malgratcomunicacio.cat

S'han trobat 4888 registres. Mostrant pàgina 20 de 196

[ÀUDIO] La Jungla | Fora etiquetes | Aquesta setmana entrevistem a Paco Márquez, membre de la companyia d’arts escèniques Coopkopeli

A la secció de Fora Etiquetes d’aquesta setmana l’Emili i en Marc Ribas han entrevistat en Paco Márquez, un dels membres de la companyia d’arts escèniques Coopkopeli. Recordem que aquesta secció és el resultat del taller de ràdio, una activitat que du a terme el Servei de Rehabilitació Comunitària del Maresme Nord.

[ÀUDIO] La Jungla I Emprenedoria I CDMON, tres emprenedors que, del no res, han creat una de les empreses referents del servei hosting

A la Jungla hem parlat de CDMON, una empresa malgratenca líder en vendes de dominis web, hosting, servidors dedicats i altres serveis que formen part del món digital. Ens han acompanyat a la ràdio els fundadors de CDMON; Jaume Palau, Marc Palau i Josep Colominas; per explicar-nos i així conèixer de primera mà com és la feina, el dia a dia i els sacrificis d’aquests tres emprenedors que, del no res, han creat una de les empreses referents del servei hosting.

[ÀUDIO] Malgrat de Mar congelarà els impostos del 2020

La tinent d'alcalde de Serveis Econòmics, Isabel Ortíz, ha avançat a Ona Malgrat que el govern municipal congelarà els impostos per al 2020 com ara l'IBI o les taxes de vehicles. Hi ha però una excepció: la taxa d'ocupació de la via pública amb taules i cadires que es rebaixarà un 10 per cent. Aquest és un dels punts que es debatrà i aprovarà aquest vespre a la sessió ordinària d'octubre del ple municipal.  Isabel Ortíz també ha parlat de l'aprovació d'una modificació del pressupost de crèdits extraordinaris i suplement de crèdit. En aquest cas, segons Ortíz, es tracta una partida d'uns 250.000 euros sobrants d'obres que es distribuiran per cobrir altres partides.  

[ÀUDIO] 'Els dies que vindran', de Carlos Marqués-Marcet, obre el nou quadrimestre del Cineclub Garbí

El cinema d'autor torna aquest divendres al Centre Cultural de Malgrat de Mar amb l'inici d'una nova temporada de Cineclub Garbí. 'Els dies que vindran' de Carlos Marqués-Marcet, protagonitzada pel malgratenc David Verdaguer, donarà el tret de sortida a un quadrimestre d'emocions i, diuen, ‘bon cinema al costat de casa’. En aquest cas, serà una doble sessió. Demà divendres 11 d'octubre i el dissabte 12. Des d'aquest divendres i fins el 31 de gener es podrà veure una selecció del millor cinema d'autor amb l'objectiu de reflexionar sobre qüestions com ara l'ecologia, la música, l'antropologia o la sexualitat, entre altres. Del cartell destaca 'La Mujer de la montaña', que es projectaqrà el 25 d'octubre; 'Pájaros de verano' el 8 de novembre; 'Séraphine', el 22 de novembre; ' 'Leto' el 13 de desembre; 'Christophe Honoré'; 'Parásitos' el 31 de gener; 'Vivir deprisa, amar despacio' el 17 de gener.  NOVETAT Paco Márquez, membre de la junta del Cineclub Garbí, ha explicat que s' inicia la temporada amb una novetat important i és la posada en marxa de 'el petit Garbí', un nou cicle de cinema familiar en català per inciar els més petits en el món del cinema i educar la seva mirada. De la programació destaca 'Al sostre del món', el 6 de desembre, coincidint amb la Festa Major de Sant Nicolau i 'Mirai, la meva germana petita' que es projectarà el diumenge 26 de gener. En aquest cas, les referències cinematogràfiques pels més petits continua sent França i el Japó.

[CRÒNICA] Portes Obertes de la Comunitat Terapèutica del Maresme amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental

Les instal·lacions de l'Hospital de Dia i la Llar Residència de la Comunitat Terapèutica del Maresme a Malgrat de Mar s'han omplert aquest matí amb persones que volen conèixer de primera mà quin servei es presta, coincidint amb la jornada de portes obertes. Avui 10 d'octubre és el Dia Mundial de la Salut Mental i és una bona oportunitat per conèixer de primera mà com és el dia a dia d'aquests centres que treballen amb persones que tenen patologies mentals. La jornada de portes obertes, la novena ja, també inclou una representació d'arts escèniques amb el col·lectiu Coopkopelli a la plaça de Ca l'Arnau. A la jornada hi han estat presents l'alcalde, Joan Mercader, i el tinent d'alcalde de Salut Comunitària i portaveu del govern, Jofre Serret.  Tant Joan Mercader com Jofre Serret han parlat de la necessitat d'acabar amb l'estigma que pateixen les persones amb problemes de salut mental i recorden que tots podem patir una situació així en qualsevol moment de la vida. També han posat en valor el fet que Malgrat de Mar ja fa quasi 30 anys que conviu amb total normalitat amb els usuaris de la Comunitat Terapèutica i per tant, és un municipi pioner en acolllir persones amb problemes de salut mental. La cap de servei en funcions de l'Hospital de dia, Laura Rodríguez, ha animat els malgratencs a visitar i conèixer els serveis que es presten des de la Comunitat Terapèutica per poder acabar amb els estereotips i l'estigma. Hem seguit la jornada amb una connexió en directe amb Raimon Cartró.

[ÀUDIO] Malgrat de Mar es promociona a la Fira TTG Travel Experience de Rímini, a Itàlia

Malgrat de Mar està present aquests dies a la fira TTG Travel Experience a Rimini, a Itàlia.Malgrat de Mar mostra la seva oferta turística al mostrador de la Diputació de Barcelona juntament amb Calella i Castelldefels, aplegades a l’estand de Catalunya. La  tècnica de Turisme de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, Ester Gil, que es troba a Rimini, ens ha explicat que el turista italià és molt important per a Malgrat de Mar. Aquests dies els touroperadors i representants d'agències petites s'interessen per l'oferta del nostre municipi per la seva proximitat amb Barcelona i Girona. Segons Gil, Malgrat de Mar ofereix una estada familiar i amb moltes propostes com les culturals i de comerç i restauració. Ester Gil ha avançat que Malgrat de Mar farà una nova activitat de promoció turística a la World Travel Market de Londres, que es farà entre el 4 i el 6 de novembre.  

[ÀUDIO] La Biblioteca La Cooperativa s'afegeix als actes del centenari del poeta Joan Brossa

La Biblioteca La Cooperativa ha posat en marxa un nou curs amb diferents activitats, moltes d'elles són de continuïtat i 'tenen una molt bona acceptació', tal i com reconeix la directora de l'equipament, Cinta Velilla. Hi ha els Clubs de lectura, que volen fomentar la lectura entre el públic infantil i adult. El destinat als adults es posarà en marxa el 30 d'octubre i es farà cada darrer dimecres de mes a les 18:30h. Actualment, segons Velilla, les places estan exhaurides.  Pel que fa al Club de lectura infantil, hi ha dos grups. El de 9 a 11 anys i el de 12 a 14 anys. Es posarà en marxa el 21 d'octubre. Les trobades es fan cada tercer dilluns de mes. En aquest cas hi ha places disponibles. La Biblioteca La Cooperativa també porta a terme el Club de lectura fàcil. Es posarà en marxa el 31 d'octubre i està adreçat a persones adultes amb discapacitat intel·lectual. Les reunions són cada darrer dijous de mes, a les 11 del matí.  

Malgrat de Mar prorrogarà l'excepció d'horaris comercials derivada de la qualificació de municipi turístic

Aquest serà un dels punts que s'abordaran al ple ordinari d'octubre que se celebra aquesta tarda a partir de les 19h. Concretament, es porta a debat i aprovació la declaració responsable per prorrogar l'excepció en matèria d'horaris comercials derivada de la qualificació de Malgrat de Mar com a municipi turístic. De l'ordre del dia també destaca la modificació de l'acord plenari del 9 de maig d'aquest any sobre l'aprovació del conveni entre l'Ajuntament de Malgrat de Mar i el Consell Comarcal del Maresme per les competències municipals en matèria de recollida, atenció i acollida d'animals domèstics abandonats. Un altre dels punts destacats d'avui és la modificació de les ordenances fiscals que hauran de regir durant l'exercici 2020. Per últim, el plenari també posarà sobre la taula i aprovarà una modificació del pressupost de crèdits extraordinaris i suplement de crèdit.

[ÀUDIO] La Jungla I Tecnologia I Tomàs Hinojosa parla d’Ecosia, un nou cercador a internet

Avui a La Jungla ens ha acompanyat en Tomàs Hinojosa per presentar-nos un nou motor de cerca a internet que dedica el 80% dels seus beneficis a plantar arbres.

Arrenca la 20a edició del Festival Internacional de Bandes de Música i Majorettes de Malgrat de Mar

Del 9 al 12 d’octubre es durant a terme diferents concerts. Aquest dissabte el Festival acabarà amb una desfilada al Passeig Marítim i un concert de cloenda al parc de Can Campassol. La primera actuació es realitzarà avui, dimecres 9 d’octubre, a dos quarts de sis de la tarda a la plaça de Josep Anselm Clavé. Dijous 10 es durà a terme una nova actuació a la mateixa plaça a dos quarts de sis de la tarda i el divendres, sense variar el lloc, les bandes de música actuaran a les cinc de la tarda. El  Festival Internacional de Bandes de Música i Majorettes finalitzarà aquest dissabte amb una desfilada de bandes a dos quarts de cinc al Passeig Marítim, davant del Centre Sant Roc, i acabarà amb un concert de cloenda al Parc de Can Campassol a dos quarts de sis de la tarda.

[ÀUDIO] La Jungla I Espai Medi Ambient I Carles Garcia parla de canvi climàtic i globalització

Avui a La Jungla ens ha acompanyat el cap del servei municipal d'Espais Verds de l'Ajuntament de Malgrat de Mar per parlar sobre les conseqüències que té la globalització en el medi ambient i dels efectes del canvi climàtic.

[ÀUDIO] Ona Política I Entrevista amb la portaveu de Junts per Malgrat, Carme Ponsa

 Avui l’Ona Política de La Jungla ha estat amb la portaveu del grup municipal de Junts per Malgrat, Carme Ponsa. Durant l’entrevista, Carme Ponsa ha destacat, entre altres, que JxM no està d’acord amb ‘el replantejament de regidories, d’hores i sous’. Segons ella, ‘la percepció dels veïns i veïnes de Malgrat de Mar és que no hi ha presència de l’equip de govern en moltes ocasions’. En referència al sobrecost que hi haurà a les obres del Passeig Marítim, Ponsa considera que ‘totes les obres poden tenir un sobrecost el que passa és que quan estan finalitzades es comprova si el té o no. Per exemple, a les obres de l’avinguda Mediterrània hi ha hagut uns 200.000 euros que han sobrat i es repartiran en diferents àrees a través d’una modificació pressupostària que es porta a ple aquest dijous. Aquesta obra la vam supervisar nosaltres, JXM i la resta de socis de govern’.

[ÀUDIO] ASPRONIS vol disposar d'una segona sala d'estimulació sensorial

La Fundació ASPRONIS vol instal·lar una segona sala d’estimulació sensorial i per això durant tot aquest mes d’octubre realitza, amb el suport de l’Obra Social ‘la Caixa’, una campanya de micromecenatge amb l’objectiu de buscar la complicitat de particulars, empreses, clients i no clients de l’entitat bancària perquè se sumin a la iniciativa de dotar ASPRONIS d’aquesta sala d’estimulació sensorial que s’instal·laria al centre ocupacional de Blanes. Durant una entrevista a Ona Malgrat, el director de la Fundació ASPRONIS, Francesc Durà, ha explicat que actualment compten amb una sala d’aquest tipus al centre de Palafolls. Una eina terapèutica que millora el benestar de les persones amb discapacitat mitjançant la integració sensorial, potenciant l’aprenentatge i l’autonomia personal i minimitzant, entre altres, els trastorns de conducta o els efectes relacionats amb l’envelliment.

[ÀUDIO] Els veïns del Passeig Marítim expliquen al govern les seves inquietuds sobre les obres

Una vuitantena de veïns del Passeig Marítim van participar ahir al vespre a la trobada informativa organitzada per l’Ajuntament amb l’objectiu d’informar-los sobre l’estat de les obres de reforma i les previsions per a posar en marxa la segona fase. A la trobada van participar l’alcalde, Joan Mercader, i el tinent d’alcalde d’Urbanisme i portaveu del govern, Jofre Serret. Segons ha avançat el tinent d’alcalde d’Urbanisme i portaveu del govern, Jofre Serret, els veïns també van poder expressar les seves inquietuds i les seves propostes sobre aquest projecte. Concretament, Serret ha explicat que les inquietuds dels veïns coincideixen plenament amb les del sector comercial i hoteler com són les zones de càrrega i descàrrega o l’ombrejat del passeig. Hi ha preocupació entre els veïns, diu Serret, sobre la vegetació i l’ombrejat futur. Cal recordar que la previsió del govern és començar a plantar la vegetació a partir del mes de novembre. Altres inquietuds veïnals fan referència a la mobilitat, al pas rodat de vehicles. En aquest cas, Serret ha dit que s’està buscant la fórmula per millorar l’accés dels carrers transversals amb una orelles que permetrien l’accés de vehicles més grans sense problemes.

[ÀUDIO] Espai Salut La Jungla I Es posen en marxa els tallers d'alimentació als centres educatius de Malgrat de Mar

Coincidint amb l’inici del nou curs escolar, el CAP de Malgrat de Mar ( Corporació de Salut del Maresme i la Selva )  torna a programar els tallers d’alimentació saludable a les escoles del municipi. La responsable d’aquests tallers és Mireia Hernández, infermera del CAP de Malgrat de Mar, i explica que l’objectiu és parlar als alumnes de primària de la importància de dur a terme una alimentació saludable i dels beneficis per a la salut. Els tallers s’adrecen als alumnes de tercer i sisè de Primària. En el primer cas, la xerrada s’organitza amb elements més visuals explicant de manera didàctica els components de la piràmide alimentària. En el cas dels alumnes de sisè de Primària, a les xerrades es posa sobre la taula qüestions com ara els trastorns de la conducta alimentària com la bulímia o l’anorèxia; les conseqüències de les irregularitats en els horaris al menjar, la interpretació de l’etiquetatge dels aliments, entre altres. Segons Mireia Hernández, els joves s’interessen per l’alimentació i les noves tecnologies i posa d’exemple l’interès que generen apps com CoCo sobre la qualitat nutricional dels aliments.

Assemblea oberta de ciutadans malgratencs per abordar l'endemà de la sentència del judici del Procés

Un grup de ciutadans de Malgrat de Mar han organitzat per avui dimarts una assemblea oberta per abordar la situació que es pot crear un cop es conegui la sentència del judici al procés. Amb el títol: 'Organitzem la resposta a les sentències', l'assemblea oberta es farà a partir de les 20h a la seu de l'Ateneu el Rovell, al carrer de Mar, 77.

[ÀUDIO] La Comunitat Terapèutica del Maresme torna a organitzar una jornada de portes obertes amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental

L’Hospital de dia i la Llar residència de la Comunitat Terapèutica del Maresme, ubicats a Malgrat de Mar, han convocat una jornada de portes obertes aquest dijous 10 d’octubre, coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental. Es tracta de la novena Jornada de Portes Obertes que organitzen des d’aquests dos serveis de la Comunitat Terapèutica. A partir de dos quarts d’onze del matí hi haurà l’obertura de portes de les instal·lacions del carrer Passada, 46. Allà els visitants podran fer una visita a les instal·lacions i veure l’exposició dels treballs que realitzen al llarg de l’any els usuaris d’aquest centre. A partir de dos quarts de dotze hi haurà una sessió d’arts escèniques amb el col·lectiu Coopkopelli a la plaça de Ca l’Arnau. La directora assistencial de la La Llar residència, Emma Núñez, ha explicat durant una entrevista a l'Informatiu del Migdia que jornades com aquestes serveixen per visualitzar la tasca que fan i per acabar amb l'estigma que pateixen les persones amb malaltia mental. 

L'Ajuntament de Malgrat de Mar contractarà 5 joves a través d'un nou Programa de Garantia Juvenil

L’Ajuntament de Malgrat de Mar tornarà a contractar joves a través del programa de Garantia Juvenil.  Per aquest 2019 el consistori disposarà de 55.000 euros que es destinaran a la contractació en pràctiques de 5 joves . L’Ajuntament va presentar al juliol a la Generalitat aquesta sol·licitud de subvenció per poder contractar en pràctiques remunerades a cinc joves menors de 30 anys, inscrits com a demandants d’ocupació no ocupats al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

La peça escultòrica en memòria dels brigadistes internacionals morts a Malgrat fa 82 anys portarà el segell de Rob McDonald

El govern de Malgrat de Mar ha adjudicat a l'artista i activista anglès Rob MacDonald una peça escultòrica, segons el projecte presentat per l'Ajuntament l'any 2017 per homenatjar els brigadistes internacionals que van morir en l'enfonsament del vaixell 'Ciudad de Barcelona', fa 82 anys. El cost de l'escultura és de poc més de 29.200 euros. El 30 de maig de 1937, en plena guerra civil espanyola, un submarí italià cedit a l’exèrcit franquista, el General Sanjurjo”, va enfonsar davant de la costa de Malgrat un vaixell de incautat a la Companyia Transmediterrania que transportava brigadistes internacionals. El vaixell havia sortit del port de Marsella en direcció a Barcelona i després d’haver estat atacat sense èxit a l’alçada de Lloret de Mar, es va enfonsar finalment a Malgrat.

[ÀUDIO] L'Agrupació Sardanista Malgratenca La Barretina fa un balanç molt positiu del 45è Aplec de la Sardana

El Parc de Francesc Macià va acollir ahir diumenge la 45ena edició de l'Aplec de la Sardana. Les tres cobles participants, Els Montgrins, la Jovenívola de Sabadell i la Principal del Llobregat van anar interpretant diferents sardanes des de les 10 del matí fins al vespre, amb la pausa del migdia per dinar. Entre les sardanes que es van poder escoltar i ballar a Malgrat de Mar hi havia la de la Capitalitat de la sardana de Perpinyà 2019 i la sardana incògnita. Avui, durant el programa La Jungla, la Montserrat Clapés, ha desvetllat quina era aquesta sardana incògnita. Montserrat Clapés també ha parlat dels diferents compositors que van venir fins a l'Aplec de Malgrat ahir diumenge. D'altra banda, destacar també l'actuació de la Mar Vilar, ella és músic i va interpretar una obligada de flabiol que té per títol 'Ocellets enjugasats'.

L'equip espanyol femení de gimnàstica artística, amb la malgratenca Marina González, es classifica per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020

Marina González, integrant de l'equip espanyol femení de gimnàstica artística, va aconseguir aquest dissabte la seva classificació per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020. L'equip va aconseguir la dotzena posició a la ronda classificatòria del 'All-Around' en el Campionat del Món, que s'ha disputat a Stuttgart, a Alemanya, aquest cap de setmana.   Tot i quedar-se fora de les vuit millors seleccions, la qual cosa donava accés a la gran final del campionat, Espanya sí que va quedar entre els dotze primers països per certificar el seu bitllet cap a Tòquio 2020. Marina González, Ana Pérez, Alba Petisco, Roxana Popa i Cintia Rodríguez van acabar les rotacions amb 159.021 de puntuació acumulada.  

La gimnasta malgratenca Marina González competeix demà al Mundial d'Stuttgart

La malgratenca Marina González, del Salt Gimnàstic Club, ha estat seleccionada per formar part de l'equip espanyol de gimnàstica artística femenina que competirà al Mundial d' Stuttgart. La feina, la disciplina i la constància de la jove esportista de Malgrat de Mar ha fet que els tècnics hagin decidit que, després dels entrenaments oficials, Marina González competeixi a Alemanya. Els equips femenins hi participaran demà dissabte a partir de les 11 del matí. A Stuttgart hi haurà en joc nou places per equips per participar als propers Jocs de Tòquio. Molta sort per a la Marina González!.

Malgrat de Mar tanca el setembre amb 913 persones a l'atur

Malgrat de Mar ha tancat el mes de setembre amb 913 persones a l'atur, 58 més respecte al mes d'agost. Amb aquestes xifres, la taxa percentual de l'atur a Malgrat de Mar és del 10,47 per cent. De fet, les dades d'ocupació del mes de setembre no han estat positives en el global del Maresme. La comarca ha registrat un augment de l'atur de l'1,92%, molt per sobre de la mitjana catalana que ha comptabilitzat un increment del 0,32% i en la cara oposada del comportament del conjunt de la província de Barcelona que ha aconseguit reduir les xifres de desocupació un 0,80%. La lectura positiva és que la situació de la comarca ha millorat respecte a l'any passat. En concret, la xifra de persones sense feina és un 1,58% inferior als registres del mes de setembre de 2018.

[ÀUDIO] La malgratenca Meritxell Martorell realitza una classe de ioga solidària avui a l'Arxiu Muncipal

Cuidar-nos és important. No només hem de procurar per la nostra activitat física o la dieta que portem, si no que la nostra salut mental també té gran valor. Avui divendres tindrà lloc a l’Arxiu Municipal de Malgrat de Mar una classe i xerrada a càrrec de la Meritxell Martorell, fundadora de Ioga Sense fronteres. Una associació sense ànim de lucre i amb l’objectiu de fer del ioga, una pràctica accessible a tothom i especialment als col·lectius més vulnerables i en risc d’exclusió social La classe de Ioga solidària, titulada “Cóm poden el ioga i les teràpies alternatives ajudar els col·lectius més vulnerables?” tindrà lloc a avui, a dos quarts de set de la tarda, a l’Arxiu Municipal de Malgrat de Mar. Avui hem parlat amb la Meritxell Martorell i l’Adrià Sala, ells són els dos fundadors de l’organització “Ioga Sense Fronteres”.  

[ÀUDIO] Malgrat de Mar fa un nou pas per poder disposar d'un equipament per als joves del municipi

L’alcalde, Joan Mercader, i el regidor de Joventut, Sergio Ortín, es van reunir ahir dijous amb el diputat de Joventut de la Diputació, Javier Silva, amb l’objectiu d’aconseguir més recursos tècnics i econòmics pel desenvolupament de les polítiques de joventut del govern municipal. Entre les accions de futur, el regidor Sergio Ortín destaca el nou equipament, un projecte que requereix de gran inversió però que és necessari per tal que els joves disposin d’un espai propi i així poder desenvolupar una programació específica per als joves de Malgrat. El regidor també planteja ajuts per als joves que estudien fora, per aquells que vulguin emancipar-se o vulguin estudiar nous idiomes. Segons diu, l’objectiu és seguir el Pla Local de Joventut que serà el full de ruta. Per la seva banda, el diputat de Joventut, Javier Silva, recorda que el principal motiu de ser de la diputació és donar servei, assessorament i recursos als Ajuntaments.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits