malgratcomunicacio.cat

S'han trobat 4638 registres. Mostrant pàgina 13 de 186

ERC demana al govern que executi el que queda del pressupost de 2019

El portaveu d'ERC a Malgrat de Mar Ramir Roger demana al govern municipal que, a banda de pensar en les ordenances i pressupostos de l'any vinent, treballi per acabar d'executar el que queda del pressupost de 2019. Algunes de les obres que encara no s'han dut a terme són, segons Roger, les places de Pere III i Fèlix Cardona, o el monument dedicat als brigadistes internacionals que van morir en l'enfonsament del vaixell 'Ciudad de Barcelona'.

Les subvencions per a propietaris de pisos adscrits a la borsa de lloguer, avui al ple municipal

Les bases que regulen les subvencions per fer arranjaments als habitatges que estan adscrits a la borsa de lloguer social i per al pagament de l’Impost sobre Béns Immobles d’aquests pisos serà un dels temes que avui es debatran al ple municipal de setembre. En el transcurs de la sessió plenària d'avui ERC també presentarà tres mocions.

[ÀUDIO] La Corporació de Salut del Maresme i la Selva organitza una campanya informativa amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer

Amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer, que se celebrarà el proper 21 de setembre, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, en col·laboració amb l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH), ha preparat una campanya informativa i exposició i venda de manualitats al vestíbul de l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella per fer difusió de la malaltia i explicar de quins recursos disposen les persones afectades. De tot plegat en parlarem avui amb la Dra. Darly Giraldo, especialista en neurologia de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i la Lorena Grau, neuropsicòloga de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital.

[ÀUDIO] El govern de Malgrat de Mar presenta algunes novetats a les subvencions per als pisos que es destinen a la borsa social

El regidor d' Habitatge, Sergio Ortín, ha explicat algunes de les novetats que es porten demà dijous al ple de setembre pel que fa a l'aprovació de les bases reguladores de les subvencions per arranjaments d'habitatges adscrits a la borsa de lloguer social i per al pagament de l'IBI als propietaris d'habitatges llogats a través de la borsa de mediació social. Ortín ha destacat l'ampliació de 4.000 a 5.000 euros pel que fa la partida d'ajudes per arranjaments d'habitatges. També com a novetat, en el cas de la línia d'ajuts de l'IBI, es baixa el topall del preu de lloguer màxim a 419 euros ja que ara estava a 447 euros mensuals. A més, segons el regidor d'Habitatge, les ajudes a l'IBI també s'aplicaran als propietaris  que ara incorporin els seus pisos a la borsa de lloguer social.

[ÀUDIO] Tot a punt per al sopar dels malgratencs nascuts el 1949

Un grup de malgratencs nascuts l'any 1949 es reuneix cada 5 anys des que van fer 50 anys per fer una trobada festiva. Aquest setembre celebren els seus 70 anys. Concretament, serà durant una festa el dissabte 28 de setembre. Avui hem parlat amb alguns d'aquests malgratencs que celebren enguany 70 anys, són en Lino Cantero, la Carme Roura, la Dolors Riera i la Carmen Ballesteros.

[ÀUDIO] L'alcalde de Malgrat de Mar recorda a ENDESA que la llei prohibeix tallar el subministrament elèctric a les famílies vulnerables

L'alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader, ha enviat avui dimarts una carta a la responsable d'Endesa a Catalunya, Isabel Buesa, responent, tal i com han fet altres alcaldes i entitats municipalistes de Catalunya, a la reclamació que la companyia elèctrica ha fet de manera col·lectiva als ajuntaments demanant el pagament de la meitat del deute que tenen les persones i famílies vulnerables amb Endesa. En el cas de Malgrat de Mar la reclamació és de 73.000 euros aproximadament. L'alcalde Mercader recorda a Buesa que la Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i pobresa energètica prohibeixen el tall en el subministrament dels col·lectius vulnerables. A més, a la missiva, Joan Mercader posa de manifest el seu rebuig pel que fa a la forma com al contingut de la carta que Endesa va enviar el 31 de juliol al consistori anunciant que s'activaran els procediments de suspensió de subministrament a les persones vulnerables a partir d'aquest 1 d'octubre.  

[ÀUDIO] ERC demanarà l'elaboració d'un pla estratègic de subvencions a l'Ajuntament de Malgrat de Mar

El grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Malgrat de Mar demanarà aquest proper dijous, a través d'una moció al ple ordinari de setembre, l'elaboració d'un pla estratègic de subvencions. Segons ha explicat el portaveu dels republicans, Ramir Roger, la llei de subvencions del 2003 estableix en un dels seus punts l'obligació de disposar d'un instrument que sigui 'com un full de ruta tant per a l'Ajuntament com per a les pròpies entitats i associacions a l'hora de demanar ajudes'. Al text de la moció es recull que els plans solen tenir una vigència de 3 anys i l'establiment i concessió de subvencions previstes estaran condicionades als objectius d'estabilitat pressupostària i les bases reguladores hauran d'ajustar-s'hi. ERC presentarà una altra moció al ple d'aquest dijous. En aquesta ocasió de suport a les ONG's que treballen en el rescat de persones al Mediterrani com Open Arms, SOS Méditerranée, Metges sense Fronteres i Sea Wath, entre d'altres. Segons Ramir Roger, ERC ha estat molt crítica davant l'actuació de molts governs europeus que han posat traves a aquestes entitats per fer la seva tasca humanitària.

Ple ordinari del mes de setembre, aquest dijous a les 19h

El ple de l'Ajuntament celebra aquest dijous, dia 19, a les set del vespre la sessió ordinària d'aquest mes de setembre. Com és habitual, el podran seguir en directe a través del 107.4FM, a malgratcomunicacio.cat o amb l'app per als mòbils.  

[Àudio] Tres professors de matemàtiques. Com fer estimar i aprendre bé les matemàtiques

“Tres professors de matemàtiques. Com fer estimar i aprendre bé les matemàtiques”, un llibre que ens porta l’experiència, les reflexions i la passió de tres professors referents al nostre país, Claudi Alsina, Anton Aubanell i Carme Burgués. Avui entrevistem al malgratenc Anton Aubanell, un dels tres autors que ens ofereix una nova visió de l’aprenentatge matemàtic.

[ÀUDIO] Tot a punt per a una nova trobada de l'Espai Cuidador al CAP de Malgrat de Mar

L’Espai Cuidador del CAP de Malgrat de Mar torna a partir del dijous 26 de setembre, cada últim dijous de mes. Aquest espai posa a l’abast dels ciutadans del municipi un conjunt de sessions informatives i tallers per gent que tenen cura de persones amb problemes de salut crònics, discapacitats o dependència. Les sessions estan guiades per una metgessa de família del CAP i una treballadora social. També s’hi conviden psicòlegs, psicoterapeutes i professionals externs. Hem parlat amb la treballadora social del CAP de Malgrat de Mar, Rosa Mejía.

[ÀUDIO] Els Mossos d'Esquadra alerten de l'ús que fan els lladres dels marcadors per detectar els pisos que estan buits

La prevenció dels robatoris a domicili continua essent una prioritat del cos de Mossos d'Esquadra malgrat que les xifres s'han reduït aquest any. En aquest sentit, els Mossos d'Esquadra alerten de l'ús que fan els lladres de pisos dels marcadors, que es fan servir per detectar si el pis està buit. Actualment el seu ús ha augmentat i hi ha diverses investigacions de robatoris a domicili en els quals els lladres han utilitzat aquest modus operandi. Per prevenir aquest tipus de robatoris, la ciutadania ha de conèixer els marcadors, per tal de saber localitzar-los en les portes dels seus propis domicilis. Hem parlat amb el caporal dels Mossos d'Esquadra, Llorenç Silva.  

[ÀUDIO] El president del PP de Catalunya afirma que 'el PP de Malgrat de Mar tornarà a tenir presència amb un lideratge fort'

El president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, ha visitat aquest dissabte Malgrat de Mar per donar el seu suport explícit a l'exregidora Ana Vega i el seu equip. Fernández ha recordat que va venir al municipi quan la va presentar com a candidata a les municipals del 26 de maig i ara ha volgut tornar perquè, malgrat que els resultats no va ser els millors, ell confia plenament en Ana Vega. En declaracions a Ona Malgrat, Alejandro Fernández ha destacat el seu convenciment que 'des de fora de les institucions es pot fer política perfectament' i si es fan bé les coses i 'som capaços de reconstruir el projecte polític, el Partit Popular tornarà a tenir presència amb un lideratge fort'. Per la seva banda, Ana Vega ha aprofitat per ensenyar al president dels populars catalans com estan les obres del Passeig Marítim. Segons ella, 'ha estat una inversió dolenta per a tothom'. En aquest sentit, Alejandro Fernández s'ha compromès a agafar totes les propostes dels seus companys a Malgrat de Mar i traslladar-les tant al Parlament de Catalunya com al Congrés dels Diputats per analitzar i fer-ne un seguiment.

Medalla de plata per l’equip nacional de gimnàstica artística femenina

La selecció espanyola femenina de gimnàstica artística ha aconseguit aquest passat dissabte la medalla de plata per equips en el Torneig Internacional Amistós disputat a Holanda. Ana Pérez, Cinta Rodríguez, Roxana Popa, Alba Petisco, Emma Fernández i la malgratenca Marina González, components de la selecció nacional, han aconseguit la segona posició amb un total de 156,534 punts. La primera posició ha estat per l’equip holandès amb 163,166 punts i la medalla de bronze per l’equip suís amb 156,033 punts. A nivell individual, Ana Pérez ha estat la millor gimnasta espanyola classificada en cinquena posició, seguit per la Cinta Rodríguez (8a), Roxana Popa (9a), Alba Petisco (13a), la malgratenca Marina González (16a) i Emma Fernández (21a).

El CAP de Malgrat de Mar ha atès prop de 12.000 persones entre els mesos de juliol i agost

La directora d’Atenció Primària, Imma Morató, ha detallat la feina realitzada pels professionals del CAP de Malgrat de Mar durant els mesos de juliol i agost. En aquests mesos d’estiu, on s’ofereix un servei de 24 hores, el CAP de Malgrat ha atès prop de 150 visites diàries i una mitjana de 70 persones durant els caps de setmana. En termes genèrics en el mes de juliol el CAP ha atès prop de 6.500 persones i 5.800 durant el mes d’agost. En global els CAPs de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, han donat servei a prop de 1.400 visites d’Atenció Primària al dia.

Augmenten les sol·licituds de beques de menjador escolar un 6,3%

El Consell Comarcal del Maresme ha rebut més de 9.000 peticions de famílies sol·licitant ajut econòmic per fer front a les despeses de menjador escolar. Ja ha resolt favorablement gairebé el 71% de les peticions de beca i prop de 6.500 alumnes podran gaudir d’aquests ajuts valorats per un import total de 3.521.916 euros. Un 13,9% de les peticions han estat denegades perquè les famílies superaven el barem de renda màxima, el llindar permès de finques urbanes o el volum de negoci i queden pendents de resoldre 1.376 sol·licituds de beques. Del total d’ajuts atorgats, 267 rebran el 100% del cost del menjador escolar i 6.182 el 50%.

L'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Malgrat lamenta que l'ANC-Malgrat per la Independència abandonés ahir l'escenari després de la lectura del manifest de la Diada

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Malgrat de Mar lamenta que membres de l’ANC-Malgrat per la Independència abandonessin ahir l’escenari després de la lectura del seu manifest a Can Campassol durant l’acte de les associacions per a la Diada Nacional de Catalunya. A través d’un comunicat, l’àrea de Cultura considera que els arguments adduïts  per aquesta marxa ‘no s’ajusten a la veritat’ i considera una falta de respecte per a totes les entitats que estaven allà representades que marxessin just abans del cant d’ Els Segadors, l’himne nacional de Catalunya. El comunicat afegeix que ahir el mal temps no va permetre fer acte institucional davant de l'Ajuntament i es va traslladar al Centre Cultural. Un any més, es va comptar amb la participació de la Coral Atzavara, dels cors de l'Aula Contrapunt i del Grup de Poesia de la Biblioteca. Tot seguit, es va iniciar la cercavila fins a Can Campassol amb  les entitats, associacions i partits polítics que van voler fer una ofrena floral.  L’àrea de Cultura agraeix la participació de tothom a la Diada que ‘és de tots els malgratencs i malgratenques, que és de tots els catalans i catalanes’. 

[ÀUDIO] Els organitzadors de la Caminada Nocturna han lliurat més de 8.000 € a la Fundació Joan Petit nens amb càncer

Els organitzadors de la Caminada Nocturna han lliurat més de 8.000 € a la Fundació Joan Petit nens amb càncer de l’hospital de la Vall d’Hebron. Dels diners recaptats, 6.000 euros corresponen a les 1.200 inscripcions i el restant als sponsors que van patrocinar la Caminada Nocturna. Un acte que enguany ha aconseguit un nou rècord de participació i per la propera edició ja es planteja l’objectiu d’aconseguir els 1.500 participants. Els organitzadors agraeixen la feina de les més de 60 persones que han col·laborat i a les 126 empreses que han patrocinat la Caminada Nocturna. Tot i que es mostren satisfets amb els resultats i valoren la gran participació i disposició de la gent, els organitzadors de la Caminada ja han marcat l’objectiu d’aconseguir les 5.000 inscripcions per l’edició del 2024.

Els bombers fan una desena de sortides a Malgrat de Mar relacionades amb el temporal de vent i pluja

Els Bombers Voluntaris de Malgrat de Mar han fet una desena de sortides entre dimarts i dimecres d'aquesta setmana relacionades amb el temporal de vent i pluja, que ha afectat el municipi. La majoria d'actuacions han estat per arbres caiguts o tendals malmesos.

[ÀUDIO] El PSC obre el nou curs polític amb 'les ordenances i el pressupost del 2020' a l'agenda més immediata

Una setantena de persones han participat al Dinar de Germanor que celebra el Partit Socialista de Malgrat de Mar amb motiu de la Diada. En l’edició d’enguany hi ha participat, entre altres, l’alcalde Joan Mercader i el Diputat de Medi Ambient i Primer Secretari del PSC Maresme, Xesco Gomar. Mercader celebra “la continuïtat d’aquesta trobada que organitza el Partit Socialista des de fa gairebé més de 40 anys” i recorda que “és un acte obert a tots i l’objectiu és celebrar i compartir la Diada de Catalunya en germanor”. Preguntat sobre com serà l'inici del nou curs polític, Mercader ha destacat que a partir d'ara es posen en marxa per confeccionar les ordenances fiscals, el pressupost i per acabar els grans projectes que ja estan iniciats com el del Passeig Marítim.

[ÀUDIO] La previsió de pluges intenses anul·la la Marxa de Torxes prevista per aquesta nit

Els integrants de la territorial de l’ANC-Malgrat per la Independència han decidit anul·lar la Marxa de Torxes que s’havia de fer aquest vespre per les previsions de pluges intenses al llarg de la tarda i la nit. El coordinador de l’ANC-Malgrat per la Independència, Jaume Martí, ha explicat durant una entrevista a Ona Malgrat que buscaran un altre dia per poder fer aquesta marxa. Pel que fa als actes de demà dimecres, Diada Nacional de Catalunya, Martí ha explicat que a Can Campassol es farà l’ofrena floral i es llegirà el manifest de l’ANC que a les properes hores rebran.  

[ÀUDIO] “Salvem Can Palomeres”, la nova plataforma per conservar un patrimoni de Malgrat

“Salvem Can Palomeres” és el nom de la nova plataforma online creada amb l’objectiu de conscienciar a la població de Malgrat de Mar i el seu Ajuntament de la importància de Can Palomeres, les mines i el seu entorn. La iniciativa ha estat impulsada per en Jordi, un jove malgratenc estudiant de ciències socials de 2n de batxillerat, en el marc del seu treball de recerca i motivat per l’actual degradació de l’espai i el seu desig de conservar, el que considera, un patrimoni de Malgrat.

Detenen tres ocupes acusats de cometre robatoris amb força

Segons la Policia Local de Malgrat, un dels joves hauria comès un robatori amb força en un domicili del carrer Indústria. Als altres dos se'ls acusa d'haver perpetrat el mateix delicte en una botiga d'esports de l'avinguda del Bon Pastor.

Bolca un vehicle al carrer de Guillem de Palafolls i detenen l'acompanyant del conductor per agredir un agent

Els ocupants del vehicle, que ha bolcat aquest cap de setmana al carrer de Guillem de Palafolls, van resultar il·lesos en l'accident. La Policia Local de Malgrat de Mar va detenir l'acompanyant del conductor del vehicle acusat d'agredir un agent.

La malgratenca Marina González, or en terra a la copa del món d'Hongria

La gimnasta malgratenca Marina González ha aconseguit la medalla d'or en l'exercici de terra de la copa del món, que s'ha disputat aquest cap de setmana a Szombathely (Hongria). Aquesta era la primera vegada que l'esportista local competia a nivell internacional.

[ÀUDIO] La Barretina Vermella inicia el curs amb una proposta de teatre fòrum sobre la mort digna

La Societat Cultural i Recreativa La Barretina Vermella posa en marxa un nou curs d'activitats i ho fa amb una 'proposta potent', tal i com la qualifica la presidenta de l'entitat, Anna Malleu. Es tracta d'una sessió de teatre fòrum que anirà a càrrec de la companyia de teatre social 'La quarta finestra'. Es farà la representació de l'obra 'La mort: una qüestió de vida'. Just després es farà un debat sobre la mort digna des de diferents perspectives i comptant amb la participació i implicació del públic assistent. Parlem d'aquesta activitat amb les directores d'aquesta obra, la Pili Jiménez i la Nàcara Huélamo i amb la presidenta de la Barretina Vermella, Anna Malleu.  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits