malgratcomunicacio.cat

La Policia Local fa balanç de la feina feta davant la ciutadania

La Junta Local de Seguretat oberta a la ciutadania, celebrada ahir dimecres al vespre, va servir per explicar la feina feta durant l'any passat per la Policia de Malgrat, així com per exposar el treball conjunt que es fa amb els Mossos d'Esquadra. L'inspector en cap de la comissaria dels Mossos d'Esquadra d’Arenys de Mar, Salvador Rossell, va destacar la feina de la Policia Local, a la qual va felicitar. L'any 2013, la Policia Local va resoldre el 30.90% dels casos -la mitjana a Catalunya va ser del 29.10%-, la qual cosa, segons Rossell es tradueix en un bon nivell d'"eficàcia policial". Publicat:
08-05-2014 / 13:03:40
Actualitzat:
08-05-2014 / 14:00:47

La Policia Local va exposar la feina feta durant el 2013, que es va traduir en una davallada d'un 9,8% dels delictes denunciats a Malgrat, mentre que la mitjana a Catalunya va ser d'un 5,2% menys.  A banda de donar xifres sobre la tasca policial, també es van explicar com i per què es fan dispositius.

L'inspector en cap de la Policia Local, Joaquim Martínez, va repassar les dades de la feina feta durant el 2013 i va destacar que amb l'aplicació de l'ordenança de civisme -a través de la qual l'any passat es van fer 403 denúncies- s'ha reduït la despesa que suposa el vandalisme per a les arques municipals. L'any 2012, el vandalisme va tenir un cost de 41.466 euros per a l'Ajuntament, mentre que l'any passat, va ser del 35.162 euros. L'any 2010, la despesa va ser de 61.026 euros. 

El sotsinspector de la Policia Local, i responsable de trànsit i mobilitat, José Manuel Martínez, va parlar del Pla Local de Seguretat Viària i va remarcar que l'objectiu des de la seva posada en funcionament, l'any 2007, ha estat el de reduir el nombre d'accidents, i en especial, el de víctimes. Durant la sessió, es va parlar de l'avinguda de la Costa Brava, com el punt negre on es produeixen més accidents: al 2011 es van produir 8 accidents, al 2012 també 8 i al 2013, 24. El sotsinspector va explicar que aquesta carretera -que és la que enregistra més volum de trànsit- és titularitat de la Diputació de Barcelona i que en les darreres setmanes la Policia Local ha fet arribar diferents propostes per aconseguir que els vehicles hi circulin amb menys velocitat i també per pacificar el trànsit. En aquest sentit, ja es va avançar que en els propers mesos començaran les obres de construcció d'una rotonda a la confluència amb el carrer de la Verneda. 

Per la seva part, l'alcaldessa, Conxita Campoy, va felicitar la Policia Local per la feina feta i per la dedicació i vocació dels seus agents. L'alcaldessa va afegir en relació a l'avinguda Costa Brava que Diputació ha rebutjat la col·locació de semàfors o ressalts en aquesta via, i també que es treballa per millorar les rotondes que ara hi ha a davant del CAP i a davant del barri de Can Palomeres. 

L'acte van assisitir diversos regidors del govern i de l'oposició, així com membres d'associacions i entitats del poble. 

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits