Les restes vegetals, que abans s'abocaven a la deixalleria, van ser triturades i escampades en forma d'encoixinat en prats, gespes, parterres i peus dels arbres. Carles Garcia, responsable del Servei d'Espais Verds de l'Ajuntament de Malgrat de Mar, assegura que amb aquesta gestió de les restes vegetals "estalviem amb l'aigua de reg i amb els adobs"
"És la manera d'intentar naturalitzar l'espai verd i fer que la natura formi part de la nostra ciutat", assegura Carles Garcia en relació a la gestió que es fa actualment de les restes vegetals a Malgrat de Mar. Abocant, en forma d'encoixinat, les restes vegetals triturades es millora "l'estructura i la biologia del sòl d'on ho incorporem". També, segons Garcia, es crea una capa que "aïlla del sol i de la calor i, per tant, hi ha un estalvi d'aigua".
El Servei d'Espais Verds de l'Ajuntament de Malgrat de Mar fa tres anys que gestiona les restes vegetals seguint aquesta filosofia. Va ser, però, durant el 2020 que es va decidir fer-ho, pràcticament, al 100%. L'any passat el servei va gestionar 210 tones de restes vegetals.
Últimes notícies
El festival FemPop reivindica a Malgrat la igualtat de gènere a través de la música
[ÀUDIO] La Comunitat Terapèutica del Maresme estrena nou emplaçament per al seu Hospital de Dia
[ÀUDIO] Contes, un taller de defensa personal femenina i una mostra de percussió enceten aquest cap de setmana els actes del 8M a Malgrat de Mar
Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits