malgratcomunicacio.cat

S'han trobat 5228 registres. Mostrant pàgina 2 de 210

En marxa les obres per tal que Malgrat de Mar tingui una platja per a gossos

Malgrat de Mar disposarà en uns 10 dies d'un espai per a gossos a la platja. Les obres van començar ahir dimecres, segons informa l'Ajuntament. Recordem que l'espai per a gossos tindrà 1.200 metres quadrats al costat de la varada de barques a la platja de La Conca. Disposarà d' una tanca de fusta en forma de U oberta cap al mar per delimitar l'espai, així com dutxa, papereres i cartells informatius. Des d'ahir, es fan els treballs per fer arribar la xarxa d'aigua potable fins a aquesta zona per poder instal·lar-hi la dutxa.  El ple de l'Ajuntament va aprovar el 18 de juny la modificació de l'ordenança de civisme i convivència ciutadana, que fins ara, prohibia que els gossos anessin a la platja entre l'1 d'abril i el 31 d'octubre. Han de passar 30 dies naturals perquè l'ordenança permeti l'accés dels gossos a la platja i així poder obrir aquest espai. 

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva renova la seva pàgina web

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha renovat totalment la seva pàgina web. El portal salutms.cat és ara més modern, dinàmic i visual, incorpora nous apartats i permet fer més tràmits en línia dels que es podien realitzar fins ara. A més, la pàgina ofereix una navegació intuïtiva perquè el ciutadà tingui tota la informació de manera ràpida i senzilla sobre l’organització. Segons la CSMS, fins ara els únics tràmits que es podien fer a través de la pàgina eren demanar, canviar o anul·lar una hora de visita o enviar queixes o suggeriments. A partir d’ara es poden fer noves gestions com demanar un canvi de professional sanitari a primària, demanar un canvi de centre d’atenció primària o bé sol·licitar documentació clínica. Aquest canvi, permet que l’usuari pugui fer més tràmits des de casa sense haver-se de desplaçar. Un altre canvi important ha estat en la presentació dels serveis de la Corporació. S’ha creat una àmplia estructura dividint els serveis per àrees d’especialització. D’aquesta manera s’aconsegueix mostrar la complexitat de l’organització de forma clara i ordenada. També s’ha incorporat un nou apartat per a professionals. En aquest cas, es tracta d’un espai on els professionals de l’àmbit sanitari podran trobar ofertes de feina, el portal de formació, així com tota la informació relativa als projectes i línies d’investigació que hi ha obertes dins de l’organització i que queden recollides a l’apartat de Recerca i Innovació.

Malgrat per la Independència reprèn les concentracions dels dilluns a les Peixateries Velles

L'ANC-Malgrat per la Independència reprèn el proper dilluns 3 d'agost l'acte de suport als polítics que estan a la presó i als exiliats que fèien a les Peixateries Velles cada dilluns a partir de les vuit del vespre. Per a la represa de les concentracions, aturades per la crisi de la covid-19, l'ANC-Malgrat per la Independència comptarà amb el seu secretari, Eduard Pérez. Durant una entrevista a Ona Malgrat, Pérez ha destacat que les concentracions es faran aplicant les mesures de seguretat com ara l'ús de la mascareta i la distància física. Pérez ha explicat que en principi la concentració serà a les peixateries velles però si hi ha molts assistents es podria ampliar pels voltants per tal de mantenir la distància. Recordem que un cop va esclatar la crisi sanitària de la covid-19 l'ANC-Malgrat per la Independència va fer durant 20 setmanes la concentració a través del Facebook Live i les seves xarxes socials.

[ÀUDIO] La Policia Local incrementa els controls sobre l'ús de la mascareta als espais públics

La Policia Local de Malgrat de Mar tanca el mes de juliol havent fet una trentena de controls sobre l’ús de la mascareta a la vía pública. Des que va entrar en vigor l’obligatorietat de dur la mascareta els agents han incrementat les tasques de vigilància i control. Concretament, durant aquest mes que ara acaba s'han fet 33 controls específics i s'han imposat 5 sancions.  Els agents controlen  les aglomeracions i també l'ús de la mascareta. Quan un ciutadà no la porta, els agents se li adrecen per demanar que se la posi i en cas de no fer-ho, es quan s'imposa una sanció per desobediència.  L'alcalde, Joan Mercader, ha explicat que la Policia Local hi està a sobre, reforçant vigilància i controls, però la responsabilitat és de tots. Tothom ha de complir amb les mesures de prevenció i seguretat per evitar contagis i rebrots, ha remarcat l'alcalde. 

'malgratenc/a #etsIMPRESCINDIBLE, lema de la Marató de Sang de Sant Roc que sí es farà malgrat que no hi haurà Festa Major

La Marató de Sang de la Festa Major de Sant Roc sí que se celebrarà enguany tot i que adaptada a la situació de pandèmia. Es farà en 2 dies consecutius: el 7 i el 8 d'agost. Les persones interessades a fer donació han de reservar hora. La Marató d'enguany té com a lema 'malgratenc/a #etsIMPRESCINDIBLE.  El Banc de Sang i Teixits, en col·laboració amb l’Ajuntament i l’Associació de Donants de Sang del Maresme, organitza un any més la Marató a Malgrat de Mar, que enguany canvia el seu format. La jornada única es converteix en 2 dies consecutius de donació al Parc de Can Campassol, del 7 al 8 d’agost, de 10 a 14 h i de 17 a 21 h. L'objectiu, segons el Banc de Sang, és aconseguir 250 donacions de sang que permetran tractar prop de 750 pacients als hospitals catalans i ajudaran a mantenir les reserves de sang a un bon nivell abans de l’arribada de l’estiu, quan les donacions baixen al voltant del 30%.

En marxa una nova campanya de captació de pisos buits per a la Borsa de Lloguer Social

La Regidoria d'Habitatge posa en marxa avui dimecres una nova campanya perquè propietaris de pisos buits incloguin el seu habitatge dins la Borsa de Lloguer Social. El Programa d'Habitatge de Lloguer Social garanteix l'accés a un habitatge digne i en condicions assequibles a persones i famílies que ho necessiten. A canvi, els propietaris dels habitatges reben garanties. Enguany, la campanya també s'adreça a habitatges d'ús turístic, que amb la situació actual de la pandèmia, resten tancats.  El regidor d'Habitatge, Sergio Ortín, ha explicat que aquesta actuació també va ser proposada com a mesura a la Taula per a la recuperació econòmica i social creada arran de la crisi sanitària, social i econòmica provocada per la pandèmia. "Volem promoure l’ús social dels habitatges que fins ara es destinaven a un ús turístic, però que amb la nova normalitat potser restaran buits. Per això, la campanya la volem adreçar als propietaris d’habitatges d’ús turístic. El rendiment econòmic pot ser similar i a més es compleix amb una funció social d’ajut a les famílies en dificultats", ha afegit el regidor.  Actualment, la Borsa actualment gestiona una cinquantena de pisos i té una llarga llista d’espera de sol·licitants que esperen trobar un habitatge a un preu assequible.

[ÀUDIO] La CUP critica la suspensió de la Festa Major i titlla el govern municipal de “jugar amb els sentiments de la gent”

La CUP considera que la decisió de suspendre la Festa Major d’enguany és a causa de “la falta de voluntat política del Govern en desenvolupar una tasca feixuga però molt necessària com pot ser l’adaptació de certs actes i esdeveniments”. A través d’un comunicat, el grup municipal de la CUP ha destacat la feina de moltes entitats que “han treballat per aconseguir reformular les activitats adaptant-les al moment i aconseguint una programació segura i respectant les mesures higièniques i de seguretat actuals.” Una feina que, segons diuen,  ha estat “estroncada” pel govern malgratenc que “no ha estat capaç d’assumir la responsabilitat”.

L'Ajuntament de Malgrat de Mar, reconegut pel seu grau d'implantació de l'administració digital

El Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya ha distingit l'Ajuntament de Malgrat de Mar com un dels deu primers ajuntaments catalans de ciutats de menys de 20.000 habitants per el seu grau d'implantació d'administració digital. Segons informa l'Ajuntament de Malgrat de Mar, a la categoria de municipis de 5.001 a 20.000 habitants, entre els quals hi ha Malgrat de Mar, s'han guardonat els següents consistoris: Roses, Llinars del Vallès, Arenys de Munt, Viladecavalls, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tremp, Santa Margarida i els Monjos, Mont-roig del Camp, Torelló, Malgrat de Mar, Palamós i Parets del Vallès.

[ÀUDIO] Jordi Noguera: 'La situació del sector turístic és més que complicada a dia d'avui'.

El president del Gremi d'Hosteleria del Maresme, Jordi Noguera, ha dit que la situació que viu el sector turístic 'és més que complicada ja en aquests moments. Avancem i les coses es posen més difícils amb nous brots, amb més casos positius malgrat les mesures de seguretat que nosaltres i tots implementem. La situació és tensa cada dia que passa'. Jordi Noguera ha explicat que el fet que cada vegada hi hagi més països que recomanen no viatjar a Catalunya, -l'últim ha estat Alemanya- això és posar inconvenients a l'hora de facilitar el trànsit de clients cap a les nostres zones turístiques i si no vénen clients difícilment podrem tirar endavant la temporada'. Noguera qualifica les recomanacions que han fet països com França o Alemanya de 'temeritat' ja que aquí se segueixen estrictes mesures de seguretat davant la pandèmia.

[ÀUDIO] Malgrat de Mar suspèn la seva Festa Major de Sant Roc

L’Ajuntament de Malgrat de Mar cancel•la els actes de la Festa Major de Sant Roc 2020 ‘per responsabilitat, solidaritat, pel bé comú i per prevenció’. Ho han anunciat l' alcalde, Joan Mercader, i la regidora de Cultura, Lurdes Borrell en el decurs d'una roda de premsa que podeu recuperar al final d'aquesta notícia. L'alcalde Joan Mercader ha dit que des d'un primer moment es va treballar conjuntament amb les entitats per fer 'una Festa Major de Sant Roc diferent i adaptada a les circumstàncies, eliminant els grans esdeveniments i la fira d'atraccions per evitar grans aglomeracions'.  A més, avui, ha dit Mercader, 'volem agrair l'esforç de les entitats i voluntaris que juntament amb les regidories de Cultura, Esports, Joventut, Comunicació i Barris han treballat fins a l'ultim moment per adaptar-la i fer-la possible'. Les darreres informacions sobre la pandèmia amb l'increment de brots tant a l'àrea metropolitana de Barcelona com a la regió sanitària de Girona, i la seva tendència, es desaconsella realitzar esdeveniments amb molta participació i mobilització de la gent. Joan Mercader ha dit que, 'seguint els criteris sanitaris, i per seny, prudència, prevenció i per respecte als professionals sanitaris, la policia local i els serveis socials que han estat a primera línia de la covid-19 i sobretot per responsabilitat anunciem que la Festa Major de Sant Roc 2020 queda suspesa'. Mercader ha dit que ha estat 'una decisió difícil i dolorosa ja que la darrera suspensió de la FM va ser va ser el 1938 durant la Guerra Civil'. Durant la Festa Major hi havia previst un acte de reconeixement a les persones involucrades en el seu treball i les víctimes de la covid19 que també es cancel·la i es buscarà una nova data per fer-ho, ha dit Mercader. La decisió de suspendre la Festa Major de Sant Roc s'ha comunicat prèviament a la roda de premsa a les entitats implicades.  

[ÀUDIO] El CAP de Malgrat de Mar llança una nova campanya de conscienciació sobre la importància de trucar al centre abans d'acudir-hi

Es tracta d'una campanya global de les àrees bàsiques de salut de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, és a dir, dels centres d'atenció primària de Malgrat de Mar, Palafolls, Calella, Lloret i Tossa. L'objectiu és conscienciar la població de la importància de trucar als centres de primària abans de desplaçar-s'hi per tal d'evitar molta concurrència de persones als centres i així disminuir el risc de propagació del virus en espais tancats. La trucada es farà sempre i quan no es tracti d'una urgència vital.  Segons la directora de l'Atenció Primària de la Corporació, la doctora Imma Morató, el més important ara mateix és disminuir el contacte entre persones per evitar que la covid-19 es propagui.  Les trucades telefòniques permeten no només reduir la presència de persones als centres, sinó també optimitzar millor els recursos i atendre presencialment els pacients que realment ho necessiten.

El 'tricu-tricu' modifica des d'avui dilluns la seva ruta

El servei de tricu-tricu modifica des d’avui dilluns 27 de juliol la seva ruta. Concretament, ara hi ha un nou recorregut més llarg, que inclou les 2 rutes que hi havia fins ara. A més, s'ha reduït la freqüència de pas dels vehicles.  Segons informa el consistori, la nova ruta és més llarga i uneix els dos recorreguts que el tricu-tricu oferia habitualment, el de la zona càmpings amb el de la zona del Passeig Marítim. El regidor de Promoció Econòmica, Ludwig Hasko, ha informat que "s’han fet diferents reunions de treball amb representants de l’empresa de transport per tal d’oferir un servei que uneixi els sectors de càmping i hotels amb el centre del municipi".

Malgrat de Mar promocionarà la seva oferta de càmpings i el comerç local durant el mes d'agost

El govern de Malgrat de Mar, format pel PSC i JxCat-Malgrat ens Mou, ha aprovat diverses accions per promocionar el municipi com a destinació de càmping i també per a la dinamització de diversos punts on s'hi desenvolupa comerç de proximitat. El consistori ha previst que les activitats siguin itinerants i es faran coincidir dues alhora per evitar aglomeracions i poder complir amb les mesures de prevenció i seguretat establertes davant la pandèmia de la covid-19. Concretament, les activitats lúdiques i d'animació estan adreçades al públic familiar i es portaran a terme a diversos eixos comercials del poble, com la zona turística -Sant Esteve, Bon Pastor i plaça de l'Àncora-, centre -plaça de Josep Anselm Clavé, Parc de Can Campassol i carrers cèntrics- i Malgrat Nord -avinguda Mediterrània. El regidor de Promoció Econòmica, Ludwig Hasko, ha explicat que "aquestes activitats s’han planificat per dinamitzar les zones de municipi amb oferta comercial i sempre vigilant i tenint en compte totes les mesures de seguretat". "És per això que la major part d’elles són itinerants, per evitar aglomeracions de gent i situacions de risc, i amb la intenció de fer més atractiu el centre comercial obert del municipi de Malgrat de Mar. Des de la nostra regidoria de Comerç, sempre som al costat del comerciant. Hem planificat aquestes activitats i estan consensuades amb ells", ha afegit Ludwig Hasko.

[ÀUDIO] Dilluns s'obren les convocatòries per demanar les beques per al menjador escolar i la compra de llibres

La Regidoria d'Acció Social i Ciutadania informa que el període per sol·licitar ajuts per a l'adquisició de llibres escolars en paper i en format digital, així com altres eines de suport educatiu, per a segon cicle d'Educació Infantil, Primària i Secundària Obligatòria per al pròxim curs escolar, s'obrirà el dilluns 27 de juliol. Segons ha explicat el primer tinent d'alcalde, Jofre Serret, aquests ajuts estan adreçats a famílies en situació de vulnerabilitat econòmica i/o sense feina provocada per l'emergència sanitària de la pandèmia. A més, també ha destacat les dues novetats. D'una banda, l'augument dels imports de les ajudes i, de l'altra, els ajuts per adquirir recursos digitals. El termini restarà obert fins el 14 d'agost. 

[ÀUDIO] L'Incasòl ja té pràcticament a punt l'estudi sobre la possible viabilitat per construir habitatge social a Malgrat de Mar

Nou pas per a la possible construcció de pisos socials a Malgrat de Mar. Un dels requisits previs és l'elaboració d'un estudi de viabilitat que ara sembla ja entra a la recta final. En aquest sentit, l'alcalde, Joan Mercader, el primer tinent d'alcalde, Jofre Serret, i el regidor d'Habitatge, Sergio Ortín, juntament amb  tècnics municipals s'han reunit aquest dijous amb l'equip d'arquitectes responsable de l'estudi, contractat per l'Institut Català del Sòl, per conèixer la viabilitat de tirar endavant la construcció d'habitatge social a Malgrat. 

[ÀUDIO] La Colla de Castellers de l'Alt Maresme prepara un documental sobre la seva història

La Colla de Castellers de l'Alt Maresme busca alternatives per poder participar de la vida cultural i les festes majors de l'Alt Maresme i la Selva Marítima ja que enguany la pandèmia impedeix fer construccions castelleres. El president dels Maduixots, Hèctor Montero, ha explicat que estan treballant en l'elaboració d'un breu documental sobre la història de l'entitat. Es podria estrenar a mitjan d'agost durant la Festa Major de Sant Roc de Malgrat de Mar. D'altra banda, Hèctor Montero també ha destacat que els Maduixots no faran assajos el que queda d'aquest 2020 i tampoc saben si al 2021 podran fer activitat castellera. El que ja s'ha confirmat és que el concurs de castells que es fa cada dos anys a l'octubre a Catalunya no es farà fins el 2022. Durant una entrevista  a Ona Malgrat, Montero ha explicat que no tenir local propi representa un hàndicap a l'hora d'organitzar activitats durant aquest temps de pandèmia.  

[VÍDEO] 'M'explico', de Carles Puigdemont', el llibre més venut a hores d'ara al Sant Jordi d'estiu a Malgrat de Mar

Malgrat de Mar celebra avui el Sant Jordi d'estiu amb molta tranquil·litat. Aquesta és la constatació que fa Jordi Bayarri, de la llibreria La Pilona. Malgrat que al municipi les llibreries i botigues de flors han optat per no muntar parada, l'afluència de públic a les llibreries és constant tot i que no es formen ni cues ni aglomeracions com si sol passar en un Sant Jordi normal. Segons Bayarri, els malgratencs i malgratenques entren a la llibreria amb la idea del llibre que volen comprar o directament a buscar els encàrrecs que han fet fa uns dies. La previsió per aquesta jornada és que l'afluència sigui constant i sense cues, remarca Bayarri.  

Obert al públic el mirador d'aus del delta de La Tordera

El mirador està situat al final del camí del riu i permet observar les nombroses espècies d'aus que en els últims mesos han nidificat al delta. També es converteix en una mena de barrera que manté la prohibició d'accedir a la llacuna

[ÀUDIO] La Contrapunt clourà el taller 'El musical' amb l'emissió de videoclips fets pels alumnes durant aquest Juliol Jove

La pandèmia de la covid-19 ha alterat aquest estiu moltes activitats culturals, socials, festives i lúdiques, algunes al cent per cent perquè s'han acabat anul·lant, i d'altres que han canviat de format o s'han reiventat. És el cas del concert final del taller 'El musical' que es fa dins el Juliol Jove. Enguany no es farà però els professors i alumnes d'aquest taller han treballat al llarg d'aquest mes en uns videoclips que es podran veure a través de les xarxes socials el divendres 31 de juliol. En parlem amb la Maria Carretero i en Xavier Garriga, codirectors del taller, i amb les alumnes Gina Duran i Martina Bayarri.

[ÀUDIO] Un treball de recerca sobre el present i el futur de la Unió Europa, entre els Premis Treball de Recerca 2020

Avui hem volgut reflexionar sobre el present i el futur de la Unió Europea i és que aquesta temàtica s'ha posat damunt la taula en un dels treballs de recerca presentats a la setzena edició dels Premis Treballs de Recerca que impulsa la regidoria d'Educació de Malgrat de Mar. Quo Vadis, Europa? Reflexions sobre el present i el futur de la Unió Europea és el títol del treball de recerca de Nacho Ferrer, un estudiant de segon de batxillerat de l'Escola Vedruna. Un treball que ha estat distingit amb un dels premis que s'atorguen des de l'Ajuntament de Malgrat de Mar. Avui ens acompanya a Ona Malgrat en Nacho Ferrer, per aprofundir i conèixer quin és el plantejament que ha fet a través del seu treball.

[ÀUDIO] La malgratenca Pilar Onna celebra els seus 100 anys

La Pilar ha sobreviscut a moltes guerres en el seu segle de vida. Ara se sorprèn pel fet que tothom hagi d'anar amb mascareta i, de fet, assegura que no s'ho hauria imaginat mai

Detecten 9 positius de covid-19 a Malgrat de Mar en els darrers dos mesos

Segons les dades que ha facilitat la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, entre el 18 de maig i el 17 de juliol s'han fet 126 proves PCR al CAP de Malgrat de Mar a persones que presentaven símptomes. 9 dels tests han donat positiu. D'aquests, 6 es van detectar la setmana passada

[ÀUDIO] Cultura fa un balanç positiu de la 3a edició del Festival Murmuris

Els concerts de María de Flor, Marem Ladson i Casa Das Feras van tancar dissabte a la nit la 3a edició del Murmuris. Un festival que, tot i que ha estat marcat per les mesures de seguretat i prevenció per evitar contagis de covid-19, ha exhaurit totes les entrades disponibles. L'essència intimista i les actuacions de qualitat han continuat marcant el ritme de la proposta, que ja va néixer amb aquesta finalitat. La regidora de Cultura, Lurdes Borrell, ha fet un balanç positiu 'tot i ser una edició diferent però molt esperada pel públic, ja que es van esgotar les entrades'. La regidora ha destacat que les mesures de seguretat es van respectar en tot moment i ha volgut agrair al públic assistent la seva predisposició. També ha tingut paraules d'agraïment cap a les artistes 'km0' que han fet possible del Murmuris 2020.

Els Premis Treballs de Recerca reconeixen l'esforç de 9 alumnes malgratencs

Els alumnes premiats en aquesta setzena edició dels Premis Treballs de Rerca són estudiants de segon de Batxilleat de l'Institut Ramon Turró i Darder i de l'Escola Vedruna. L'acte de lliurament de premis va tenir lloc divendres al Centre Cultural

[ÀUDIO] Neix el Club Twirling Malgrat de Mar

L'entitat, esportiva i cultural, té com a principals objectius afavorir la psicomotricitat, contribuir al desenvolupament físic, gaudir de l'esport i fomentar valors com el respecte, la cooperació, la confiança en nosaltres mateixos i l'empatia envers els companys. Les inscripcions per apuntar-se al Club Twirling Malgrat de Mar ja són obertes

1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits