malgratcomunicacio.cat

En directe

Foto: ERC
Societat

[ÀUDIO] ERC presenta al Ple de demà una moció per garantir els enterraments i els ritus religiosos de col·lectius minoritaris

El Grup Municipal d'ERC a l'Ajuntament de Malgrat de Mar presenta demà al ple una moció sobre les inhumacions de col·lectius minoritaris i el dret a ser enterrat segons les seves conviccions, ja siguin ètiques o espirituals. ERC considera que el pluralisme religiós i la seva gestió representa un repte per a l'administració local. 

Una moció que ERC presenta davant la presència important de la comunitat musulmana al municipi i la necessitat de donar solució a l'enterrament d'una part dels malgratencs i malgratenques. Fins ara, la majoria de musulmans repatriaven els seus morts per tal de seguir el seu ritus al país d'origen però l'actual situació de pandèmia ha frenat aquestes repatriacions. 

A la moció ERC demana realitzar un estudi que inclogui, entre altres, una previsió de la demanda present i futura d'enterraments segons el ritu funerari islàmic i el d'altres col·lectius minoritaris a Malgrat de Mar. També que es faci un estudi sobre els costos obligats per l'Administració Local i les contribucions dels usuaris per mantenir la viabilitat del servei. Per últim, la moció proposa habilitar un espai aconfessional per pregàries i l'adaptació d'aquest als diferents ritus.

ERC demana també que s'impulsin les mesures de modificació urbanística necessàries per a la reseva de l'espai per a les inhumacions musulmanes i les d'altres col·lectius minoritaris.Publicat:
13-01-2021 / 15:45:26
Actualitzat:
13-01-2021 / 16:54:30

La moció d'ERC també proposa crear una comissió de treball previ inici de converses amb els representants de les diferents comunitats religioses amb presència al municipi per establir un bon condicionament dels futurs espais d' inhumació i la seva gestió.

Per últim, ERC considera que amb aquesta proposta es vol donar l'opció, a aquells qui ho vulguin, d' enterrar els seus difunts musulmans a Malgrat de Mar i serveix també per mostrar la seva inclusió a la vida social del municipi.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits