malgratcomunicacio.cat

S'han trobat 4638 registres. Mostrant pàgina 16 de 186

Simulacre de salvament a la platja de l'"Astillero"

Marsave, l'empresa que gestiona els serveis de socorrisme i salvament a les platges de Malgrat de Mar, ha fet aquest migdia un simulacre de salvament a platja de l'"Astillero". S'ha simulat el rescat de dues víctimes

Llum verda a l’estudi de mobilitat de Malgrat de Mar

Tots els grups municipals van donar suport a l'aprovació definitiva d'aquest document ahir en el transcurs de la sessió plenària del mes d’agost. També es va aprovar provisionalment per unanimitat la Modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal en l’àmbit de Can Palomeres, l’estudi ambiental estratègic i la modificació del catàleg de béns protegits del POUM.

El Passeig Marítim s’obrirà al trànsit de vehicles en els propers dies

L'alcalde Joan Mercader i el primer tinent d'alcalde Jofre Serret han explicat aquest dijous que els vehicles podran circular pel Passeig Marítim quan l’Ajuntament rebi el certificat que l’obra del primer tram està al 80% de la seva execució. L’alcalde ha detallat que això serà en breu. El 20% restant s’acabarà a partir del 2 de setembre. Una decisió que havia pres l’anterior alcaldessa Carme Ponsa. Només quan el primer tram estigui enllestit, es començarà la segona fase de l’obra.

[ÀUDIO] L'Ajuntament de Malgrat de Mar té en marxa la campanya de seguiment i control de mosquits

L’Ajuntament de Malgrat de Mar té en marxa des de mitjan de juny una nova campanya de seguiment i control dels mosquits, fent especial èmfasi en el mosquit tigre. A través d’Argelaga Serveis Ambientals s’han fet diverses visites d’inspecció a diferents indrets de Malgrat de Mar. Concretament, a la zona centre, a l’av Mediterrània, al casal d’avis de Can Campassol, a la zona de la piscina o del Camp Municipal d’Esports. El tècnic encarregat de la campanya, Marc Martín, ha mantingut també contactes amb les farmàcies, les escoles i les llars d’infants. Durant una entrevista a Ona Malgrat, Martín ha explicat que hi ha dos pics de mosquits, al juliol i al setembre, tot i que sempre depèn del nivell de pluges que es registri. Enguany, al juliol hi ha haver diversos dies amb pluges intenses i això va provocar un pic de mosquits important. Marc Martín ha destacat que actuen des de tres vessants. Als espais públics com els embornals i les reixes per on passa aigua; als equipaments i finalment donant informació a la ciutadania. El consell principal és que no es deixin recipients on es pugui acumular aigua als balcons o jardins.

Atenció professional i dos espais diferenciats, novetats del Punt Lila a Barraques

El punt de trobada dels joves durant la Festa Major de Sant Roc, les Barraques, tornarà a tenir enguany el servei del Punt Lila per donar suport i acompanyament a les possibles víctimes en casos d'agressió. Segons informa el consistori, l’objectiu és defensar un espai lliure de violència masclista i LGTBIfòbica. Les entitats que gestionaran les Barraques han rebut aquest dimarts formació especialitzada perquè puguin col·laborar-hi i siguin també un primer lloc de contacte per a les víctimes. Les Barraques, que tindran lloc el dies 16 i 17 d'agost, comptaran amb el servei de Punt Lila des de les 23:30 h i fins les 5 h. 4 persones amb formació especialitzada hi donaran servei: 2 psicòlogues, 1 educadora social i 1 especialista en temes de gènere i LGTBIQ. Dos professionals atendran des de la parada del Punt Lila i dos més faran el servei de forma itinerant dins i fora del recinte de Barraques a la Platja de Malgrat Centre, davant la plaça de Xesco Boix.  Una altra de les novetats d'enguany és que el Punt Lila tindrà dos espais diferenciats: un el de la parada d'informació i sensibilització, i un altre, de més discret i tranquil, per atendre les víctimes en cas d'agressió. 

La campanya europea de sensibilització sobre el reciclatge 'Cada lata cuenta' arriba a les platges de Malgrat de Mar

L'Ajuntament de Malgrat de Mar s'ha sumat a la campanya de sensibilització sobre reciclatge a les platges. Té per nom "Fes circular la teva llauna al groc", i ha estat creada pel programa europeu d'educació ambiental "Cada lata cuenta". A partir d'avui dimecres i fins diumenge, agents dinamitzadors de la campanya seran a les platges de Malgrat Centre i de l' "Astillero" amb una motxilla recol·lectora de llaunes per facilitar el reciclatge als banyistes i alhora informar-los de la importància de fer-ho. Malgrat s'afegirà així  a la campanya, en la qual també hi participen les platges de Barcelona, Tarragona, Girona, Cambrils, Mont-roig, Mataró, Calonge i Lloret de Mar. 

[ÀUDIO] Els carrers Mallorca i d'en Blanch celebren els seus tradicionals sopars d'estiu

Els veïns de dos cèntrics carrers de Malgrat de Mar, el Mallorca i d'en Blanch, celebren aquests dies els seus tradicionals sopars d'estiu. Aquest proper divendres serà el torn dels veïns del carrer Mallorca i el proper dimecres 14 d'agost dels veïns del carrer d'en Blanch. Parlem amb Ester Gil, del carrer d'en Blanch, i amb Mònica Montals, del carrer Mallorca.   

[ÀUDIO] L'Ajuntament de Malgrat de Mar aprovarà aquest dijous de manera definitiva l'estudi de Mobilitat del municipi

L’Ajuntament de Malgrat de Mar celebra demà dijous la sessió ordinària del ple corresponent al mes d’agost. Entre els punts que es portaran a debat hi ha l’aprovació definitiva de l’estudi de Mobilitat de Malgrat de Mar. El ple també aprovarà el plànol de delimitació de les franges perimetrals de prevenció d’incendis forestals del municipi. La sessió ordinària del ple també té previst aprovar de manera provisional la modificació del POUM en l’àmbit de Can Palomeres, l’estudi ambiental estratègic i la modificació del catàleg de béns protegits del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. Ho ha explicat el primer tinent d'alcalde i portaveu del govern, Jofre Serret. Durant el ple també es determinaran les dues festes locals de Malgrat de Mar pel calendari laboral 2020.

[ÀUDIO] L'Ajuntament de Malgrat de Mar farà una diagnosi del servei de la recollida selectiva

L’Ajuntament de Malgrat de Mar farà una diagnosi del servei de la recollida selectiva. Així ho ha aprovat la Junta de Govern Local, formada per PSC i JXCatalunya-Malgrat ens Mou. Concretament, es contractarà un estudi de diagnosi de la recollida selectiva municipal i també un Pla d'actuacions per a la millora d'aquest servei. L'empresa que farà la diagnosi i el pla d'actuacions per a la millora de la recollida selectiva serà La Vola 1981 SA per un import de 7.865 euros. Ho ha explicat el regidor de Medi Ambient, Óliver Sánchez-Camacho.

La Trobada de Motos Antigues arriba aquest diumenge a la seva 24a edició

L'activitat, organitzada per Motor Antic Malgrat, permetrà veure exposades un centenar de motos antigues al voltant de la plaça de Josep Anselm Clavé a partir de les 10h. Una hora més tard, a les 11h, començarà una cercavila amb aquests vehicles que passarà per diversos carrers del poble.  

Comença la 21a edició de l'Open Herberg de tennis

Les instal·lacions del Club Tennis Malgrat acolliran entre avui i diumenge la 21a edició de l'Open Herberg de tennis. La competició inclou les categories absolutes masculina i femenina, i les benjamí, aleví, infantil, cadet i júnior.

[ÀUDIO] La CUP demanarà al ple d'aquest dijous que els regidors amb sou fitxin les hores

La CUP de Malgrat de Mar presentarà dues mocions al primer ple ordinari d’aquest mandat, el corresponent al mes d’agost, que es fa dijous dia 8 a partir de les set de la tarda. La primera moció té a veure amb el projecte d’ampliació de l’autopista C32. Concretament, el text demanarà a l’Ajuntament de Malgrat de Mar que doni suport a la declaració institucional que va aprovar l’Ajuntament de Blanes el passat 12 de juliol perquè s’aturi de manera definitiva aquest projecte. Ho ha explicat el regidor de la CUP, Enric Zaldo. Segons Zaldo, la moció vol mostrar la solidaritat amb la Plataforma Aturem la C32 ja que, segons diu, ‘és una situació que toca de prop també als malgratencs’. El regidor de la CUP a l’Ajuntament de Malgrat de Mar ha recordat que Tordera va tirar enrere un text similar fa unes setmanes.

[ÀUDIO] La Marató del Banc de Sang de la Festa Major inclourà la donació de plasma

La celebració de la Festa Major de Sant Roc és sinònim també de la celebració de la Marató de Donació de Sang. Enguany serà el dissabte 10 d’agost des de les 10 del matí fins a les 22h de manera ininterrompuda a Can Campassol. Segons ha explicat la Tècnica de Promoció al Maresme del Banc de Sang i Teixits, Sílvia Delgado, la marató arriba a Malgrat de Mar en un moment estratègic ja que a l’estiu les donacions baixen molt. De fet, el Banc de Sang està en una situació crítica i calen 20.000 donacions per aquest mes d’agost ja que les reserves estan sota mínims. Una de les novetats d’enguany és que a la Marató de Sang de la Festa Major de Sant Roc es podrà donar també plasma. En aquest cas, s’ha de demanar cita prèvia. Segons Delgado, hi haurà una sala de les de Can Campassol que es dedicarà a la donació de plasma.

La Festa dels Empestats arriba aquest cap de setmana

Ja ha arribat el cap de setmana de la Festa dels Empestats. Arriba el cap de setmana previ a la Festa Major de Sant Roc. Després del taller per a nens i nenes que es va fer a la Biblioteca La Cooperativa amb el títol: ‘Animals empestats’, avui a partir de dos quarts de deu de la nit al pati de l’Arxiu Municipal es fa una conferència a càrrec de Mercè Gras sobre les dones catalanes dels segles XVI i XVII amb el títol ‘Ni sempre submises ni sempre illetrades’. El moment culminant serà demà dissabte quan pròpiament arriba la Festa dels Empestats 2019. Es tracta de la visita guiada que arrencarà a les nou de la nit des de darrera de la Barretina.

[ÀUDIO] El Maresme preveu una ocupació turística al voltant del 93% i una recuperació del turista rus

El sector turístic espera una ocupació al voltant del 90% a les destinacions de costa durant l'agost, el mes més fort de les vacances d'estiu. Al Maresme es preveuen xifres similars a la del 2018, amb ocupacions del 93% i una recuperació del turista rus. Els hotels de l’Alt Maresme, entre ells els de Malgrat de Mar, són els que registren un nombre més elevat de reserves a les portes de començar el mes, i el Gremi d’Hostaleria del Maresme no descarta acabar tancant la campanya amb prop del 95% de places ocupades. Així ho ha dit a l’ACN el president del Gremi d’Hosteleria del Maresme, Jordi Noguera.

[ÀUDIO] El programa de la Festa Major començarà a arribar a les cases demà

El portaveu del govern, Jofre Serret, ha explicat que el calendari de repartiment del programa de la Festa Major ve marcat per un contracte amb l'empresa Edicions MIC de León que va signar l'exalcaldessa Carme Ponsa a petició de l'anterior regidor de Cultura Paco Márquez. Serret assegura que aquest document detalla que "la data d'entrega del material, és a dir, del programa de Festa Major imprès, s'entregarà el dia 29 de juliol de 2019 a les instal·lacions de l'Ajuntament de Malgrat de Mar". "Això implica que el programa de la Festa Major no s'ha pogut repartir abans del 29", ha afegit Serret. En tot cas, Serret explica que 'de moment tot va sobre la marxa, sobre el que es va signar. Crec que el que fa ERC de posar la bena abans de la ferida no cal. Si el dia 9 no han arribat els programes de la FM a les cases, llavors es podrà criticar i analitzar si la decisió presa per l'anterior govern va ser la correcta'.

[ÀUDIO] La 9a Cursa Miner de Ferro amplia fins a 700 el nombre d'inscripcions

El Grup Excursionista Malgratenc ha augmentat en 50 el nombre d'inscripcions per a la 9a Cursa Miner de Ferro d'enguany. L'activitat, que tindrà lloc el 15 d'agost coincidint amb la Festa Major de Sant Roc, preveu la participació de 200 corredors i 500 marxadors.

[ÀUDIO] L’Associació de Patinatge Artístic Malgrat organitza una ‘Holi party’ demà divendres

Els membres de l'Associació de Patinatge Artístic Malgrat organitzen per demà divendres una ‘holi party’ a la Plaça Xesco Boix. La festa començarà a dos quarts de vuit, tot i que a partir de les sis ja hi haurà animació i es podrà comprar la pols de color. Seguidament, a dos quarts de nou, hi haurà una masterclass de Zumba. La festa s’allargarà fins la matinada amb molta música i animació a càrrec de José Reyes i Pau Murner. Els organitzadors han previst servei de bar per poder sopar a la fresca.

[ÀUDIO] ERC critica que els programes de la Festa Major encara no hagin arribat als domicilis

Segons el portaveu republicà, Ramir Roger, l'any passat els programes de la Festa Major de Sant Roc es van començar a repartir a finals del mes de juliol. ERC assegura que "molta gent va preguntant pel programa en paper que no els arriba a les cases".

[ÀUDIO] Malgrat de Mar habilita 11.000 m2 d'aparcament aquest estiu

L'Ajuntament de Malgrat de Mar ha habilitat una zona d'aparcament provisional a l'avinguda de la Costa Brava, al costat de la rotonda de Can Palomeres, que estarà en funcionament fins a principi del pròxim mes d'octubre. L'espai, de titularitat municipal, té 11.000 metres quadrats i una capacitat per a 90 autocars. Aquesta zona d'aparcament provisional està destinada a cotxes i autocars i no s'hi podran aparcar els camions.  L'alcalde de Malgrat, Joan Mercader, ha explicat que s’habilita aquesta zona d'aparcament per la temporada turística per donar una alternativa i una solució a la demanda d’aparcament durant aquests mesos en què hi ha més afluència de vehicles, com autobusos i cotxes.

[VÍDEO] El Sant Roc que il·lustra el cartell de la Festa Major "és un home modern, obert de ment i molt respectuós"

La dissenyadora gràfica Mònica Pera ha estat l'encarregada de fer el cartell de la Festa Major de Sant Roc 2019. Avui hem visitat el seu estudi per conèixer com ha estat el procés d'elaboració. Segons explica, per a ella Sant Roc havia de ser un 'home amb estètica hipster, amb una filosofia de vida moderna, actual, amb ment molt oberta i molt respectuós". Tot això sense oblidar, diu Pera, les tradicions arrelades a la Festa Major com els gegants, els castells o els focs d'artifici.  

[VÍDEO] El pregó de Festa Major parlarà de cultura, tradicions i de l'arrelament al poble de les 3 entitats que el protagonitzen

Assumpta Cárceles, Montserrat Clapés i Laura Durbau representen la Colla de Geganters de Malgrat de Mar, l'Agrupació Sardanista Malgratenca La Barretina i la Colla de Diables Ratpenatsinfernals respectivament, i són les tres entitats que el dia 9 d'agost al vespre faran el Pregó de la Festa Major de Sant Roc. Cárceles, Clapés i Durbau han donat a conèixer alguns aspectes sobre com serà el Pregó de la Festa Major tot i que no han volgut desvetllar el final.  

[ÀUDIO] Nova sessió del Programa d'Educació per la Pau, el PEP

‘Explora els teus recursos interns’ és el títol d’una nova sessió del Programa d’Educació per la Pau, el PEP, que es farà demà dimecres a partir de les nou de la nit a la sala Joaquim Garriga de l’Arxiu Municipal. Segons ha explicat Joan Malleu, divulgador del PEP a Malgrat de Mar, la sessió de demà i una que es farà al mes d’agost són les prèvies al curs que comença al setembre i que constarà de 10 tallers. Durant els tallers s’aborden, entre altres, qüestions de la pau, de la força interior, de la consciència d’un mateix o la claredat.  

ESPORTS I Albert Torres i Judit Sancho guanyen la 18ena Triatló Popular de Malgrat de Mar

Albert Torres i Judit Sancho guanyen la 18a Triatló Popular del Grup Excursionista Malgratenc. La prova, que s’ha disputat aquest diumenge, ha comptat amb la participació de 300 esportistes. Torres ha estat el primer home en travessar la línia de meta amb un temps de 53 minuts 30 segons. El segon ha estat Marc Donadeu, que ha trigat 54 minuts 44 segons en completar les tres proves; i el tercer Isam Mounir, que ha fet un temps de 55 minuts 3 segons. La primera dona en completar la Triatló ha estat Judit Sancho. Ha superat les tres proves en una hora 9 minuts 48 segons. La segona ha estat Elisabet Cornellà, amb un temps d’1 hora 10 minuts 46 segons; i la tercera, Anna Trullols, que ha trigat 1 hora 11 minuts i 44 segons en travessar la línia de meta.  

[VÍDEO] La Festa Major de Sant Roc recupera el tradicional pregó amb 3 entitats com a protagonistes

La Festa Major de Sant Roc 2019 recupera el tradicional pregó. Serà el tret de sortida a la Festa Major d'estiu que s'allargarà del 9 a 18 d'agost. Seran tres entitats les encarregades de fer el pregó: l'Agrupació Sardanista Malgratenca La Barretina, la Colla de Geganters de Malgrat de Mar i la Colla de Diables Ratpenatsinfernals. La cita serà el divendres 9 d'agost a les deu de la nit des del balcó de l'Ajuntament. Aquest matí s'ha presentat en roda de premsa el cartell i el programa de la Festa Major que inclou diverses novetats com ara la 'Tarda de contes' i les 'Nits musicals'. A més, el programa de la Festa Major de Sant Roc 2019 presenta un nou format que incorpora publicitat local i així, segons el primer tinent d'Alcalde, Jofre Serret, 'es pot fer a cost zero'. Serret ambé ha explicat que es tracta d'una Festa Major en femení, en referència a les tres dones que hi ha al capdavant de les entitats que fan el pregó i a l'autora del cartell, Mònica Pera. Precisament, Pera ha destacat que el cartell presenta un 'Sant Roc modern, del segle 21, que vol un Malgrat de Mar modern però sense deixar de banda les tradicions i la cultura popular'. La Festa Major de Sant Roc tindrà novament el 'Punt Lila', tot i que aquest any contractat a una empresa externa per tal que sigui, segons Serret, 'un servei professional'. La resta de novetats les ha explicat la regidora de Cultura, Lurdes Borrell.  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits