malgratcomunicacio.cat

El carrer del Segre, obert des d'avui al trànsit

Les obres de remodelació del carrer del Segre estan enllestides i avui divendres s'ha obert al trànsit de vehicles. Aquest carrer s'ha convertit en un espai públic pensat per a les persones amb una plataforma única realitzada amb asfalt colorejat, i on arbres, seients i catifes de fulles pintades són protagonistes. L'Ajuntament prepara una inauguració de les obres de millora per al proper 30 de maig. Publicat:
16-05-2014 / 10:02:31
Actualitzat:
16-05-2014 / 10:01:41

L'obra de remodelació del carrer del Segre és fruit d'un llarg procés de participació del veïnat i una ferma aposta per la convivència equilibrada i pacífica entre vianants i vehicles. Per això, s'ha creat una plataforma única realitzada amb asfalt colorejat vermell tal i com es va dur a terme als carrers del Llobregat i del Castell.

El projecte, que ha deixat el màxim nombre possible de places d'aparcament, incorpora arbrat, mobiliari, espais d'estada i relació ciutadana i baranes que ajudaran els vianants a superar el pendent que en algun punt supera el 20%. A més, s'hi ha col·locat material antilliscant. Un dels trets més característics del carrer ha estat l'ús de la pinura amb la recreació d'unes fulles per indicar els espais de relació, adreçats a les persones.

Les obres de millora del carrer del Segre tenien un cost segons projecte de 100.163,33 euros i han estat adjudicades a l'empresa Excavacions Bermúdez per un import de 56.592,28 euros, representant una baixa del 43,5%. La redacció del projecte de l'actuació ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona.

El projecte ha estat redactat per l'equip de Territori 24 i va ser fruit de les aportacions dels veïns i veïnes a través d'un laboratori participatiu per a la millora de l’accessibilitat. Aquesta actuació es va portar a terme dins una línia de recerca anomenada Acces-SOS, amb la qual van col·laborar la Generalitat de Catalunya, la regió d'Emilia-Romagna i l'Ajuntament de Bolonya. 

Galeria d'imatges

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits