malgratcomunicacio.cat

En directe

Un moment d'una de les xerrades a càrrec de Jordi Serra-Cobo. Foto: Regidoria de Medi Ambient.

175 alumnes participen en les xerrades d'enguany per descobrir els ratpenats de Can Palomeres

La Regidoria de Medi Ambient ha organitzat, un any més, les xerrades pedagògiques per donar a conèixer la colònia de ratpenats de les Mines de Can Palomeres. 175 nens i nenes de 6è de Primària de les escoles Montserrat, Marià Cubí, Fonlladosa i Sant Pere Chanel han participat en l'activitat, que es va a dur a terme la setmana passada al Centre Cívic a càrrec del biòleg de la Universitat de Barcelona, Jordi Serra-Cobo.Publicat:
15-05-2014 / 14:24:23
Actualitzat:
00-00-0000 / 00:00:00

Les Mines de can Palomeres són un dels principals refugis de ratpenats que es coneixen a Catalunya. L'activitat pedagògica que porta a terme la Regidoria de Medi Ambient des del 2008 té com a objectiu donar a conèixer els resultats dels estudis iniciats a mitjan dels anys 50 per Enric Balcells i que han estat continuats a partir dels 80 per l'equip d'Areambiental -del qual forma part Jordi Serra-Cobo- fins a l'actualitat. S'hi ha observat 8 espècies de ratpenats a les mines i s'han comprovat nombrosos desplaçaments estacionals, alguns d'ells transpirinencs. 

Amb la voluntat de posar aquest coneixement a l'abast dels escolars de Malgrat, la Regidoria de Medi Ambient organtiza cada any aquesta activitat, adreçada a les escoles, amb Jordi Serra-Cobo, biòleg de la Universitat de Barcelona i component d'Areambiental, entitat dedicada a la recerca.

L'activitat explica moltes curiositats sobre els ratpenats, així com mites i llegendes, o curiositats com que van viure a l'època dels dinosaures o que siguin els únics manífers que volen. Els alumnes es van mostrar molt interessats en saber coses dels quiròpters i van fer moltes preguntes.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits