malgrat, Esquerra Republicana de Catalunya, el Partit Demòcrata i la Candidatura d’Unitat Popular. El Partit Popular va votar en contra de la proposta i el Partit Socialista, que havia presentat 18 al·legacions al Pressupost, va abstenir-se. En el transcurs del ple municipal d’ahir també es va aprovar, per unanimitat, la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal a l’àmbit del CAP, i es va ratificar l’aprovació del projecte de Millora de l’hàbitat forestal dels ratpenats cavernícoles al bosc de Can Palomeres. Les dues mocions que s’havien inclòs a l’ordre del dia també van tirar endavant. La primera, del PSC, demanava millorar les inversions a l’Hospital de Calella. Es va aprovar amb el vot a favor de tots els grups municipals. La segona, de la CUP, era per revocar els acords aprovats en la moció Declaració del Dia de l’Alliberament Fiscal. En aquesta ocasió, la proposta va comptar només amb els vots a favor dels dos regidors de la CUP. La resta de partits s’hi van abstenir.

L'escriptor Jordi Roig, protagonista de la primera vetllada literària de La Barretina

L’escriptor Jordi Roig serà el protagonista de la primera vetllada literària que organitza la Societat Cultural i Recreativa La Barretina Vermella. Roig aproparà avui als malgratencs i malgratenques el seu poemari Escopir el fang (Redempció).

La 3a assemblea oberta de la CUP tractarà sobre Territori, Medi Ambient i Residus

Territori, Medi Ambient i Residus seran els temes que es posaran sobre la taula a la tercera assemblea oberta, que ha programat la CUP per aquest cap de setmana. Aquesta serà la tercera activitat d'aquest tipus que organitza la CUP amb la intenció de conèixer les inquetuds i propostes dels malgratencs i malgratenques per acabar de confeccionar el programa electoral del partit de cara a les municipals del 26 de maig.

[ÀUDIO] JXCat de Malgrat de Mar aposta per aconseguir la marca de Turisme Esportiu i la creació d'un Centre Esportiu

El candidat de JxCat a Malgrat de Mar, Jofre Serret, ha demanat avui dijous al Secretari General de l'Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, el compromís del Govern per tal que el municipi aconsegueixi la distinció de la marca de Turisme Esportiu durant el proper mandat. L'anunci de Serret s'ha produït durant la visita que ha fet Figueras a Malgrat de Mar per diferents equipaments esportius.  En declaracions a Ona Malgrat, Serret ha explicat que Malgrat de Mar es troba en una situació idònia per a pràctiques esportives com ara el ciclisme, la natació o per curses a peu. En definitiva, diu Serret, per a esports que estan en contacte amb la natura. Jofre Serret ha destacat la importància, segons ell, de la col·laboració entre els sectors públic i privat per tirar endavant iniciatives que vagin més enllà de la pràctica esportiva estricta. En aquest sentit, ha demanat la col·laboració de la Secretaria General de l'Esport per poder fer un Centre Esportiu que es podria ubicar a la zona de les pistes d'atletisme. Segons ell, tant el Centre Esportiu com la marca de Turisme Esportiu són dos projectes que fomenten també els valors de la cooperació i la natura.  Serret ha posat d'exemple actual per a l'aposta esportiva la creació de la primera Via Verda que ara, segons ell, està plantejada més des de la vessant lúdica però que pot tenir potencial esportiu en un futur. Per la seva banda, Gerard Figueras, ha explicat que l'esport "és un tronc central" que fomenta la cohesió social i projecta els municipis a l'exterior. Segons ell, el Govern català promou que les instal·lacions esportives d'arreu del país, 40.000 aproximadament, vagin més enllà dels municipis. Des de la Secretaria General de l'Esport, ha dit Figueras, es "treballa per actualizar i modernitzar" els equipaments esportius. En aquest sentit, ha anunciat que l'avantprojecte de pressupost de la Generaltitat per al 2019 inclou una partida de recursos que es posaran a disposició dels municipis que presentin projectes com els que avui ha detallat Serret. 

[ÀUDIO] L'Ajuntament de Malgrat de Mar ha reduït en prop d'un milió d'euros el seu deute

El regidor de Serveis Econòmics de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, Ramir Roger, ha explicat a Ona Malgrat que el consistori ha tancat l’exercici econòmic del 2018 amb una rebaixa important del seu endeutament. Concretament, s’ha eixugat prop d’un milió d’euros del deute de l’Ajuntament. Segons ha destacat, a 31 de desembre del 2017 el consistori tenia un endeutament de 2,4 milions d’euros i a final del 2018 l’endeutament era de 1,4 milions. Segons Roger, aquesta és una bona notícia pels malgratencs i malgratenques. Amb les xifres a la mà, el regidor de Serveis Econòmics ha volgut contestar les crítiques dels partits de l’oposició, sobretot el PSC, subratlla, sobre una suposada mala gestió dels recursos econòmics. Segons ell, les xifres avalen la bona gestió econòmica que s’està fent des del govern actual. Ramir Roger ha destacat que al complir amb la regla de la despesa, el superàvit es podrà destinar a noves inversions. Tot i aquestes bones xifres econòmiques, el regidor ha volgut posar en valor l’esforç que han de fer els ciutadans per a determinades obres com ara les de Rehabilitació i Reforma del Passeig Marítim.    

[ÀUDIO] L'Ajuntament tala els dos últims oms que quedaven al carrer de Can Feliciano per motius de seguretat

Avui dimecres s'ha realitzat la tala i l'eliminació dels dos últims exemplars d'oms que hi havia al carrer de Can Feliciano de Malgrat de Mar, just al costat de la riera de Palafolls. Segons ha explicat la regidora de Medi Ambient, Mireia Castellà, aquests dos últims exemplars tenien problemes mecànics i de salut i soposaven un perill. Segons ha recordat la regidora Castellà, el passat mes de novembre ja es va produir una caigua de les branques d'aquests oms. Arran d'aquests fets, i per recomanació dels tècnics del consistori, es va decidir la seva eliminació i la seva substitució per tres exemplars d'àcàcies de tres punxes, espècie que ja es troba en aquesta zona. Durant les properes setmanes, Espais Verds realitzarà la plantació d'aquestes acàcies.    

L'Ajuntament de Malgrat de Mar celebra demà el ple ordinari de febrer

L'Ajuntament de Malgrat de Mar celebra demà dijous la sessió ordinària del ple de febrer amb 13 punts en l'ordre del dia. D'aquests, destaca l'aprovació definitiva del pressupost per aquest 2019; el reconeixement de crèdits de l'àrea de Cultura corresponents a l'exercici 2018 o la modificació puntual del POUM per al reajustament de sistemes públics a l'àmbit del CAP Josep Torner i Fors. Durant la sessió plenària també és previst ratificar l'aprovació del projecte 'Millora de l'hàbitat forestal dels ratpenats cavernícoles al bosc de Can Palomeres'. De l'ordre del dia destaca també la renovació dels membres del Consell Escolar municipal-Consell Educatiu de Malgrat de Mar i l'aprovació inicial de la modificació de l'ordenança de circulació i regulació de guals del poble. De l'apartat de mocions destquen dues. Una del Grup Municipal del PSC-CP a favor d'exigir al Servei Català de la Salut millores de les inversions en infraestructures i recursos humans a l'Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella per garantir la qualitat dels serveis que presta. L'altra moció la presenta la CUP-PA per revocar els acords aprovats en la moció Declaració del Dia de l'Alliberament Fiscal que el consistori va aprovar fa uns mesos.

220 persones han participat a la darrera edició de les Aules d’Estudi, que ha tingut lloc aquest mes de gener

El 65% dels usuaris de les Aules d'Estudi són dones. La majoria tenen entre 19 i 25 anys, estudien a la universitat i viuen a Malgrat de Mar. Aquest és el perfil de les persones que han fet ús durant el mes de gener de les Aules d'Estudi que la regidoria de Joventut ha habilitat a la Biblioteca La Cooperativa.

ERC celebra avui uns nous tallers republicans

La secció local d'ERC de Malgrat de Mar celebra avui dimecres uns nous tallers republicans. En aquesta ocasió per parlar de qüestions d'urbanisme, espai públic i medi ambient. Serà a les 20h a la sala d'exposicions del Centre Cultural. El regidor Ramir Roger ha explicat avui que els tallers volen copsar l'opinió dels malgratencs i malgratenques sobre temes importants del municipi i que podrien ser susceptibles de ser inclosos al programa electoral del republicans. Els ciutadans que no poguin anar avui als tallers republicans, poden fer les seves propostes a través de la pàgina web tallersrepublicans.cat    

Baixen un 3,6% els robatoris a Malgrat de Mar al 2018

Malgrat de Mar és l’únic municipi del Maresme on els robatoris van disminuir l’any passat, en relació a 2017, dels pobles i ciutats que ahir estaven representats a la reunió que alcaldes i alcaldesses van mantenir amb el conseller d’Interior Miquel Buch per parlar de seguretat a la comarca. L’alcaldessa Carme Ponsa va aprofitar la trobada amb el conseller d’Interior per demanar que municipis com el nostre en què el 70% de les detencions les efectua la Policia Local puguin tenir accés a subvencions per a facilitar l'ampliació de la plantilla del cos.

[ÀUDIO] La Corporació de Salut del Maresme i la Selva incorpora l'aromateràpia en el procés dels parts

La direcció d'Infermeria de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha incorporat l'aromateràpia en el moment del part amb l'objectiu d'afavorir el benestar físic i emocional de la mare. Aquesta és una pràctica complementària, que en cap cas substitueix el tractament mèdic, i només s'aplica prèvia autorització dels progenitors i en els casos on el part no presenta cap tipus de complicació. Segons ha explicat la Cap de llevadores de la CSMS, Ángeles Añaños, actualment a les sales de part es treballa amb diversos olis essencials procedents de diferents plantes, ja que cadascun produeix uns efectes determinats. L'equip de llevadores de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha rebut diferents sessions de formació sobre l'aplicació d'aquesta pràctica en el moment de l'embaràs i el part. Des de la introducció d'aquesta tècnica a l'Hospital Sant Jaume de Calella, a finals del 2018, els professionals estan recollint informació de com reaccionen les gestants davant de l'exposició d'aromes concretes.

La CUP considera que els actuals Serveis Socials s'han de transformar per ser una eina 'útil' a la ciutadania

La segona assemblea oberta de la CUP, celebrada el passat dissabte, ha debatut, entre altres, sobre els actuals Serveis Socials de Malgrat de Mar. I la principal conclusió és que, per la seva llarga situació de vulnerabilitat; insuficient personal per ràtio, poc desenvolupament de projectes o inexistència de transversalitat i de plans individualitzats, és necessari una transformació per tal de ser útil als ciutadans. Segons la CUP, "apostar pels Serveis Socials és apostar per les persones". Una altra de les conclusions de l'assemblea oberta és que a partir de l'experiència d'algunes professionals del sector es fa pal·lesa que hi ha un gran desconeixement al voltant dels Serveis Socials a Malgrat de Mar, fins al punt que són moltes les persones que no acaben de tenir clar quins recursos ofereix l'administració pública en múltples situacions de risc social i vulnerabilitat. Encara en matèria de Serveis Socials, els assistents a l'assemblea oberta han posat sobre la taula la possibilitat de mancomunar serveis amb altres municipis.    

[ÀUDIO] Arriben les 'Vetllades i matinals literàries" a La Barretina Vermella

La Barretina Vermella posa en marxa aquest proper divendres les ‘Vetllades literàries” amb l’objectiu d’apropar la literatura i els escriptors als malgratencs i malgratenques. El tret de sortida serà divendres a les vuit del vespre amb la presentació del llibre de Jordi Roig, ‘Escopir el fang (Redempció)’, de Viena Edicions. Les Vetllades Literàries es faran els divendres i dissabtes des d’ara i fins a l’abril i compten amb el suport de l’Ajuntament de Malgrat de Mar i la llibreria La Pilona.

[ÀUDIO] La Fundació ASPRONIS denuncia les greus conseqüències al sector social després de 10 anys de retallades

La Fundació ASPRONIS es mobilitza per denunciar la greu situació en què es troben les organitzacions i entitats dedicades a l’atenció i el suport a les persones amb discapacitat intel·lectual, discapacitat física, paràlisi cerebral/pluridiscapacitat o amb problemes de salut mental, així com les dedicades a l’atenció precoç. ASPRONIS se suma, així, a les reivindicacions del sector que reclama la fi de la congelació i les retallades dels mòduls assistencials amb què la Generalitat finança els serveis, una situació que s’arrossega des de fa 10 anys i que compromet seriosament l’atenció dels col·lectius, tal i com ha explicat el director general d'ASPRONIS, Francesc Durà, durant una entrevista al programa La Jungla d'Ona Malgrat. A més, aquesta entitat social parla de la greu situació en què deixa els Centres Especials de Treball (CETs) l’augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) a 900 euros, un fet que el sector celebra com a avenç social però que ha d’assumir sense cap tipus de mesura de finançament per part de la Generalitat ni de l’Estat.

[ÀUDIO] Èxit del primer 'Desafiament de porters' celebrat a Malgrat de Mar

Avui el president de l'Inter Esportiu de Malgrat de Mar, Manel Gómez, ha fet balanç del primer 'Desafiament de porters" que es va fer ahir al pavelló Germans Margall. La valoració és, segons Gómez, molt positiva ja que hi van participar 43 porters de la demarcació de Girona en diferents categories. De Malgrat de Mar han participat 8 porters de l'Inter Esportiu.  Manel Gómez considera que activitats com aquesta ajuden a donar a conèixer una pràctica esportiva poc coneguda entre els ciutadans.

[ÀUDIO] L'Ajuntament comença les obres de remodelació i millora de les places de Catalunya i Ca l'Arnau

L'Ajuntament ha iniciat avui les obres de remodelació i millora de les places de Catalunya i Ca l'Arnau. Aquestes dues obres van ser proposades i votades per la ciutadania en el pressupost participatiu de 2018, el primer que porta a terme el consistori malgratenc. El termini de les obres és de 2 mesos. La plaça de Catalunya va ser la proposta més votada del procés de participació en el pressupost municipal 2018. La remodelació es farà segons els paràmetres que van fixar els mateixos ciutadans. Es crearan 3 zones diferenciades -una de joc infantil, una altra de descans i una tercera de terrasses dels bars propers. Es millorarà l'accessibilitat de la plaça, es col·locaran jocs infantils nous i nou mobiliari urbà i s'instal·larà paviment de cautxú en l'espai de jocs infantils en lloc de l'actual terra de pedretes ull de perdiu. També està previst plantar tres arbres nous, lledoners, per garantir una zona d'ombra a la zona de jocs i també es col·locarà una font d'aigua potable. Les obres les portarà a terme l'empresa Moix Obres i Serveis S.L. per un import de poc més de 34.700.000 euros. La tercera proposta més votada va ser  la remodelació de la plaça de Ca l'Arnau. El disseny de la remodelació de la plaça també s'ha fet seguint el criteri de la ciutadania. Es millorarà accessibilitat i el funcionament de la plaça, creant un nou accés amb escales davant de l'edifici de Ca l'Arnau, s'enjardinarà la zona d'arbres perennes, s'ampliaran les voreres del carrer de Passada, es crearà una plataforma pavimentada dins de la plaça, es millorarà la infraestructura actual i es col·locarà una font d'aigua potable. Es col·locaran bancs, papereres i aparca-bicicletes. Els fanals del carrer de Passada es desplaçaran cap a l'interior de la plaça per poder ampliar la vorera i millorar l'espai de pas de vianants. Les obres les portarà a terme l'empresa Xavier Molas Puigferrer per un import de gairebé 47.000 euros.  El regidor de Participació Ciutadana, Ramir Roger ha destacat que els dissenys de les dues remodelacions de les places s'han fet respectant els criteris plantejats per la ciutadania durant el procés participatiu. Per la seva part, la regidora d'Urbanisme, Mireia Castellà, ha explicat que avui es posaran en marxa les dues obres alhora i que en el cas de la plaça de Catalunya, suposarà el tancament d'aquest espai de joc infantil. Castellà també ha explicat que el dilluns 11 de febrer també es posarà en marxa la segona proposta més votada del pressupost participatiu 2018:  la millora d'algunes voreres que estan en mal estat  amb un cost de 50.000 euros -que inclou la renovació de la del carrer de Sant Pere cantonada amb carrer Llibertat i l'eixamplament del carrer Carme entre Camí Nou i Blanch.

Joan Mercader: "En dos anys de govern quadripartit hi ha hagut un retrocés tant a l'Ajuntament com a Malgrat de Mar"

Joan Mercader vol que el PSC guanyi "de manera contundent" les eleccions municipals del proper 26 de maig per, segons ell, "tenir un govern a l'alçada dels malgratencs i malgratenques". Així s'expressava el candidat socialista a l'alcaldia el passat divendres durant l'acte de la seva presentació oficial. Davant una sala plena de gom a gom i davant dels malgratencs, Mercader va dir que després de dos anys de la moció de censura que va deixar el PSC a l'oposició, els socialistes continuen compromesos amb Malgrat i els seus ciutadans. Segons ell, el govern actual "no està a l'alçada del que es mereixen els malgratencs i malgratenques".   L'objectiu de Joan Mercader és guanyar "de manera contundent" les eleccions per tenir un govern fort. La proposta de Mercader passa per oferir un govern "que sigui honest i sincer, que respecti la legalitat i que representi tothom".                                          

Concentració de rebuig pel trasllat dels polítics empresonats

Aquest matí ha començat el trasllat dels presos independentistes que es troben en diferents presons catalanes cap a Madrid. Fa poca estona s'ha conegut la data de l'inici del judici que serà el dimarts 12 de febrer. Davant d'aquest trasllat, l'ANC-Malgrat per la Independència i altres col·lectius independentistes han organtizat per aquest vespre una concentració de rebuig al trasllat dels polítics catalans empresonats. Serà a les 20h davant l'Ajuntament de Malgrat de Mar.  

Nova Assemblea Oberta de la CUP de Malgrat de Mar per demà dissabte

Els integrants de la CUP de Malgrat de Mar celebren demà dissabte la segona Assemblea Oberta a la ciutadania. En aquesta ocasió serà per parlar de Serveis Socials, Inserció Laboral, Habitatge, Salut i Igualtat. Es farà a partir de les 16h al Rovell. Recordem que la CUP ha organitzat tot un seguit d'assemblees obertes  

📺 VÍDEO| Demà dissabte estrenem 'Sardanísticament', el nou programa de sardanes d'Ona Malgrat

El programa estarà presentat per Obdúlia Cuatrecases i comptarà amb el suport de Joan Bigas. Al primer programa entrevistaran la presidenta de l'Agrupació Sardanística Malgratenca La Barretina, Montserrat Clapés. S'emetrà cada dissabte de 10 a 11h del matí al 107.4FM i per internet a Malgratcomunicacio.cat. A més, es farà redifusió els diumenges de 9 a 10 del matí.

ESPORTS I Malgrat de Mar acull el primer 'Desafiament de porters'

La Federació Catalana de Futbol Sala ha escollit Malgrat de Mar per celebrar, demà dissabte a la tarda, el primer 'Desafiament de porters' de la província de Girona. Es tracta de la primera prova que es fa a nivell oficial amb l'impuls de la federació catalana. De moment, s'han inscrit 45 porters que visitaran demà el pavelló Germans Margall.  Avui n'han parlat a Ona Malgrat el president de l'Inter Esportiu Malgrat, Manel Gómez, i el regidor d'Esports, Miquel Àngel Ruiz. Ruiz ha recordat altres activitats esportives que es fan aquest cap de setmana com el quart Memorial Pere Jiménez Raja que es fa diumenge al matí al pavelló Germans Margall. També diumenge però a la tarda es farà la presentació dels diferents equips de l'AECAM. A les 17h al pavelló Germans Margall es farà la presentació i tot seguit, a les 18h es jugarà un parit entre els entrenadors i l'equip d'Aspronis.  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits