malgratcomunicacio.cat

En directe

La recollida de signatures s'ha dut a terme a la plaça del mercat setmanal. FOTO: Ona Malgrat.

Recullen signatures al mercat municipal per evitar la supressió del metge a l'ambulància de Calella

El comitè d'empresa de l'Hospital Sant Jaume de Calella du a terme una campanya de recollida de signatures contra la remodelació que es vol fer en els serveis de les unitats medicalitzades del Servei d'Emergències Mèdiques i que comportaria "deixar la infermera i el tècnic de la unitat sols sense el metge". Els malgratencs i malgratenques que avui s'han apropat al mercat per comprar fruita i verdura s'hi han pogut adherir. Fins a mig matí, ja s'havien recollit entre Palafolls, Santa Susanna, Pineda de Mar i Malgrat de Mar, cap a 3.500 signatures.Publicat:
15-05-2014 / 10:46:44
Actualitzat:
15-05-2014 / 13:33:39

El comitè d'empresa de l'Hospital Sant Jaume de Calella, del Centre d'Assistència Primària de Calella i de l'Àrea Bàsica de Salut Malgrat - Palafolls mostra amb la recollida de signatures el seu rebuig a la voluntat de la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya "de retallar el cost del servei d'emergències mèdiques eliminant el metge de les ambulàncies de suport vital avançat a Calella".

El comitè considera que el metge "és l'únic professional competent per fer l'orientació diagnòstica en base a la qual es pot decidir i començar el tractament farmacològic dels malalts" mentre són traslladats a l'hospital pertinent. I afegeix que si s'acaba duent a terme aquesta retallada, "empitjoraria de forma notable la qualitat assistencial en l'atenció mèdica urgent". Marina Saavedra, metgessa del SEM i delegada del comitè d'empresa, ha explicat que si el metge no va amb l'ambulància, el pacient o bé "s'haurà d'esperar que arribi" o bé "infermeria haurà de començar actuar". En aquest cas, Saavedra qüestiona "on és el límit".

La recollida de signatures contra la possible supressió del metge de l'ambulància medicalitzada de Calella es va iniciar dilluns a Palafolls i ja ha passat per Santa Susanna, Pineda de Mar i Malgrat de Mar. De moment, aquest matí ja s'havien recollit cap a 3.500 signatures. Saavedra ha valorat positivament la resposta dels ciutadans i ciutadanes i ha destacat la necessitat d'informar, tant a la població com als polítics, sobre un tema que titlla d'"ètic i de justícia social".

La campanya arribarà demà de nou a Pineda de Mar i dissabte a Calella. La setmana que ve es recolliran signatures a Arenys de Munt, Sant Iscle i Sant Cebrià de Vallalta, Canet de Mar, Tordera, Sant Pol de Mar i Arenys de Mar.

Galeria d'imatges

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits