malgratcomunicacio.cat

S'han trobat 5159 registres. Mostrant pàgina 18 de 207

“L’humor té límits?”, lema escollit per al novè Concurs de Debat Escolar de Malgrat de Mar

Els límits de l'humor és el tema escollit per al Debat Escolar que l'Ajuntament de Malgrat de Mar organitza per novè any. Avui hem conegut que la Junta de Govern Local ha aprovat les bases del 9è Concurs de Debat Escolar per al curs 2019-2020 que es farà el proper 20 d’abril de 2020, a les 9.30 h al Centre Cultural.  L’objectiu del concurs és promoure un espai de debat en què els alumnes posin de manifest la seva capacitat d’oratòria sobre temes del seu interès.

[ÀUDIO] La Jungla I Secció Cuina I Parlem de les sardines

Aquesta setmana es fa l'enterrament de la sardina i a través de la Montse Verdaguer i la Júlia Navarro, del bloc de cuina kilòmetre0.cat hem conegut una recepta precisament amb la sardina com a protagonista. També hem repassat la història dels orígens de l'enterrament de la sardina ja que moltes receptes estan lligades al calendari judeocristià.

[ÀUDIO] El Servei Local d'Ocupació de Malgrat de Mar posa en marxa un punt d'informació itinerant

El Servei Local d'Ocupació de l’Ajuntament de Malgrat de Mar té avui un punt d'informació a la plaça l'Església fins les 13 h. Segons el consistori, l'objectiu és informar a la ciutadania sobre el funcionament d'aquest servei, adreçat a persones en situació de desocupació, així com les que treballen i les empreses del municipi  La Regidoria d’Inserció Laboral engega una campanya de difusió del Servei Local d'Ocupació amb l’objectiu de posar a disposició de la ciutadania i de les empreses del municipi, eines i recursos per millorar l’ocupabilitat de les persones i la seva formació, alhora que es dona suport a les empreses que cerquen personal. N'ha parlat la regidora d'Inserció Laboral, Cinzia Valbonesi.

[ÀUDIO] La platja de Malgrat centre recupera la normalitat després del temporal Glòria

Un mes després del temporal Glòria, Malgrat de Mar es va recuperant dels seus devastadors efectes. Recordem que les afectacions han estat sobre 3 pilars bàsics del municipi com són el món de la pagesia, la indústria i el turisme. Segons ha explicat el primer tinent d’alcalde i portaveu del govern, Jofre Serret, l’Ajuntament ha treballat des del minut zero per anar restablint, dins del possible, la normalitat. Segons ell, tot i que queda molta feina a fer, ja s’han realitzat més del 50 per cent dels treballs necessaris. Des d’aquest cap de setmana es cremen les canyes i restes vegetals que hi ha a les platges. De fet, avui ja la platja de Malgrat centre ja ha recuperat la seva normalitat. Un altre dels aspectes importants és que a la zona dels càmpings es farà un vial totalment naturalitzat, al camí de la Pomereda, entre Mas Bages i la Punta del Riu Tordera per tal que la platja tingui el seu aspecte original, així s’ha acordat amb el departament de Costes de l’Estat.

[ÀUDIO] Els Diables encarnaran el Rei Carnestoltes aquesta nit

La Colla de Diables Ratpenatsinfernals serà l'encarregada de donar vida al Rei Carnestoltes aquesta nit a la rua de carrosses i comparses, que començarà a les 21:30h de la plaça de la Germana Campos. 9 grups són els que participaran al carnaval de Malgrat de Mar d'aquesta nit

Els actes de la Capitalitat del Bàsquet Femení comencen aquest dissabte amb una exposició

La mostra fa un recorregut per la història del bàsquet femení a Malgrat de Mar a través de fotografies i objectes. S'inaugurarà dissabte a la Capella de l'Antic Hospital i es podrà visitar fins l'1 de març

L'Ajuntament de Malgrat de Mar comença demà divendres a cremar les canyes del temporal que hi ha a les platges

L'Ajuntament de Malgrat de Mar començarà demà divendres a cremar la gran quantitat de canyes que hi ha al llarg del 4,5 quilòmetres de platges del municipi. Si les condicions meteorològiques són bones, s'iniciarà la crema, que serà continuada al llarg dels dies fins a cremar-les totes.  La crema es fa ara ja que l'Ajuntament ja té els permisos per poder fer-ho. El que es cremarà serà únicament orgànic -canya i petits branquillons. 

L'Ajuntament organitza un curs de microrelats

El curs de microrelats, organitzat per la regidoria d'Igualtat i LGTBiQ, pretén mostrar des de zero les tècniques i els recursos per a expressar experiències des de la vivència personal de les dones, però també dels homes. Per participar a la formació, que anirà a càrrec de l'escriptora Maria Sanplà, cal formalitzar una inscripció prèvia a partir d'aquest dijous

[ÀUDIO] El ranxo de carnaval d'Acció Solidària Colors tindrà una recepta renovada

L'associació Acció Solidària Colors reedita el ranxo solidari aquest dissabte, coincidint amb la celebració del carnaval. La proposta, que tindrà lloc a les Peixateries Velles, permetrà recollir diners que serviran per a instal·lar una bomba elèctrica en un pou d'aigua a Draman. Un poblat gambià, on hi viuen persones vinculades amb Malgrat de Mar. Aquest mecanisme, que s'alimentarà d'energia solar, facilitarà l'extracció d'aigua del pou, que ara es fa de manera manual

[ÀUDIO] Més d'un centenar de persones participen a la darrera Taula del Delta i la Baixa Tordera

La taula del Delta i la Baixa Tordera s'ha tornat a trobar aquest dimecres a la sala d'actes de l'Arxiu Municpal. La primera trobada després del temporal Glòria ha servit, entre d'altres coses, per conèixer els mapes de perillositat i de risc d'inundacions de la mà de tècniques de l'Agència Catalana de l'Aigua

[ÀUDIO] Concurs de truites per celebrar el Dijous Llarder amb l'Associació de Veïns de la Verneda

Els membres de l'Associació de Veïns de la Verneda s'impliquen activament amb el carnaval de Malgrat de Mar. El tret de sortida serà demà Dijous Gras amb el concurs de truites que es farà al Centre Cívic. El guanyador de la millor truita tindrà un premi sorpresa. El concurs s'acabarà amb un berenar al mateix Centre Cívic. De cara a divendres de 17 a 20h es farà la festa i ball de carnaval que repatirà tres premis a les millors disfresses. L'activitat inclourà una desfilada amb les millors disfresses. I el divendres 28 hi haurà el ball de vídues per celebrar la fi del carnaval. Al Centre Cívic es farà l' enterrament de la sardina el divendres 28 de febrer que inclourà pa amb tomàquet i sardines de llauna, tal i com explica Rosa Mallat, de la Junta de l'Associació de Veïns de la Verneda. 

Primer cicle formatiu en cures pal·liatives adreçat a voluntaris de l'Alt Maresme

L'Hospital de Calella impulsa el primer cicle formatiu gratuït per formar voluntaris en cures pal·liatives a l'Alt Maresme. Serà el proper 4 de març quan aquest centre sanitari posi en marxa aquest cicle formatiu que s'adreça a totes aquelles persones que ja fan voluntariat hospitalari i també als cuidadors informals que estiguin interessats en l'acció voluntària. Segons la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que gestiona l'Hospital de Calella, en aquesta zona del territori falten voluntaris amb una formació tan específica perquè puguin donar resposta als pacients que ho requereixen i que es troben ingressats al centre sanitari calellenc o bé són al seu domicili.

[ÀUDIO] Ona Política I Entrevista amb el regidor de JxCat-Malgrat ens Mou, Jofre Serret

Avui l'entrevista política de l'espai La Jungla ha estat amb el regidor de JxCat-Malgrat ens Mou, Jofre Serret. Serret, que és el primer tinent d'alcalde i portaveu del govern de Malgrat de Mar, ha explicat que l'Ajuntament treballa des del minut zero per restablir la normalitat després del temporal Glòria. Segons ell, 'el Glòria ha posat en evidència una realitat de tot el litorial català, no només del de Malgrat de Mar'. Un temporal que ha tingut, segons Serret, un impacte molt fort a nivell econòmic a la indústria, la pagesia i el turisme, els tres pilars de l'economia productiva del municipi. Segons el portaveu del govern format pel PSC i JxCat-Malgrat ens Mou, l'equip de govern treballa per prendre mesures de prevenció, protecció i naturalització. Segons Serret, el govern en un mes ha hagut de fer front a l'emergència i a la restauració dels elements bàsics i assistencials per continuar amb el dia a dia. Jofre Serret considera que 'els deures són per a tothom, per al govern, per als partits de l'oposició i la societat civil i entitats i altres poblacions'. 

[ÀUDIO] Espai Salut I Consells per preparar una carmanyola saludable

Avui a l'espai de Salut de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva hem parlat amb la infermera del CAP de Malgrat de Mar, Núria Moreno, sobre com preparar una carmanyola saludable per a totes aquelles persones que per motius laborals han de dinar fora de casa. Avui hem conegut quins aliments ha d'incloure una carmanyola saludable tenint en compte els tres grups d'elements bàsics com són les proteïnes, els vegetals i els carbohidrats.  

[ÀUDIO] Òmnium porta a Malgrat de Mar els Premis VOC, la Mostra d'Audiovisual en català

La secció d'Òmnium Cultural a l'Alt Maresme porta aquest divendres a Malgrat de Mar una sessió dels Premis i Mostra de l'Audiovisual en català, el VOC. Aquests són uns premis que volen reconèixer els millors curtmetratges, websèries i micrometratges realitzats originalment en català i incentivar la creació de nous continguts. A més, és una mostra de cinema i audiovisual en llengua catalana que es fa en diverses poblacions, en què els assistents poden votar les obres que més els hagin agradat. La sessió de Malgrat de Mar, que es farà al Centre Cultural a partir de les 19h, serà la segona ja que prèviament es farà una altra a la Sala Mozart de Calella. En el cas de Malgrat de Mar estarà presentat per l'exregidor de la CUP, Paco Márquez. Entrevista amb Toni Latorre, portaveu d'Òmnium a Malgrat de Mar.

El ple ordinari de febrer aprovarà l'elecció del nou Jutge de pau de Malgrat de Mar

L'Ajuntament de Malgrat de Mar celebra aquest dijous a partir de les 19h la sessió ordinària del ple municipal que té 12 punts a l'ordre del dia. S'aprovarà la dació de compte de l’informe de morositat del 4rt. trimestre 2019; la dació de compte del decret d’aprovació de la liquidació del pressupost 2019 i la dació de compte de l’informe d’intervenció d’avaluació del compliment de l’objectiu d’estabilitat pressupostària

L'Ajuntament de Malgrat de Mar aprova, via emergència, els primers treballs per reparar de manera provisional un tram del Camí de la Pomareda

La Junta de Govern Local ha aprovat  l'execució dels treballs per reparar i sanejar 600 metres del tram del Camí de la Pomereda, entre la carretera de Mas Bages i la zona de càmpings, malmès pel temporal Glòria. Aquests treballs, aprovats com a emergència, tenen un cost de 200.000 euros.  L'arquitecte municipi proposa una actuació al Camí de la Pomareda, encara que sigui provisional, amb la restitució de les parts afectades, amb una pavimentació granular, amb la rehabilitació de les infraestructures existents, com les telecomunicacions i enllumenat públic, que permeti mantenir les activitats d’acampada existents, i garantir l’accés a peu i rodat dels usuaris, amb la garantia d’evacuació d’aquests en cas d’emergència. Les obres incloure retirar els residus provinents dels paviments i construccions malmeses a la zona. Aquestes obres són actuacions d’emergència atesa la gravetat i la urgència dels càmpings.

Entitats, científics i tècnics reclamen alliberar la desembocadura de la Tordera i reubicar tubs de la dessaladora

Una dotzena d'entitats ecologistes i de medi natural i una quarantena de científics tècnics i estudiosos de la Tordera han signat un manifest que planteja un seguit de mesures que, segons defensen, caldria "prioritzar" per evitar que futures riuades, com la del Gloria, provoquin tants danys materials. Entre aquestes, hi ha "recuperar la morfologia pròpia" del delta del riu. Segons assenyalen, hi ha tres càmpings que fan de "tap" i defensen que recuperar la fesomia del delta reduiria "els danys principals" causats per riuades i garantiria la redistribució natural de sorres a platges. A més, insten a reduir la sobreexplotació d'aqüífers, garantir cabals mínims i reubicar la caseta i els tubs de la dessaladora per allunyar-los del curs del riu

El govern espanyol inverteix 2 MEUR per reparar danys del Glòria a la costa de Barcelona

Els diners que s'invertiran a la costa de Barcelona aniran destinats a pèrdues de sorra a les platges, danys en camins litorals, passejos i esculleres, acumulació de residus i brutícia i afectacions en sistemes dunars. El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha acordat aquest dilluns declarar d'emergència les obres per reparar els danys que el temporal Glòria va provocar a la costa catalana entre el 19 i el 24 de gener. En total s'hi destinaran 5,75 milions d'euros

L'Ajuntament de Malgrat de Mar arranjarà el mur de la riera de Sant Genís malmès pel temporal Glòria

Ja hi ha data per a l'inici de les obres d'arranjament del mur de la riera de Sant Genís de Palafolls davant de l'aparcament del CAP malmès pel temporal Glòria. s'iniciaran aquesta mateixa setmana. Recordem que aquest mur va caure durant el pas del temporal Glòria per Malgrat, durant el qual es va desbordar la riera, fent caure un vehicle a dins. La companyia elèctrica Endesa començarà a reforçar la zona on hi ha un pal de la xarxa elèctrica, que va quedar malmès. Després l'Ajuntament formarà una escullera per reforçar de manera provisional la riera en aquest punt. Tot i que és competència de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), l'Ajuntament assumeix l'arranjament provisional per poder tornar a obrir l'aparcament en un termini de temps breu.

[ÀUDIO] Malgrat de Mar vol reactivar l'agermanament amb Incisa Val d'Arno

Alumnes de 1r d'ESO de l'Institut Ramon Turró participaran a final d'aquest mes de febrer en un intercanvi amb l'Istituto Caponetto de Bagno a Ripoli, a Florència. Segons ha explicat el primer tinent d'alcalde i portaveu del govern, Jofre Serret, aquest projecte d'intercanvi dins el programa Etwinnin té com a objectiu treballar conjuntament i conèixer les realitats educatives i culturals dels dos instituts de Secundària, a través d'activitats en castellà i anglès. El viatge dels joves malgratencs a Florència inclourà una visita a Incisa in Val d'Arno -ara annexionat a Figline-, el poble amb el qual Malgrat està agermanat des de 1988. Tant Jofre Serret com la regidora d'Educació, Lurdes Borrell, han explicat que amb aquest agermanament entre els joves es reactiva la relació amb Incisa, la qual ha estat inactiva durant els últims anys. 

[ÀUDIO] A l'espai de Cuina de La Jungla hem parlat de la tradició gastronòmica del Dijous Gras

Avui amb la Montse Verdaguer i la Júlia Navarro, del bloc de cuina kilòmetre0.cat hem parlat del Dijous Gras, ara que comença el carnaval, i de les diferents opcions que tenim a nivell gastronòmic per celebrar aquest dia. Entre elles, coneixerem la recepta per fer una coca de llardons.

[ÀUDIO] Comença la setmana de celebracions pel Carnaval 2020

Malgrat de Mar viurà a finals de setmana diverses activitats vinculades amb el carnaval. Tot comença el dijous amb el tradicional Dijous Llarder que es farà al Centre Cívic impulsat des de l'Associació de Veïns de la Verneda. Divendres és, segons la regidora de Cultura, Lurdes Borrell, el dia fort amb la rua de carrosses i comparses que començarà a les 21:30h des de la plaça de la Germana Campos fins al pavelló Germans Margall on a les 23h començarà el ball de carnaval a càrrec de Tapeo Sound System.  

[ÀUDIO] El govern de Malgrat de Mar mostra el seu malestar pel 'desinterès' que mostra l'ACA amb el municipi després dels efectes del Glòria

L'alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader, i el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme i Projectes Urbans, Jofre Serret, han traslladat al delegat del govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernández, la queixa i el malestar davant el que consideren ‘inacció i desinterès de l'Agència Catalana de l'Aigua per conèixer els devastadors efectes del temporal Glòria al municipi’. Cap responsable de l'ACA ha visitat Malgrat després del temporal per conèixer els danys ocasionats i a més, el consistori ha tingut dificultats per aconseguir-ne una reunió. Mercader i Serret van exposar-li al delegat del govern de la Generalitat ahir dijous, durant la seva tercera visita a Malgrat després del temporal, la dificultat que ha tingut l'Ajuntament per contactar amb els responsables polítics de l'ACA i aconseguir que vinguin al municipi a veure els danys ocasionats, ja que és qui té la competència de rius i recs, els quals es van desbordar durant el temporal.

[ÀUDIO] La música d'Itàlia i Madagascar arriba al Barretina Sona! de la mà de Maria Mazzotta

Maria Mazzotta actuarà aquest dissabte en el marc del cicle de concerts de ‘La Barretina Sona!’ La cantant italiana presentarà a Malgrat de Mar el seu àlbum Amoreamaro, tal i com ha explicat Marcel Pla, productor del festival. Pla assegura que és un concert que recomana especialment a totes aquelles persones a qui li agrada la música i descobrir coses noves. El concert de Maria Mazzotta començarà aquest dissabte a dos quarts de deu de la nit al local social de Societat Cultural i Recreativa La Barretina Vermella.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits