malgratcomunicacio.cat

En directe

La infermera Laura Velasco a l'accés principal del CAP

[ÀUDIO] Laura Velasco: "Te n'adones que quan hi ha petits brots és perquè no s'han fet bé les coses"

El CAP de Malgrat de Mar fa tests d'antígens des de començaments de novembre. N'ha fet, fins ara, uns 150. S'utilitzen en persones amb símptomes, preferentment de menys de 5 dies d'evolució, i en contactes de pacients positius. Aquests tests permeten conèixer els resultats en 20 minuts. La infermera Laura Velasco és una de les persones que fa aquestes proves al CAP. Velasco diu que aquesta segona onada és dura i creu que "la gent podria fer les coses molt millor"Publicat:
19-11-2020 / 08:19:31
Actualitzat:
19-11-2020 / 09:34:44

Els tests d'antígens conviuen amb les proves PCR al CAP de Malgrat de Mar des de començaments del mes de novembre. Es fan a les persones que presenten símptomes de covid, preferentment de menys de 5 dies d'evolució, i als contactes de pacients positius. Les proves PCR es reserven a pacients que han de sotmetre's a una intervenció quirúrgica, ingressos a residències i treballadors d'aquests centres, i a escoles. També es fan PCR als qui han donat negatiu al test d'antígens, però presenten símptomes.

Un dels factors més positius dels tests d'antígens és que permeten conèixer els resultats en 20 minuts. La infermera Laura Velasco ha explicat que les persones que s'han de fer aquestes proves ho agraeixen perquè poden saber si són positius o negatius el mateix dia.

En relació a la segona onada de contagis, Velasco diu que, tot i que no tothom ho fa malament, "s'està fent molt d'esforç per part de molta gent" i les persones "ho podríem fer millor". "Tots ens podem contagiar, però els brots per fer dinars familiars els podríem evitar", creu Velasco. Sobre les escoles, la infermera ha detallat que dels grups que s'han hagut de quedar a casa no ha estat per contagis a l'escola, sinó fora. "Ho fan molt bé a les escoles, perquè sinó hi hauria més casos", afegeix.

Velasco ha recordat que cal prendre les mesures de prevenció pertinents perquè considera que haurem de conviure amb la covid durant molt temps i la lluita contra el virus és de tots.

 

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits