malgratcomunicacio.cat

175 alumnes participen en les xerrades d'enguany per descobrir els ratpenats de Can Palomeres

La Regidoria de Medi Ambient ha organitzat, un any més, les xerrades pedagògiques per donar a conèixer la colònia de ratpenats de les Mines de Can Palomeres. 175 nens i nenes de 6è de Primària de les escoles Montserrat, Marià Cubí, Fonlladosa i Sant Pere Chanel han participat en l'activitat, que es va a dur a terme la setmana passada al Centre Cívic a càrrec del biòleg de la Universitat de Barcelona, Jordi Serra-Cobo. Publicat:
15-05-2014 / 13:58:18
Actualitzat:
15-05-2014 / 13:59:18

Les Mines de can Palomeres són un dels principals refugis de ratpenats que es coneixen a Catalunya. L'activitat pedagògica que porta a terme la Regidoria de Medi Ambient des del 2008 té com a objectiu donar a conèixer els resultats dels estudis iniciats a mitjan dels anys 50 per Enric Balcells i que han estat continuats a partir dels 80 per l'equip d'Areambiental -del qual forma part Jordi Serra-Cobo- fins a l'actualitat. S'hi ha observat 8 espècies de ratpenats a les mines i s'han comprovat nombrosos desplaçaments estacionals, alguns d'ells transpirinencs. 

Amb la voluntat de posar aquest coneixement a l'abast dels escolars de Malgrat, la Regidoria de Medi Ambient organtiza cada any aquesta activitat, adreçada a les escoles, amb Jordi Serra-Cobo, biòleg de la Universitat de Barcelona i component d'Areambiental, entitat dedicada a la recerca.

L'activitat explica moltes curiositats sobre els ratpenats, així com mites i llegendes, o curiositats com que van viure a l'època dels dinosaures o que siguin els únics manífers que volen. Els alumnes es van mostrar molt interessats en saber coses dels quiròpters i van fer moltes preguntes. 

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits